分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2020版高考英语二轮复习专题二阅读理解第一节细节理解题课后综合提能20191202142.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390596
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:2.33MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 高考 英语 二轮 复习 专题 阅读 理解 第一节 细节 课后 综合 20191202142
    资源描述:

    1、第一节 细节理解题授课提示:对应学生用书第43页A(2019安徽五校联盟第二次质检)While an entire month free of homework or tests may sound too good to be true, that is exactly what the students at Sturenskolan School in Boden, Sweden were treated to in April, 2018. Whats more, if the results of the experiment prove encouraging, since 201

    2、9, the middle schoolers have never had to worry about afterschool work or tests, aside from the national examinations, which are compulsive for students across the country.The schools principal, Petronella Sirkka, who came up with the idea, said, “We are constantly receiving new reports that our chi

    3、ldren feel bad. And thats because they have a high level of stress all the time. This is our way of trying to reduce that stress.”The educator says that while banning homework and tests sounds radical (激进的), it makes sense given the changes in the curriculum and approaches to education. While in the

    4、 past students were primarily subjected to memorizing facts, learning today is all about reflection and analysis. As a result, it is often harder for kids, especially those with little support at home, to comprehend the material by themselves.Sirkka is not the only one who believes afterschool work

    5、does not help students learn. In March 2018, another principal in Canada also decided to do away with homework. They hope parents will spend the extra time reading to their kids.While the longterm impact of the recent decisions made by the two educators remains to be seen, the experiment has already

    6、 proved successful in Finland which has done away with homework, grades, and even teaching by subjects for many years. Yet, Finnish students always rank high in the PISA (Programme for International Student Assessment) tests especially in math and science but they have the least homework! Hopefully,

    7、 it will only be a matter of time before US educators follow their lead and ban afterschool work as well!语篇解读本文是一篇说明文。瑞典一所学校在2018年四月份取消了学生的家庭作业和考试,这是该校校长Petronella Sirkka看到学生作业负担太重而提出的举措,且芬兰采取的类似做法已获成功。【难句分析】While an entire month free of homework or tests may sound too good to be true, that is exact

    8、ly what the students at Sturenskolan School in Boden, Sweden were treated to in April,2018. 分析:该句为主从复合句。句中“While an entire month free of homework or tests may sound too good to be true”为while引导的让步状语从句;“what the students at Sturenskolan School in Boden, Sweden were treated to in April,2018”为what引导的表语

    9、从句。译文:尽管整整一个月没有家庭作业或者考试可能听起来好得令人难以置信,但是瑞典博登的Sturenskolan学校的学生们在2018年四月享受到了这样的待遇。1The students at Sturenskolan School had no homework in April, 2018 because _.Athe headmaster was experimenting with her ideaBthey needed to do some experiments during the monthCthey were busy preparing for the national

    10、examinationsDthe headmaster had to carry out the governments policy解析:细节理解题。根据第二段第一句中的“The schools principal, Petronella Sirkka, who came up with the idea”,并结合第一段的内容可知,Sturenskolan学校的学生们在2018年四月份没有家庭作业和考试是该校校长正在实验她提出的想法,故A项正确。答案:A2What makes childrens learning hard nowadays?AChildren have to do more

    11、 analyzing.BThe approach to education is complex.CChildren get no support at home and school.DThere are many more facts to memorize.解析:细节理解题。根据第三段第二、三句“While in the past students were primarily subjected to memorizing facts, learning today is all about reflection and analysis. As a result, it is oft

    12、en harder for kids, especially those with little support at home, to comprehend the material by themselves.”可知,在过去,学生主要是被要求记住事实,而如今学生需要的是反思和分析。因此,孩子们往往很难自己理解这些材料。据此可知,反思和分析让孩子们的学习更加困难。故A项正确。答案:A3What does Petronella Sirkka most likely advise parents to do?AHelp children with their homework.BFree chi

    13、ldren from afterschool housework.CSpend more time reading to their children.DCommunicate with teachers from time to time.解析:推理判断题。根据第四段尾句“They hope parents will spend the extra time reading to their kids.”可推知,Petronella Sirkka很可能会建议父母多花些时间为他们的孩子们阅读,故C项正确。答案:C4What can we infer about the students in

    14、Finland?AThey study the hardest at school.BThey have a more relaxing school life.CThey enjoy great success after graduation.DThey all have a talent for math and science.解析:推理判断题。根据尾段第一句中的“the experiment has already proved successful in Finland which has done away with homework, grades, and even teac

    15、hing by subjects for many years”可知,多年来,芬兰已经取消了家庭作业、成绩等级,甚至科目教学。据此可推知,芬兰学生的学校生活更加轻松,故B项正确。答案:BB(2019福州高三质量抽测)A walk through the galleries of Quebecs Montreal Museum of Fine Arts (MMFA) places individuals facetoface with some 43,000 artworks ranging from Chinese ceramics to Inuit sculpture.While the v

    16、isiting is an incredible cultural experience, a group of local physicians will soon be able to prescribe (开处方) museum visits as treatment for some illnesses.“We know that art contributes to neural (神经的) activity,” said MMFA director Nathalie Bondil. “What we see is that being in contact with art can

    17、 really help your wellbeing.”Hlne Boyer, vice president of a Montrealbased medical association, explains that museum visits have been shown to increase levels of serotonin, a neurotransmitter (神经递质) known as the “happy chemical” which helps to lift the mood. According to Boyer, the small increase in

