分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(18)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398432
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:61.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 18 解析 答案
    资源描述:

    1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(18)及(解析)答案阅读理解主旨大意题、标题概括题。 (2015年河南周口模拟)A small piece of fish each day may keep the heart doctor away. Thats the finding of a study of Dutch men in which deaths from heart disease were more than 50 percent lower among those who consumed at least an ounce of salt-water fis

    2、h per day compared to those who never ate fish.The Dutch research is one of three human studies that give strong scientific support to the long held belief that eating fish can provide health benefits, particularly to the heart.Heart disease is the number-one killer in the United States, with more t

    3、han 550,000 deaths occurring from heart attacks each year. But previous research has shown that the level of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do. There are fewer heart disease deaths, for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of

    4、fish a day, and among the Japanese, whose daily fish consumption averages more than 3 ounces.For 20 years, the Dutch study followed 852 middle-aged men, 20 percent of whom ate no fish. At the start of the study, average fish consumption was about two-thirds of an ounce each day, with more men eating

    5、 lean fish than fatty fish.During the next two decades, 78 of the men died from heart disease. The fewest deaths were among the group who regularly ate fish, even at levels far lower than those of the Japanese or Eskimos. This relationship was true regardless of other factors such as age, high blood

    6、 pressure, or blood cholesterol(胆固醇)levels.1. In which section of a newspaper can we read this passage?A. Ads B. Movies C. Briefs. D. Health and Diet.2. The passage is mainly about .A. The high incidence of heart disease in some countriesB. The changes in peoples dietC. The effect of fish eating on

    7、peoples healthD. The daily fish consumption of people in different cultures3. The underlined phrase “this relationship” in Paragraph 5 refers to the connection between and the level of heart disease.A. Then amount of fish eaten B. regular fish-eatingC. the kind of fish eaten D. people of different a

    8、reas4. From the passage we know the author is most probably . A. a heart doctor B. a science researcher C. a supporter of healthy eating D. a university student语篇解读 本文主要介绍的是有关吃鱼对人身体的影响的一个研究报告。1. D 推理判断题。本文是一个研究报告,应该出自报纸中的健康和饮食版面,故选D项。2. C 主旨大意题。根据第一句话A small piece of fish each day may keep the heart

    9、 doctor away. 可知,是关于吃鱼对人身体的影响的一个研究报告。3. B 词义猜测题。根据最后一段This relationship was true regardless of other factors such as age, high blood pressure, or blood cholesterol levels.可知,研究的是经常吃鱼与心脏病的关系。4. C 推理判断题。根据第一段A small piece of fish each day may keep the heart doctor away.可知,每天吃鱼可以让身体健康,由此可判断出作者是一个健康饮食的支

    10、持者。2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。I clearly remember the day when my little brother was born: January 1, 1994. One of my favorite family photos shows me lying with my mother in the hospital bed, happy but un-aware of the small, sleeping baby in the background.I stayed with my gran

    11、dparents for the weekend of my brothers birth, excited about my new brother but not yet aware of what having a little brother would mean. I didnt truly realize what was going on until we were in the hospital room at Duke University-coincidentally (碰巧地), the same room in which I had been born two yea

    12、rs earlier.When I looked at my brother for the first time, I felt a mixture of fear and interest. Little did know that small, pink creature would grow up to be one of my favorite people in the world.In reality, though I am two years older than my brother, I am more often than not the real baby in th

    13、e family. I am very lacking when it comes to common sense. Instructions constantly confuse me and I frequently find myself totally puzzled by things like knowing how to start the washing machine or manage the storage settings on my iPhone. Thats where Gibson comes in. The poor kid has had to guide m

    14、e through more tasks than I would care to admit, but he never complains. Though I should probably be told to figure it out myself, he always comes through. Im envious of his ability to readily answer the ever-present, “What do you want to do with your life?” question at family gatherings. “Be a doct

    15、or,” he says-a solid answer, completely opposite to my shaky one, “Well, Im an English major, so.”My brother truly is my best friend. No one understands me better, and there isnt anyone else I would want to be stuck with in our family. I may not have a clear idea of where Im headed, but he is stuck

    16、with me. 1. How did the author feel when he saw his brother for the first time?A. Angry and sad. B. Excited and moved.C. Curious and scared. D. Happy and interested.2. What does the underlined sentence in the fourth paragraph mean?A. My brother is the real baby in the family.B. In fact, I seem to be

    17、 less mature than my little brother.C. My brother gets more love from the family than I do.D. I am growing more slowly than my brother.3. What does the brother often help the author do?A. Help him deal with many daily tasks.B. Help him with his studies.C. Give him advice on how to choose a major. D.

    18、 Comfort him when he is in a bad mood.4. What is the best title for this text?A. My Strange Family Gatherings B. The Real Baby in the FamilyC. Stuck with Me-My Not-So-Little Little Brother D. The Feeling of Having a Brother参考答案14 CBAC 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。After inventing dynamites(炸药), Swed

    19、ish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthw

    20、hile contributions to mankind. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine, and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony.Nobels original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this sum is used

    21、 for the awards which vary from $ 30,000 to $125,000.Every year on December 10, the anniversary of Nobels death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges decision. Americans have won numerous scienc

    22、e awards, but relatively few literature prizes.No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II. Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes. (from )1. What did the first award ceremony take place?A. 1895. B. 1901. C. 1962. D. 1968.2.

