分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型2019高考英语阅读理解专题选编10含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394545
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:145KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 阅读 理解 专题 选编 10 解析
    资源描述:

    1、2019高考英语阅读理解专题选编(10)李仕才AWhen I was in the sixth grade, I became a big K-pop (Korean pop) fan. Almost half the students at my middle school were Korean and almost all of them listened to Korean music, especially K-pop. I had never been interested in it. It sounded too strange to me, but all changed i

    2、n the sixth grade when the huge hit Gee came out. All my friends were singing the chorus and imitating the dance. Gee fever sucked me into K-pop. It became my life. I listened to K-pop non-stop and filled my iPod with it. In a month, I had memorized the names of countless members of boy and girl ban

    3、ds and stuck pictures of my singer boyfriends on my walls. I would ditch my weekend art and math classes and go to concerts with my friends. This would always result in my mom shouting that I was wasting my life. My mom thought K-pop was trash and wanted me to like classical music as she did. But cl

    4、assical music made me sleepy.Every day during middle school I went to a K-pop gossip and news site called . On this site I learned that I could audition(试音) to become a singer in a K-pop band. The shining clothes, thousands of screaming fans and hearing them chant my name seemed much more exciting t

    5、han being a middle school student. Becoming a K-pop star was all I wanted.I started watching the audition videos of current stars and reading blog posts from people who had auditioned. They explained much about the audition. This made me want to audition even more. After watching those videos, I saw

    6、 that most of the current stars werent that amazing in their auditions and that each singer had improved so much through training. I had never had vocal lessons(声乐课) and didnt think of myself as a good singer. But if they could do it, I could do that too, I thought.1.What caused the author to fall i

    7、n love with K-pop?A. Her Korean origin.B.A new style of dance.C. Her friends influence.D. The popularity of Gee.2.The underlined word ditch in Paragraph 1 probably means _.A. forgetB. attendC. ignoreD. hate3.What do we know about the authors mother?A. She has no interest in music.B. She has a low op

    8、inion of K-pop.C. She doesnt care about her daughter.D. She prefers K-pop to classical music.4.After visiting , the author _.A. dreamed of becoming a pop singerB. called the manager of the news siteC. contacted people who had auditionedD. knew she would never become a singer【文章大意】本文是一篇记叙文。大多数人都认为肿瘤科

    9、护士这一职业是让人感到很压抑的,然而我却挚爱着这个职业。有时会有病人痊愈的奇迹发生,而我就是这奇迹创造过程中的一分子。1.D 【解析】细节理解题。根据第四段最后两句可知,当奇迹发生时,我就是这个奇迹创造过程中的一分子。因此D项正确。2.A 【解析】推理判断题。根据第一段可知,在我当护士的16年中,总是有人在问同样的问题:当肿瘤科的护士不令人感到沮丧吗?这说明大多数人不喜欢这个职业。因此A项正确。4.A 【解析】标题归纳题。全文主要谈论的是我选择护士职业的理由,因此A项正确。而B项作为文章标题过大;C项以偏概全,不能作为文章的标题;D项显然是对医院的阐述,不符合语篇主旨。B(2015陕西质量检测

    10、二)Dear Mr.Wolfson,The purpose of this letter is to inform you of one of our citizens who I believe should receive some special recognition for dedicated(敬业的) community service.The person I recommend is Elizabeth Samuelson.I believe you know her in your position as volunteer coordinator(协调员)I have kn

    11、own Elizabeth for more than 20 years as both a friend and a neighbor.During that time I have seen her work tirelessly on scores of community projects and committees.As far as I know,she has never received any kind of recognition from the community for her work.I believe she should be given some sort

    12、 of special recognition.Just last year alone,she worked on at least six different community projects including the Park Renewal Project and the Heritage Homes FundRaising Banquet.In addition,she is a weekly driver for the MealsonWheels program and she visits patients in the care unit on a regular ba

