2020版高考英语总复习Module1OurBodyandHealthyHabits高考题型分组训练外研版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 复习 Module1OurBodyandHealthyHabits 题型 分组 训练 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、Module 1 Our Body and Healthy Habits高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018长郡中学选拔考试)While beach vacations may be a great way to take your mind off work, lakes surrounded by mountains make for an even grander experience. If you are looking for peace on your vacation, we have some recommendations
2、for you in the Caucasus(高加索)Lake SevanLake Sevan is situated in the central part of Armenia, in the Gegharkunik Province. It is the largest lake in Armenia, located 6,234ft above sea level. Along the lake shore, there are various accommodations such as resorts and hotels with plenty of activities to
3、 partake such as windsurfing, swimming and sunbathing. While there, do not forget to visit one of the famous cultural monuments, the Sevanavank monastery, and it offers a great view of the lake as well.Paravani LakeParavani Lake, located 6,801ft above sea level, is in the south of Georgia, near the
4、Javakheti Plateau. At this level, altitude sickness can occur and it is a good idea to be prepared to adapt to it properly, or bring medication for altitude sickness. Being a volcanic lake makes for a more interesting experience. The lake is best known for fishing. Do not come home during the winter
5、 months when the lake freezes.Lake CildirLake Cildir is located in the Ardahan Province, east Turkey, near the borders with Georgia and Armenia. It is a large freshwater lake of eastern Turkey, and many tourists are not aware of this beautiful attraction. Lake Cildir is surrounded by mountains of th
6、e Caucasus. The lake freezes during late November. If the winter is not extremely cold, you can try some lake activities like ice skating and ice fishing.Lake VanLake Van is the must visit of all lakes in this list, the largest lake in Turkey. Lake Van is located on the eastern shore of Turkey and i
7、s also the most accessible lake there. Its situated 5,380ft above sea level, and unique to many lakes around the world, the water is high in salt content.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了供人们度假的好去处高加索地区的一些湖泊。1If you want to visit some historic sites during your travel by a lake, you can go to _.ALake Cildir BPar
8、avani LakeCLake Sevan DLake Van解析细节理解题。根据第二段中的“do not forget to visit one of the famous cultural monuments, the Sevanavank monastery”可知,度假期间如果你想参观历史性建筑可以到Lake Sevan。故选C。答案C2What is special about Lake Van?AIts water is high in salt.BIt is a volcanic lake.CIt is globally the largest lake.DIt is surrou
9、nded by mountains.解析细节理解题。根据第五段中的“and unique to many lakes around the world, the water is high in salt content”可知,Lake Van的特色是湖水的盐度高。故选A。答案A3What challenge are travelers most likely to face while visiting Paravani Lake?ALack of medicine.BVolcano eruptions.CAltitude sickness.DLow temperature all the
10、year.解析细节理解题。根据第三段中的“At this level, altitude sickness can occur and it is a good idea to be prepared to adapt to it properly, or bring medication for altitude sickness”可知,在游览Paravani Lake时,游客们最有可能面临的挑战就是高原反应。故选C。答案CB(2018鄂南高中等八校第一次联考)LAS VEGASIt was different in the light of day.There was no “pop, p
11、op, pop” of gunfire, no screams. Just quite a lot of cars abandoned by those, like Kassidy Owen, who escaped with their lives.“Its strange to hear the silence,” Owen said, “because all I remember was the noise.”The 22yearold was one of dozens of concert goers who returned to the scene of the Route 9
12、1 Harvest Festival on Wednesday morning to fetch the vehicles they left behind as they fled from a gunman raining down bullets from high above in the tower of the Mandalay Bay Resort and Casino across the street.Survivors of the deadly mass shooting in Las Vegas on Sunday needed their cars to move o