    23、 The Nobel prize was established to _.A. honor the inventor of dynamite B. recognize worthwhile contributions to humanityC. resolve political differences D. spend money3. In which area have Americans received the most awards?A. Literature. B. Economics. C. Peace. D. Science.4. Which of the following

    24、 statement is NOT true?A. Awards vary in money value.B. Ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobels invention.C. Politics can be of importance in selecting the winners.D. A few individuals have won two awards.1. B 计算题。根据文中第一段最后一句“Economics was added in 1968, just sixty-seven years after

    25、 the first awards ceremony.”计算可得。2. B 细节题。根据短文第一段第二句“for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to mankind”可得(from )。3. D 细节题。根据短文第三段“Americans have won numerous science awards”一句可得。4. D 事实判断题。根据短文第四段“Some people have won two prizes, but this is rare”一句判断可得。故事类阅读理解。 One of m

    26、y wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装) On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, “I promised you a gift, and here it is. ”What an honor! I turned four a month earl

    27、ier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told it over and over how much I loved it! One morning, however, I found its bed empty. My doll was gone! I cried for it. Mum wept and told me that the poor little thing h

    28、ad been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying”, which sounded ominous. Christmas was coming. “Dont expect any presents this year,” Dad said, pointing at the socks I hung in the living room. “If your baby b

    29、rother lives, thatll be Christmas enough.” As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before. The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say, “What? Hes all right?” He hung up and shouted upstairs. “The hospital said

    30、we can bring Richard home!” “Thank God!” I heard Mum cry. From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll would be home. I ran downstairs. My socks still hung there flat. But I knew the

    31、y were not empty; they were filled with love!1What happened to the author on September 11th, 1958?A. He got a baby brother. B. He got a Christmas gift.C. He became four years old. D. He received a doll. 2. What does the underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean?A. Impossible. B. Boring.

    32、 C. Difficult. D. Fearful. 3. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming? A. Excitement. B. Happiness. C. Sadness. D. Disappointment.4. What is the passage mainly about? A. A sad Christmas day. B. Life with a lovely baby. C. A special Christmas gift. D. Memories

    33、 of a happy family.【要点综述】“我”四岁时母亲给了“我”一件特殊的圣诞礼物:人娃娃我可爱的弟弟Richard。但后来Richard发高烧差点夭折,经医院抢救得生,这使我更加珍爱我的“人娃娃”。 1. A细节理解题。虽然表面上是有了一个娃娃,但事实上是有了亲弟弟。2. D词义猜测题。从该句前半部分中的 “hopeless”, “pitiful”, and “dying”可知该词意思是“令人害怕的”。虽然其他三个词均表示消极含义,但只有fearful表示“我”害怕“弟弟”离“我”而去。3. C推理判断题。从第四段最后两句As he spoke, his eyes filled

    34、with tears. Id never seen him cry before.可知父亲感到十分伤心。4. C主旨大意题。第一段一开始便定义我的弟弟Richard是一件特殊的圣诞礼物。虽然弟弟Richard差点离我们而去,但后来还是得以平安回家,因此圣诞节并不悲惨。B和D选项外延过大,此段材料只是截取生活中的一个片段,并非整个和Richard一起生活的全部。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 To begin your expedition of wonder, get yourself a drivers license a

    35、t your local department of motor vehicles, then rent a car and take off forNew HampshiresCrawfordNotchState Park. This beautiful park is abundant in wildlife, natural vegetation and running rivers falling from high cliffs. It is a place of spectacular mountain views, hiking trails, waterfalls and fi

    36、shing locations. All you need to do is jump in your rented car or SUV and head for the sunset!Okay, so youve just finished those crazy summer final exams and youre exhausted from all of the stress. Thats okay becauseNew Hampshires State Park also offers a perfect way to recover at ConeysFlumeParkwhe

    37、re visitors can ride all the rapids in a hollowed out log, eat hotdogs and play on the amusement tides.Good times will be had no matter what your preference at Dry River Campground, which offers wood cabins, showers, electricity, flush toilets, laundry and fire rings. Its like a home away from home,

    38、 so gather your camping gear and head for the journey!If youre stuck on figuring out how to access your own wheels, how about finding a bus to take you toWeirsBeach? There are fall leaves tours running in the fall through the end of October. Let the captain do the driving while you enjoy the colors

    39、along the shoreline and the mountainsides.If you cant find some peace of mind from those nasty final exams while relaxing in your lakeside cottage, take a cruise and go fishing, go bird sightseeing, or just kick back in a rented boat and let the coo of the birds wash your troubles away.No matter whe

    40、re you go inNew Hampshire, youll meet the most friendly people you can imagine. Do dive into that rental car or SUV, take off for a vacation to New Hampshireand treat yourself to one ofAmericas most beautiful states. Enjoy!1. Who is this passage mainly intended for?A. School students. B. Bird lovers

    41、.C. Driving learners. D. Trouble makers.2. Where can you enjoy riding on logs?A. At Weir s Beach. B. In your lakeside cottage.C. At ConeysFlumePark. D. AtDryRiverCampground.3. What type of writing is this text?A. A tour introduction. B. A travel diary.C. An announcement. D. An official report.参考答案13、ACA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(18)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398432.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1