2020版英语高分突破二轮复习限时规范训练(十八) 阅读板块——练速度 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版英语高分突破二轮复习限时规范训练十八阅读板块练速度 WORD版含解析 2020 英语 高分 突破 二轮 复习 限时 规范 训练 十八 阅读 板块 速度 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家限时规范训练(十八)阅读板块练速度(满分40分,限时35分钟)对应学生用书(单独成册)第142页.阅读理解(30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACasting Call for TV RoleGender: FemaleLocation: Hollywood, CaliforniaGenre: TV SerialsProducer: Cooper & Cole ProductionsFull detailsWho we are looking for:Are you a woman between the ages of
2、20 and 30? Have you had at least two years of experience as a professional actress? Would you like to appear on a TV show watched by hundreds of thousands of viewers? If you answered yes to all of these questions, this could be a great opportunity. About the role: Cooper & Cole Productions is lookin
3、g for someone to play a role in the popular series, The Mystery of Glastonbury Grove. After two successful seasons, the show is about to start production of the third season. The new season will introduce a number of new characters to the show. The role we are currently seeking to fill is a main cha
4、racters distant relative. The character will appear in three episodes(剧集) out of the eight in the new season. This is a silent role.How to apply: If you think you meet the requirements and are interested in working with us, please submit the following information to coopandcole no later than October
5、 12.Name: Email:Phone: Age:Height: Weight:Your work(s): (Please attach the VIDEO/LINK.)*Attach several recent photos of yourself.Auditions (试镜) will be held at our Hollywood office at 8:00 am.on Saturday, October 21. If you are selected for an audition, we will contact you by October 16.语篇解读本文是一篇应用文
6、。文章是一家电视制作公司发出的招聘女演员的广告。1Who might be an ideal applicant for the TV role?AA schoolgirl having a gift for performing.BAn experienced actor proud of what he did.CA famous person eager for a role in movies.DA 29yearold actress acting in many films.解析:细节理解题。根据文中Who we are looking for部分中对申请者的要求可知,该公司需要一位
7、年龄在20到30岁之间,有至少两年表演经验的女演员,且根据Genre: TV Serials可知,这是一个电视剧中的角色,故正确答案为D。答案:D2What can we learn about the new role?AIt will not have any dialogue.BIt will exist in the second season.CIt will appear in at least 8 episodes.DIt will be the wife of a main character.解析:细节理解题。根据About the role中的“This is a sile
8、nt role.”可知,该角色没有台词,不会有对话。答案:A3What should applicants submit?AThe address.BPrevious works.CRecent family photos.DA recommendation letter.解析:细节理解题。根据How to apply中的Your work(s):(Please attach the VIDEO/LINK.)可知,提交的申请信息中应该附有参演过的作品视频或者链接。答案:BBI was privileged to be on vacation for the last two weeks wit
9、h my husband and two of our children. We stayed in two different hotels and had two very different experiences.In the first hotel, the staff went about their duties in a perfunctory (敷衍的) fashion; they did exactly what they had to, no more and no less. They werent rude but neither were they friendly
10、. When asked about good walking trails (小路) in the area, they immediately said they didnt know. Yet it turned out that following the main road from the hotels front driveway took us straight onto a very popular and beautiful trail!Our second experience could not have been more different. The staff n
11、ot only offered advice about best sites, best means of transportation and even where to get gas, but behaved very friendly as well. We were greeted like longlost friends when we walked back in at the end of a long day. I felt the obvious difference that concern could make, especially when we were aw
12、ay from home in unfamiliar surroundings. The first made us feel alienated,_the second comfortable. We can be like the staff in the first hoteldoing whats necessary to get by, doing things without sincerity and fulfilling the letter of our responsibilities. Well still get rewarded but we will be miss
