2019版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1201810131150.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit4Earthquakes 解析 新人 必修 1201810131150
- 资源描述:
-
1、Earthquakes李仕才*阅读理解When I was a boy we used to live across the road from a big hill with huge oak trees growing out of it. When winter arrived, thick and heavy snow would fall, and my two brothers would grab their sleds heading over to the hill for a day of fun. I remember watching them with envy be
2、cause I was still too small to go sledding. Finally, one winter I was considered big enough and joined my brothers as they carried their sleds up the long hill and prepared to ride down it.The first few trips I rode with one of my brothers had the time of my life.It was so exhilarating when the wind
3、 whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.Near the end of the day I was too overjoyed when my oldest brother decided to let me try riding the sled all by myself. I climbed on it full of excitement and lay on my stomach. Then with one big push my brother sent me down the
4、snowy hillside.I was doing pretty well too until I hit an old stump hidden by the snow and went off course,straight towards one of those big oak trees. My heart pounded in my chest and I could hear myself screaming. At the last possible second I rolled off and the sled crashed into the tree.I could
5、hear my brothers running down the hill yelling,“You have to steer(操控)! You have to steer!”Sadly, that wasnt the last time I failed to steer when some obstacle knocked me off course in my life.Many times problems,troubles, and my own failures have sent me crashing into the trees of anger,frustration,
6、 and despair. I am still learning that life isnt always safe sledding. I am still learning that it is up to me to steer myself back to love, back to kindness,back to goodness,and back to God.Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride.Steer well then.Steer straight.Steer your soul towa
7、rds the light and the love that are all meant for us.【解题导语】作者小时候有一次滑雪时差点撞到橡树上,但在最后一刻,作者翻滚到雪地里才得以化险为夷,同时他学到了一个人生道理:学会自我掌控。1What do we know about the author when he was very young?AHe lived on a big hill with huge oak trees on it.BHe was frightened to go sledding with his brothers.CHe longed to go sle
8、dding with his brothers.DHe carried his brothers sleds as they went sledding.C解析:细节理解题。根据第一段第三句“I remember watching them with envy because I was still too small to go sledding.”可知,作者因为年龄太小不能去滑雪,只能嫉妒地看着哥哥们玩。据此可知,作者小时候很渴望和哥哥们一起滑雪,故C项正确。2Which of the following can replace the underlined word“exhilarati
9、ng” in Paragraph 2?ADelightful.BTerrifying.COrdinary.DViolent.A解析:词义猜测题。根据第二段第二句“It was so exhilarating when the wind whipped across my face as I flew down the hillside on the wooden sled.”可知,这句话描述的是作者第一次滑雪时在木雪橇上从山上冲下去,风从脸上刮过时的快感。根据第一段作者渴望滑雪的描述再结合下文中的“overjoyed”可知,作者玩得很开心,据此可以判断,画线词意为“令人愉快的”,故A项正确。3
10、Why did the author fall off his sled?ABecause his sled crashed into an oak tree.BBecause he lost control of his sled.CBecause his brother pushed it so hard.DBecause the hillside was snowy.B解析:推理判断题。根据第二段中的“I was doing pretty well.one of those big oak trees.”可知,作者撞到了雪地里的一个树桩,然后径直撞向一棵大橡树,再结合该段中的“At th
11、e last possible second. You have to steer!”可知,作者从雪橇上掉下来是因为他失去了对雪橇的控制。故B项正确。4What does the author mean to tell us?ALosing control of a sled can be dangerous.BCourage and determination can change ones life. CLife can be controlled by oneself.DLife is a mystery full of coincidences.C解析:推理判断题。通过全文再结合文章最
12、后一段的前两句“Life is a trip, but no one ever said it was a smooth ride. Steer well then.”可知,作者认为人生的旅程不是一帆风顺的,应该学会掌控生活。据此可以判断,本文旨在告诉读者,人生是可以由自己撑控的,故C项正确。*语法填空The wives who lived within the walls of the Weinsberg Castle in Germany were well aware of the riches it held: gold, silver, jewels, and wealth beyo
13、nd belief. Then the day came in 1140 AD when all their _1_ (value) treasure was threatened. Welf, the Duke of Bavaria, sat _2_ (trap) inside his Weinsberg Castle. Outside the castle walls lay the army of Frederick, the Duke of Swabia, _3_ his brother, the Emperor Konrad, _4_ army had surrounded the
14、castle and demanded the fortunes and the lives of the men within. Although the conquering commander had set a condition for the safe release of all the women and children, the wives in Weinsberg refused _5_ (leave) without having their own condition met. They demanded that they be allowed to fill th
15、eir arms _6_ as many possessions as they could carry out. Thinking that the women couldnt _7_ (possible) take much, they met their request.When the castle gates opened, the army outside was brought to _8_ (tear): every woman was carrying her husband! Konrad assured the women of their husbands comple
16、te _9_ (safe) and freedom. He invited them all to a banquet and _10_ (make) peace with the Duke of Bavaria on terms much more favorable than expected.Afterwards, the castle was known for womens loyalty.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了德国Weinsberg城堡,该城堡以妇女的忠诚闻名于世。1valuable/i
17、nvaluable考查词性转换。空处修饰名词treasure且表示“(极)宝贵的”,故用value的形容词形式valuable或invaluable。2trapped考查非谓语动词。动词trap和主语之间是逻辑上的动宾关系,表示“(已经)被困城堡之内”,故用过去分词trapped作主语补足语,表明主语的状态。3and考查连词。根据语境可知,该句中的“Frederick, the Duke of Swabia”和“his brother, the Emperor Konrad”之间是并列关系,故用and。4whose考查定语从句的引导词。分析该句结构可知,该句为非限制性定语从句,army和先行词
18、之间是所属关系,故用whose引导该定语从句。5to leave考查非谓语动词。refuse to do sth.为固定短语,表示“拒绝做某事”,此处表示,城堡里的妇女要求满足她们的条件,否则就拒绝离开。6with考查介词。fill (sth.) with sth. 为固定用法,意为“用填满”,故填with。7possibly考查词性转换。空处修饰动词take,故用副词形式。8tears考查名词的复数。tear为可数名词,此处构成固定搭配bring sb.to tears,意为“使某人流泪”,故用tear的复数形式tears。9safety考查词性转换。根据该句中的“complete . an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399092.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
