吉林省普通高中友好学校联合体2019-2020学年高一英语下学期期末联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 普通高中 友好 学校 联合体 2019 2020 学年 英语 学期 期末 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省普通高中友好学校联合体2019-2020学年高一英语下学期期末联考试题(含解析)本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,共 150 分;考试时间 120 分钟。第卷(选择题,共 100 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the man go to work?A. By bus. B. By car
2、. C. By bike.2. How long will John stay in bed?A. Some days. B. Two weeks. C. A few months.3. What does the woman mean?A. The police will try their best to find the thief.B. The police dont know where the picture is.C. The police have already found the thief.4. Why was Tom fired?A. He draught man sh
3、ip. B. He was lazy. C. He was always late.5. Who will open a company?A. The man. B. The woman. C. Bob.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟; 听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 和第 7 两个小题6. When will the woman tak
4、e the exam again?A. This month. B. This year. C. Next year.7. What is the probable relationship between the two speakers?A. Classmates. B. Mother and son. C. Interviewer and interviewee.听第 7 段材料,回答第 8 和第 9 两个小题。8. Where are the speakers now?A. In a restaurant. B. An official. C. In a bookstore.9. Ho
5、w long does it take to finish the pizza?A. About30minutes. B. About20minutes. C. About 10minutes.听第 8 段材料,回答第 10 至第 12 三个小题。10. Who will go to the library?A. Matt, Susie and Jane. B. Matt, And Andalusia. C. Matt, Sam and Pete.11. Which library will they go to?A. The one near the shopping center.B Th
6、e one opposite the park.C The one by the hospital.12. How can they get to the library from Shit house?A. By car. B. By bus. C. On foot.听第 9 段材料,回答第13 至第16 四个小题。13. Which movie will Brad Pitt star in?A. Pirates of the Caribbean. B. The Tree of Life. C. Avatar.14. What kind of movie can compete in the
7、 Cannes Film Festival?A. Only American movies. B. Only English movies. C. All movies.15. When does the Cannes Film Festival date from?A.1939. B.1964. C.1954.16. Which is the best award at the festival?A. The Golden Globe. B.Golden Palm. C. The Oscar.听第 10 段材料,回答第 17 至第 20 四个小题。17. How long will the
8、flight take?A. One hour. B. Two hours. C. Three hours.18. Whats the average speed of the flight?A. About 500 kilometers per hour.B. About 600 kilometers per hour.C. About 700 kilometers per hour.19 Whats the weather like in Shanghai?A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny.20. Which is not allowed on board?A.
9、Smoking. B. Fastening the seat belt. C. Pressing the button.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。AIf you want to know the world, you must know famous global media. Here are four well-known ones recommended to help you learn about world affairs withou
10、t leaving home.The Sun(http/www.sun.co.uk)The Sun is a popular newspaper owned by News Corporation founded by Keith Rupert Murdoch. It is filled with the jokes about heads of state and major events both inside and outside Britain such as mayors trousers not being tied properly, politicians5 sleeping
11、 during conferences and so on. Its lively and popular style just meets the taste of the lower classes. Now its annual circulation(发行量) has reached 23,100,000 copies.Daily Mail (http/www.dailymail.co.uk)Daily Mail, compared to The Sun, it is a little more serious. Reading the Daily Mail can not only
12、understand major political and economic events, but also read some relaxing and helpful contents. Well-known for female favorite topics, it is extremely popular with middle - class housewives. Now its annual circulation has come to 20,930,000 copies.Onion News (http/)Onion News is the most popular s
13、atirical (讽刺)magazine in the United States with a circulation of 6,900, 000 copies a year, covering domestic, foreign and local news including entertaining newspapers and websites. Most onion readers are between 18 and 44 years old.The New Yorker (http/)The New Yorker is a comprehensive magazine of
14、America. It focuses on non-fiction, including reports and comments on politics, international affairs, popular culture, art, science, technology and business. It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches and its unique style of the New Yorker car
