2020秋高中英语 Unit 3 Under the sea Section 3训练与检测(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Under the sea Section 3训练与检测含解析新人教版选修7 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 3Section 请同学们认真完成练案9 .阅读理解AThe Coral Sea is home to an amazing variety of turtles,sharks, whales, dolphins, large fish, birds, corals, plants, and many other species.Many of these species are endangered elsewhere in the world, but still survive in the healthy environment of the Coral Sea.The Co
2、ral Sea is a large series of coral reefs located off the northeast coast of Australia.This area is three times larger than Australias famous Great Barrier Reef, which the Coral Sea borders.The Coral Sea is one of the few coral reef environments that have remained largely undamaged by overfishing, oi
3、l and gas exploration and pollution.However, statistics show that coral reefs around the world are disappearing five times faster than rainforests.It is very likely that in the near future the Coral Sea will face the same threats to its existence.The Australian government is currently looking at opt
4、ions for protecting the Coral Sea but has made no decisions.Environmentalists are pushing for laws to declare the Coral Sea area a marine protected area.This would mean a large “notake zone” for fishermen, a noexploration zone for gas and oil companies and a nodump zone for pollution.This would make
5、 the Coral Sea a marine park larger than any in the world.We can write letters to Australian leaders, Australian environmental protection agencies, and Australian friends,to let them know that people worldwide support this protection of the Coral Sea.To lose this last great marine wildness would be
6、a loss for the whole world.For more information,CLICK here please.文章大意:本文是一篇说明文。介绍了位于澳大利亚东北海岸的珊瑚海,它面临着即将消失的威胁。澳大利亚政府正在寻找方案,希望能保护这个伟大的野生海洋世界。1What is the authors purpose in writing this passage?_B_ATo teach people how to protect the Coral Sea.BTo call for the public awareness to protect the Coral Sea
7、.CTo show the amazing features of the Coral Sea.DTo explain the function of the Coral Sea.解析:写作意图题。根据倒数第二段可知,该文旨在提高公众保护珊瑚海的意识。故选B。2What is the most important reason for protecting the Coral Sea?_A_AThe Coral Sea, home to many species, will disappear soon.BThe Coral Sea is rich in oil and gas.CThe Co
8、ral Sea is three times larger than Great Barrier Reef.DThe Coral Sea will be a marine park larger than any in the world.解析:细节理解题。根据第一段第一句及第三段的最后两句可知,拥有许多物种的珊瑚海很快会消失,因此它需要保护。故选A。3You can most probably read this passage_B_.Ain a guidebookBon a websiteCin a science textbookDon a TV show解析:推理判断题。根据文章最后一
9、段“For more information.CLICK here please.”可知,要获得更多的信息,请点击这里。因此可以在网上读到该文。 故选B。4Which of the following is not mentioned in the passage?_D_AThe reason for protecting the Coral Sea.BThe way to protect the Coral Sea.CThe location of the Coral Sea.DThe moneyraising for saving the Coral Sea.解析:细节理解题。保护珊瑚海的
10、原因、方案及珊瑚海的位置文中均有提及,但没有提到为拯救珊瑚海筹集资金。故选D。BSeal Island is a 200meter long island off the coast of South Africa, which is surrounded by 55 to 57 degrees Fahrenheit waters and covered with over 60,000 seals and some birds. This island has been home to many birds and seals. You may think this island is a
11、paradise. In fact, the island is not famous for the seals or birds. However, the real stars are the great white sharks that leap out of the water to catch the seals they are hunting.You may think that there is no way for a 15foot long, 3000pound shark to hurl its body out of the water and catch a se
12、al in midair. Actually, these sharks are called “Air Jaws”Over the years, the seals have gotten smarter. Now, they go out in groups of seven and eight to feed. They swim down on the sea floor, which gives them extra cover. When they have to swim near the surface of water, they swim in a zigzag patte
13、rn(Z字形). But with all these tricks, they can still be cleverly beaten by the sharks. Usually, the sharks will take one seal away from its group and force it to swim on the surface, where it is easy to hunt. Sometimes, the seal is fortunate and gets away, but most of them die in the process of trying
14、 to survive.Every year, tourists go to see these amazing animals leap out of the water, sometimes flinging their whole bodies into the air when they want to catch the seals. This is the reason why this island attracts thousands of tourists from around the world every year.文章大意:这是一篇说明文。文章描述了南非的海豹岛上大白
15、鲨捕食海豹的情况,并解释了为什么这个岛每年都吸引大批游客的原因。在岛上,大白鲨会从水中跃起,在半空中捕捉一头海豹。海豹通常会以群体的形式外出,并以Z字形潜游在海底,大白鲨则会将某一头海豹驱离出群体进行捕杀。每一年许多游客到岛上观光旅游就是为了看水生动物从水中跃起,幸运的话还能看到捕食的场景。5Which of the following statements is true?_C_ASeal Island is covered with only 6,000 seals.BGreat white sharks always catch seals under the water.CThe wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390236.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
