分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省安岳县2016高考英语阅读理解二轮练习(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:395689
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:57KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 安岳县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 练习 答案
    资源描述:

    1、四川省安岳县2016高考英语阅读理解二轮练习(2)及答案阅读理解。Women, be on your guard. There is a new male excuse for not listening to us.A recent study shows that men find it almost impossible to listen to what women say because their brains are out of synch(不同步的)with complex female tones. Apparently, when men listen to other

    2、men about the things they care about, they use only the frontal area of their brains. However, when they listen to women its different story. They have to work much harder, employing a part of the brain that normally deals with music. So when a man tells you your voice is music to his ears, hes actu

    3、ally telling the truth, though not in a good way. Im sure a lot of women could recall times when they have wasted hours explaining why they are completely right about everything in the world, only to wake up the next day to discover that not one brilliant point got through. Those times when men have

    4、nt listened to me, I just thought I was being ignored. I didnt realize I just wasnt singing their favorite music. If Id realized I was being heard as music, I would have had a bit of fun with it. Whenever I wanted a discussion, Id have brought along my own band, complete with string and horn section

    5、s. It is difficult not to be suspicious of yet more scientific findings sparing men the blame because of their biology. Isnt this slaves to biology all-purpose excuse wearing thin? Its enough to make you wonder at what a strange helpless species men are -which part of the body will be beyond their c

    6、ontrol next. Even if there is something in it, we have to take into account that most relationships are likely to become boring. Thats the truth of the matter. Male or female, your voice might start out as music to your beloveds ears. But finally it will end up as boredom. When your beautiful tones

    7、are there all the time, as they go about their daily business, you start to blend in a bit too much, until finally you become a kind of background noise. 1 The author of this passage tries to _. A. throw doubts on a commonly accepted idea B. explain a commonly accepted idea as it is C. give some adv

    8、ice on a common problem D. argue against a common belief 答案解析:答案为B。本题考查文章的写作目的。本文第二段就揭示了为什么男性听不进去女性的话的原因,文章后面的内容对此进行了阐述。故答案为B。2According to the new study, men dont listen to women because _ . A. what women say are usually boring B. they dont care about what women say C. they cant deal with female vo

    9、ices D. they regard female voices as music 答案解析:答案为C。本题为推理题。由第三段的内容可知,男性在听同性的话语的时候只是用了大脑的前面区域;然而听女性的话语的时候,却更费力,因为要使用通常用来听音乐的那部分的大脑区域。故可推断,男性不听女性的话是因为他们大脑不能非常容易地处理女性的声音。故答案为C。干扰性最强的D选项 “他们把女性的声音当成音乐” 与文意不符。故错误。3The underlined sentence in the fifth paragraph shows that the author is _. A. realistic B.

    10、 humorous C. serious D. funny 答案解析:答案为B。本题为句意推断题。结合第五段的内容,作者以女性的口吻谈到如果她早意识到她是因为 “音乐”而被男人倾听,她会为此而感到些许开怀。无论何时,如果她想要一场“讨论”,就会带上自己的乐队,弦号俱全。故可以推断,划线部分的语言显得幽默。4What does the author think of the finding of the new study? A. She thinks it doubtful. B. She thinks it interesting. C. She thinks it needs furthe

    11、r proof. D. She thinks it right. 答案解析:答案为A。本题为细节推断题。由倒数第三段首句 “It is difficult not to be suspicious of ” 可知,本句话的同义词就是doubtful.故答案为A。5The author would most probably agree that _. A. men should accept what women say B. women should talk less and do more housework C. however beautiful voices may be, the

    12、y will finally become boring D. the relationship between men and women should always be improving 答案解析:答案为C。本题为推理题。从最后一段 “When your beautiful tones are there all the time, as they go about their daily business, you start to blend in a bit too much, until finally you become a kind of background noise

    13、.” 可知,当你美妙的旋律每天都出现在男人日常生活中的时候,最后也会变成背景噪音。故答案为C. A、B未提及;倒数第二段首句提到了 “ most relationships are likely to become boring.” D选项与此不符,故错误。阅读理解。Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examin

    14、e the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in

    15、New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between a

    16、ges5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at

    17、 home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California s

    18、tudy, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Ha

    19、bits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we learn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children sh

    20、ould be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College Educ

    21、ationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that alre

    22、ady poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的。阅读理解请阅读下列短文,从每题 所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项。One morning more than thirty years ago, I entered the Trac

    23、k Kitchen, a restaurant where everyone from the humblest(卑微的) to the most powerful came for breakfast. I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man, who looked somewhat disheveled. He was wearing a worn-out hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down

    24、 to have my breakfast. We cautiously began a conversation and spoke about a wide rang of things. We never introduced ourselves. I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee, I asked, My I

    25、 get you something? A coffee would be nice. Then I bought him a cup of coffee. We talked more, and he accepted another cup of coffee, Finally, I rose to leave, wished him well, and headed for the exit. At the door I met one of my friends. He asked, How did you get to know Mr. Gal breath? Who? The ma

    26、n you were sitting with. He is chairman of the Board of Churchill Downs. I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most powerful men! My few minutes with Mr. Gal breath changed my life. Now I try to treat everyone with resp

