2019高考英语一轮选训习题Unit1Alandofdiversity含解析新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 习题 Unit1Alandofdiversity 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、选修8Unit 1A land of diversity李仕才一、阅读理解AAn apple a day keeps the doctor away is a popular saying in the United States. It may be a common saying, but it is not scientifically confirmed. However, a new study adds to evidence that suggests taking a small amount of aspirin can help keep the doctor away.P
2、eter Elwood is with Cardiff Universitys School of Medicine in Britain. Forty years ago, he was involved in the first study to explore the effects of aspirin on the prevention of heart disease. Elwoods team examined 47 studies for evidence that aspirin helped cancer patients. They found theres fairly
3、 consistent evidence of a 15 to 20 percent reduction in death and a reduction in cancers spread, by low dose(剂量) aspirin. By low dose, he means 81 milligrams. The study followed cancer patients for five years. Elwood says the evidence is strong that aspirin delays death among cancer patients.Elwoods
4、 team are excited to have this evidence from the study. Elwood adds that it is not a cure but a small sign of better things to come, what he calls a little hope and encouragement. If you asked me personally what I would do if doctors told me I had cancer, I would say I would have no hesitation in ta
5、king it. But I do not recommend it to people. I want them to have the evidence and make their own decisions.The only major risk is that aspirin can cause stomach bleeding. But Elwood says it usually does not cause death. He adds that the evidence points to big health benefits of taking a daily aspir
6、in. So, for some people, the pros might overweigh the cons.1. What does the author want to tell us in Paragraph 1?A. Patients should eat apples.B. Apples are popular with Americans.C. Aspirin can be good for health.D. Doctors should use aspirin instead of apples.2. What does Elwood suggest people do
7、?A. The less aspirin, the better.B. Dont delay in taking aspirin.C. Taking aspirin is a better way to cure cancer.D. Make decisions in the best interest of their own.3.What does the underlined sentence in the last paragraph mean?A. Aspirin is the best cure for cancer.B. Taking aspirin wont kill in t
8、he long run.C. Taking aspirin does more good than harm.D. The side effect of taking aspirin is strong.【语篇解读】文章介绍每天服用少量的阿司匹林对健康有好处,可以延缓癌症病人的死亡。2.D【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子Elwood可知,Elwood建议人们按照对自己有最大益处的方式做决定。故选D。3.C【解析】推理判断题。文章最后一段介绍服用阿司匹林会导致胃部出血,但是结合句子He adds that the evidence points to big health benefit
9、s of taking a daily aspirin.每天服用一点阿司匹林对健康有很大好处,可知,下文的the pros might overweigh the cons意为:服用阿司匹林的好处大于坏处,故选C。BSince 1985, Johnny Jennings, 86, has been selling newspapers and magazines to a recycling center with his son. By the time Jennings only child was 17, he stopped joining his father. Even thoug
10、h his son is all grown up now, Jennings hasnt slowed down his efforts. In fact, he has turned his recycling money into something bigger. The Ringgold, Georgia native visits local churches and businesses to collect paper, which he brings to a recycling center for money. But instead of putting those e
11、arnings in his own bank account, he sends every dollar to Georgia Baptist Childrens Homes & Family Ministries. Once a year, hell give the organization a check somewhere between $10,000 and $35,000. By 2016, that tallied up to $400,000. These days, Jennings recycling has turned into a community effor
12、t. After he has made his own rounds recycling paper from businesses and churches, hell find more items waiting for him at home. Community members drop off other recyclables at his house so he can sell them, along with books, food, clothes, and other items to give away. Recycling centers typically pa
13、y just onehalf to three cents per pound of paper, but Jennings visits have added up the big time. In 2016 alone, he sold more than 400,000 pounds of paper and 51,000 aluminum cans (铝罐), and collected more than 32,000 pennies. Over the course of 32 years he has recycled more than 9.8 million pounds o
14、f paper, saving an estimated 79,000 trees in the process. Jennings says hell continue raising money for charity as long as his health allows.【文章大意】本章讲述了乐于助人的Johnny Jennings常年回收废旧物品资助慈善机构的故事。【难句分析】The Ringgold, Georgia native visits local churches and businesses to collect paper, which he brings to a
15、 recycling center for money.(第二段第一句)分析:这是一个主从复合句。句中which引导非限制性定语从句。译文:这个佐治亚州Ringgold市的本地人去当地的教堂和企业收集废纸,带到废品回收中心换钱。背景知识:佐治亚州(Georgia,简称GA),美国东南部7个州之一。北界田纳西州和北卡罗来纳州,南邻佛罗里达州,东北与南卡罗来纳州接壤,东南临大西洋,西毗亚拉巴马州,州府是亚特兰大。1How old was Johnny Jennings when he started recycling?A17. B32.C54. D86答案与解析:C考查细节理解。根据第一段中的“
16、Since 1985, Johnny Jennings, 86, has been selling newspapers and magazines to a recycling center with his son.”和第四段中的“Over the course of 32 years he has recycled”可知,Johnny Jennings开始回收废旧物品时应该是54岁。2The underlined word “tallied” in Paragraph 2 probably means “_”Aadded Blooked Cmade Dmixed答案与解析:A考查词义猜测
17、。根据该词所在句及前一句“Once a year, hell give the organization a check somewhere between $10,000 and $35,000. By 2016, that tallied up to $400,000”中的数据可知,tallied意为:计算总数。所以A项正确。3What is community members attitude towards Johnny Jennings?AUnclear. BDoubtful.CTolerant. DSupportive.答案与解析:D考查推理判断。根据第三段中的“Community
18、 members drop off other recyclables at his house so he can sell them, along with books, food, clothes, and other items to give away.”可知,Johnny Jennings所在社区的成员们支持他回收废旧物品资助慈善机构的工作。4What makes Johnny Jennings special?AHis long life and hobby.BHis recycling work and donation.CThe pennies he collects.DTh
19、e amount of trees he plants.答案与解析:B考查推理判断。文章讲述Johnny Jennings常年回收废旧物品资助慈善机构的故事。所以是回收废旧物品资助慈善机构的故事让Johnny Jennings与众不同。二、七选五Listening to others requires entering actively and imaginatively into the situation and trying to understand a frame of reference different from your own,and yet so many of us d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394268.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
