四川省三台中学实验学校2020-2021学年高二下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省三台中学实验学校2020-2021学年高二下学期开学考试英语试题 WORD版含解析 四川省 三台 中学 实验学校 2020 2021 学年 下学 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、三台中学实验学校2019级2021年春入学考试试题英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman going to do this afternoon?A. Eat out.B. See a doctor.C. Go shopping.【答案】C【解析】【原文】M: Sorry about the broken plate, Mary. I was so careless just now.W: Its okay. Im glad you didnt get hurt. Wel
2、l get some new ones at the supermarket this afternoon. So dont worry about it.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does Henry feel now?A. Proud.B. Tired.C. Grateful.【答案】B【解析】【原文】W: Hi, Henry. I heard youve travelled a lot recently.M: Yeah, I just came back from Africa.W: Well, I really envy you.M: You wont if y
3、ou know how tiring it was. Now, I just want to take a break. A long break.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did Fred do?A. He travelled to Italy.B. He offered Kate a ride.C. He bought a new car.【答案】C【解析】【原文】W: Hi, John. Whats new?M: Hi, Kate. Nothing too much with me, but you ought to see Freds new car.W: S
4、o, he finally got that Italian sports carM: He sure did. I can hardly wait to go for a ride in it.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman do?A. Shes a salesperson.B. Shes a librarian.C. Shes a bank clerk.【答案】B【解析】【原文】M: Hi, Id like to apply for a card to borrow books.W: Okay, please fill out this f
5、orm.M: All right. All done.W: Well, now please sign the card.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did Patrick do last Friday?A. He moved to another place.B. He sold his old apartment.C. He went out with a friend.【答案】A【解析】【原文】W: Patrick moved out last Friday. Hes now living in a nice and quiet neighborhood.M: Y
6、es, I heard about it. I wonder if hes paying more for the new apartment. Anyway, he must be very glad to live this noisy place.第二节听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers.B. Classmates.C. Co-workers.7. Why is Sara worried?A. She has pr
7、oblem preparing for a speech.B. She knows nothing about British history.C. She fails to finish her homework on time.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】M: Hi, Sara.Hows your speech for Professor Greys class next Monday?W: Actually, Im a bit worried.M: Why should you? Whats going on?W: You know.what I chose to talk
8、 about is British history.M: Really? That is a big topic.W: Yes. There are so many things to cover. I just cant see how to do it in a three-minute speech.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Who are the speakers?A. Students.B. Secretaries.C. Teachers.9. When will Ms. Kelly probably give the lecture
9、?A. On Tuesday.B. On Wednesday.C. On Friday.10. What will the man probably do next?A. Go on a trip.B. Talk to Dr. Lee.C. Start a research project.【答案】8. C 9. A 10. B【解析】【原文】M: Polly, Ms. Kelly has agreed to come and give a talk about international relations next week. When do you think we can fit he
10、r lecture in?W: Thats great, Nick. What about Friday afternoon, then?M: Im afraid some students are planning to go on a trip. Maybe we can have it on Wednesday afternoon.W: No thats not possible either. Most students are having group activities for their research projects. Well, I have an idea. I ha
11、ve a class on Tuesday afternoon, and probably Ms. Kelly can use my time.M: Thats possible. But I have to speak to Dr. Li about that, and you should also talk to the students about the change.W: Oh, yes. Ill certainly do that.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What is the man doing?A. Asking for
12、directions.B. Touring the city centre.C. Talking to a friend.12. What does the man decide to do?A. Keep walking.B. Get a taxi.C. Wait for the bus.13. How does the man feel at the end of the conversation?A. Annoyed.B. Excited.C. Surprised.【答案】11. A 12. B 13. A【解析】【原文】M: Excuse me, Im trying to get to
