吉林省榆树市第一高级中学2020-2021学年高二英语上学期期末备考卷(B).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 榆树市 第一 高级中学 2020 2021 学年 英语 学期 期末 备考
- 资源描述:
-
1、吉林省榆树市第一高级中学2020-2021学年高二英语上学期期末备考卷(B)注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有
2、一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation take place?A. In an elevator.B. On a bus.C. In a taxi.2. What will the man do in Edinburgh?A. Do business with Justin. B. Tell Justin his new address. C. Give Justin the medicines.3. What
3、kind of music does the man like?A. Folk. B. Classical.C. Jazz. 4. When does the conversation take place?A. In September. B. In April. C. In February.5.Whose advice did the woman follow?A. The shop assistants. B. Her mothers. C. Her sisters.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B
4、、C三个选项中选 岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly discussing?A. Where to buy tickets.B. Where to park the cars. C. Where to get a camera.7. Where will the speakers meet?A. At the market. B. At the camera shop. C. At the sports s
5、tadium. 听下面一段对话,回答第8、9题。8. What does the man have to do now?A. Plan a trip.B. Look for a job.C. Make a decision.9. What does the woman think of the job in America?A. Dangerous. B. Exciting. C. Boring. 听下面一段对话,回答第10至第12题。10. When should students meet for the field trip?A. At 7:15 am. B. At 7:00 am. C
6、. At 8:00 am. 11. How will the boy probably get to school today?A. Take the bus. B. Take his moms car. C. Take Mrs. Andersons car.12.What is the relationship between the woman and Mrs. Anderson?A. Colleagues. B. Neighbors. C. Best friends.听下面一段对话,回答第13至第16题。13. What kind of people is The Knife and T
7、alk popular with?A. Truck drivers. B. Office workers. C. Actors.14. What does the woman like most about the restaurant? A. Quiet environment. B. Great waitresses. C. Pop music.15. What does the man say about his favorite restaurant?A. Its tables are pink. B. It offers great food. C. It was just open
8、ed.16. What does the man have for lunch?A. Fish pie B. Pancakes. C. Sausages.听下面一段独白,回答第17第20题。17. Which competition is suitable for the listeners?A. The high level. B. The middle level. C. The low level.18. What is the topic for this year?A. Change. B. Weather. C. Travel.19. What are the listeners
9、advised to do to get ideas?A. Ask Mary for help. B. Read the poem called Rain. C. Borrow books from the library. 20. What will the school spend the prize money on this year?A. The library. B. The computers. C. The lab.【答案】1-5 BCACB6-10 BBCBA11-15 CBBAB16-20 ACABA第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满
10、分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is the eleventh largest nation in Europe. England, Wales and Scotland make up the island of Great Britain, which takes up most of the Britain Isles. Northern Ireland, Scotland and Wales are m
11、ountainous. The highest mountain is Ben Nevis in Scotland. Plains and valleys cover much of England. The British climate is mild.About 58 million people live in the United Kingdom. Few other countries are so crowded. Four out of five people live in cities such as Belfast, Glasgow, and London. London
12、 is the capital. Great Britain grows half of the food it needs. Its industries help to pay for the food that is bought from abroad. The United Kingdom manufactures a wide range of goods. Service industries, such as tourism, that provide services rather than producing goods, are increasing. Tradition
13、al industries, such as coal mining, are declining.21. There are many mountains in _.A. Northern Ireland, Scotland and EnglandB. England, Wales and ScotlandC. Wales, Scotland and Northern IrelandD. Northern Ireland, Wales and England22. In the United Kingdom, about _ people live in big cities.A. 58 m
14、illionB. 48.8 millionC. 38.8 millionD. half23. According to the passage, which of the statements is true?A. Great Britain grows all of the food it needs.B. The United Kingdom manufactures a narrow range of goods.C. The speed of tourism in UK is increasing faster than producing goods.D. The coal mini
15、ng is also increasing fast.【答案】21-23 CBC【解析】本文是一篇说明文。文章从地形、人口分布和工业等方面大致介绍了英国的概况。21.细节理解题。根据第一段中的“Northern Ireland, Scotland and Wales are mountainous.”(北爱尔兰、苏格兰和威尔士是多山的。)可知,威尔士、苏格兰和北爱尔兰有许多山脉。故选C。22.细节理解题。根据第二段中的“About 58 million people live in the United Kingdom. Four out of five people live in citi
