2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 阅读提速练(一) WORD版含答案 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 阅读提速练一 WORD版含答案 2 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 方略 阅读 理解 提速 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、阅读提速练(一)(限时:40分钟)授课提示:对应学生用书117页阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019合肥市第一次质量检测Panama City, Panama For beach vacations that get you out of town and invite you and your family to dive into culture, consider a trip to Panama City. Here, you will enjoy beaches and
2、city exploring. Book your stay at the Westin Playa Bonita, where you can book a room starting at $222 a night. There are various programs, including beach Olympics, stargazing (天体观察) and Spanish lessons.Jupiter, FloridaThis place offers you quality time you can spend with your loved ones. Book your
3、stay at Jupiter Beach Resort & Spa, with rates for a family of four starting at $207 a night. Here, you can shoot baskets at the basketball courts, take a dip in the pool or teach your children beach yoga.San Diego, CaliforniaThe West Coast is a great spot for cheap beach vacations, so tell your fam
4、ily to pack their bags for a visit to San Diego. A cheap $10 Uber ride from the airport will have you pull up at the Kona Kai Resort & Spa. Here, a family of four can stay in a Deluxe Guest Room starting at $159 per night. Your kids can practice cannonballs at the pool after a visit to the worldfamo
5、us San Diego Zoo.Kihei, Hawaii For west coasters who are growing bored with their background, fly to the islands of Hawaii. Stay at the Aston at the Maui Banyan, with a charge of $179 a night for a family of four. Here, youll witness some of the best sunsets of your life while your kids play in the
6、Pacific. And if you set about cooking a fancy meal, youll enjoy suites that come with a full kitchen.体裁:应用文题材:广告主题:四个旅游观光地【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了四个旅游观光的好地方,这四个地方各具特色,都非常值得一游。【难句分析】Book your stay at the Westin Playa Bonita, where you can book a room starting at $222 a night.分析:这是一个主从复合句。句中“where you can b
7、ook a room starting at $222 a night”为where引导的非限制性定语从句,修饰先行词“the Westin Playa Bonita”。译文:在普拉亚伯尼塔威斯汀(酒店)预订你的住处,在那里你可以预订一个每晚222美元起价的房间。1Which of the following charges you least a night?AThe Westin Playa Bonita.BJupiter Beach Resort & Spa.CThe Kona Kai Resort & Spa.DThe Aston at the Maui Banyan.答案与解析:C考
8、查细节理解。通读全文可知,四个酒店每晚的房价分别为:$222起、$207起、$159起和$179,由此可知,C项正确。2What can you do at the Aston at the Maui Banyan?AAdmire beautiful sunsets.BVisit a worldfamous zoo.CObserve fantastic stars.DPlay some beach sports.答案与解析:A考查细节理解。根据Kihei,Hawaii部分中的“Here, youll witness some of the best sunsets of your life”可
9、知,游客在这里可以欣赏美丽的晚霞。3What is the common feature of the four destinations?AThey all offer rooms with a full kitchen.BThey are all intended for family trips.CThey all pick up visitors from the airport.DThey all provide bike riding on the beach.答案与解析:B考查细节理解。根据Panama City, Panama部分中的“invite you and your f
10、amily”;Jupiter, Florida部分中的“with rates for a family of four”;San Diego, California部分中的“Here, a family of four”以及Kihei, Hawaii部分中的“Here, youll witness. your kids play in the Pacific”可知,这四个旅游观光地都适合家庭旅游,因此B项正确。B2019合肥高三第二次质量检测A simple project to help a family in need stopped Luke Mickelson in his track
11、s. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top of the other, after learning there were local children who slept on the floor. Shocked to discover how widespread this need was in his community, Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonprofit that bui
12、lds and delivers beds to children in need. Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41, had a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river. But when he met children who were sleeping on the floor, his peaceful life changed course. Using safety guidelines and his d
13、aughters bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money. He recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from his and other communities flooded along with Mickelsons bunk bed output. “