15、toons. Its annual circulation adds up to 10,209,000 copies.1. Which medium has the largest circulation?A. The Sun.B. Daily Mail.C. The New Yorker.D. Onion News.2. According to the text, who may be the most loyal readers of Daily Mail?A. Young people.B. Mid-class women.C. White collars.D. Politicians
16、.3. Which topic is least likely to be published in The New Yorker?A. A poem.B. A short story.C. A novel.D. A humorous sketch.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。主要介绍了四个全球著名的印刷媒体的情况。【1题详解】细节理解题。根据第二段Now its annual circulation(发行量) has reached 23,100,000 copies.(现在,它的年发行量已达到2310万份);第三段中Now its annual circul
17、ation has come to 20,930,000 copies.(现在它的年发行量已达到20,930,000份);倒数第二段中Onion News is the most popular satirical (讽刺)magazine in the United States with a circulation of 6,900, 000 copies a year, covering domestic, foreign and local news including entertaining newspapers and websites.( Onion News是美国最受欢迎的讽
18、刺杂志,年发行量690万份,涵盖国内、国外和本地新闻,包括娱乐报纸和网站)以及最后一段中Its annual circulation adds up to 10,209,000 copies.(它的年发行量总计为10209,000份)由此可知,The Sun的发行量最大。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中Well-known for female favorite topics, it is extremely popular with middle - class housewives.可知以女性喜爱的话题著称,深受中产阶级家庭主妇的欢迎。由此可知,中产阶级妇女可能是每日邮报最忠实
19、的读者。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中It focuses on non-fiction, including reports and comments on politics, international affairs, popular culture, art, science, technology and business. It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches and its unique style of
20、the New Yorker cartoons.可知它侧重于非小说类作品,包括对政治、国际事务、流行文化、艺术、科学、技术和商业的报道和评论。它也出版文学作品,但主要是短篇故事和诗歌,以及幽默的小品和它独特的风格的纽约客漫画。由此可知,A、B、D都被包括,而小说最不可能在The New Yorker上发表。故选C。BThere was once a jar(广口瓶) of fresh, clean water. Every drop of water in the jar felt immensely proud of being so clean and pure. Day after da
21、y they would congratulate each other on how clean and beautiful they were. That was until one day when one of the drops got bored with his clean existence. He wanted to try what it was like being a dirty drop.The other drops tried to talk to him out of it but he stuck to his guns. Hardly realizing,
22、when the drop came back all dirty, he turned all the other drops in the jar into dirty drops, too.They tried to get clean again, but they couldnt. They tried everything to shake off the dirtiness. Finally, much later, someone dipped the jar in a fountain, and only when a lot of clean water entered t
23、he jar did the drops regain their old transparency and purity. Now they all know that if they all want to be nice clean drops, then each and every one of them has to stay clean, even if they find it difficult. That drop that succeeded in being dirty has realized that correcting the mistake of one si
24、ngle drop needs a lot of work for everyone else.The same happens to us and our friends. If we want to live in a jar of clean water, each of us will have to be a clean drop. How about you? What are you? A clean drop?4. One of the drops made a change because he .A. was less beautiful than other dropsB
25、. got tired of his state of existingC. was too proud a dropD. wanted to dirty others5. We can infer from Para. 2 that the drop was .A. braveB. confidentC. stubbornD. dangerous6. Realizing the trouble he caused, the drop that succeeded in being dirty must have felt very A. importantB. pleasedC. proud
26、D. sorry7. Whats the writers purpose of writing this article?A. To advise readers to be “a clean drop”.B. To blame the drop for his foolish mistake.C. To tell readers the way to be “a clean drop”.D. To tell readers how to work together effectively.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】这是一篇记叙文。作者通过这篇文章主要向我们描述了一
27、滴脏水滴会弄脏一整罐的干净的水,人生也是一样,每个人都要做一个干净的人。【4题详解】细节理解题。根据第一段中That was until one day when one of the drops got bored with his clean existence. He wanted to try what it was like being a dirty drop.可知直到有一天,其中一个水滴厌倦了他干净的生活。他想试一试作为一个肮脏的水滴是什么感觉。由此可知,其中一滴水改变了,因为他厌倦了他的生存状态。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段中The other drops tri
28、ed to talk to him out of it, but he stuck to his guns.可知其他水滴试图劝他不要去,但他坚持自己的立场。由此可推知,那滴水很固执。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第三段中Now they all know that if they all want to be nice clean drops, then each and every one of them has to stay clean, even if they find it difficult. That drop that succeeded in being dirty
