2020版高考英语大一轮复习UNIT5NELSONMANDELA_AMODERNHERO题型组合训练新人教版必修1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大一轮复习UNIT5NELSONMANDELA_AMODERNHERO题型组合训练新人教版必修1 WORD版含解析 2020 高
- 资源描述:
-
1、 Unit 5Nelson Mandelaa modern hero阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2018课标全国)Welcome to Holker Hall & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car:Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approximate travel times:Windermere20 minutes, Kendal25 minutes, Lancaster45 minutes, Manchester1 h
2、our 30 minutes.By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster and Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSundayFriday(closed on Saturday)11:00 am4:00 pm, 30th March2nd November.Admission ChargesHall & GardensGardensAdults:12.008.00Groups:
3、9.005.50Special EventsProducers Market13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival30th MayThe event celebrates its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of
4、the most popular events in gardening.National Garden Day28th AugustHolker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.Winter Market8th NovemberThis is an event for all the family. Wander among a variety of shops sellin
5、g gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment. 1.How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A.20 minutes.B.25 minutes.C.45 minutes.D.90 minutes.2.How much should a member of a tour group pay to visit Hall & Gardens?A.12.00. B.9.00. C.8.00. D.
6、5.50.3.Which event will you go to if you want to see a live music show?A.Producers Market. B.Holker Garden Festival.C.National Garden Day.D.Winter Market.答案语篇解读本文是一篇应用文,介绍了到达Holker的方式、参观时间、参观费用和特殊活动。1.D细节理解题。根据题干中的from Manchester直接定位到文章How to Get to Holker部分中的Manchester1 hour 30 minutes,故选D项。2.B细节理解
7、题。根据题干中的a tour group和Hall & Gardens直接定位到文章Admission Charges部分中的Groups:9.00,故选B项。3.D细节理解题。根据题干中的see a live music show直接定位到文章Winter Market部分中的enjoying a live music show,故选D项。BToday, paper-making is a big business. But it is still possible to make paper by hand since the steps are the same as using big
8、 machines. You should use paper with small amounts of printing. Old envelopes are good for this reason. Colored paper also can be used, as well as small amounts of newspaper. Small pieces of rags or cloth can be added. These should be cut into pieces about five centimeters by five centimeters. Every
9、thing is placed in a container, covered with water and brought to a boil. It is mixed for about two hours with some common chemicals and then allowed to cool. Then it is left until most of the water dries up. The substance left, called pulp(纸浆), can be stored until you are ready to make paper. When
10、you are ready, the pulp is mixed with water again. Then the pulp is poured into a mould. The mould is made of small squares of wire that hold the shape and thickness of the paper. To help dry the paper, the mould lets the water flow through the small wire squares. After several more drying steps, th
11、e paper is carefully lifted back from the mould. It is now strong enough to be touched. The paper is smoothed and pressed to remove trapped air. You can use a common electric iron used for pressing clothes. 4.It is suggested that we “should choose paper with small amounts of printing” to.A.make pape
12、r by ourselvesB.renew the old envelopesC.make various colored paperD.create our own newspaper5.Whether the paper is strong enough to be touched is determined by.A.how long the pulp is storedB.how thick the paper isC.how much water remainsD.what type of chemicals are used6.When the paper is lifted ba
13、ck from the mould, it is time to.A.make it smoothB.make it strongC.decorate itD.use an iron7.The passage is most probably intended to .A.introduce the history of paper-makingB.describe the process of paper-makingC.compare the ancient with the modern paper-makingD.argue about the possibility of paper
14、-making by hand答案语篇解读本文属于说明文,作者讲述了如何手工做纸,并详细介绍了手工做纸的程序和方法。4.A推理判断题。根据第一段第二句But it is still possible to make paper by hand since the steps are the same as using big machines.可知主要讲述的是手工做纸的话题,所以在第二段中提出要选择那些印刷内容较少的纸张,目的就是自己做纸。故A正确。5.C推理判断题。根据第三段第三句Then it is left until most of the water dries up. The su
15、bstance left, called pulp(纸浆), can be stored until you are ready to make paper.以及最后一段中的After several more drying steps.可知剩下的水越少,说明纸浆就越多,那么生产出来的纸的质量也就越好,能够硬到让人去触摸。故C正确。6.A细节理解题。根据最后一段中的The paper is smoothed and pressed to remove trapped air. You can use a common electric iron used for pressing clothe
16、s.说明当纸从模具里拿出来以后,要对它进行熨烫,让它变平。故A正确。7.B主旨大意题。作者在本文中讲述的是如何手工做纸,并详细介绍了手工做纸的程序和方法。所以本文主要就是描述做纸的过程,故B正确。CAs trees across the northern areas turn gold and deep red, you can find autumn colors in parks and woodlands, in the cities, countryside, and mountains. People are wondering what these colors are for.
17、For years, scientists have worked to understand the changes that happen to trees in the autumn. Up to now there have been different explanations for why natural selection makes autumn colors so widespread.Dr.Hamilton from Oxford University proposed that bright autumn leaves contained a message: they
18、 warn insects to leave them alone. In the autumn, insects choose trees where they will lay eggs. When the larvae(幼虫)come out the next spring, they feed on the trees, often with a result of destruction of the trees. Dr. Hamilton suggested that trees could ward off these insects with poisons. They cou
19、ld have strong defenses by letting egg-laying insects know what was in store for their eggs.Dr.Hamilton and his students turned the theory into a mathematical model, which showed that warning signals could indeed drive the evolution(进化)of bright leaves. It was a first attempt to see what was out the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390752.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
部编语文二上第一单元口语交际 有趣的动物.ppt
