四川省仁寿第一中学校南校区2021届高三英语12月第四次调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第一 学校 校区 2021 届高三 英语 12 第四 调研 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿第一中学校南校区2021届高三英语12月第四次调研试题(含解析)(满分:150分 时间:120分钟)第-部分听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后面有一个小题,从题中所给的A、B、C三个中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时 间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. What is the weather like now?A. Sunny. B. Cloudy.
2、 C. Rainy.2. What present does the womans sister give?A. Some flowers. B. A plant. C. A new CD.3 When does the woman think the play will start?A. At 7:00. B. At 7:30. C. At 8:00.4. How will the man go to Hong Kong from Shanghai?A. By air. B. By train. C. By bus.5. What is the probable relationship b
3、etween the speakers?A. Author and reader.B. Conductor and passenger.C. Bookstore keeper and customer.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小題,从题中所给的A、 B、C三个选项中选岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白 读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How did the man feel about his weekend?A. It
4、 was exciting. B. It was tiring. C. It was inspiring.7. What did the man do on Sunday?A. He played sports.B. He watched movies.C. He visited his grandparents. 听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers talking about?A. Moving into a new house.B. Going out for sightseeing.C. Having guests this weekend.9
5、. What will the man do tomorrow?A. Do some shopping. B. Have a barbecue. C. Work in his garden.听第8段材料.回答第10至12题。10. What does the man ask the woman to do while he is dialing?A. Make a shopping list.B. Arrange the place for the party.C. Find some fun things for the party.11. Who will miss the party?A
6、. David. B. Jane. C. Davids girlfriend.12. What will the man do?A. Call those boys once more,B. Go to visit Davids girlfriend.C. Do shopping with the woman.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is Dorothy going to Europe?A. To take a vacation.B。. To carry out some research.C. To attend a training program.14. Wha
7、t does Dorothy think of her apartment?A. Its expensive. B. Its satisfactory. C. Its Inconvenient.15. How long will Dorothy stay in Europe?A. Three months. B. Two weeks, C. A few days.16. What does Bill offer to do for Dorothy?A. Take care of her apartment.B. Find a new apartment for her.C. Recommend
8、 her apartment to Jim.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who does the speaker give advice to?A. Smartphone sellers. B. English trainers. C. English learners.18. How can one make himself better understood?A. By speaking up. B. By talking in detail. C. By hiding mistakes.19. What is the main purpose of recording o
9、neself?A. To present models.B. To share experience.C. To improve pronunciation.20. How many ways are introduced?A. Two. B. Three. C. Four.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEVERGLADES NATIONAL PARKCanoe the Wilderness (Nine Mile Pond)FEE: Free with p
10、aid entrance fees. Canoes are provided at no charge!Dates: July 15, 2020 to October 31,2020Time: 8:00 AMDuration: 3 hours and 30 minutesSpace is limited and reservations are required (no more than 7 days in advance). All participants must be able to swim. The minimum age is 10 years old. For more in
11、formation, call (239) 695-2945.Backcountry Boat Tour (Flamingo)FEE: Adults: $40; Children 512: $20; Young Children (ages 4 and under): Free. Park entrance fees are required as well.Dates: July 15, 2020 to October 31,2020Time: 1:00 PMDuration: 1 hour and 30 minutesReservations recommended. Purchase t
12、ickets at the Flamingo Marina Store, the pink building with green roof. Explore the beautiful Florida backcountry on this 90-minute tour as your guide shows you unique plants and animals found here and outlines the rich history of Flamingo and Everglades National Park.Anhinga Amble (Royal Palm)FEE:
