2020新课标高考英语二轮总复习课时作业:第三版块 完形填空 作业八 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮总复习课时作业:第三版块 完形填空 作业八 WORD版含答案 2020 新课 标高 英语 二轮 复习 课时 作业 第三 版块 填空 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家语篇阅读高分练(八)(2019云南模拟)Paintings and sculptures can be a(n) _1_ for the eyes of visitors to art museums, but today they are also considered to be an unconventional _2_ for people with mental illness.Last month, a group of Canadian doctors started to write a brandnew kind of prescription
2、 (处方) which gives patients free _3_ to the Montreal Museum of Fine Arts. There, they will have a relaxing _4_ enjoying the museums collections.Nathalie Bondil, a museums general director, _5_ that being in contact with culture and arts can help with _6_. “In the 21st century, culture will be what ph
3、ysical activity was for health in the 20th century,” she told the Montreal Gazette. Each prescription will allow not only the _7_ to go into the art museums but also their family or friends to _8_ them. In the museum, visitors can _9_ the artworks, and _10_ a wide range of activities, including draw
4、ing, sewing and making a sculpture with _11_ materials which are environmentally friendly.The new cure is said to be the _12_ of its kind in the world. But theres increasing evidence that the works of art, _13_ the works of art describing nature, can have _14_ effects on people with fear, depression
5、 and _15_.In 2017, the UKs All Party Parliamentary Group on Arts, Health and Wellbeing also released a report stating that “its time to _16_ the powerful contributions the arts can make to our health”. Is it possible for art to help overall health? We may not know the _17_ yet. Only time can _18_. B
6、ut one thing is _19_, that is, more and more people today are _20_ of the idea that “art is good medicine”.1. A. supportB. feastC. game D. honor2. A. custom B. caseC. cure D. situation3. A. access B. introductionC. solution D. approach4. A. competition B. chatC. holiday D. experience5. A. complains
7、B. believesC. imagines D. recalls6. A. income B. educationC. wealth D. health7. A. customers B. doctorsC. patients D. players8. A. accompany B. findC. control D. observe9. A. adopt B. adjustC. acquire D. appreciate10. A. take part in B. play jokes onC. have effects on D. take pride in11. A. rare B.
8、expensiveC. recycled D. wasted12. A. last B. firstC. worst D. dearest13. A. except B. besidesC. especially D. additionally14. A. unclear B. controversialC. negative D. positive15. A. delight B. anxietyC. expectation D. desire16. A. recognize B. forgetC. repeat D. miss17. A. detail B. purposeC. reaso
9、n D. answer18. A. speak B. sayC. tell D. record19. A. unique B. certainC. disturbing D. regular20. A. convinced B. warnedC. reminded D. rid答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。如今,艺术被认为是一种非常规疗法,可以用来治愈患有精神疾病的人。同时,也有证据表明艺术作品可以帮助缓解人们的害怕和焦虑。虽然尚无定论,但越来越多的人确信“艺术是良药”。1. 答案B解析根据该句中的“for the eyes of visitors”可知,观看绘画和雕塑对于艺术博物馆
10、的参观者来讲是一场视觉盛宴。feast“盛会;特别的享受”;support“支持”;game“游戏;体育活动”;honor“荣幸;光荣”。2. 答案C解析根据设空处后的“for people with mental illness”以及第四段开头的“The new cure”可知,绘画和雕塑现在也被认为是治愈患有精神疾病的病人的一种非常规疗法。cure“治疗;疗法”;custom“习惯;风俗”;case“状况;实例”;situation“情况;形势;局面”。3. 答案A解析根据下一句“There, . enjoying the museums collections.”可知,加拿大医生开的一种
11、新处方可以使病人免费进入蒙特利尔美术馆。access“进入;进入权;使用权”;introduction “介绍;引进”;solution“解决;解决办法”;approach“方法;靠近”。4. 答案D解析根据设空处后的“enjoying the museums collections”以及下文提到艺术作品对健康的贡献和积极作用可知,人们在美术馆中会有放松的体验。experience意为“经历;体验”;competition “竞争;竞赛”;chat“闲谈;聊天”;holiday“假期;假日”。5. 答案B解析根据下文中的“culture will be what physical activi
12、ty was for health in the 20th century”可知,设空处后that引导的宾语从句为邦迪的观点。believe意为“相信”,符合语境。complain “抱怨;发牢骚”;imagine意为“想象;猜想”;recall“回想;回忆起”。6. 答案D解析根据下一句中的“health”可知,邦迪认为接触文化和艺术作品对健康有帮助。health“健康”;income“收入;收益”;education“教育”;wealth“财富”。7. 答案C解析根据第一段中的“for people with mental illness”及第二段第一句中的“patients”可知,每一个
13、处方将允许病人进入美术馆。patient“病人”;customer“顾客”;doctor“医生;博士”;player“运动员;参与者”。8. 答案A解析根据该句中的“allow not only . but also .”可知,处方不仅允许病人进入美术馆,还允许病人的家人或朋友陪伴他们一同进入。accompany“陪伴;陪同”;find“发现”;control“控制;掌握;管制”;observe意为“观察”。9. 答案D解析根据第二段最后一句中的“enjoying the museums collections”可知,参观者可以在美术馆欣赏艺术作品。 appreciate“欣赏;感激;理解”;
