2020-2021学年英语高中北师大版(2019)必修3:单元素养评价 UNIT 8 GREEN LIVING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语高中北师大版2019必修3:单元素养评价 UNIT 8GREEN LIVING WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 高中 北师大 2019 必修 单元 素养
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(二)Unit 8(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Would you look at this paper? M: What? W: The Perdinks won the baseball
2、 game last night. M: Wow. I wish I had seen it instead of the boring movie filled up with advertisements. 1. What is the woman probably doing? A. Watching a movie. B. Reading a newspaper. C. Making an advertisement. 答案: BText 2M: Lets meet at 20 to 5. W: Well. Could we make it 20 past 5? W: Thats a
3、bit late for me. I could manage 10 past. M: OK. See you then. 2. At what time will the two speakers meet? A. 5: 20. B. 5: 10. C. 5: 40. 答案: BText 3M: What time are we leaving for the outing? W: Ill phone you tomorrow. I should have everything sorted out by then. 3. What will the man do? A. Change th
4、e plan. B. Wait for a phone call. C. Sort things out. 答案: CText 4W: The most urgent thing for me at the moment is planning this wedding. M: Im such a bad friend. Congratulations! I had no idea you were engaged. W: Well, we havent got around to telling a lot of people. 4. What is going on with the wo
5、man? A. She is going to get married. B. She has a bad friend. C. She forgets to tell people things. 答案: AText 5W: This car looks a bit old, can you still drive it? M: Well, my little babe may look not young, but its still as vigorous as it was 15 years ago! 5. What is the car like? A. Its powerful.
6、B. It looks new. C. It cant be driven any more. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hello, Mary, this is Ted. My flight just landed. I thought you had arranged for
7、someone to meet me here and take me to the hotel. W: I did! Wasnt there someone holding a sign with your name on it? M: No, there wasnt. Ive collected my luggage, and now Im not sure what to do. W: OK, wait for a moment and Ill get someone there as soon as possible. Sorry for the inconvenience. 6. W
8、here is the man? A. At an airport. B. At a company. C. At a hotel. 答案: A7. What does the woman ask the man to do? A. Collect his luggage right away. B. Hold a sign with his name on it. C. Wait for someone else to pick him up. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: We need to have a serious talk. M: About wha
9、t? W: Your attendanceor rather, lack of it. M: OK, so Ive missed a few classes? W: A few classes? Ive been told youve missed six out of eight times in two different classes! Thats really setting yourself up to fail. Youre about to be in big trouble. M: Whats the big deal about missing some classes?
10、W: The big deal is that youre here on a student visa. M: So? W: So if you dont attend classes regularly, you wont be a full-time studentwhich your visa requires. M: What are you going to do? Turn me into the police? W: Ill have to report you if you continue missing your classes. Then Im afraid youll
11、 have to pack your things. 8. Why does the woman talk to the man? A. He lost his student visa. B. He often makes trouble. C. He is often absent from class. 答案: C9. What is the worst result of the mans behaviour? A. Hell be sent back home. B. Hell have to restart his course. C. Hell stay in the polic
12、e station. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Bob, Im sure you know about second-hand smoke. M: Of course. I do. W: But have you heard about third-hand smoke? M: Third-hand smoke? Im afraid not. What is that then? W: Well, it is here in todays paper. Parents may think they are protecting children from s
13、econd-hand smoke when they smoke outside their home or only when the children are not there. But now researchers are warning about what they call third-hand smoke. When you smoke, dangerous matter in cigarettes gets into your hair and clothing. As babies are the weakest, when you come to a baby, you
14、 pass it to the baby and increase the chances of disease in the baby. M: Is that so? In that case I have to say that I should never get close to a baby. W: Thats right. Actually all smoking parents should do the same or better give it up completely. 10. How did the woman get to know about third-hand
15、 smoke? A. From young smokers. B. From a newspaper article. C. From some smoking parents. 答案: B11. Why does the man say that he would keep away from babies? A. He has just become a father. B. He wears dirty clothes. C. He is a smoker. 答案: C12. What does the woman suggest smoking parents should do? A
16、. Stop smoking altogether. B. Smoke only outside their rooms. C. Reduce dangerous matters in cigarettes. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: How do you think the kids were feeling tonight? M: They both seemed beat. W: I agree. I thought Hector was going to fall asleep at the dinner table, and you should
