2019高考英语一轮题型组合练题5含解析新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 题型 组合 解析 新人
- 资源描述:
-
1、2019人教高考英语一轮题型组合练题(5)李仕才一、阅读理解。ASome years ago, writing in my diary used to be a usual activity. I would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary. I did not really need to express my emotions by way of words, but
2、 I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper. After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, well equipped with pens, a diary, and a camera. During the trip
3、, I was busy recording every incident, name and place I came across. I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels. On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand. The sky was clear and lit by the
4、glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows. I automatically took out my pen.At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley. All I remem
5、bered of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary.Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling. I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful. I tak
6、e pictures, but not very often only of objects I find really beautiful. Im no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old. I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.I dont want to
7、wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes. Maybe I wont have as many exact representations of people and places; maybe Ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me. I dont live to make memories-I just live, and the memories form themselv
8、es.1.Before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of _.A. observing her school routineB. expressing her satisfactionC. impressing her classmatesD. preserving her history2.What caused a change in the authors understanding of keeping a diary?A.A dull night on the journey.B.
9、 The beauty of the great valley.C.A striking quotation from a book.D. Her concerns for future generations.3.What does the author put in her diary now?A. Notes and beautiful pictures.B. Special thoughts and feelings.C. Detailed accounts of daily activities.D. Descriptions of unforgettable events.4.Th
10、e author comes to realize that to live a meaningful life is _.A.to experience itB.to live the present in the futureC.to make memoriesD.to give accurate representations of it【文章大意】作者曾经把写日记看作保留过去的一种方式,一次山谷旅行的经历让作者对日记的理解发生了变化,现在作者认识到过有意义的生活就是体验生活,而不是记录生活。1.D 【解析】细节理解题。根据第一段中的“but I gained a certain sat
11、isfaction from seeing my experiences forever recorded on paper. After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,13岁以前,作者把写日记看作保留过去的一种方式。3.B 【解析】细节理解题。根据第四段中的“Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling. I”可知,现在作者在日记中加入了自己特殊的想法和感情。4.A 【解
12、析】推理判断题。根据倒数第二段中的“I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.”可知,作者认为过有意义的生活就是体验生活,而不是记录生活。BAbout Edinburgh CastleEdinburgh Castle plays an important role in Scotlands capital. During the Wars of Scottish Indepen
13、dence the castle changed hands many times. In 1314 it was retaken from the English in a sudden night attack by Thomas Randolph, nephew of Robert the Bruce.The castle was home to kings and queens. Queen Margaret died here in 1093, and Mary, Queen of Scots, gave birth to James VI in the royal palace i
14、n 1566. From the 1600s onwards the castle was a military(军事的) base. Later it also held prisoners of war. Parts of the castle are still a military base, but it is now a worldfamous visitor attraction.Opening HoursThe castle opens daily at 9:30 am. Closing time varies seasonally.1 April30 September:It
15、 closes at 6 pm.1 October31 March:It closes at 5 pm.The castle is closed on 25th and 26th December. On January 1st it is open from 11 am. to 5 pm. and normal hours start from January 2nd.Last admission is 1 hour before closing.Ticket Types and PricesBeat the queues and book ahead online using our we
16、b store for fasttrack entry at no extra cost. Members do not need to queue at the ticket office, and simply need to show their card at Visitor Information.PricesAdult(1659 years) 16.50Child(515 years) 9.90Special(60years and unemployed) 13.20Children under 5 years old go free. They must be accompani
17、ed by an adult.Guided ToursA guided tour is included in your ticket priceour guides love sharing their stories.They are experienced, knowledgeable and are always happy to answer questions, so its a great way to discover the castles amazing past. Guided tours take place throughout the day and the mee
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《步步高考前三个月》2017版高考语文(通用)配套课件 微专题 第一章 核心知识再强化 Ⅱ 微专题二 (三)古诗鉴赏答题常用术语 .ppt