29、has realized that correcting the mistake of one single drop needs a lot of work for everyone else.可知现在他们都知道,如果他们都想做干净的水,那么每个人都必须保持干净,即使他们发现这很困难。成功变脏的那一滴水已经意识到,要纠正其中一滴水的错误,其他所有人都需要付出很多努力。由此可知,意识到自己造成的麻烦,成功弄脏的那滴水一定很难过。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段The same happens to us and our friends. If we want to live in
30、a jar of clean water, each of us will have to be a clean drop. How about you? What are you? A clean drop?可知同样的事情也发生在我们和我们的朋友身上。如果我们想生活在一罐干净的水里,我们每个人都必须是干净的一滴。你呢?你是什么?一滴干净的水吗?结合作者通过这篇文章主要向我们描述了一滴脏水滴会弄脏一整罐的干净的水,人生也是一样,每个人都要做一个干净的人。由此可推知,作者写这篇文章的目的是建议读者成为“一滴干净的水”。故选A。CRecently a new network word “ghost
31、” is popular on line, which refers to a sort of Internet social behavior that your net friends or loved ones dont answer your online messages or phones on purpose as if leaving the earth. Thus you often wonder whether those chatters are ghosts or pretending to be dead. This behavior is called ghosti
32、ng in the English world, which means “playing with disappearance ”Ghost” is better known as a noun referring to spirits of the dead, but ghost” used as a verb which means to disappear suddenly like a ghost, or play with disappearancew is relatively unknown. Finally, owing to its high using frequency
33、 on line , this usage has been added to the Oxford Dictionary of Contemporary English.Playing with disappearance or ghosting also has different grades. Wendy Walsh, a professor of psychology from Boston University told us, There are different grades of ghosting: If you just read on social software b
34、ut never answer, you are only a lightweight ghosting player ; if you meet a person several times but try to avoid him , you are an ordinary ghosting player; if you let your partner fall in love with you, but you suddenly disappear , which will give the other a heavy blow, you are a heavyweight ghost
35、ing player. ”Why are some people accustomed to this kind of escapist social behavior? The Times reports that ghosting has a lot to do with how comfortable people feel and how they deal with their emotions. When they are in a complex interpersonal relationship, or it is too heavy for their weak mind
36、to carry, they will have to choose to escape.When you find yourself being ghosted, you may lose your self-respect, question yourself, or even hesitate to start the next friendship or love. How to get out of this emotional trouble? Its important to remember that when youre ghosted, its the others fau
37、lt rather than yours. In addition, its good to risk telling others how you really feel, even if its not what they want to hear. Have you ever been ghosted? What do you think of this way of dealing with a relationship?8. Which sort of the following Internet social behavior can be described as ghostin
38、g?A. Leaving your friend after a quarrel.B. Love breaking up after a fight.C. Not replying to net friends on purpose.D. Missing after getting friends money.9. According to professor Walsh, if you just read but never reply online, you are a( n) player.A. heavyweight ghostingB. non-ghostingC. ordinary
39、 ghostingD. lightweight ghosting10. Which paragraph tells us the reasons why people are used to ghosting?A Paragraph 2.B. Paragraph 3.C. Paragraph 4.D. Paragraph 5.11. How should you deal with it when you are ghosted according to the writer?A. Never blame yourself and pour out your trouble to others
40、 bravely .B. Search out their identification on the Internet and ruin their reputation.C. Keep the trouble in mind and never tell others about it.D. Turn to police for help and put them in prison.【答案】8. C 9. D 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。文章说明了网络上出现了一个新词“幽灵”,它指的是一种网络社交行为,你的网友或爱人不像离开地球一样故意回复你的在线信息或电话。文章还说明
41、了“幽灵”的不同类型、产生的原因以及处理的方法。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句Recently a new network word “ghost” is popular on line, which refers to a sort of Internet social behavior that your net friends or loved ones dont answer your online messages or phones on purpose as if leaving the earth.(最近,网络上出现了一个新词“幽灵”,它指的是一种网络社交行为,你的网