13、 the Spring Gardens. Is it far from here?W: Spring Gardens? No, its not this way. Its in the citycentre.M: Is it? Oh, no! Someone told me it was this way.W: No, no. Its not this way. You want to go down there.M: Yes, okaydown there.W: Yep. Then, turn left, okay?M: Left.W: Yep, then right firststreet
14、 on your right.M: Right.W: Then straight on, keep walkingM: Oh, Im lost! It sounds really difficult. Um, could I get a taxi anywhere near here?W: Its not so far. You just walk to the corner of the street or over the next block. There are buses that can take you there.M: Well, its starting to rain. I
15、 think Ill get a taxi. Thanks, anyway.W: Thats okay. Lots of taxis go this way.M: Im getting wet. What a day!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is “People You Meet”?A. An office party.B. A training course.C. A radio program.15. How many people does Marks office receive every year?A. 100,000
16、.B. 200,000.C. 500,000.16. What do we know about Mark?A. He is a team leader.B. He was born in London.C. He speaks thirteen languages.17. What do Mark and his co-workers usually do to help people?A. Show them around.B. Plan tours for them.C. Teach them English.【答案】14. C 15. C 16. A 17. B【解析】【原文】W: H
17、ello, welcome to this weeks “People You Meet”. Today, we present to you Mark Leach, an information officer in London.M: Hi, everyone. My names Mark Leach. Im an information officer at the Britain Business Center, which is a tourist office for the British Tourist Board in London. Here, we offer a tou
18、rist information service to mainly visitors from overseas. And each year, we have about 500,000 people come to the office.W: Wow, thats a large number of people. How do you manage to meet the needs of so many people?M: Im in charge of an information team. The team has about ten officers who give tou
19、rist information directly over the counter to visitors. We speak a total of thirteen languages altogether.W: Thats pretty cool! So, what exactly do you do every day?M: Well, we act as a one-stop shop for anyone who wants to come in. So, it could be that they want a day-trip from London, which is a v
20、ery popular request. And we can offer suggestions of where to go and how to get there. If people want a two-week tour of Britain, we can plan out exactly where to visit, what roads to take.W: So, do you have any suggestions for people coming to Britain?M: A good suggestion is to see as much as you c
21、an, but try to come back again and again to see different parts of the country. Because in that way, youll really experience it.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. How long did the speaker and his family live in the downtown apartment?A. 8 years.B. 10 years.C. 30 years.19. What was the reason for t
22、he speakers unpleasant childhood?A. Strict family rules.B. Little chance to play outside.C. Too much school work.20. What does the speaker think of outdoor activities?A. Colorless.B. Dangerous.C. Enjoyable.【答案】18. A 19. B 20. C【解析】【原文】M: Right! Next, Ill tell you something about my childhood. Althou
23、gh we have always lived in the same city, my family and I moved a lot since I was old enough to remember. We dont have our own house. We have always rented them. For eight years, we lived downtown in a large 10-story building with no less than 30 apartments in it. The conditions were very good. But
24、on the other hand, we had a lot of problems. Imagine how difficult andcolorlesslife was for a nine-year-old boy, full of life, having no place to play freely. No sun, no open air, no football games. Schools from 7:30 to noon and the afternoons spent in a room studying, reading, or playing indoor gam
25、es with a friend or two. No outdoor activities because the streets were too dangerous, and the parents much too afraid to let a young boy go out. How I wished for the weekends to come. I could then burst out with joy and happiness when we went out for a visit to some friends or relatives, a picnic,
26、or even a car ride. I think thats one of the reasons why I became such a strong nature lover.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将选项涂黑ASince the modern Olympics began in 1896, it has been held in more than 40 different cities. That gives Olympic fans qui