    13、sis.Whenever a project or committee needs her,she will put herself into the work wholeheartedly.Im sure that if you check with a few of your staff members who have been there over the years,they will confirm Elizabeths community service record and probably be able to add many examples to the few I h

    14、ave given here.By the way,Elizabeth has no idea that I am writing this.She is a humble(谦虚的) person,and if she were aware of it,she would not allow me to send it.I thought about writing such a letter about her a number of times in the past but just never took action.Then last week,I noticed in the pa

    15、per that you sponsor(主办) an annual dinner at which dozens of awards are given out to people with much less community service than Elizabeth.In fact,I checked with her and she has never even been invited to that annual event!I urge you to correct that omission(疏忽) now and take action to see that Eliz

    16、abeth is properly recognized for her many years of silent but outstanding service to this community.Sincerely,Linda Sullivan1Linda is Elizabeths _Afriend and colleagueBneighbor and leaderCneighbor and worker Dfriend and neighbor2From the letter we know that Linda _ Elizabeth much.Adepends on Blooks

    17、down uponCignores Drespects3According to the letter,Elizabeth _Awants to be asked to take part in the annual eventBcontributes much to the communityChas been invited to the annual dinnerDhas been given a lot of honors4What can we learn about Mr.Wolfson from the letter?AHe knows Linda quite well.BHe

    18、is a careless person.CHe tries something to reward those who have done much community service.DHe tries his best to find Elizabeth and do something to reward her.【解题导语】本文是一篇应用文。作者写信向Wolfson先生推荐一位多年来默默无闻为社区工作做出杰出贡献的人。1解析:选D。细节理解题。根据第二段第一句可知,作者认识Elizabeth 20多年了,她们既是邻居又是朋友。故选D。2解析:选D。推理判断题。作者在这封信里称赞Eli

    19、zabeth为社区工作不求名利、默默奉献并且很谦虚,希望Wolfson先生认可并表彰Elizabeth;由此可推知,她很尊敬Elizabeth。故选D。3解析:选B。细节理解题。通过作者的介绍可知,Elizabeth在社区兢兢业业工作了20多年,为社区工作做出了贡献,但她却从未受到过表彰,也未被邀请参加社区年会。故选B。4解析:选C。推理判断题。根据第四段第二句中的“Then last week,I noticed in the paper that you sponsor(主办) an annual dinner at which dozens of awards are given out

    20、 to people”可知,Wolfson先生将举办年会奖励那些为社区工作做出贡献的人。故选C。CYao Yunchun, a 24-year-old author who frequently shops online in Hangzhou, Zhejiang province, has never been so impatient for her parcels as she is now. She has been counting every day while she waits for the products she ordered to arrive, as many de

    21、liveries have been delayed over the past month. “It took more than a week for one of my parcels to arrive from Beijing while, in the past, it took only four days,” said Yao. She is just one of the many who like shopping on Taobao. com, the countrys largest online shopping site, which has posted apol

    22、ogetic announcements to customers for the delays in deliveries. “Many parcels are still at the airport and cannot be delivered on time, but I think I will do my best.” Taobao clothes retailer (零售商) iM Shop said on its website. Meanwhile, major express delivery companies in China have put up notices

    23、saying they are ready to cope with the delay in recent days. “It was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,” said Chen Shousong, an analyst with domestic research company Analysys International. Taobao Mall, the countrys larges

    24、t business-to-customer shopping site by market share, for example, rolled out a large-scale discount on November 11 in which 150 brands sold their products at half price. The discount attracted the attention of many e-shopping enthusiasts who spent 936 million yuan ($142 million) in just one day. Th

    25、e recent shortage of diesel oil, which restricts delivery vehicles capacity, and bad weather conditions in North China, also added to an already overloaded express delivery market. Bottlenecks in delivery often appear before long holidays, such as the coming Christmas and New Year holidays and the C