17、have seen Teresa dragging herself in from school today. She could barely pick up her head to say hello. M: Well its been a busy couple of months. Hectors AP classes are very demanding, and hes been working really hard at the supermarket. W: And Teresa has been so busy with the school musical. She wa
18、s excited when she got the lead role, but Im not so sure that she understood what it would involve. M: I suppose the good news is that summer isnt far away. W: Its a good lesson for all of us about overcommitting. I think we should encourage them to focus on just a couple of activities, rather than
19、so many at once. M: I agree. But I dont think we should tell them to quit, either. They need to learn to finish what theyve started, even when it gets tough. WMaybe we can find a way to encourage them. M: What do you have in mind? W: I was hoping youd have some ideas. 13. Whats the relationship betw
20、een the two speakers? A. Husband and wife. B. Friends. C. Brother and sister. 答案: A14. Whats wrong with Hector? A. Hes been working too much. B. He often falls asleep in class. C. He doesnt want to work in the grocery store. 答案: A15. What is Teresa busy with? A. She is busy with a musical. B. She is
21、 busy with her AP classes. C. She is busy with her part-time job. 答案: A16. How will the speakers help their children? A. Ask them to quit. B. Encourage them to keep going. C. Take them on a summer vacation. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10 Good afternoon, dear customers! This is a special request from
22、 the security department here at Wanda Plaza. We hope you are finding everything you are looking for, but right now, we need your help. We are looking for a 6-year-old boy named Laurence Lynch. Laurence, if you can hear this, please go to the security desk located at the front of the plaza near the
23、Pizza Hut. Your mom is looking for you. All other guests, please take a moment to help us find Laurence. His mother Clare was last with him in the food section about 30 minutes ago, and she thinks he is still somewhere in the plaza, possibly in the toy section or the sporting section. Laurence is we
24、aring a red shirt, blue jeans, white shoes, and a black baseball cap. He is about 5 feet 2 inches tall with dark hair and blue eyes. If you see Laurence, please help him to get to the security desk located at the front of the plaza. You can also approach any of our staff members if you see Laurence
25、or have any other information about where he might be. Thank you very much for your help, and enjoy the rest of your day here at Wanda Plaza. 17. Where was the missing boy last seen? A. In the food section. B. In the sporting section. C. In the toy section. 答案: A18. When was the boy probably lost? A
26、. At around 9 a. m. B. At about 3 p. m. C. At about 10 p. m. 答案: B19. What is the boy wearing? A. A white shirt and a red baseball cap. B. Blue jeans and a black baseball cap. C. A dark shirt and blue jeans. 答案: B20. What should guests do if they see the boy? A. Call the security department. B. Take
27、 him to the Pizza Hut. C. Help him to reach the security desk. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020启东高一检测)Bike Share Toronto is the citys official bike share program, designed to give locals and visitors a fun, affordable and convenient alterna
28、tive to walking, taxis, buses and the subway. There are 200 Bike Share Toronto stations and 2, 000 bikes across the city, making Bike Share the most accessible way to get around and explore. How it worksBecome an Annual Member or buy a Day Pass to access the system. Find an available bike nearby, an
29、d get a ride code or use your member key to unlock it. Take as many short rides as you want while your pass or membership is active. Return your bike to any station, and wait for the green light to make sure its locked. Choose a planFor visitorsDay Pass: $7. Unlimited 30-minute rides in a 24-hour pe
30、riod. 3-Day Pass: $15. Unlimited 30-minute rides in a 72-hour period. For localsMonthly Pass: $25. Unlimited 30-minute rides for a month. Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders. The fi
31、rst 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price. Avoid extra fees by dropping off your bike every 30 minutes at any other station. If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an extra $1. 50 for the first 30 minutes over, $4 for the next
32、 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that. Contact usCustomer Service: (855)898-2388Repair Service: (855)898-2378Corporation Partners: (855)898-2398Employment Opportunities: (855)898-2498【文章大意】本文是一篇应用文, 介绍了多伦多城市共享单车项目。21. What can we know about the share bike in Toronto? A. A mem
33、ber can get a code or a key to the bike. B. Bike Share Toronto is a non-profit program. C. Shared bikes have taken the place of other vehicles. D. The green light shows the bike is unlocked. 【解析】选A。细节理解题。根据How it works部分中的前两条可知, 单车会员可获得骑车代码或用会员钥匙打开车锁。22. Which is the most suitable choice for locals