13、ing goodness. If we can be like the staff in the second hotel, we will get the pleasure of performing kindness, and that joy will deepen our relationship with the others who recognize our genuine care and concern. Putting in the effort of doing our best, we get a much greater experience in this worl
14、d.It was a wonderful vacation. Each location offered different opportunities for appreciating the beauty of nature. We enjoyed the lakes, mountains and historic cities. But we learned something beyond dates, facts and figures. We witnessed firsthand the difference between doing the bare minimum and
15、investing (投入) your all in everything you do. It helped shape our perspective (看法) and our actions for the upcoming year.语篇解读本文是一篇记叙文。作者一家外出旅游,住过两家旅馆,但这两家旅馆的员工服务态度大不相同。作者对此有所感悟。4What was the attitude of the staff in the first hotel?AThey were nice and considerate.BThey were careless and rude.CThey w
16、ere kind and friendly. DThey were cold and distant.解析:细节理解题。根据第二段的内容可知,第一家旅馆的员工工作态度很敷衍,他们完成自己的工作,不多做也不少做,不粗鲁但也不友好,非常冷漠。答案:D5Which of the following can replace the underlined word “alienated” in paragraph 3?AboredBaloneCnervous Ddissatisfied解析:词义猜测题。根据第二段和第三段的内容可知,两家旅馆的工作人员在态度上大有不同。第一家的员工冷漠,即使是一件小事,也
17、不愿意提供帮助,而第二家旅馆的员工像对待朋友一样关心他们,作者说他们的关心能带来很不一样的感觉,尤其当他们远离家,来到一个陌生的地方时。所以,第一家旅馆的员工让人觉得被疏远、孤立,而第二家旅馆的员工让人感到很舒服。答案:B6What does the author advise us to do?AFigure out our duties.BDo whats necessary to get by.CPut in our wholehearted effort.DCommunicate with others to get joy.解析:细节理解题。根据第四段中的“we will get t
18、he pleasure of performing kindness, and that joy will deepen our relationship with the others who recognize our genuine care and concern. Putting in the effort of doing our best, we get a much greater experience in this world”以及最后一段中的“We witnessed firsthand the difference between doing the bare mini
19、mum and investing your all in everything you do.”可知,作者认为我们应像第二家旅馆的员工一样,全身心投入,真诚对待他人。答案:C7Whats the true meaning of their journey according to the author?AChanging herself for the better.BExperiencing different hotels.CAppreciating beautiful scenery.DGetting chances to make friends.解析:细节理解题。根据最后一段中的“
20、It helped shape our perspective and our actions for the upcoming year.”可知,旅行中作者不仅欣赏了美景,而且懂得了只做最少和全情投入之间的差别,这让她形成了新的观点并约束她的行为,这才是这次旅行真正的收获。答案:ACBack in 1988, Red Delicious made up 70 to 80 percent of the domestic apple market. Over the years, farmers sold a lot of them because they looked great. But
21、they had a floury texture (口感), and people want an apple thats firm, crisp and juicy. I started searching for the one. By 1994, threatened by varieties from Japan and New Zealand, the US. apple industry and Washington State University agreed that we had to grow our own.First,we crosspollinated (为异花授
22、粉) existing apples: Collect pollen from one flower, put it on the tip of a pencil eraser, and rub it into another. We crossed dozens of crisp, tasty varieties such as Gala, Fuji, and Pink Lady. But the best breed came out of Honeycrisp and Enterprise parents. The crossbred seeds grew into 5foot tree
23、s, and we grafted those onto rootstocks (根茎) to make them start producing quickly, and planted them in evaluation gardens. A few years later, they fruitedand we began tasting.So I would walk down long rows of hundreds and thousands of trees, and when I found an attractive fruit, Id bite, chew, and s
24、pit it out. Most were terrible, but when I found one with good texture and taste, Id pick 10 or 20 or them. Then I put them in cold storage to see how they would hold up after a few months. After that, three or four researchers sat down and tasted every apple. We checked acidity and sugar levels, wh
25、ich can change over time, and tested firmness and crispness using instruments that measure pressure and cell breakdown.When we found exactly what we wanted,we planted and tested them all over again. Eventually, we ended up with Cosmic Crisp. It can spend nine to twelve months in storage, and stay cr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393026.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
