2020-2021学年译林版(2019)高中英语 必修一学案: UNIT 2 LET’S TALK TEENS 课时分层作业6 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版2019高中英语 必修一学案: UNIT LETS TALK TEENS 课时分层作业6 WORD版含解析 2020 2021 学年 译林版 2019 高中英语 必修
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(六).阅读理解AMany people go to school for an education.They learn languages,history,geography,physics,chemistry and mathematics.Others go to school to learn a skill so that they can make a living.School education is very important and useful.Yet no one can learn everything they want to know.The te
2、achers job is to show his students how to learn.He teaches them how to read and how to think.So,much more is to be learned outside school by the students themselves.It is always more important to know how to study by oneself than to memorize some facts or a formula(公式)It is usually quite easy to lea
3、rn a certain fact in history or a formula in mathematics.But it is very difficult to use a formula in working out a maths problem.Great scientists,such as Einstein,Newton and Galileo didnt get anything from school.But they were all so successful.They invented so many things for mankind.The reason fo
4、r their success is that they knew how to study.They read books that were not taught at school.They worked hard all their lives,wasting not a single moment.They would ask many questions as they read and they did thousands of experiments.Above all,they knew how to use their brains.【语篇解读】文章讲述了教育的本质不是教学
5、生记忆事实,而是让他们学会如何学习,如何思考,并举了很多科学家的例子来说明这个道理。1Many people go to school for an education.But some others go to school for _Aenjoying themselvesBlearning subjectsClearning a skillDmaking a livingC细节理解题。根据第一段第三句“Others go to school to learn a skill so that they can make a living.”可知C项正确。2A teachers job is
6、 mainly to train his students to master the ability of _Alearning by themselvesBmaking a livingCreading and thinkingDstudying all the subjectsA推理判断题。根据第一段最后三句“The teachers job is to show his students how to learn.He teaches them how to read and how to think.So,much more is to be learned outside scho
7、ol by the students themselves.”可知,教师的工作主要是培养学生自主学习的能力。故A项正确。3Using a formula in working out a maths problem is _ memorizing it.Amuch easier thanBmore difficult thanCas easy asDas difficult asB细节理解题。根据第二段第二、三句“It is usually quite easy to learn a certain fact in history or a formula in mathematics.But
8、 it is very difficult to use a formula in working out a maths problem.”可知,用公式解决数学问题比记忆公式更困难,故B项正确。4The scientists were successful because _Athey read books that were not taught at schoolBthey worked all their livesCthey wasted not a single momentDthey knew how to use their brainsD细节理解题。根据文章最后一段“Abov
9、e all,they knew how to use their brains.”可知,科学家们之所以成功是因为他们知道如何使用大脑。故D项正确。B“We said no to the invitation to the birthday party because my child says theyre not even friends.”When I read the above words,I felt heartache.I know birthday parties can be like a trouble,but lets believe the parents who sen
10、t that invitation werent trying to get more gifts for their kids or make things more complicated (复杂的)For some kids,managing school and friends is easy.Maybe you have a child whos outgoing,selfconfident or maybe you have a child who doesnt have any problems.However,for some kids,school and friends c
11、an be very difficult.A birthday party is a fun,exciting and good opportunity.It is a chance for the kid on the sidelines to play with other kids who dont play with him/her at school or who dont call him/her a friend.Sometimes even when the birthday party and the theme have been decided on and the di
12、fficult decision about whom to invite has been made,there can still be doubts.Those invitations can stay untouched in the bottom of the childs backpack for days,because he/she is too scared to hand them out.I dont know your child,and I dont know you.I do know there are parents who lie awake at night
13、 wondering if their children will have the courage to hand out the invitations in the morning;I do know there are parents who hope they can depend on other parents to teach their children to be kind enough to show up.Maybe youll never have to be one of the parents who find it hard.I know what thats
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392470.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《名校推荐》河北省正定中学人教版高中语文必修三第三单元第11课《师说》说课课件(共23张PPT).ppt