14、adopt“收养;采用;采纳”;adjust“调整;调节;适应”;acquire“获得;取得;购得”。10. 答案A解析根据设空处后的“a wide range of activities, including drawing, sewing and making a sculpture”可知,参观者可以参加绘画、缝纫、制作雕塑等一系列活动。take part in意为“参加;参与”,符合语境。play jokes on .意为“戏弄;拿开玩笑”;have effects on意为“对有影响”;take pride in . 意为“以为骄傲”。11. 答案C解析根据设空处后的“which ar
15、e environmentally friendly”可知,制作雕塑使用的材料是环保的,可推断是回收利用的(recycled)材料。recycled“回收利用的”;rare“稀有的;罕见的”;expensive“昂贵的”;wasted“白费的”。12. 答案B解析根据第二段第一句中的“Last month, a group of Canadian doctors started to write a brandnew kind of prescription(处方)”可知,这种新疗法是上个月才刚刚有的,即是世界上的首例。13. 答案C解析设空处后的“the works of art descr
16、ibing nature”是对设空处前的“the works of art”更具体的表述。especially意为“尤其;特别是”,符合语境。except意为“除之外(不包括本身在内)”;besides意为“除之外(还有)”;additionally意为“此外;另外”。14. 答案D解析根据上文可知,欣赏艺术作品对健康有益,也就是有积极影响。positive“积极的;好的”,符合语境。unclear“不清楚的”;controversial“有争议的”;negative“消极的;负面的”。15. 答案B解析根据设空处前的“people with fear, depression”可知,此处应选择
17、与“fear”和“depression”同类的词。anxiety意为“焦虑;忧虑”;delight“高兴;愉快”;expectation“期盼;期望”;desire“欲望;渴望”。16. 答案A解析根据设空处后的“the powerful contributions”以及文中多处提及艺术对健康有益可知,此处是指是时候承认艺术对健康的巨大贡献了。recognize意为“认可;承认”;forget意为“忘记”;repeat意为“重复”;miss意为“想念;错过”。17. 答案D解析根据上一句“Is it possible for art to help overall health?”可知,设空处
18、是对这一问题的回答。answer“答案;回答”;detail“细节”;purpose“目的;意图”;reason“原因;理由”。18. 答案C解析根据上文内容可知,艺术是否对整体健康有益,对此尚无定论,故此处指“只有时间能说明一切。”19. 答案B解析根据该句中的“But”可知,此处与上文中的“We may not know . Only time .”形成转折,即有一件事情是确定的。certain“确定的;毫无疑问的”;unique“独特的”;disturbing“令人不安的”;regular“定期的;有规律的”。20. 答案A解析文章第一段引出话题,指出艺术作品不仅可供欣赏,还对患精神疾病
19、的病人有治疗效果,下文围绕这一主旨展开,最后一段点明主题:现在越来越多的人确信“艺术是良药”。convince“使确信;使信服”;be convinced of为固定搭配,“确信”。warn“警告;提醒”;remind“提醒;使想起”;rid“使摆脱”。If I had to explain my learning style, I would have to say that Im a read and follow along kind of learner. When I read something that I really want to _1_, I often have an
20、audio (音频) recording play along with it. It can help my memory absorb what Im _2_. Its also helpful from an audial standpoint since my hearing has been less than acute _3_ a childhood illness. I always find that my listening abilities improve _4_ I have a visual reference at the beginning. When Im _
21、5_ to take away one or the other after the initial gothrough, I _6_ that I can actually remember the learning materials better. So that mixing of the visual and the audial _7_ me to memorize things right away.Another _8_ I can mix this audial with the visual is by reading the material out _9_. I fin
22、d my own _10_ to be the perfect substitute for an audio recording if one is not _11_. As Ive said before, my hearing can often be _12_ by my literacy (读写能力) and vision. Reading to myself aloud helps me _13_ because, like having an audio recording, it improves my reading and listening.While Im _14_,
23、we have a lot of readalongs, particularly in my English and literature classes. I always _15_ these because my teacher and classmates all contribute to my _16_ learning style of mixing listening with visual acuteness. Many teachers Ive talked to agree that this form of study really _17_. Ive also se
24、en many of my classmates following my _18_ and asking for materials with audio recordings to assist in their reading and _19_. So I think people _20_ that this is the best way to learn various types of materials.1. A. connect B. rememberC. recognize D. know2. A. listening B. speakingC. reading D. wr
25、iting3. A. in spite of B. because ofC. in addition to D. according to4. A. when B. unlessC. until D. though5. A. excited B. willingC. relieved D. able6. A. find B. believeC. hope D. admit7. A. forces B. allowsC. requires D. encourages8. A. explanation B. discussionC. way D. plan9. A. clearly B. natu
26、rallyC. loudly D. carefully10. A. words B. methodsC. tone D. voice11. A. useful B. skillfulC. possible D. available12. A. controlled B. assistedC. damaged D. examined13. A. communicate B. improveC. analyze D. learn14. A. in class B. at homeC. alone D. away15. A. develop B. prepareC. share D. enjoy16
27、. A. preferred B. expectedC. important D. practical17. A. helps B. mattersC. guarantees D. wins18. A. arrangement B. instructionC. rule D. example19. A. imagination B. progressC. memorization D. challenge20. A. predict B. wishC. prove D. agree答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。作者在记东西的时候喜欢边看边听或者读出来,他认为这种学习方法非常有效。1.