34、to access the system in Toronto? A. Day Pass.B. 3-Day Pass. C. Monthly Pass.D. Annual Membership. 【解析】选D。细节理解题。根据Choose a plan部分中的“The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders”可知, 使用共享单车时, 年卡对多伦多当地人来说是最好的选择。23. How much will the extra fee be if you travel fo
35、r two hours by bike? A. $5. 5. B. $9. 5. C. $12. 5. D. $15. 5. 【解析】选C。细节理解题。根据Choose a plan部分中内容可知, 使用共享单车2小时的前30分钟的费用包括在单车卡里, 而剩下的90分钟的费用为: $1. 5+ $4+ $7=$12. 5, 因此如果你骑自行车旅行两小时, 额外的费用是12. 5美元。B(2020正定高一检测)Many Beijing residents go to great lengths to avoid breathing the citys smoggy air, especially
36、 when it reaches critical pollution levels, but one local firm decided that canning and selling this poor quality air as a souvenir (纪念品) would be a great idea. Believe it or not, he was right. After seeing a number of companies achieve commercial success by canning fresh air from countries like Fra
37、nce, Canada or Australia and selling it in China, Dominic Johnson-Hill, a British-born citizen of Beijing and owner of the Plastered 8 souvenir shop, decided to turn the idea on its head and sell canned Beijing air throughout China and abroad. “Id seen people going crazy to buy canned air from Canad
38、a and Australia, so I thought it was time to push business the other way, ” the entrepreneur said. “Theyre perfect gifts! What else are you going to take home when you go home from Beijing? A roast duck? A Plastered T-shirt? These cans are light, portable, you can just imagine someones face when the
39、y unwrap (打开) it for Christmas. ”The few mouth-fulls of Beijing air come in standard tin cans featuring a couple of city landmarks as well as a bitter description of the contents: “a unique mix of nitrogen, oxygen and some other stuff”. The ironic (讽刺的) souvenirs cost 28 RMB ($4) and are available a
40、t the Plastered 8 shop, as well as on its online shop. But if youre actually considering buying some, youd better ask shop in advance, as they are virtually flying off the shelves. Johnson-Hill said that his shop is selling hundreds of Beijing air cans every day. Personally, the well-sold can probab
41、ly is an awakening for the public to be concerned about the living conditions. Yet one thing thats not particularly clear is whether the air is really collected from Beijing, as the cans are labeled as “Made in Shenzhen”. Theres a big chance thats just a kind of Plastered 8 humor, as they also list
42、“Choking Hazard” and “May have unidentified objects inside. ” as warnings. Anyway, it is probably a unique way to arouse public awareness of protecting the environment. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章介绍了Dominic Johnson-Hill在中国和海外销售罐装北京空气, 人们对此看法不一, 但作者认为这可能是唤起公众保护环境意识的一种独特方式。24. What contributes to Dominics idea
43、 of canning and selling the poor quality air? A. Try to get used to it. B. Sell it all over the world. C. Can it as a souvenir. D. Try to push business the other way. 【解析】选D。细节理解题。由第三段中的“Id seen people going crazy to buy canned air from Canada and Australia, so I thought it was time to push business
44、 the other way, the entrepreneur said. ”可知, 努力把生意推向另一个方向使Dominic产生了制作和销售劣质空气的想法。25. How may one feel when receiving canned Beijing air for Christmas? A. Satisfied. B. Surprised. C. Frightened. D. Refreshed. 【解析】选B。推理判断题。由第三段中的“These cans are light, portable, you can just imagine someones face when t
45、hey unwrap it for Christmas. ”可知, 你可以想象某人在圣诞节打开罐时的表情; 圣诞礼物一般都是美好的, 而一个人收到北京罐装空气作为圣诞礼物一定会感到很吃惊。26. Which of the following can replace the underlined word “stuff” in Paragraph 4? A. Liquids. B. Objects. C. Minerals. D. Risks. 【解析】选B。词义猜测题。由第四段第一句中的“The few mouth-fulls of Beijing air come in standard t
46、in cans featuring a couple of city landmarks as well as a bitter description of the contents: “a unique mix of nitrogen, oxygen and some other stuff”. ”可知, 罐里的北京空气中含有氮、氧和一些其他物质, and表并列, 所以stuff是和氮、氧类似的物质, 由此可知画线词词义为“物质”。27. What can we infer from the passage? A. The canned Beijing air may harm peopl
47、e who buy it. B. The Plastered 8 souvenir shop is famous for its humour. C. People should make efforts to protect the environment. D. Dominic Johnson-Hill likes the poor quality air in Beijing. 【解析】选C。推理判断题。由最后一段中的“Anyway, it is probably a unique way to arouse public awareness of protecting the envi
48、ronment. ”可知, 无论如何, 这可能是唤起公众保护环境意识的一种独特方式, 由此可知, 人们应该努力保护环境。C(2020合肥高一检测)Youth is a stressful time from friends to school to families, and stressful situations become common. The body can respond (反应) with faster breathing, a fast beating heart, tense (绷紧的) muscles and drop of sweat. And teens who b
49、reathe polluted air appear to respond most strongly to stress, a new study shows. Jonas Miller, a psychologist working at Stanford University , studied whether or how air pollution might affect the bodys response to stress. Millers team invited 144 teens to participate in a stressful test. Most of t