16、es.”(大约有5800万的人住在英国,其中五分之四的人住在大城市。)可知,住在大城市的人口为5800万0.8=460万。故选B。23.细节理解题。根据第二段中的“Service industries, such as tourism, that provide services rather than producing goods, are increasing.”(提供服务而不是生产商品的服务业,如旅游业正在增长。)可知,英国旅游业的发展速度比生产商品的速度还要快。故选C。BNEW YORK(Reuters) Global warming has cut about $5 billion
17、 worth of value from the worlds most commonly grown grains over 20 years, according to a new study.Warming temperatures from 1981 to 2002 cut the combined production of wheat, corn and other crops by 40 million tons per year. “Contrary to what most people think, this study shows that warming over th
18、e past two decades has already affected global food supply. The effect is not a faraway thing,” said Christopher Field, a co-author on the study, the first to estimate how much global food production has already been affected by climate change.Not every scientist agrees that agriculture is suffering
19、 from warmer temperatures. A UN report said warming is expected to turn the planet a bit greener by encouraging plant growth, but crops and forests may wilt beyond mid-century if temperatures keep rising.Average global production for several of the crops suffered from warmer temperatures, with produ
20、ction dropping by about 3-5% for every 1F increase, the study said. Average global temperatures increased by about 0.7F during the study period, with even larger changes in several regions.“If the past is an indication, agriculture will also suffer going forward,” Field said. “We expect future warmi
21、ng to continue to be a drag on grain production, like driving with the parking brake engaged.” The study said the cereal crops hit by global warming account for 55% of non-meat categories consumed by humans and they also contribute more than 70% of the worlds animal feed.“Farmers can adapt to warmer
22、 temperatures by changing crop planting times, the varieties they grow, or the locations used for each crop,” Field said. “In the past farmers have been very adaptable to environmental challenges, but adaptation to warming can take years.”24. It is commonly thought that global warming _.A. will have
23、 a bad effect on human beings present lifeB. is something that will just affect the futureC. is becoming more and more seriousD. will soon lead to great decrease in food supply25. The underlined word “wilt” in the third paragraph probably means “_”.A. increaseB. grow tallerC. stay the sameD. grow ba
24、dly26. According to Field, we can learn that _.A. agriculture will not suffer a lot from global warmingB. grain production will increase despite global warmingC. grain production will be affected by global warmingD. farmers can increase crop production by changing crop planting times27. This passage
25、 mainly tells us that _.A. the future food supply will change with global warmingB. global warming reduces global food productionC. traditional agriculture will disappear due to global warmingD. global warming prevents the growth of plants and grains【答案】24-27 BDCB【解析】本文是一篇新闻报道。根据新研究得知,20年来,全球变暖使得世界最
26、普遍种植的谷物减少50亿市值的产量。24.推理判断题。根据第二段Christopher Field的话可知,和多数人认为的相反,研究表明,过去二十年的全球变暖已经影响了全球食物的供应,这个影响并不是遥远的事情,可知大家普遍认为全球变暖影响知是未来的事情。故选B。25.词义猜测题。根据第三段划线所在句可知,but表示前后转折,前面说让地球更绿色,这是好处,后面应该表示给庄稼和森林带来不好的影响,可以得知划线词是长得糟,故选D。26.细节理解题。根据第五段Field的话可知,未来全球变暖会持续影响谷物的产量。故选C。27.主旨大意题。根据第一段主题句(新研究表明,220年来,全球变暖使得世界最普遍
27、种植的谷物减少50亿市值的产量。)可知选B。CScientists have made great discoveries. But how have they influenced our personal lives? Do kids in your classroom even know when Einstein lived? You may be wondering: but why is it important to teach kids about modern-day scientists?First, stories of scientists can encourage
28、kids. Chris Hadfield is a Canadian who went to space, and hes a real, guitar-playing person. He makes singing videos on YouTube! His story can make kids think scientists are also common people. Hearing scientists stories makes kids think “I can do that too!”But not only that, the stories of famous s
