2021-2022学年高中外研版英语必修3训练:MODULE3 SECTION Ⅱ GRAMMAR WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中外研版英语必修3训练:MODULE3 SECTION GRAMMAR WORD版含解析 2021 2022 学年 中外
- 资源描述:
-
1、SectionGrammar课后篇巩固提升一、完成句子1.Dont let a small disagreement (毁坏) your friendship.答案ruin2.By the time he got to the school,the first class (开始).答案had begun3.He asked me (出了什么问题) with me.答案what was the matter二、单句改错1.Great changes have been taken place in my hometown.答案去掉been2.Jason said he had been bor
2、n on April 25,1987 in a small village.答案had beenwas3.The teacher asked the students that they were interested in English.答案thatif/whether4.He asked me whether was I a Party member or a League member.答案was II was5.Id like to know when he had begun to learn Chinese.答案had begunbegan三、将下列直接引语变为间接引语1.“Do
3、 you study English or French?” she asked.She asked .答案whether I studied English or French2.He asked,“How are you getting along with your school life?”He asked .答案how I was getting along with my school life3.“Dont waste time on the useless things,” said Mary.Mary told me .答案not to waste time on the u
4、seless things4.I said to him,“I lost my money last night.”I told him that .答案I had lost my money the night before5.She said,“Did you meet this man at the station two hours ago,Mr.Li?”She asked Mr.Li .答案whether he had met that man at the station two hours before四、阅读理解The earthquake that shook Japan w
5、ith historic strength on March 11,2011,created a tsunami(海啸) wave ten metres high.The water washed away boats,cars and houses in coastal areas north of Tokyo.Scientists recorded the magnitude of the earthquake at 8.9.The United States Geological Survey says it was the fifth largest earthquake since
6、1900.The largest,with a 9.5 magnitude,shook Chile in 1960.The quake struck near the east coast of Honshu(本州岛),Japans main island.It was centred under the sea about one hundred and thirty kilometres east of Sendai(仙台).The tsunami washed away the whole neighbourhoods in Sendai.Many places caught big f
7、ires.The quake happened about three hundred and seventy kilometres northeast of Tokyo.It shook buildings in the capital,halting(使停止) all train and subway traffic and leaving many people unable to get home.But whats worse is nuclear power station explosion.Japans Nuclear and Industrial Safety Agency(
8、JNISA) has confirmed that an explosion occurred on Monday and there have been a total of four explosions at the Fukushima Daiichi Nuclear Plant(福岛核电站) since it was damaged in last Fridays massive quake and tsunami.“We are making every effort to prevent the nuclear leak(泄露) from spreading.”Up to Apri
9、l 10,2011,the disaster has caused more than 13,000 deaths.1.Which of the following statements is TRUE?A.The earthquake on March 11,2011 is the strongest one in Japanese history.B.The earthquake occurred under the earth of Tokyo.C.The fires destroyed a lot of buildings and transportation.D.People in
10、Tokyo can go home as usual after the earthquake.答案A解析细节理解题。根据第一段的“TheearthquakethatshookJapanwithhistoricstrengthonMarch11,2011.”可知选A项。根据第三段中的“ThequakehappenedaboutthreehundredandseventykilometresnortheastofTokyo.”可知B项错误。文章并未提及C项中的内容,故排除C项。根据第三段中的“.manypeopleunabletogethome.”可知D项错误。2.According to th
11、e second paragraph,what is the meaning of the underlined word “magnitude”?A.深度B.震级C.范围D.时间答案B解析词义猜测题。根据上下文很容易推断出选B项。3.What damage did the tsunami cause to Sendai?A.Slight.B.Positive.C.Destructive.D.Energetic.答案C解析细节理解题。根据第三段的“ThetsunamiwashedawaythewholeneighbourhoodsinSendai.”可知海啸对仙台造成的损失是“毁灭性的”,故选
12、C项。slight“轻微的”;positive“积极的”;energetic“有活力的”。4.What is the worst influence of the earthquake?A.Tsunami waves.B.Fires.C.The traffic interruption.D.The nuclear leak.答案D解析细节理解题。根据第三段的“.whatsworseisnuclearpowerstationexplosion.”可知选D项。五、完形填空In 1989,an 8.2 earthquake almost flattened America,killing over
13、30,000 people in less than four minutes.In the middle of complete damage and disorder,a father rushed to the school where his son was supposed to be,only to 1 that the building was 2.After the unforgettable shock,he3 the promise he had made to his son,“No matter 4 happens,Ill always be there for you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390387.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