27、te a few possible travel destinations to choose!Beijing, ChinaOlympic fans should consider visiting the Beijing Olympic Park to check out the special buildings of the so-called “Birds Nest” and “Water Cube”the national stadium and aquatics center built for the 2008 Beijing Olympics. Popular historic
28、 places in Beijing include the Forbidden City, the Summer Palace, and Tiananmen Square.Innsbruck, AustriaLocated in the heart of the Alps, Innsbruck is known as a great winter destinationwhich explains why it has hosted not one but two Winter Olympics. Known for its mountainous views, Innsbruck is t
29、he perfect stop for outdoor adventurers.Mexico City, MexicoThis wonderful travel destination offers a wide number of popular museums, historic buildings, and public parks. People will love shopping for fresh meat and produce at the markets, taking a cooking class, and generally eating their way thro
30、ugh Mexico City, which is especially known for its culinary (烹饪的) experiences that include both globally well-known restaurants and locally favored street carts.Melbourne, AustraliaNearly half a century before Sydney hosted the 2000 Summer Olympics, Melbourne became the first Australian host city in
31、 1956. Head to the “cultural capital of Australia”, located in Victoria on the southeastern coast, for an energetic cafe culture and art scene, Melbourne offers something for every type of traveler and everyone can enjoy an evening at one of the citys many rooftop bars or a day of wine tasting.21. W
32、here will you go if you are fond of adventure?A. Beijing, China.B. Mexico City, Mexico.C. Innsbruck, Austria.D. Melbourne, Australia.22. What can visitors do in Mexico City?A. Enjoy wonderful culinary classes.B. Buy beautiful clothes and shoes.C. Admire beautiful mountainous views.D. Visit special s
33、tadiums for the Olympics.23. What can we know about Melbourne?A. It is famous for all kinds of wine.B. It has many world-famous hotels.C. It hosted the Summer Olympics twice.D. It can satisfy different travelers needs.【答案】21. C 22. A 23. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要给读者介绍了四个因为举办奥运会而成为热门旅游景点的城市。【21题详解】推理判断题。
34、根据文章第三部分的Known for its mountainous views, Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.(以其山景著名,Innsbruck是户外探险者的完美去处)可推测,如果喜欢探险,可以去Innsbruck。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据文章第四部分的People will love shopping for fresh meat and produce at the markets, taking a cooking class, and generally eating their way
35、through Mexico City, (人们喜欢在市场购买新鲜的肉产品,上烹饪课,在墨西哥城边走边吃)可知,人们在墨西哥城可以享受美妙的烹饪课。A. Enjoy wonderful culinary classes.(享受美妙的烹饪课)符合以上说法,故选A项。【23题详解】细节理解题。根据文章第五部分的Head to the “cultural capital of Australia”, located in Victoria on the southeastern coast, for an energetic cafe culture and art scene, Melbourne
36、 offers something for every type of traveler and everyone can enjoy an evening at one of the citys many rooftop bars or a day of wine tasting.(墨尔本位于澳大利亚东南部沿海的维多利亚港,号称澳大利亚的文化之都,在这里你可以欣赏到充满活力的咖啡馆文化和艺术景观,每个类型的旅行者、每个人都可以在城市的屋顶酒吧享受一整晚,或品一天酒)可以推测,墨尔本可以满足不同旅行者的需求。D. It can satisfy different travelers needs
37、.(它可以满足不同旅行者的需求)符合以上说法,故选D项。BLebanese filmmaker Nadine Labaki has become the first female artist in the Arab world to be nominated (提名)for an Academy Award ,or Oscar.Labaki directed the film Capernaum ,a film about a Syrian refugee (难民)boy and a Kenyan baby who live without parents on the streets of
38、 Beirut. It was nominated for best foreign language film.Labaki wil1 be one of the few female directors to compete for an Oscar this year. She told the Associated press I wish there were a lot more women filmmakers this year represented, nominated in the Oscars. But I am sure in a few years we wont
39、be having this problem anymore.Unlike in the West, women filmmakers are industry leaders in Lebanon.Capernaum received a 15-minute standing ovation (热烈欢迎)at this years Cannes Film Festival. It won the Jury Prizethe third-highest award given at Cannes.The United Nations has publicly praised the film.