50、he kids lived in or near San Francisco, which has the worst air quality. Before the test, the researchers used sensors(感测器) to record heart rates and sweat levels for five minutes as the kids rested. Then as the test began, a researcher read aloud the beginning of a story and the kids had five minut
51、es to make up an exciting ending to the story. They would have to memorize their ending and present it aloud to a judge. After finishing this task, the kids were asked to do math problems, which obviously was a harder task. If he or she made a mistake, the judge let the student start over. The whole
52、 time, sensors recorded heart rates and sweat levels. Miller found all the students had similar heart rates and sweat levels at rest. But as the test got difficult, differences began to appear. Kids from places with more air pollution responded more strongly to stress and their heartbeats became irr
53、egular. They sweated more than teens who lived in cleaner places. “The teens bodies were preparing to deal with possible challenges in the environment and such bodily responses to stress were linked to negative feelings”, Miller concludes. Over time, he says, “these responses can contribute to both
54、physical and mental health problems. ”This study has proved the negative health effects of air pollution among teenagers. Therefore, teenagers should try to avoid their exposure (暴露) to air pollution. They should consider limiting their time outside during rush hour, especially on days when air poll
55、ution is particularly strong. 【文章大意】本文是一篇说明文。一项新的研究发现, 住在空气污染地区的孩子对压力的反应比住在干净地区孩子的反应强烈。长期的这种反应会对青少年的健康有影响, 因此建议青少年尽量避免暴露在污染的空气中。28. What happened to teens in stressful situations? A. Their bodies react strongly. B. Their muscles cause pain. C. They become seriously sick. D. They have trouble in brea
56、thing. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第一段的Youth is a stressful time from friends to school to families, and stressful situations become common. The body can respond with faster breathing, a fast beating heart, tense muscles and drop of sweat. 可知当处于压力环境中时, 青少年的身体会做出剧烈的反应。29. What can we learn about the test? A. Th
57、e judge of the test was strict with the kids. B. The kids enjoyed making up endings of stories. C. Those breathing polluted air doesnt have more stress in life. D. The kids gradually felt more stress in the process. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第四段的But as the test got difficult, differences began to appear. Kid
58、s from places with more air pollution responded more strongly to stress and their heartbeats became irregular. 可推测随着测试的进行, 孩子们的压力逐渐增大。30. From the study we can infer that teens should . A. solve their mental health problemsB. spend less time outside in heavy trafficC. learn to deal with stressful si
59、tuationsD. enjoy more outside activities in good weather【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段的They should consider limiting their time outside during rush hour, especially on days when air pollution is particularly strong. 可推测, 青少年在交通拥堵时应尽量不待在户外。31. Where is the passage probably from? A. A report on pollution. B. A
60、 geography book. C. A psychologists diary. D. A science magazine. 【解析】选D。推理判断题。根据文章的主要内容, 尤其是第一段的And teens who breathe polluted air appear to respond most strongly to stress, a new study shows. 可知本文是关于一个新研究的发现, 故推出该文很有可能出现在科学杂志上。DThe worlds top automakers are increasingly offering more electric vehi
61、cle models. This growth is expected to continue, with more people choosing to hit the road with clean-running electric cars. Environmentalists have praised the automakers for taking major steps to limit harmful pollutants linked to worldwide climate change. But electric vehicles are also known for n
62、ot producing another kind of pollutionnoise. They run on batteries instead of fuel, and can operate in silence. While many people might consider this a good thing, quiet cars can also cause problems. The main danger is that people around electric vehicles face a greater risk of being hit if they can
63、not hear the cars coming. Governments in the United States and Europe have recognized this problem. So, they have set requirements for manufacturers to add warning sounds to electric vehicles. The U. S. Department of Transportation finalized its rules a year ago. The rules require electric and hybri
64、d (混合的) vehicles to be equipped with some warning sounds when moving at speeds up to 30 kilometers per hour. The rules are aimed at preventing injuries among people walking or riding bicycles and to protect the blind. So what kinds of sounds can we expect to hear from the next generation of electric
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392335.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