    26、hinese traditional Spring Festival holiday. Delivery employees often quit their jobs at that time when faced with lots of work and low pay. 1. Which of the following is the best title for the passage? A. Waiting for the postman impatiently. B. Shopping on T conveniently. C. Arguing with retailers on

    27、line heatedly. D. Suffering from large-scale discounts. 2. Why were many deliveries delayed last month? A. The airport didnt perform their duty properly. B. Some customers didnt pay enough money. C. Sales volume in online shopping goes up rapidly. D. Delivery companies are short of vehicles. 3. What

    28、 do you think of the Taobao retailers? A. They lack good faith and service. B. They are proudhearted and irresponsible. C. They are warmhearted and apologetic. D. They should improve their work greatly. 4. The underlined word “enthusiasts” has the same meaning with . A. retailers B. customers C. pro

    29、vider D. netbug5. What would be continued with the passage? A. To attract more new delivery employees. B. To call off the holiday for Spring Festival. C. To stop online shopping before holidays. D. To build E-commerce companies own delivery teams. 【参考答案】8ACCBDD(2015河南省实验中学检测)Being an astronaut sound

    30、s cool,doesnt it?In space,they get to do some pretty amazing things,like floating in zero gravity.However,there are also plenty of things that astronauts cant do because of their weightless environment,and thats very sad.Whats worse,they cant even let their sadness showbecause its impossible to cry

    31、in zero gravity.Of course,astronauts can still produce tears.But crying is much more difficult in space,reported The Atlantic in January.Without gravity,tears dont flow downward out of the eyes like they do here on Earth.This means that when you cry in space,your tears have nowhere to gothey just st

    32、ick to your eyes.Astronaut Andrew Feustel experienced this during one of his spacewalks.“Tears,”he said,“dont fall off your eyes.They just kind of stay there.”Besides making your vision unclear,this can also cause physical pain.Back on Earth,tears are supposed to bring comfort to the eyes.But thats

    33、not the case in space.The space environment dries out astronauts eyes,and when tears suddenly wet the eyes,it can cause pain rather than comfort.“My right eye is painful like crazy.”Feustel told his teammate during the walk.Since gravity doesnt work in space,astronauts need some extra help to get ri

    34、d of the tears.Feustel chose to rub his eyes against his helmet to wipe the tears away.Another choice is to just wait“When the tears get big enough they simply break free of the eye and float around,” astronaut Ron Parise told The Atlantic.There are lots of small thingsthings like cryingthat we are

    35、so used to on Earth.We usually take them for granted,until they become a problem in a totally different environment,like space.There,astronauts cant talk to each other directly.They also cant eat or drink in normal ways.They cant even burp(打嗝),because there is no gravity to hold the food down in the

    36、ir stomach.If they do burp,they just end up throwing up(呕吐) everything in their stomach,according to the UK National Space Center.Thus,perhaps its only space explorers who can honestly say,“Gravity,youre the best.”1What can we conclude from Paragraphs 2 and 3?AAstronauts are unable to feel sad in sp

    37、ace.BAstronauts produce fewer tears in space.CTears produced in space flow down more slowly.DTears produced in space dont flow downward.2What effect do tears have on astronauts?AThey cause physical pain.BThey bring comfort to them.CThey make their vision clearer.DThey float around and cause trouble.

    38、3What can the astronaut do to get rid of the tears?ARub his eyes against his helmet to let the tears float forward.BRub his eyes by hand to let the tears float around.CGet the tears big enough to fall off of his eyes.DGet the tears big enough to break away from his eyes.4Whats the last but one parag

    39、raph mainly about?ASuggestions on how astronauts can stay comfortable in space.BOther basic things that are difficult to do in space.CWhy burping is impossible in space.DThings that humans cant do without gravity.【解题导语】本文是一篇科普说明文。很多在地球上容易完成的小事,在太空中却难以完成,如流眼泪,打嗝。文章解释了原因并说明了在太空中做这些小事给身体所带来的疼痛。1解析:选D。推