40、 Lebanons Foreign Minister said.Capernaum put a Lebanese touch on the international film industry.The Oscar nomination of Capernaum is the second for Lebanon in two years in the film group. It demonstrates the countrys rising star power.Labaki called making the movie a life-changing experience. She
41、said Capernaum helps humanize the real struggles of refugees only briefly talked about in the news.We cant help but acknowledge that there is a fear of refugees in general around the world and there are these walls we are building, and this fear that keeps growing, Labaki said.Capernaum will compete
42、 against four other films for the Oscar, including awards season favorite Roma. Directed by Mexicos Alfonso Cuaron, it earned 10 Oscar nominations, including for best picture.24. Where does Labaki come from?A. Syria.B. KenyaC. Lebanon.D. Mexico.25. What do we know from Labakis words in Paragraph 3?A
43、. Few women directors have been nominated in the Oscars.B. She was the first female artist to compete for an Oscar.C. More women directors will enter for Oscar this year.D. Female directors have problems with their films.26. Which of the following best describes Capernaum ?A. It is the best foreign
44、language film.B. It shows the rising power of women.C. It has won the first prize at Cannes.D. It is highly thought of.27. What does the underlined it in the last paragraph refer to?A. Capernaum.B. The Oscar.C. Roma.D. Best picture.【答案】24. C 25. A 26. D 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,介绍了黎巴嫩女导演Nadine Labaki 及
45、其导演的电影 Capernaum的相关情况。【24题详解】细节理解题。根据第一段中的 Lebanese film maker 可知,Nadine Laba如是黎巴嫩人,故选C。【25题详解】推理判断题。根据第三段中的“I wish there were a lot more women filmmakers this year represented, nominated in the Oscars. But I am sure in a few years we wont be having this problem anymore.”可知,她希望今年能有更多的女导演被提名奥斯卡奖,并希望今
46、后不再有类似问题。由此可以推断近几年没有几位女性导演被提名奥斯卡奖,故选A。【26题详解】推理判断题。根据第五、六、七段Capernaum received a 15-minute standing ovation at this years Cannes Film Festival. It won the Jury Prizethe third-highest award given at Cannes. The United Nations has publicly praised the film. Lebanons Foreign Minister said. Capernaum pu
47、t a Lebanese touch on the international film industry.(Capernaum在今年的戛纳电影节上获得了15分钟的起立鼓掌。它获得了评审团奖戛纳颁发的第三高奖项。联合国公开赞扬了这部电影。黎巴嫩外交部长说。Capernaum使黎巴嫩人接触了国际电影业。)可知,Capernaum这部电影获得了来自各方面的赞美。由此可知,这部电影获得了很高的评价,故选D。【27题详解】词义猜测题。根据上文最后一段中的“Capernaum will compete against four other films for the Oscar, including a
48、wards season favorite Roma. Directed by Mexicos Alfonso Cuaron”提到了非常受欢迎的电影Roma,然后本句就谈到这部电影是由谁导演,并获得十项提名。由此可知,此处it指代电影Roma,故选C。CThe new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1. Many citizens are still confused about the classification of the four different types of tra
49、sh. Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.The guideline, published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau, provides a rather clear definition on the four kinds of waste: recyclable waste, hazardous (有害的) waste, household food waste and re
50、sidual (剩余的) waste.Hazardous waste, as the name suggests, includes assorted poisonous materials like used batteries, light bulbs, out-of-date medicines, paint and pesticides.Household food waste, which is translated to “wet trash” in Chinese,refers to food leftovers, rotten food, pet food, fruit pee
51、ls, remains of TCM herbs (中药) and flowers.Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.The definition of residual waste is a little confusing. Anything that is not listed above belongs in this category.As specific as the new guideline is, residents still have a har
52、d time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them all. For instance, both plastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials. However, the former falls to the category of recyclable waste and the latter belongs to residual waste. To save the hassle, some
53、 netizens have come up with their own ways to sort trash.“We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edible (可食用的) for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be hazar
54、dous waste. Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.” The new regulation has gone into effect on July 1. Those who do not sort their trash properly will be fined RMB200.28. What do the old thrown-away sweaters belong to?A. Residual waste.B. Haz
