2020-2021学年人教版英语选修8课时分层作业:UNIT 4 SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修8课时分层作业:UNIT 4SECTION WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十)Section 高考题型练习提能力.阅读理解ASuccess is often measured by the ability to overcome adversity.But it is often the belief of others that gives us the courage to try.JK.Rowling,author of the Harry Potter book series,began writing at age 6.In her biography,she remembers with great fondness when her go
2、od friendSean became the first person to encourage her and help her build the confidence that one day she would be a very good writer.“He was the first person with whom I really discussed my serious ambition to be a writer.He was also the only person who thought I was bound to be a success at it,whi
3、ch meant much more to me than I ever told him at the time.”Though there were many difficulties,Rowling continued her writing,particularly fantasy stories.But it wasnt until 1990 that she first came up with the idea about Harry Potter.As she recalls,“it was on a long train journey from London to Manc
4、hester that the idea of Harry Potter simply fell into my head.”To my great disappointment,I didnt have a pen with me,and I was too shy to ask anybody if I could borrow one.I think,now,that this was probably a good thing,because I simply sat and thought,for four (delayed train) hours,and all the deta
5、ils came up in my brain,and this thin,blackhaired,bespectacled(戴眼镜的)boy who didnt know he was a wizard became more and more real to me.”That same year,her mother died after a tenyear fight with serious diseases,which deeply affected her writing.She went on to marry and had a daughter,but separated f
6、rom her husband shortly afterwards.During this time,Rowling was diagnosed with depression.Unemployed,she finished her first novel in area cafes,where she could get her daughter to fall asleep.After being refused by 12 publishing houses,the first Harry Potter novel was sold to a small British publish
7、ing house.Now with seven books that have sold nearly 400 million copies in 64 languages,J.K.Rowling is the highest earning novelist in history.And it all began with her friends encouragement as well as her ambition to write.【语篇解读】本文讲述J.K.Rowling正是在她的朋友Sean 的鼓励和支持下取得成功的。说明我们经常通过克服逆境的能力来衡量成功,但是通常都是别人的
8、信念给了我们尝试的勇气。也就是说在成功的道路上别人的鼓励很重要。1Who believed JK.Rowling was to be a good writer?AHer friend Sean.BHer mother.CHer daughter. DHer husband.A细节理解题。根据第二段第二句“In her biography,she remembers with great fondness when her good friendSean became the first person to encourage her and help her build the confid
9、ence that one day she would be a very good writer.”可知她的朋友Sean是第一个鼓励她写作并坚信她会成为一名作家的人。故A项正确。2. Rowling first came up with the idea about Harry Potter Aat the age of 6 Bon a train journeyCafter her mothers death Din her secondary schoolB细节理解题。根据第四段第三句“As she recalls,it was on a long train journey from
10、London to Manchester that the idea of Harry Potter simply fell into my head”可知J.K.Rowling 是在从伦敦去曼彻斯特的火车上想起要写哈利波特系列小说。故B项正确。3. It can be concluded from Paragraph 5 and 6 that Rowling is Aopenminded BwarmheartedCgoodnatured DstrongwilledD推理判断题。根据文章第五段“That same year,her mother died after a tenyear fig
11、ht with serious diseases”和“She went on to marry and had a daughter,but separated from her husband shortly afterwards.”可知她妈妈去世,后来自己的婚姻也失败。再看第六段“During this time,Rowling was diagnosed with depression.”和“After being refused by 12 publishing houses,the first Harry Potter novel was sold to a small Britis
12、h publishing house.”可知她患上了抑郁症,哈利波特系列小说被12家出版社拒绝。但是这一切都没有打败她,她最终取得了成功。这些都说明她的意志是非常坚定的。故D项正确。4. The text mainly tells us Aadversity makes a good novelistBthe courage to try is a special abilityCyou can have a wonderful idea everywhereDencouragement helps one succeedD主旨大意题。根据文章第一段“Success is often meas
13、ured by the ability to overcome adversity.But it is often the belief of others that gives us the courage to try.”我们经常通过克服逆境的能力来衡量成功,但是通常都是别人的信念给了我们尝试的勇气。也就是说在成功的道路上别人的鼓励很重要。接着讲述J.K.Rowling正是在她的朋友Sean的鼓励和支持下取得成功的。所以本文的主题是:鼓励能帮助一个人取得成功。故D项正确。BBorn in 1898 to middleclass parents in Bavaria,Bertolt Brec
14、ht grew up in a comfortable environment.In elementary school,he met Caspar Nehar,who became a lifelong friend and designed sets for many of Brechts plays.As a student at Munich University during World War ,the dramatist studied theater and became interested in German cabaret performances(a form of e
15、ntertainment with singing and dancing that was performed in restaurants or clubs)Brecht began writing works for the stage around this time,which won some words of praise.He also spent time studying the work of political theorist Karl Marx and socialism.He began to form his theory of“epic theater”Thi
16、s theater,different from the traditional aims of drama as described by Aristotle,was not meant to be an imitation of reality or a way to entertain people.Epic theater is meant to present an argument and invite the audience to make judgments on it.Traditional conventions,like not looking directly at
17、the audience,are ignored.Brecht tried to prevent audiences from sympathizing with his characters,and wanted them to care about the issues being discussed.In 1927,Bertolt Brecht began working with a composer named Kurt Weill.Together they wrote several plays,the most famous of which was The Threepenn
18、y Opera.The play opened in 1928 and starred Weills wife,Lotte Lenya.Although this musical adaptation of an 18th century opera by John Gay initially was attacked by critics,it grew in popularity and was performed over 400 times over the next two years.As a Marxist,Bertolt Brecht fled Germany in 1933
19、because of the Nazi terror and moved around Europe.Still under the shadow of Adolf Hitler,Brecht left Europe for America in 1941.During this time,he wrote several plays protesting the rule of Hitler,including Mother Courage and Her Children,The Good Person of Sezuan,Caucasian Chalk Circle,and The Mi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396471.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
