2019高考英语一轮选练习题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit3TheMillionPoundBankNote 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 The Million Pound Bank Note李仕才一、阅读理解Vinegar makes salad, fries and dumplings taste better, and you can even use it to clean your windows. And now, according to scientists, it may even the planets population survive climate change.Researchers from the RIKEN Center for Sustainable Resource Scie
2、nce (CSRS) in Japan found that growing plants in vinegar makes them more resistant to droughts. This could mean that in the future, worries about climate change affecting the worlds supply of food will be much lower. The discovery was made after the researchers studied the Arabidopsis, a plant known
3、 for its ability to survive in dry weather. It was found that when the plant was placed in drought-like conditions, it produced a chemical called acetate(醋酸盐)the main component of vinegar.After discovering this, the scientists experimented further by adding acetate to the soil of other plants, befor
4、e they stopped giving them water completely. After leaving the plants for 14 days, they found that the ones treated with acetate had survived, while the untreated plants had dried up and died.Its hoped that this simple method of survival could soon be used to help farmers in dry countries keep their
5、 crops alive. In the experiment, we targeted the staple foods of the worldrice, wheat and maizeand the basic plant of breeding species, rapeseed(油菜籽), Jong Myong Kim, co-author of the study, told Popular Science magazine.Kim also told the magazine hes already been in touch with people all over the w
6、orld who are interested in trying this simple and cost-effective method out for themselves from flower growing companies to amateur gardeners. Although at this point keeping thirsty plants alive isnt as easy as just pouring vinegar over them, Kim said he and his team are working on making the proces
7、s as simple as possible. Now we are trying to cooperate with some farmers, and also some companies, to make a method to apply this system, he said. And for those of us who always forget to ask our neighbors to water our plants when we go away, hopefully this means the end of returning home from a tr
8、ip to find our favorite flowers have died.1.What is the article mainly about? A. The worlds food supply will be increased. B. Plants better survive droughts.C. The Arabidopsis is resistant to droughts. D. Vinegar could be used to fight droughts.2.It was discovered that acetate can .A. be used by far
9、mers to replace soil B. only be produced by the ArabidopsisC. help plants survive dry conditions D. be used to improve poor soil3.What are the target plants of the experiment?A. all breeding species. B. wheat and Arabidopisis.C. rice and maize. D. rapeseed and Arabidopisis.4.Jong Myong Kims experime
10、nt of trying out the method .A. can make peoples trips pleasantB. turned out a worldwide successC. is as simple as pouring vinegar over the plantsD. appeals to many flower growing companies【文章大意】 本文属于科普类文章。醋不仅使食物味道更好,还可以用它来清洁你的窗户。研究发现醋中生长的植物,使它们更耐干旱。1.D 【解析】主旨大意题。通读全文可知本文主要讲述了醋能让植物在干旱的环境中生存,即能抗击干旱,故
11、选D。3.C 【解析】细节理解题。根据第四段中的“In the experiment, we targeted the staple foods of the worldrice, wheat and maizeand the basic plant of breeding species, rapeseed,”可知在实验中,主要针对大米,小麦和玉米等。故选C。4.D 【解析】推理判断题。根据最后一段中的第一句“Kimhes already been in touch with people all over the world who are interested in trying thi
12、s simple and cost-effective method out for themselves from flower growing companies to amateur gardeners”分析本句可知Kim已与对此感兴趣的花卉种植公司联系,也就是吸引这些公司。故选D。二、完形填空Yesterday I was walking along a busy road when I noticed a young man standing near the pedestrian crossing, selling toys.Usually I would _1_ and hurr
13、y past such sellers before being approached to buy something. But I found this young man was _2_, so I stood for some time without crossing the street. I wanted to see _3_ he sold his toys. _4_, a young mother with a small child came by and the child was _5_ by one of the toys in a large box that ma
14、de a noise. The young mother asked for the _6_ and it was charged at only one dollar. She _7_ a 10dollar note from her purse and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the _8_ back. I was wondering how he was going to give it back. He told the young mother to put the money
15、in the bag _9_ his neck and take out _10_ change he owed her. She then put her hand into the bag and took out the balance while I was _11_ her like a hawk(鹰)I realized that this young man depended on _12_ people not to cheat him. There was no _13_ of him knowing if someone took out more than they sh
16、ould have done. I was so _14_ by how this disabled man believed in people that I bought a toy from him I didnt _15_ at all. He said it cost one dollar and I, too, told him that I had only a 10dollar note. He told me to do the _16_ thing. So I put my 10 dollars in his _17_. I put my hand in, but didn
17、t take any change. I hope he will find that he has more _18_ than he should when he gets home. As I walked down the street, I saw another kid walking with his father, _19_ I gave him the little toy. Then, I walked on, hoping that two people would have a _20_ smile on their faces that day.【文章大意】本文通过讲
18、述作者一次在路边买玩具的经历,启迪读者:信赖无价。【难句分析】Yesterday I was walking along a busy road when I noticed a young man standing near the pedestrian crossing, selling toys.分析:本句是一个复合句。句中when引导时间状语从句;standing near the pedestrain crossing是现在分词短语作宾语补足语;selling toys是现在分词短语作伴随状语。译文:昨天,我正沿着一条繁华的街道走时突然注意到一名年轻男子站在人行道交叉口附近卖玩具。1
19、A.ignore Blook Cpause Dhelp答案与解析:A根据下文的“hurry past such sellers”可知,作者在这种情况下通常是不理会、匆忙走过去的。2A.patient Bhonest Cblind Dstrange答案与解析:C根据下文的“this disabled man”可知,这个卖玩具的年轻人是个残疾人,结合选项可知选C。3A.why Bwhether Cwhen Dhow答案与解析:D根据下文的“I was wondering how he was going to give it back.”可知,作者当时想一探究竟,看这个盲人是如何卖东西的。4A.Q
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394254.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
