四川广安邻水县2015高考英语阅读专题训练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 广安 邻水县 2015 高考 英语 阅读 专题 训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川广安邻水县2015高考英语阅读专题训练(2)及答案 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。I was 15 when I walked into McCarleys Bookstore in Ashland. As I was looking at _1_ on the shelves, the man behind the counter, _2_, asked if Id like _3_. I needed to start _4_ for college, so I said yes. I _5_ after school an
2、d during summers for the lowest wages and the job helped pay for my freshman year of college. I would work many other jobs; I made coffee in the Students Union during college, I was a hotel maid and even made maps for the U. S. Forest Service. But selling books was one of the most _6_. One day a wom
3、an asked me for books on cancer. She seemed fearful. I showed her almost _7_ we had at that time _8_ and found other books we could order. She left the store less _9_. Ive always remembered the _10_ I felt in having helped her.Years later, as a _11_ in Los Angeles, I heard about an immigrant child w
4、ho was born with his fingers connected, webline. His family could not _12_ a corrective operation, and the boy lived in _13_, hiding his hand in his pocket.I _14_ my boss to let me do the story. After my story was broadcast, a doctor and a nurse called, offering to perform the _15_ for free.I visite
5、d the boy in the recovery room soon after the operation. The first thing he did was to hold up his _16_ hand and say, “Thank you.” I felt a sense of _17_.In the past, while I was _18_, I always sense I was working for the customers, not the store. Today its the same. NBC News pays my salary, _19_ I
6、feel as if I work for the _20_, helping them make sense of the world.( ) 1. A. maps B. titles C. articles D. reports( ) 2. A. the reader B. the college student C. the shop owner D. the customer( ) 3. A. a book B. a job C. some tea D. any help( ) 4. A. planning B. saving C. preparing D. studying( ) 5
7、. A. read B. studied C. cooked D. worked( ) 6. A. boring B. surprising C. satisfying D. disappointing( ) 7. A. anything B. something C. nothing D. everythin( ) 8. A. in need B. in all C. in order D. in store( ) 9. A. worried B. satisfied C. excited D. puzzled( ) 10. A. pride B. failure C. regret D.
8、surprise( ) 11. A. doctor B. store owner C. bookseller D. TV reporter( ) 12. A. pay B. cost C. afford D. spend( ) 13. A. shame B. honor C. horror D. danger( ) 14. A. advised B. forced C. persuaded D. permitted( ) 15. A. action B. program C. treatment D. operation( ) 16. A. repaired B. connected C. i
9、njured D. improved( ) 17. A. pleasure B. sadness C. interest D. disappointment( ) 18. A. at the TV station B. in the Students Union C. at the U. S. Forest Service D. at McCarleys Bookstore( ) 19. A. so B. and C. but D. because( ) 20. A. readers B. viewers C. customers D. passengers【答案与解析】本文叙述作者读大学时在
10、外做兼职时所经历的一些事情以及对现在工作的影响。1. B。当你到书店的书架前,你首先看到的是书的“名称/题目”。2. C。柜台后面一般是售货员或店老板,因为选项中没有售货员,因此答案是“店老板”。3. B。根据下文作者的回答可知老板问作者是否想找“一份工作”。4. B。因为上大学需要钱,所以需要“积攒,节省”。5. D。根据上文“找工作”可得出答案。6. C。根据下文,尤其是 I felt in having helped her这句话可以猜出答案。7. D。根据下文和本句中的副词 almost(我几乎把书店里所有的书都给她看了)可得出答案。8. D。文章开头第一句就交代了“书店”,上下文都可
11、以证实。9. A。根据上文作者的热情服务把书店几乎所有的书都拿给她看,以及下文作者对自己工作的满意心情可以判断,那位妇女走时是带着“不太着急的”心情离开的。10. A。从上文的叙述和下文的 I felt in having helped her可知作者因帮助了这样一位妇女而感到很“自豪”。11. D。根据下文的 NBC News得出答案是电视台记者。12. C。因为是移民,因此判断他家里“付不起”矫正的手术费。13. A。因为手是残疾,再根据后面“把手藏在口袋里”判断答案为“害羞”。14. C。根据下文“我写的故事被播出了”可知我“说服”了老板让我写这个故事。15. D。从上文提到“矫正手术”
12、得出答案。16. A。从上文,手术后在医院康复期间,作者看望了那个小孩,他做的第一件事就是举起他那动手术“修复过”的手。17. A。看到那个小孩举起他的手,我有一种“高兴”的感觉。18. D。从文章的第一句话可得出答案。19. C。从句子的前后意思可知表示转折关系。20. B。因为作者现在是一位电视工作者,所做的工作是为“看电视的观众”而做的。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Valencia is in the east part of Spain. It has a port on the sea, two miles away on the coast. It
13、is the capital of a province that is also named Valencia.The city is a market centre for what is produced by the land around the city. Most of the citys money is made from farming. It is also a busy business city, with ships, railways, clothes and machine factories.Valencia has an old part with whit
14、e buildings, coloured roofs, and narrow streets. The modern part has long, wide streets and new buildings. Valencia is well known for its parks and gardens. It has many old churches and museums. The university in the centre of the city was built in the 13th century.The city of Valencia has been know
15、n since the 2nd century. In the 8th century it was the capital of Spain. There is also an important city in Venezuela(委内瑞拉) named Valencia.1.From the text, how many places have the name Valencia?A. four B. three C. two D. one2. What is the main difference between the two parts of Valencia?A. The age
16、 of the building B. The length of the streetsC. The colour of the buildings D. The colour of the roofs3. When was Valencia the most important city in Spain?A.2nd century B.13th century C.8th century D. 20the century4. What is Valencia famous for?A. Its seaport B. Its parks and gardensC. Its churches
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
