2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业7 Unit 3 War and peace(含解析)外研版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业7 Unit War and peace含解析外研版选择性必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 peace 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(七).单词拼写1The crowds became violent(狂暴的) and threw petrol bombs at the police.2His objective(目的)was to stop the space station project altogether.3The violence(暴力)in her tone gave him a shock.4Her teacher recalled(回忆):“She was always on about modeling.”5He was barely(勉强)able to drag his poisoned
2、 leg behind him.6Schools award scholarships for high academic(学术的)achievement.7The boy who won the scholarship was a quite outstanding(优秀的)student.8Dear Madam,thank you for your interest in our memorial(纪念)scheme.9The bus was driven by a man in uniform(制服).10In designing a machine it is necessary to
3、 reduce friction(摩擦)as much as possible.阅读理解AThroughout July 1945,the Japanese mainland,from Tokyo on Honshu northward to the coast of Hokkaido,was bombed as if an invasion were about to take place.In fact,something far more threatening was at hand,as the Americans were telling Stalin at Potsdam(波茨坦
4、).In 1939 physicists in the United States had learned of experiments in Germany showing the possibility of atomic power and understood the coming damage of an atomic bomb.On August 2,1939,Albert Einstein warned President Roosevelt of the danger of Nazi Germanys advances in development of the atomic
5、bomb.Eventually,the US.Office of Scientific Research and Development was created in June 1941 and given combined responsibility with the War Department in the Manhattan Project to develop a nuclear bomb.After four years of research and development efforts,an atomic device was set off on July 16,1945
6、,in a desert area at Alamogordo,New Mexico,producing an explosive power equal to that of more than 15,000 tons of TNT.Thus,the atomic bomb was born.Truman,the new US.president,believed that this terrible object might be used to defeat Japan in a way less costly of US.lives than an ordinary invasion
7、of the Japanese homeland.Japans unsatisfactory reply to the Allies Potsdam Declaration decided the matter.On August 6,1945,an atomic bomb,carried from Tinian Island in the Mariana in a specially equipped B29 was dropped on Hiroshima,at the southern end of Honshu.The combined heat and explosion destr
8、oyed everything in the explosions immediate neighbourhood,produced fires that burned out almost 4.4 square miles completely,and killed between 70,000 and 80,000 people,in addition to injuring more than 70,000 others.A second bomb dropped on Nagasaki on August 9,killed between 35,000 and 40,000 peopl
9、e,injured a like number and ruined 1.8 square miles.【语篇解读】本文介绍了在日本广岛、长崎原子弹爆炸的始末及其造成的后果。1What is the main idea of the passage?ATwo atomic bombs were dropped on Hiroshima and Nagasaki.BAfter research and development efforts,an atomic bomb was born.CAn invasion was about to take place with the use of t
10、he atomic bomb.DThe birth and use of the atomic bomb ended the Second World War.D主旨大意题。通读全文可知,正是在广岛、长崎的原子弹爆炸迫使日本投降,结束了第二次世界大战。A、B、C三项表述的是文中的细节,不能概括文章的中心,D项表述全面。故选D。2Albert Einstein warned Roosevelt of_ANazi Germanys success in making an atomic bombBthe possibility of atomic power from Nazi GermanyCJ
11、apans unsatisfactory reply to the Allies Potsdam DeclarationDdestruction of everything from the explosion of the atomic bombB细节理解题。根据第二段的第二句可知B项表述符合文意。3What made the US.decide to drop the atomic bombs over Japan?ATrumans becoming the president of the United States.BThe great destruction power of the
12、 atomic bomb.CReducing the cost of its lives.DNot being content with Japans reply.D细节理解题。根据第二段的最后一句可知,美国对日本的答复不满意,才决定对日本投放原子弹。4How many people were killed by the two bombs dropped in Japan?ABetween 105,000 and 120,000 people.BBetween 35,000 and 40,000 people.CBetween 70,000 and 80,000 people.DBetwee
13、n 140,000 and 150,000 people.A数字计算题。根据最后一段中的“and killed between 70,000 and 80,000 people”和“killed between 35,000 and 40,000 people”可知在两颗原子弹爆炸中死亡的人数为105 000 至120 000人。BIn the summer of 1862,a young man belonging to a Vermont regiment was found sleeping at his post.He was tied and sentenced to be shot
14、.The day was fixed for the execution(处决),and the young soldier calmly prepared to meet his fate.Friends who knew of the case brought the matter to Mr Lincolns attention.It seemed that the boy had been on duty one night,and on the following night he had taken the place of a comrade who was too ill to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390225.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