13、Free with paid entrance fees.Dates: February 1, 2020 to December 31,2020Time: 10:30 AMDuration: 1 hourNo reservations required. Interested in seeing wildlife? Take a walk and explore the famous Anhinga Trail where many wild animals are easily spotted! Meet at Royal Palm benches.Bayside Chat (Gulf Co
14、ast)FEE: Free with paid entrance fees.Dates: April 11, 2020 to December 16,2020Time: 11:00 AM, 2:00 PMDuration: 30 minutesJoin us for a short talk on Everglades ecology, history, and other issues. Meet at the picnic shelter. Wheelchair accessible.1. What might you do in the activity lasting the long
15、est?A. Learn the history of the national park.B. Talk about Everglades ecology.C. Go for a row.D. Explore unique wildlife on the Anhinga Trail,2. Which activity makes an extra charge in addition to entrance fees?A. Canoe the Wilderness.B. Backcountry Boat Tour.C. Anhinga Amble.D. Bayside Chat.3. Whe
16、re will the disabled-friendly activity be held?A. At the Gulf Coast.B. At the Royal Palm.C. At the Nine Mile Pond.D. At the Flamingo Marina Store.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了埃弗格莱兹国家公园内的四个活动情况,包括活动的收费、时间、持续时长等信息。【1题详解】细节理解题。根据Canoe the Wilderness (Nine Mile Pond)部分中“Duration: 3 hours and 30
17、minutes(持续时间3小时30分钟)”;Backcountry Boat Tour (Flamingo)部分中“Duration: 1 hour and 30 minutes (持续时间:1小时30分钟)”;Anhinga Amble (Royal Palm) 部分中“Duration: 1 hour (持续时间:一小时)”以及Bayside Chat (Gulf Coast) 部分中“Duration: 30 minutes (持续时间:30分钟)”,可知Canoe the Wilderness (Nine Mile Pond)是持续时间最长活动,根据Canoe the Wilderne
18、ss (Nine Mile Pond)部分中“Canoes are provided at no charge!(免费提供独木舟!)”可知,在持续时间最长的活动中,你可以去划船。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Backcountry Boat Tour (Flamingo)部分中“FEE: Adults: $40; Children 512: $20; Young Children (ages 4 and under): Free. Park entrance fees are required as well.(费用:成人40美元;5岁到12岁儿童20美元;4岁及以下幼儿:免费;公园门票
19、也需收费)”可知,Backcountry Boat Tour除了入场费外还要额外收费。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Bayside Chat (Gulf Coast)部分中“Wheelchair accessible.(提供轮椅)”可知,残疾人士友好活动在Gulf Coast举行。故选A。BGenghis Khan(成吉思汗)remains to this day one of the most successful men to have walked the Earth. Rising from an outcast to be the ruler of the largest la
20、nd empire to have ever existed, he introduced an alphabet and an official form of money, united a kingdom of tribes at war with each other, and conquered most of the known world. His empire spread from Poland to Japan. It is estimated that one in every 200 men on the planet today is related to Gengh
21、is Khan. But there are no accounts of the events that surrounded his death and burial; only a mystery focused around an area known as the Forbidden Zone.From the time of the Khans death in 1227 up until 1991 the Forbidden Zone was as off-limits as any place in the world. Shortly after he died, the s
22、urviving Mongol leaders ordered a group of 50 fierce families, known as the Uryangqai of the Woods, to occupy this land and kill anyone who entered without permission.They made exceptions only for the funeral processions(队伍)of the Khans direct descendants, who were also allowed to be buried there. T
23、his extreme degree of secrecy has led many to the conclusion that the body of Genghis Khan himself lies in a tomb somewhere in this zone, along with some of the treasures of an empire vaster than those of Napoleon and Alexander the Great combined. When the U.S.S. R.(前苏联)took over Mongolia in 1924; t
24、hey killed all the Uryangqai of the Woods just as they tried to erase the memory of the great Khan. The Forbidden Zone -still remained off-limits, however. It wasnt until the fall of the U.S.S.R. in 1991 that entering the Forbidden Zone became possible for scientists and historians. Even today, eigh
25、t centuries after it quietly rested, the Forbidden Zone has been visited by very few.4. Which of the following statements about Genghis Khan is TRUE?A. He was the ruler of the largest empire in history.B. He united and occupied many parts of the world.C. An exact number of 200 people are related to
