2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit 1 People of Achievement Reading and Thinking 新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit People of Achievement Reading and Thinking 新人教版
- 资源描述:
-
1、课时素养评价一 Unit 1 People of Achievement Reading and Thinking. 用所给词的适当形式填空1. Biden said he wasnt willing to commit (commit) “either way” when asked if he would run for a second. 2. Apparently (apparent) for lack of documentary evidence, Modi has to hide some of the anger that has been seen on his face.
2、3. Last year, they evaluated (evaluate) the presidents progress on the fulfillment of election promises. 4. Marketers who can use 5G for brands can make the distinction (distinct) between online and offline become increasingly small. 5. Boiled (boil) with brown sugar and ginger, fruit can be enjoyed
3、 better by teenagers as a fashionable drink. 6. One reason for “People taking postgraduate exam on rise” is that obs have higher academic (academy) requirements nowadays. 7. From this picture obtained (obtain) from social media, we can see that Death from New Zealand volcano eruption has risen to 19
4、. 8. AI emotion-detecting technology is exciting but still a long way off, because it is distinct from people whose feeling is based on their analyses (analyse) of facts. 9. He delivered a speech which said the central authorities fully acknowledged (acknowledge) our devotion and hard work. 10. Trum
5、p will be faced with a new challenge although he defeated (defeat) Democrat Hillary Clinton in 2016. . 选词填空die from; insist on; find out; draw a conclusion; graduate from; get stuck; lead to1. “The error, if not checked, could lead to a overall disaster. ” he said. 2. If you ever get stuck, ask arou
6、nd for help until you are able to complete a given task. 3. Up to half of all smokers will die from a tobacco-related disease. 4. They need to interview some people and find out if they like their jobs. 5. Having graduated from USA, Qian Xueshen managed to come back home to serve our motherland. 6.
7、Ma Yun insisted on retiring and trying to have a change of his life last year. 7. You had better keep on trying if you find it difficult to draw a conclusion. . 阅读理解AThe Nobel Prize is considered one of the most recognizable and admirable awards possible, honoring people of the world for their outst
8、anding achievements in different fields. Alfred Nobel was born in 1833 to a family of engineers in Stockholm, Sweden. Nobel as a young man studied with Nikolai Zinin, a well-known chemist. In 1850, he met Ascanio Sobrero, the inventor of nitroglycerin (炸药) in Paris. Interested in its unpredictable n
9、ature of exploding under pressure or heat, Nobel started to find a way to control it and make a usable explosive(炸药). In 1857 he applied for his first patent (专利), an English patent for a gas meter. After years of efforts, in 1867, at the age of 34, Nobel invented dynamite(炸药), which is much easier
10、and safer to control than nitroglycerin. Dynamite was an immediate business success and it was patented in the US and the UK and was widely used in mining. During his lifetime, Nobel invented and patented various explosives. He built up his wealth from his 355 inventions, from which dynamite was the
11、 most important. When Alfreds brother Ludwig died in 1888, a French newspaper mistakenly published Alfreds obituary (讣告). Reading his own obituary, Nobel was disappointed to find out his public image(形象). The newspaper strongly blamed(责备) Nobel for inventing dynamite, giving him the nickname of “the
12、 merchant of death” and saying “Dr. Alfred Nobel, who became rich by finding ways to kill more people faster than ever before, died yesterday. ”To Alfred, this obituary was a warning. He spent his lifetime alone inventing things and was deeply concerned with how he would be remembered. This unfortun
13、ate event inspired him to make changes in his will(遗嘱), so as to improve his public image, and to be remembered for a good cause. In 1895, one year before his death, Nobel made the last will, saying clearly that his wealth would be used to create a series of prizes for those who have made great cont
14、ributions to mankind in physics, chemistry, physiology or medicine, literature, and peace. To widespread astonishment, Dr. Alfred Nobel gave away 94% of his total wealth to found the five Nobel Prizes. 【文章大意】这是一篇记叙文。主要讲述了创立了诺贝尔奖的Alfred Nobel的生平故事。1. According to Paragraph 2, what led to Nobels outst
15、anding achievements? A. The valuable help from his family. B. The strong desire to make money. C. His lifetime dream of achieving success. D. His great curiosity and devotion to science. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段的Interested in its unpredictable nature of exploding under pressure or heat, Nobel started to f
16、ind a way to control it and make a usable explosive. 诺贝尔对其在压力或高温下爆炸的不可预测性很感兴趣, 于是开始寻找控制它的方法, 并制造出一种可用的炸药。可知对科学的好奇心和献身精神让诺贝尔取得了杰出成就。2. What was Alfred Nobels attitude towards the newspapers obituary? A. Upset. B. Supportive. C. Optimistic. D. Satisfied【解析】选A。推理判断题。根据第四段的Reading his own obituary, Nobe
17、l was disappointed to find out his public image. 读到自己的讣告后, 诺贝尔对自己的公众形象感到失望。由此可推之, 诺贝尔对报纸的讣告的态度是沮丧的(upset)。3. Why did Nobel give away most of his wealth to set up the Nobel Foundation? A. To publish his findings of scientific research. B. To improve his public image. C. To be remembered as the “Merch
18、ant of Death”. D. To prove the importance of his inventions. 【解析】选B。细节理解题。根据第五段的This unfortunate event inspired him to make changes in his will, so as to improve his public image, 这一不幸事件促使他改变了自己的遗嘱, 为了去改善自己的公众形象, 故可知诺贝尔把他的大部分财富捐给了诺贝尔基金会的原因是为了改善他的公众形象。BWhen 45-year-old Randy Pausch was diagnosed with
19、 pancreatic (胰腺)cancer, he chose to focus on living rather than dying. As a computer science professor at Carnegie Mellon University, Pausch was asked to deliver a “last lecture”. This well-known campus tradition allowed professors to share worldly wisdom with students as if they were dying and had
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390300.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
