2019版高考英语一轮基础达标选题Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 达标 选题 Unit1Festivalsaroundtheworld 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Festivals around the world李仕才一、阅读理解 Sometimes, you just cant help it. Maybe youre watching a sad movie, or thinking about the friend who moved away. Next thing you know, theres a lump in your throat, your eyes are watering, and you have tears running down your cheeks. A professor of psycholog
2、y at Tilburg University, in the Netherlands,has studied crying.According to Vingerhoets, therere three types of tears. Basal tears are the first type. They act as a protective barrier between the eye and the rest of the world.Next are reflex tears. They wash your eyes clean when something gets in th
3、em. Finally, therere emotional tears. “These are released in response to emotional states,” explains Vingerhoets. Scientists believe crying has something to do with how humans developed and learned to depend on each other. “Humans are very complex social creatures,” says Lauren Bylsma, a professor f
4、rom Pittsburgh University, in Pennsylvania. “It seems that tears can make them get help and support from others.” She says another reason why we weep is that humans have the longest developmental period of almost any animal. It takes a long time to grow up. Vingerhoets agrees. “I think that the reas
5、on why humans shed(流出)emotional tears has to do with our prolonged(延长的) childhood,” he says. “Thats the time when were still dependent on adults for love,protection and care. The major advantage of tears is that you can target them at a specific person.” Vingerhoets says this ability could have come
6、 in handy in prehistoric times, when humans were living among dangerous animals. Loud crying could attract predators(捕食者). Tears were a safer way to get attention. “In this case, its better to use a silent signal to ask for help,” he says. Vingerhoets and Bylsma do frequent studies to better underst
7、and why humans cry.1.The tears mentioned in Paragraph 1 should belong to _.A.basal tearsB.reflex tearsC.happy tearsD.emotional tears2.What is Vingerhoets attitude to the effects of tears?A.Passive.B.Positive.C.Doubtful.D.Indifferent.3.The underlined phrase of “a silent signal” probably refers to _.A
8、.a written languageB.predatorsC.tearsD.loud crying4.What is the best title of the text?A.Types of TearsB.Precious TearsC.Secrets of TearsD.On Tears参考答案: 1.D; 2.B; 3.C; 4.C解析: 1.推理判断题。根据第二段Finally, therere emotional tears. “These are released in response to emotional states,” explains Vingerhoets.可推断
9、出,第一段提到的泪水属于emotional tears。2.态度判断题。根据倒数第二段可知其实文中这两位科学都认为泪水有好处,即积极看待眼泪。3.词义猜测题。根据文中划线前Tears were a safer way to get attention.的叙述可知,在这种情况下(在史前时期人类大声哭泣会引来危险的动物),最好用这种“无声的信号”来寻求帮助。因此这种无声的信号就是前面所指的“眼泪”。4.标题归纳题。文章从科学研究的角度对眼泪的种类、哭的原因等做了科学的分析,揭示了眼泪不为人知的秘密。故该项用作文章的标题最佳。二、单句语法填空1(2017北京高考)Samuel, the talles
10、t boy in our class, _ easily reach the books on the top shelf.答案:can此处表示能力,要用can。2I think you should apologize to your brother _your rudeness.答案:forapologize to sb. for sth. “因为某事向某人道歉”。3It is surprising that there are still many people in the world _(starve) to death each year.答案:starvingstarve to
11、death “饿死”,people和starve在逻辑上存在主谓关系,故要用starve的现在分词形式,作后置定语。4No official _(permit) has been given for the event to take place.答案:permissionofficial permission “官方许可”,在句中是名词短语作主语。5Forgive others, and you _(forgive)答案:will be forgiven本句是“祈使句,and sb. will do .”句式,本句中forgive和you存在逻辑上的动宾关系,应用被动语态。6The stor
12、y reminds me _an unforgettable experience I once had.答案:ofremind sb. of sth. “使某人想到某事”。7Contrary to the popular belief _classical music is too complex, it achieves a simplicity that only a genius can create.答案:that句中belief为一抽象名词,其后接由that连接的同位语从句进一步解释说明belief。8Id like to express my _(admire) for the
13、courage and uncomplaining spirit of the firefighters.答案:admiration由空前的人称代词my可知,此处应用名词admiration “敬佩”。9_was obvious to everyone that the child had been badly treated.答案:ItIt is obvious that . “很明显”。10The judge _(award) him $1,000 in damages.答案:awardedaward在句中是谓语动词,意为“裁定;判给”。三、完形填空Ten years ago,a doct
14、or told me something was wrong with my lung and I had to give up work at once and went to bed.I was totally _1_ and felt I was suddenly placed under _2_ of death with an indefinite reprieve(缓刑)After careful thought,I _3_ my affairs;then I went home and got into bed.But 2 years later,I left my bed an
15、d _4_ the long climb back.It was another year _5_ I made it.I speak of this experience because these past years have _6_ me what to value and what to believe.I _7_ now that this world is not my oyster(牡蛎)to be opened but my _8_ to be grasped.Ive also learned that its necessary to _9_ those little,al
16、limportant things I never thought I would _10_ before:the music of the wind in my favorite pine tree,the _11_ of sunlight on running water.I seem now,with some of the _12_ freshness of childhood,to hear and see.How well,_13_,I recall the touch of the earth the day I first stepped upon it after the y
17、ears in bed.It was like _14_ ones citizenship in a world one had nearly lost.Frequently,I _15_ myself that I need make notes of this _16_.Im living in now,because in it Im well,_17_,doing what I like best.It wont always be like this,_18_ Ill make the most of it and be grateful.I _19_ all this to tha
18、t long time spent in bed.Wiser people come to this _20_ without having to acquire it the hard way.But I wasnt wise enough.Im wiser now,a little,and happier.1A.confusedBshockedCdetermined Dannoyed2A.trial BpressureCsentence Dcontrol3A.made up Bset upCtook up Dcleared up4A.recalled BbeganCavoided Dacc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398949.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