42、友或爱人不像离开地球一样故意回复你的在线信息或电话。)可知故意不回复网友可以被描述为“ghost”。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中If you just read on social software but never answer, you are only a lightweight ghosting player(如果你只是在社交软件上阅读而从不回答,你只是一个轻量级的网络幽灵。)可知按照Walsh教授的说法,如果你只是在网上阅读而从不回复,那么你就是一个轻量级的网络幽灵。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段第一句。Why are some people accu
43、stomed to this kind of escapist social behavior?(为什么有些人习惯于这种逃避现实的社会行为?)可知下文将要说明人们这种行为的原因。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中Its important to remember that when youre ghosted, its the others fault rather than yours. In addition, its good to risk telling others how you really feel, even if its not what they want
44、 to hear.(重要的是要记住,当你是幽灵时候,是别人的错而不是你的错。此外,冒险告诉别人你的真实感受是有好处的,即使那不是他们想听的。)可知根据作者的说法,当你是网络幽灵时,你应该不要责备自己,勇敢地向别人倾诉你的烦恼。故选A。DPerhaps people have never realized that fashion materials should be one of the worst destroyers on our environment in countries across the world.Everybody enjoys wearing warm fashion
45、able sweaters, but they never realize how much harm they have done to the environment. Studies suggest that 70 percent of the damage to the grasslands is due to overgrazing(过度放牧). Because of that, tile balance of nature is broken, extreme weather occurs frequently, species are under serious threat,
46、and finally grasslands are becoming desert gradually. The major real cause driving this activity is that human beings demand for cheaper wool to make fashionable clothing.What you might not know is that the natural fibers for making clothes are often taken from trees in ancient forests or other plan
47、ts such as bamboo and cotton. This means that the clothes we buy and wear are contributing directly to destroying forests and habitats. In fact, cotton is by no means a fully environmentally friendly crops on the planet. For a start, it uses so much water to. produce, which leads to the freshwater s
48、hortage across the globe. It can take 2,700 liters of water to make just one cotton T-shirt. Additionally, growing cotton requires high levels of pesticide and other dangerous chemicals that often pollute waterways and soil. As for man-made fibers, the damage done by them is far worse than other mat
49、erials.In recent years, retailers (零售商)have increased the number of fashion collection secession even-each month or week. Throwaway culture is known as fast fashion due to low prices. Every year, 100 billion new garments made from new fibers are produced, many of which soon end up in landfill(垃圾填埋场)
50、. A dress might cost a few pounds for the consumer, but there is a hidden cost to the wider environment including ecosystems and other species.12. According to the passage, the real destroyer on the grasslands is .A. overgrazingB. human beings needC. unbalanced natureD. change of weather13. Relative
51、ly speaking, which fiber does most harm to environment?A. The cotton fiber.B. The tree fiber.C. The man-made fiber.D. The bamboo fiber.14. What is the writers attitude to the fast fashion” culture?A. Opposed.B. Approved.C. Neutral.D. Sympathetic.15. What is probably the best title for the text?A. Da
52、mage to Our EnvironmentB. Throw away CultureC. Destroying Forests and HabitatsD. Fashion Materials, the Hidden Environment Destroyer【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。文章说明了时尚材料是世界各国对环境最大破坏者之一。因为制作衣服的天然纤维通常取自古代森林中的树木或其他植物,如竹子和棉花。这意味着购买和穿着的衣服直接破坏了森林和栖息地,文章以棉花为例说明了种植棉花是如何大量消耗资源以及危害环境的,指出人造纤维对环境危害最大
53、。【12题详解】细节理解题。根据第二段最后一句The major real cause driving this activity is that human beings demand for cheaper wool to make fashionable clothing.可知推动这种活动的主要真正原因是人类需要更便宜的羊毛来制作时尚的服装。由此可知,草原上真正的破坏者是人类的需求。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段最后一句As for man-made fibers, the damage done by them is far worse than other materi
54、als.可知至于人造纤维,它们所造成的损害比其他材料要严重得多。由此可知,人造纤维对环境危害最大。故选C。【14题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句A dress might cost a few pounds for the consumer, but there is a hidden cost to the wider environment including ecosystems and other species.可知一件衣服对消费者来说可能要花几英镑,但对更广泛的环境,包括生态系统和其他物种来说,还有一个隐藏的成本。由此可推知,作者对于这种耗费环境资源的“快时尚”文化是持反对
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390705.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019中考语文(贵州)复习课件:第三部分 现代文阅读 专题十三 议论文阅读(共75张PPT).ppt