    18、 hormones associated with enjoying an afternoon of art is similar to that offered by exercise, making museum visits prescriptions ideal for the elderly experiencing pain that prevents them from regularly joining in physical activity.The museum visits are designed to improve traditional methods. As B

    19、ondil notes, spending time in a peaceful environment can provide a welcome distraction. “What is most important is this experience can help them escape from their own pain ,”she says.“When you enter the museum, you escape from the speed of our daily life.”“I am convinced that in the 21st century, cu

    20、lture will be what physical activity was for health in the 20th century,” said Bondil.“Some people would do well to recall that just in the 19th century, sports were believed to do harm to the body. Just as doctors now prescribe exercise, they will be able to prescribe a visit to the MMFA.”语篇解读本文是一篇

    21、说明文。参观博物馆不仅能让人们接受艺术的熏陶,还能舒缓心情、治疗疾病。【难句分析】Hlne Boyer,vice president of a Montrealbased medical association, explains that museum visits have been shown to increase levels of serotonin,a neurotransmitter known as the “happy chemical” which helps to lift the mood.分析:该句为主从复合句。句中“that museum visits have

    22、been shown to increase levels of serotonin,a neurotransmitter known as thehappy chemical which helps to lift the mood”为that引导的宾语从句,作及物动词explains的宾语;其中,“which helps to lift the mood”为which引导的定语从句,修饰先行词a neurotransmitter。译文:一个总部设在蒙特利尔的医学协会的副主席Hlne Boyer解释说,参观博物馆被证明可以提高血清素水平,血清素是一种被称为“快乐化学物质”的神经递质,它有助于

    23、振奋情绪。5What does Hlne Boyer think of museum visits?AThey can cheer people up.BThey can reduce physical activity.CThey can slow down our life pace.DThey can increase levels of art appreciation.解析:细节理解题。根据第四段“Hlne Boyer, vice president of a Montrealbased medical association, explains that museum visits

    24、 have been shown to increase levels of serotonin, a neurotransmitter known as the happy chemical which helps to lift the mood.”可知,一个总部设在蒙特利尔的医学协会的副主席Hlne Boyer解释说,参观博物馆被证明可以提高血清素水平,血清素是一种被称为“快乐化学物质”的神经递质,它有助于振奋情绪;据此可知,Hlne Boyer认为参观博物馆可以帮助人们振作起来,故A项正确。答案:A6How do museum visits affect people?AStop th

    25、em concentrating on pain. BStop them focusing on traditional methods.CEncourage them not to be absentminded.DEncourage them to slow their steps while walking.解析:细节理解题。 根据第六段中的“What is most important is this experience can help them escape from their own pain”可知,参观博物馆可以让人们逃避痛苦,故A项正确。答案:A7What does th

    26、e last paragraph suggest?APhysical activity was popular in the 19th century.BSports are considered to be harmful to the body.CIdeas of treating illnesses are changing over time.DDoctors prescribe museum visits regularly now.解析:推理判断题。根据尾段最后两句“Some people would do well to recall that just in the 19th

    27、century, sports were believed to do harm to the body. Just as doctors now prescribe exercise, they will be able to prescribe a visit to the MMFA.”可知,在19世纪,体育运动被认为对身体有害;现在,就像医生给病人开运动处方一样,他们将能给病人开去蒙特利尔美术博物馆参观的处方。据此可推知,治疗疾病的方法随着时间的变化而改变,故C项正确。 答案:C8What is the main idea of the text?AMuseum visits are ideal for the elderly.BThe happy chemical helps to lift the mood.CPeaceful environment helps escape pain.DCultural activities will promote health.解析:主旨大意题。通读全文可知,文章第一段通过描述参观蒙特利尔美术博物馆引入本文话题,接着介绍当地医生将给病人开参观博物馆的处方来治疗一些疾病,然后重点介绍了艺术欣赏对人的健康的积极作用,故D项符合文意。答案:D

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语二轮复习专题二阅读理解第一节细节理解题课后综合提能20191202142.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390596.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 3《How many》(Rhyme time)|译林版(三起) (共27张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 3《How many》(Rhyme time)|译林版(三起) (共27张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 9 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 9 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含答案.doc
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 2|北京课改版 (共19张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 2|北京课改版 (共19张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 19 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 19 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 1|北京课改版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 1|北京课改版 (共18张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 18 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 18 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 17 UNIT 2 WORKING THE LAND WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 17 UNIT 2 WORKING THE LAND WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 1|北京课改版 (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 1|北京课改版 (共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第二课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第二课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3课件 UNIT 2 HEALTHY EATING .ppt2020人教版高中英语课堂同步必修3课件 UNIT 2 HEALTHY EATING .ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第三课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第三课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版(共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版(共15张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版 (共7张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版 (共7张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Story time)|译林版(三起) (共45张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Story time)|译林版(三起) (共45张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 15 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 15 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Song time)|译林版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Song time)|译林版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 12 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 12 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Period 3)|译林版(三起) (共37张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Period 3)|译林版(三起) (共37张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 11 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 11 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Fun time and Cartoon time)|译林版(三起) (共14张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Fun time and Cartoon time)|译林版(三起) (共14张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起) (共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起) (共12张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起)(共10张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起)(共10张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修2学案 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修2学案 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1