2020-2021学年高中英语 Unit 2 Working the land单元加餐练课时作业(含解析)新人教版必修4 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Working the land单元加餐练课时作业含解析新人教版必修4 2 2020 2021 学年 高中英语 land 单元 加餐 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Working the land单元加餐练.完形填空All our food comes directly or indirectly from soil. The soil which is dark in colour is humus (腐质土). Humus includes plenty of useful materials _1_ from dead plants and waste _2_ from animals. Soil _3_ its food. If we do not _4_ it with any, _5_ will not grow well on
2、 it. Animal _6_ is the best food for soil, and chemical _7_ are good, too. A change of crop every year in the same soil will also do _8_.When soil is too _9_, winds blow it away, and the land will soon look like a _10_. Farmers can prevent this _11_ growing trees. This will weaken the _12_ of the wi
3、nd. After a heavy rain, the _13_ carries the humus down to the river. This often happens _14_ the fields are on the hillsides. Farmers can level their fields and make them _15_.At the beginning of the _16_ there have been about 7,000 _17_ people on earth. We now ought to _18_ every bit of the soil.
4、_19_, where will such a large _20_ grow their food?本文是一篇说明文。怎样才能让我们赖以生存的土壤更好地为我们服务呢?又怎样才能减少土壤的流失呢?本文将给出答案。1A.died Bmade Cbrought Dtaken答案:D解析:taken from.是过去分词短语作定语,修饰useful materials。2A.matter Bgases Cgoods Drubbish答案:A解析:waste matter废弃物,这里指“(动物的)粪便”。3A.eats Bneeds Cfeeds Denjoys答案:B解析:土壤“需要”食物,指上文中
5、的dead plants和waste matter from animals。4A.give Bproduce Csupply Ddevelop答案:C解析:supply.with.“把提供给”。5A.man Btrees Cplants Danimals答案:C解析:直接依靠土壤生存的只有植物,而B项太片面。6A.body Bblood Cbone Dwaste答案:D解析:animal waste“动物粪便”,即上文提到的waste matter。7A.poisons BfertilizersCpowders Dmedicines答案:B解析:改良土壤的应该是“化肥(chemical fe
6、rtilizer)”。poison“毒药,毒物”;powder“粉末”;medicine“药”。只有B项符合语境。8A.harm Bgood Chelp Dfavour答案:B解析:do good“有益处,有好处”。9A.light Benergetic Cdry Dthirsty答案:C解析:当土壤太“干燥(dry)”时,风就会把土壤吹走。10A.desert Blake Cvalley Dplain答案:A解析:因为风把土壤吹走了,所以土地看上去就像“沙漠”。11A.from Bby Coff Dwith答案:B解析:by表示通过某种方式或手段,后接动词ing形式作宾语。12A.noise
7、 Bblow Cspeed Dforce答案:D解析:通过植树可以减弱风的“力量(force)”,从而防止土壤被风吹走。noise“噪音”;blow“吹”;speed“速度”。13A.wind Bfarmer Ctree Dwater答案:D解析:大雨过后,“雨水”会把土壤里的腐质土冲到河里。14A.where Bin Cto Dthat答案:A解析:分析句子可知此处为定语从句,从句中缺少地点状语,where表示地点。15A.hilllike BstairlikeCbottomlike Dgulflike答案:B解析:农民可以平整田地,使它们像梯级一样。stairlike“像梯级的”。16A.
8、period Bcentury Chistory Ddynasty答案:B解析:at the beginning of the century“在本世纪初”,符合语境。17A.thousand BthousandsCmillion Dmillions答案:C解析:thousand, million等与具体数字连用时,不加s,故排除B、D两项,根据常识可知选C。18A.affect Buse Csave Dshare答案:C解析:我们现在应该“节约(save)”每一寸土地。19A.Otherwise BHoweverCTherefore DThough答案:A解析:otherwise“否则”,符
9、合句意。20A.people Bglobe Cpopulation Dnumber答案:C解析:用large修饰population,指人口多。.阅读理解Ive always felt a need to be prepared for whatever the situation Ive found myself in.My mother once took me to a store when I was seven years old. She and I got to the checkout counter, and she realized she had forgotten a
10、couple of things on her shopping list. She left me with the cart and ran off to get what she needed. “Ill be right back,” she said. She was gone just a few minutes, but in that time, I had loaded all the things on the belt and everything was rung up. I was left staring at the cashier, who was starin
11、g at me. “Do you have money for me, son?” she said. “Ill need to be paid.” I didnt realize she was just trying to amuse herself. So I stood there, ashamed and embarrassed. By the time my mom returned, I was angry. “You left me here with no money! This lady asked me for the money, and I had nothing t
12、o give her!”Now that Im an adult, youll never catch me with less than $200 in my wallet. I want to be prepared in case I need it. Ive always admired people who are wellprepared. In college, I had a classmate named Norman. One day he was giving a presentation on an overhead projector (投影仪) and in the
13、 middle of his talk, the light bulb on the projector blew out. We would have to wait ten minutes until someone found a new projector. “Its OK,” he announced. “Theres nothing to worry about.” We watched him walk over to his bag and pull something out. He had brought along a spare bulb for the overhea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390092.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