    40、理判断题。根据第三段第三句“Without gravity,tears dont flow downward out of the eyes like they do here on Earth.”可知,由于没有重力,眼泪不会像在地球上那样滚落下来;由此可推知,在太空中时,眼泪不会滚落下来。故D项正确。A、B两项文中未提及;C项与文意相反。2解析:选A。细节理解题。根据第五段第一句“Besides making your vision unclear,this can also cause physical pain.”可知,在太空中眼泪不仅会使你视力模糊,还会引起疼痛。故A项正确。B、C两项

    41、与文意相反;D项文中未提及。3解析:选D。细节理解题。根据倒数第三段最后一句“Another choice is to just waitWhen the tears get big enough they simply break free of the eye and float around,astronaut Ron Parise told The Atlantic.”可知,宇航员除掉眼泪的方法之一是等待泪珠足够大时,它会自行脱离眼睛而向周围飘散,故D项正确,C项错误;根据该段第二句“Feustel chose to rub his eyes against his helmet to

    42、 wipe the tears away.”可知A、B两项错误。4解析:选B。段落大意题。通读该段内容可知,该段的主题句是第一、二句“There are lots of small things.We usually take them for granted,until they become a problem in a totally different environment,like space.”,由此可知,该段主要介绍了一些在太空中难以完成的小事。故B项正确。EI was working as a consultant in a beer company,helping the

    43、president and senior vicepresidents form and carry out their new planning projects.It was really a great challenge.At the same time,my mother was in the final stages of cancer.I worked during the day and drove 40 miles home to be with her every night.It was tiring and stressful,but it was what I wan

    44、ted to do.My commitment was to continue to do excellent consulting during the day,even though my evenings were very hard.I didnt want to bother the president with my situation,yet I felt someone at the company needed to know what was going on.So I told the vicepresident of Human Resources,asking him

    45、 not to share the information with anyone.A few days later,the president called me into his office.I thought he wanted to talk to me about one of the many issues we were working on.When I entered,he asked me to sit down.He faced me from across his large desk,looked at me in the eye and said,“I hear

    46、your mother is very ill.”I was totally caught by surprise and burst into tears.He just looked at me,let my crying subside (平息),and then gently said a sentence I will never forget:Whatever you need.That was it.His understanding and his willingness both to let me be in my pain and to offer me everythi

    47、ng were qualities of sympathy that I carry with me to this day.1When the author was working in a beer company,his mother_.Awas concerned about himBdrew the presidents attentionCwas seriously illDwas proud of her son解析:由文章第二段可知,作者母亲的病已经到了癌症的晚期,可见病得很严重。答案:C2Although he felt tired and stressed,he felt

    48、it his duty to_.Acarry out their new strategic visionBavoid bothering the presidentCtell the vicepresident his difficult situationDdo his job well and look after his mother解析:由第三段第二句的提示可知,虽然工作既累人压力又大,但是作者还得努力做好并照顾着母亲。答案:D3Most probably,the president got the information from_.Aa relative of the autho

    49、rsBthe vice presidentCthe authors good friendsDthe authors colleague解析:第三段最后一句讲述了作者把母亲患癌症的事告诉了副董事长。几天以后,董事长就找他谈他母亲的事。故可推断是副董事长把此事告知了董事长。答案:B4Which of the following can be used to best describe the president?AConsiderate. BIntelligent.CHonest. DConsultative.解析:根据最后一段第二句的描述可知,这位董事长是位考虑周全和体贴的人。intelligent聪明的;honest诚实的;consultative商议的,协商的。答案:A5Which of the following can be the best title of this passage?AUnderstanding Is Everywhere BGenerous PresidentCSympathy Is Needed DAn Unforgetable Memory解析:从文章最后一段判断,作者对这件事刻骨铭心。故D项作文章标题最合适。答案:D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语阅读理解专题选编10含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394545.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1