55、ardous waste.C. Recyclable waste.D. Household food waste.29. What does “wet trash” have in common?A. They are completely wet.B. They all come from plants.C. They can give off bad smell.D. They can break up easily.30. What is the tone of the netizen?A. Humorous.B. Serious.C. Delightful.D. Uncertain.3
56、1. What is the main idea of the text?A. Shanghai bans four sorts of garbage.B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.C. Citizens in Shanghai still question garbage sorting.D. Citizens in Shanghai welcome the garbage sorting policy.【答案】28. C 29. D 30. A 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了上海执行新的垃圾分类规
57、定,并对垃圾分类给出了官方解释。【28题详解】推理判断题。根据文章第五段Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.(纸,塑料,玻璃,铁制品和纺织品都属于可回收垃圾)可知,纺织品属于可回收垃圾,扔掉的旧毛衣属于纺织品,故它是可回收垃圾。C. Recyclable waste. (可回收垃圾)符合以上推测,故选C项。【29题详解】推理判断题。根据文章第四段的Household food waste, which is translated to “wet trash” in Chi
58、nese,refers to food leftovers, rotten food, pet food, fruit peels, remains of TCM herbs (中药) and flowers.(家庭食物垃圾,中文也叫湿垃圾,是指食物剩余,腐烂的食品,宠物食品,水果皮,中药残余和花等)可推测,湿垃圾有一个共同特征容易降解。D. They can break up easily.(它们容易降解)符合以上推测,故选D项。【30题详解】推理判断题。根据文章最后一段的We should do this from a pigs angle,” commented one netizen.
59、 “Those edible (可食用的) for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be hazardous waste. Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.(一位网友说,我们可
60、以从猪的角度来做这件事,猪可以食用的是家庭食物垃圾;那些猪都不吃的是残余物;如果一头猪吃了什么东西死了,那些东西一定是有害垃圾;那些可以卖掉赚钱卖猪的是可回收垃圾)可以看出该网友很幽默。故选A项。【31题详解】主旨大意题。这是一篇说明文,其主旨一般在首段或者尾段。根据本文的主要内容,尤其是第一段的The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1. (新的垃圾分类规定已定于7月1日在上海生效)和Thankfully, authorities have released an offici
61、al guideline to clarify the new rules.(值得庆幸的是,当局已经发布了一份官方指南来澄清这些新规定)可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准。B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括本文主旨,故选B项。【点睛】第4小题考查主旨大意题。说明文和议论文的主旨大意一般体现在首段或者尾段。以本篇为例:根据文章第一段的The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1.和
62、Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准,并且官方对垃圾分类做出了解释。故B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括本文主旨。DAs they reach school age, about 90 percent of children will have experienced a condition in which fluid (液
63、体) fills the middle ear, muffling (使模糊) sound and sometimes causing infection. The fluid usually clears on its own, but if not, it can lead to a painful ear infection called acute otitis (中耳炎) media. In some cases the fluid can persist for more than a year, causing hearing loss during this period, a
64、nd slowing down their development of language and social skills.Diagnosis usually requires a visit to a specialistbut researchers have now developed an app that detects this fluid just as accurately, with only a smartphone and a paper funnel (漏斗).Doctors typically detect the problem by peering into
65、the ear for a visual assessment. Yet, this method has only a 50 percent accuracy rate. “Right now, if you bring your child to a pediatrician, or to any urgent care family doctor, the way they look at whether or not theres fluid in the middle ear is by looking at the eardrum,” says Sharat Raju, a sur
66、geon in the department of head and neck surgery at the University of Washington.For a cheaper and more accessible alternative, researchers at the University of Washington turned to smartphones. First the user follows a template to cut and tape a piece of paper into a funnel, which can be placed betw
67、een a smartphone and the patients ear. Next the app plays a chirping sound through the phones speaker; the sound waves bounce off the eardrum and hit the phones microphone, where they register and are analyzed by the app. An eardrum with fluid behind it will vibrate (振动) differently than if the midd
68、le ear is full of air, as it normally is.To develop the app, the researchers first played chirps for patients with and without fluid in their ears. They recorded the echoes (回音), which indicate the eardrums mobility. Then they used a machine learning model to classify the returning sound waves, dete
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398921.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