28、 答案B解析根据本段中的“remember, memorize”等可知,这里指当作者“记 (remember)”东西的时候,喜欢边看边听。2. 答案C解析根据上句中的“When I read something”可知,边看边听可以帮助作者记住“读 (reading)”的东西。3. 答案B解析作者“由于 (because of)”小时候的一场疾病导致了听力不好。in spite of “尽管”;in addition to“除了”;according to“根据”。4. 答案A解析作者发现“当(when)”听的时候一边看材料对提高自己的听力很有帮助。5. 答案D解析be able to do s
29、th. “能够做某事”。6. 答案A解析当作者“可以(able)”只看不听或者只听不看的时候,作者“发现 (find)”他可以更好地记住学习材料。7. 答案B解析根据上句中的“remember the learning materials better”可知,这种边听边看的学习方法“使得 (allows)”作者能马上记住东西。8. 答案C解析根据空后的“by reading .”可知,应是another way“另外一种方式”。9. 答案C解析根据本段中的“Reading to myself aloud”可知,这里是说作者“大声 (loudly)”读出来的“方法 (way)”。10. 答案D解
30、析voice“声音”。句意:我发现我的声音是最好的替代。11. 答案D解析既然是大声读出来,那么作者自然能听到自己的“声音 (voice)”,而且作者发现当没“有 (available)”音频时,自己的声音是很好的替代物。12. 答案B解析根据上段中的“Its also helpful from an audial standpoint”及“I always find that my listening abilities improve”可知,读文字“有助于 (assisted)”作者听。13. 答案D解析根据全文两处出现的“learning style”可知,这里是说大声读出来有助于作者“
31、学习 (learn)”。14. 答案A解析根据本句中的“particularly in my English and literature classes”可知,这里是说作者“上课 (in class)”时的情景。15. 答案D解析根据上一句中的“readalongs”可知,课堂活动与作者的学习方法吻合,因此作者应该很“喜欢 (enjoy)”这些课程。16. 答案A解析根据上文作者对自己学习方法的介绍不难看出,作者“偏爱 (preferred)”这种听看结合的学习方法。17. 答案A解析根据下句中的“Ive also seen .”可知,老师们也认为这种方法“有效 (helps)”。18. 答
32、案D解析根据本空后的“asking for materials .”可知,同学们也向作者学习,故follow sb.s example (效仿某人的做法)符合此处语境。19. 答案C解析根据上文中出现的“remember, memorize”等可知,音频材料可以帮助“记忆 (memorization)”。20. 答案D解析老师们和同学们都认为作者的方法有用,因此作者说他认为很多人都“同意 (agree)”这种听看结合的学习方法是最好的学习方法。Which comes first, happiness or money? Are richer people _1_? And _2_, how d
33、o people get much richer? A recent study could tell you the answer.The study _3_ thousands of teenagers and found that those who felt better about _4_ as young adults _5_ to have higher incomes by the time they _6_ 29. Those who were happiest earned an average of$8,000 more than those who were the m
34、ost _7_.The researchers, from University College London and the University of Warwick, say that very gloomy (沮丧的) teens, no matter how tall or smart they were, earned 10% less than their peers, _8_ the happier ones earned _9_ 30% more.Happier teenagers have an easier time _10_ school, college and th
35、e job _11_, _12_ because they always feel better about life. It may _13_ be true that happier people find it easier to make friends, who are often the key to homework help or networking.A report in June suggested that professional respect was more important than _14_ in terms of workplace happiness.
36、 In August scientists announced that they had found the _15_ for happiness in women. Alas! The same gene doesnt appear to have _16_ effect on men. And in October researchers in the UK and in the US announced that people who eat seven portions of fruit and vegetables a day report being the happiest.I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395564.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋人教版七年级语文上册课件:第六单元检测题(共54张PPT).ppt