14、That first project, we built 11 bunk beds in my garage,” he said. “The next year, we did 15. Then it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.” With the motto “No kid sleeps on the floor in our town”, the nonprofit and its more than 65 branches have built and delivered more than 1,500 fre
15、e beds to children across America. But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a tough choice: advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went from making “great money to zero money”. Hes never looked back. “I found that the need I have isnt financial,” he said. “Th
16、e need I have is seeing the joy on kids faces, knowing that I can make a difference.”体裁:记叙文题材:个人经历主题:Mickelson和他的公益组织【语篇解读】本文是一篇记叙文。Mickelson为了让自己社区的无床可睡的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。【难句分析】Shocked to discover how widespread this need was in his community, Mickelson founded Sleep in H
17、eavenly Peace, a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.分析:这是一个复合句。句中含有how引导的宾语从句,作discover的宾语;“that builds and delivers beds to children in need”为that引导的定语从句,修饰先行词“a nonprofit”,that在从句中充当主语。译文:Mickelson震惊地发现,这种需求在他的社区如此普遍,于是他创建了Sleep in Heavenly Peace,一个为有需要的儿童建造并运送床的非盈利组织。4Why
18、 did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?ATo help the poor children.BTo make a big fortune.CTo inspire his community.DTo get more donations.答案与解析:A考查细节理解。根据第一段中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonprofit that builds and delivers beds to children in need”可知,Mickelson创建这个非盈利组织是为了帮助贫困
19、儿童,故选A项。5What do we know about Luke Mickelson?AHe had his own fish farm.BHe changed his career from time to time.CHe used to sleep on the floor when he was a kid.DHe originally had a relaxing and pleasant life.答案与解析:D考查推理判断。根据第二段中的“But when he met children who were sleeping on the floor, his peacefu
20、l life changed course”可推知,Mickelson一开始过着轻松、舒适的生活,故选D项。6How did other people react to Mickelsons project?AThey showed little interest in it.BThey were supportive and involved in it.CThey were doubtful about the safety of the bunk bed.DThey volunteered to buy beds with their own money.答案与解析:B考查细节理解。根据
21、第三段中的“He recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from his and other communities flooded”可知,Mickelson的朋友和其他家庭成员都来帮忙,随着消息的传播,更多人参与进来。由此可知,人们对Mickelson创建的这个组织非常支持,并且积极参与,故选B项。7What is Mickelsons attitude to the nonprofit?AAmbiguous.
22、 BDefensive.CCautious. DPositive.答案与解析:D考查推理判断。根据最后一段中的“The need I have. make a difference”可知,Mickelson想要看到孩子们脸上的喜悦的事情,他知道他在做一些有影响的事,由此可推知,他对这个组织持积极的态度,故选D项。C2019银川质量检测Endless queues and long waits at the ticket inspection desks at Chinas major train stations were the signature of the Spring Festiva
23、l travel rush before 2018. Every year, as the countrys biggest national holiday unfolded, a huge flow of travelers would leave staff at the checkin desks facing a dilemma. But with the installment (安装) of artificial intelligence (AI) in dozens of train stations in 2018, including a facial recognitio
24、n system which is able to process passenger identification within five seconds and therefore speed up the waiting process, busy scenes started to become something of the past. When a passenger approaches the camera inside the facial recognition system at the station, it scans his face and then quick
25、ly compares it with the photograph shown on his identification card in real time. If the information matches, the barrier gates will open and allow the passenger to go through. Such use of facial recognition technology is in line with discussions heard at the recent two sessions meeting, a key annua
26、l political event, which focused on the widespread application of a security network named Tianwang (“Sky Net” in English) currently being used by Chinas public security department. The network, according to reports by the Peoples Daily, has the potential to recognize the facial features of anyone i
27、n the world and match them on the spot with photographs on a database of criminal suspects. In fact, it can analyze photographic identity so quickly that it can scan every single Chinese face on the planet in just one second, and it would only take two seconds to scan every face in the world, with a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390801.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