13、n with their livesto get back to work, to school or home. It was the first time they were returning to a scene that would forever change them, when joy and celebration and music turned into killing and horror.Before they could move forward, they had to go back to the place where they thought they we
14、re going to die.Owen had run to her car to hide and had tried to drive away, but she couldnt. People were running, bodies dropped to the ground, and cars bottlenecked in the parking lot. During a brief pause after more than 10 minutes of gunfire, she worried the lights of her SUV made everyone insid
15、e a shining target.“Theyre shooting again!” her best friends brother screamed. “Turn off the car!”Thats when she got out and fled.“I just remember shutting the door and running,” Owen said.Now, nearly three days later, she was back, sitting in the drivers seat of her SUV. Her eyes were swollen and r
16、ed. This was a long way from over.“You just keep hearing the gunshots in your head,” Owen said.语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了拉斯维加斯枪击案中一名幸存者Owen遭遇整个事情的经过。她和朋友在拉斯维加斯经历了枪击案,慌乱的人群迫使她下车逃跑,终于躲过一劫。三天后,她回到那里取车,坐在车上,她满脑子都是枪击声,她的眼睛红了4Why did Kassidy Owen return to the scene of terror?ATo get back her car for daily life.BT
17、o show sympathy to the victims.CTo search for her missing friends.DTo look into the cause of the shooting.解析细节理解题。根据第五段第一句“Survivors of the deadly mass shooting in Las Vegas on Sunday needed their cars to move on with their livesto get back to work, to school or home”可知,Kassidy Owen重回枪击案现场是为了取回她的车,以
18、便正常生活,故A项正确。答案A5Where was the gunman when the mass shooting happened?ABehind a car. BIn the parking lot.COn the stage. DIn a tall building.解析细节理解题。根据第四段中的“a gunman raining down bullets from high above in the tower of the Mandalay Bay Resort and Casino across the street”可知,一名枪手在高塔上朝下扫射。据此可知,枪手是在一个高的建
19、筑物上,故D项正确。答案D6Why did Owen keep hearing the gunshots in her head?ABecause she had escaped being caught.BBecause she wanted to find the gunman.CBecause she couldnt rid herself of those terrible scenes.DBecause she had saved others lives by turning off the car.解析推理判断题。根据第五段最后一句“It was the first time t
20、hey were returning to a scene that would forever change them, when joy and celebration and music turned into killing and horror”,并结合全文内容可知,Owen遭遇了可怕的枪击案,弃车逃跑三天后重回案发现场取车,她又回忆起枪击案的场景;据此可知,她满脑子都是枪声是因为她无法忘记可怕的枪击场景,故C项正确。答案C7Where is the text probably taken from?AA story book. BA newspaper.CA guidebook.
21、DA research report.解析文章出处题。通读全文可知,文章讲述了拉斯维加斯枪击案中一名幸存者Owen遭遇整个事情的经过,并结合本文第一段“LAS VEGASIt was different in the light of day”的新闻体特征可以判断,本文最可能摘自报纸,故B项正确。答案BC(2018惠州调研)In many ways, Providence Mount St. Vincent in Seattle is a typical senior living community. It is home to about 400 elderly residents and
22、 provides them with different types of assistance. However, it is also the Intergenerational Learning Centera preschool where children and seniors have the chance to bond.Established in 1991, the ILCs purpose is to allow kids to learn about acceptance while they are also being nurtured. It also aims
23、 to help seniors develop a greater sense of selfworth and strengthen social interactions. Babies to prekindergarten aged children are placed into six different classes at the ILC. The kids attend art and music classes, as well as story time and exercise time with the seniors. Marie Hoover, ILC direc
24、tor, said that interacting with the seniors has proven beneficial for the young ones, making them more openminded.“For the ILC children, interacting with the residents is simply part of their daytoday life here and the way aging is normalized, which may be the most important benefit they receive,” H
25、oover said. “Ive had parents call me years after their children have graduated from our program to let me know about some incidents when their child was the first to warmly greet someone who happened to be in a wheelchair.”As for the seniors, theyre delighted by the companionship the children provid
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391032.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