29、cientists can encourage kids to never give up. Bill Nye was always refused when trying to be an astronaut. But today, hes made a lot of successes in his role as a popular science educator and engineer. Besides, its no secret that scientific discoveries require trying, and trying again.Another way so
30、me scientists can encourage kids is through their diversity. Neil deGrasse Tyson, for example, is an African-American, which is not common in his field. Such stories can make kids think anyone can be a scientist.Its important to know that scientists dont need to be “gifted” or “good” at school. Ofte
31、n we consider a scientist as being an extremely smart kid at school. That doesnt have to be true. They just need to have a great interest in science. Telling students stories of scientists can encourage them to show interest in science. As long as theyre interested, they are likely to become a scien
32、tist in the future.Modern scientists teach kids that knowledge builds upon the foundation others have laid. This is important no one can do it alone. Scientists stories can encourage todays young scientists to keep trying. Theyll be encouraged not to give up on the dream of making discoveries. Even
33、if they havent made important discoveries, their research may help the following scientists.28. What can Chris Hadfields story tell students?A. Scientists are interested in different things.B. Students should have a hobby of their own.C. Scientists can be ordinary like people around us.D. Students s
34、hould consider scientists as their models.29. Which of the following would the author agree with?A. African-Americans are more likely to become scientists.B. Scientists are not necessarily very smart at school.C. Not all scientists really show interest in science.D. Scientists are usually good at th
35、eir schooling.30. The last paragraph shows us that _.A. scientists should help each otherB. a scientist should never give up tryingC. making discoveries is necessary for scientistsD. new scientific discoveries may be based on others findings31. What is the text mainly about?A. Why scientists are imp
36、ortant to us.B. Why students should be taught about scientists.C. Why students love stories of scientists.D. Why scientists can encourage students.【答案】28-31 CBDB【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了教授学生关于科学家们的经历的原因,列举了一些著名的科学家的个人经历能够给学生带来的启发。28.细节理解题。根据第二段可知,Chris Hadfield是一个去过太空的加拿大人,也是一个吉他手。他在YouTube上制作音乐视频!他的故事可以让
37、孩子们发现科学家也是普通人。因此,Chris Hadfield的故事能告诉学生科学家也可以像我们身边的人一样平凡。故选C。29.细节理解题。根据倒数第二段中“Often we consider a scientist as being an extremely smart kid at school. That doesnt have to be true.”(我们常常认为科学家在学校里是一个非常聪明的孩子。这并不一定是真的。)可知,作者可能会认同B选项(科学家在学校不一定表现得很聪明)的观点。故选B。30.主旨大意题。根据最后一段:现代科学家教导孩子们,知识是建立在别人的基础上的。相信没有人
38、能独自完成一切这一点很重要。科学家的故事可以鼓励今天年轻的科学家继续努力。我们将鼓励他们不要放弃探索发现的梦想。即使他们没有重大发现,他们的研究也可以帮助之后的科学家。因此最后一段是告诉我们,新的科学发现可能是基于别人的发现,故选D。31.主旨大意题。文章主要说明了教授学生关于科学家们的经历的原因,并列举了一些著名的科学家的个人经历能够给学生带来的启发。想要通过他们的故事告诉我们,科学家也可以像我们身边的人一样平凡,鼓励孩子永不放弃和表现出对科学的兴趣,还教导孩子们,知识是建立在前人的基础上的。因此选B。DMany of us love July because its the month w
39、hen natures berries and stone fruits are in abundance. These colourful and sweet jewels form British Columbias fields are little powerhouses of nutritional protection.Of the common berries, strawberries are highest in vitamin C, although, because of their seeds, raspberries contain a little more pro
40、tein(蛋白质), iron and zinc(not that fruits have much protein). Blueberries are particularly high in antioxidants(抗氧化物质). The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxidants. As for cherries(樱桃), they are so delicious who care
41、s? However, they are rich in vitamin C.When combined with berries of slices of other fruits, frozen bananas make an excellent base for thick, cooling fruit shakes and low fat “ice cream”. For this purpose, select ripe bananas for freezing as they are much sweeter. Remove the skin and place them in p
42、lastic bags or containers and freeze. If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown. Frozen bananas will last several weeks, depending on their ripeness and the temperature of the freezer. If you have a juicer, you can simply feed in frozen bananas and so
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392163.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