    27、ect, no matter who I think they are, and to meet another human being with kindness and sincerity. ( ) 1. What does the underlined word disheveled mean? A. Unfriendly. B. Untidy. C. Gentle. D. Kind. ( ) 2. The author bought coffee for the old man because A. he thought the old man was poor B. he wante

    28、d to start a conversation C. he intended to show his politeness D. he would like to thank the old man ( ) 3. How did the author probably feel after he talked with his friend? A. Proud. B. Pitiful. C. Surprised. D. Regretful ( ) 4. What is the message mainly expressed in the story? A. We should learn

    29、 to be generous. B. It is honorable to help those in need. C. People in high positions are not like what we expect. D. We should avoid judging people by their appearances. 【语篇解读】 本文讲述了我在吃早点的时候遇到一个看起来穿着邋遢的老人, 并且帮助 他买了一杯咖啡,事后得知他是最富有的 Mr. Gal breath,旨在告诉我们不要以貌取人. 1. 答案 B 【解析】猜测词义题.由上文中的 I noticed an em

    30、pty chair next to an elderly, unshaven man 何 下文中的 He was wearing a worn-out hat and was alone.可知 disheveled 在这儿是指仪容不整, 穿着邋遢的意思.所以答案选 B 项. 2. 答案 A 【解析】 细节理解题. 根据文中 I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat.可以判断选 A 项. 3. 答案 C 【解析】推理判断题.根据 I could hardly bel

    31、ieve it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most powerful men!可知, 作者在他朋友告诉他 那个老人是 Mr. Gal breath 之后感到很吃惊.由此判断选 C 项. 4. 答案 D 【解析】 主旨大意题. 根据文章最后一句 Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and no matter another hu

    32、man being with kindness and sincerity.可知,作者想要 表达的是不要以貌取人.由此判断选 D 项. 阅读理解。Listen carefully, working people, we would like to tell you something that could save your precious time and money! Best of all, it is free!Its “no”.What do you ask? Well say it again: “No”.Sweet and simple “no”.Say “no” at you

    33、r office and see how quickly that pile of work on your desk disappears.“Saying no to others means you are saying yes to yourself, ” said Leslie Charles, a professional speaker from East Lansing, Michigan.“Time is precious. People are spending money buying time. And yet we are willing to give up our

    34、time because we cant say no.” Susie Watson, a famous writer, said people who always say “yes” need to say “no” without guilt(内疚)or fear of punishment. “I would rather have someone give me a loving no than an obligated(强制的) yes, ” she said. Susie Watson says she feels “no” obligation to give an expla

    35、nation when she says “no” either socially or professionally. Does she feel guilty about it? “Not at all, ” said Watson, who is director of advertising and public relations at Timex Corp in Middlebury, Conneticut. “Most people are afraid of saying no My advice is to say yes only if you dont mean no.”

    36、 Watson said “no” is the most effective weapon against wasting time. “Every year there are more demands on your time Other people are happy to use up your time, ” Watson said. Time saving appears to be “nos” greatest friend.“No” can be your new friend, a powerful tool to take back your life. “No” ma

    37、y even take you further in the business world than “yes”.“No” is power and strength. “No” now seems completely correct. “Saying no isnt easy. But finally its greatly liberating,” Charles said. But, he added, a “no” project needs to be worked on every day because it is hard to change long-term habit.

    38、But, he also warns: “Dont go to extremes. Dont find yourself saying no to everything. In return you should learn to hear no.”1. The sentence “Saying yes to yourself” means _.A. you can have more time to play with othersB. you neednt care about others feeling if you are happyC. you are selfish and tr

    39、eat others rudelyD. you can deal with your business as you have planned 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第五、六段可知,对别人说 “不”就是对自己说 “是”,当在办公室说 “不”的时候,你可以看到你桌上的文件很快就完成了。故答案为D。2. When you say “no” to others you should say it in a _.A. secret wayB. polite wayC. proud way D. guilty way 答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第八段 “I would r

    40、ather have someone give me a loving no ”的 “loving” 可以推断,答案为B。3. In Watsons opinion, people can save much time on condition that _.A. they say “no” at a suitable timeB. they say “no” as much as possibleC. they are afraid of saying “no” D. they make others angry at them 答案解析:答案为A. 本题为推理题。结合倒数第五段的内容和该段

    41、的最后一句话 “My advice is to say yes only if you dont mean no.” 可知,Watson的总结性意见是如果你不打算对别人说 “不”,那就说 “是”。故可以推断,说 “不”要在合适的时间。故答案为A。4. If a person says “no” to everything, the result he or she receive may be that he or she _.A. enjoys a wonderful lifeB. makes a lot of moneyC. faces difficulty in lifeD. forgets to say “yes” in the end答案解析:答案为C。本题为推理题。由最后一段 Charles 所讲的 “Dont go to extremes. Dont find yourself saying no to everything”可知,他认为不能凡事都说 “不”,不能走极端。故可以推断,如果凡事说 “不”,生活就会遇到麻烦。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省安岳县2016高考英语阅读理解二轮练习(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395689.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1