26、him today.D. He was buried in what is known as the Forbidden Zone.5. What can we learn about the Uryangqai of the Woods?A. They buried Genghis Khans body in secret.B. They were ordered to occupy the Forbidden Zone.C. They were killed because they hated Genghis Khan.D. They forbade everyone from ente
27、ring the Forbidden Zone.6. What would the author probably write about next?A. Who visited the Forbidden Zone.B. When the Forbidden Zone was discovered.C. Why the U.S.S.R. killed all the Uryangqai.D. How the great Khan conquered the known world.7. What would be the best title for the text?A. Genghis
28、Khan, a Great EmperorB. The Forbidden Zone, a Remaining MysteryC. The Discovery of Genghis Khans TombD. The Bravery of the Uryangqai of the Woods【答案】4. B 5. B 6. A 7. B【解析】这是一篇说明文。短文介绍了成吉思汗以的成就及他神秘的陵墓的相关信息。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“Rising from an outcast to be the ruler of the largest land empire to have
29、ever existed, he introduced an alphabet and an official form of money, united a kingdom of tribes at war with each other, and conquered most of the known world. ”(他从一个被遗弃的人成长为有史以来最大的陆地帝国的统治者,他引入了字母表和官方货币形式。他统一了互相交战的部落王国,征服了已知世界的大部分地区。)可知,他联合并占领了世界上许多地方。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“Shortly after he died
30、, the surviving Mongol leaders ordered a group of 50 fierce families, known as the Uryangqai of the Woods, to occupy this land and kill anyone who entered without permission.”(在他死后不久,幸存的蒙古领导人下令50个残暴的家族,即所谓的“森林中的乌阳盖”,占领这片土地,杀死任何未经许可进入的人。)可知,他们被命令占领禁区。故选B。【6题详解】推理判断题。根据全文最后一句话“ Even today, eight centu
31、ries after it quietly rested, the Forbidden Zone has been visited by very few.”说到虽然科学家和历史学家现在可以造访“禁地”,但仍只有极少数人到过这里,可以推断,下文应该会讲述哪些人到过这里,有何发现等。故选A。【7题详解】主旨大意题。本文除了第一段讲述了成吉思汗的成就,下文主要在讲他死后有可能被葬在禁地,还专门有禁军驻守。后来前苏联入侵,杀光禁军,占领“禁地”直到向科学家和历史学家开放,但仍只有极少数人到过这里。所以短文的最佳标题为“禁地”仍是一个神秘的地方。”故选B。CGrowing up in a city,
32、a vast global survey has found, has a lifelong negative impact on a personas ability to navigate. When looking for a half-remembered restaurant in a poorly-lit side street, it seems a countryman would be a more useful companion.In the new study scientists led by Antoine Coutrot at the University of
33、Nantes and Hugo Spiers at University College London describe how they used a data set gathered from players of a computer game called Sea Hero Quest, which tests way-finding skills by asking players to memorise a map showing the location of checkpoints and then measuring how well players can guide a
34、 boat to find them. The game was released in 2016 and all players have since been asked for basic information about themselves, including their age, gender, home country, and whether or not they grew up in a city.From that database, Dr Spiers and his colleagues examined a subset of 442,000 players f
35、rom 38 countries. They found that the strongest indicator of a high score was a players age, older people performed relatively poorly. But the benefit of rural living was strong enough to offset some of that. Data showed that a 70-year-old who grew up in the countryside had the navigational abilitie
36、s of an average 60-year-old across the data set.The gap between the navigation skills of rural and city people was the largest in America, and the researchers think they know why. They gave each country a complexity score by analysing how the streets were laid out in its largest cities. And they fou
37、nd that countries dominated by simple layouts of grid-based (基于网格的) cities (most common in America and Argentina) dragged down navigation skills more than growing up in a city based around more complicated networks of streets, such as Prague.Dr Spiers says that the brains navigational abilities prob
38、ably weaken in the less challenging city environment because they are not being used as much. Although cities may appear more complicated, they also feature more clues to help residents find their way, such as numbered streets. As many city people on a visit to the countryside say, one field tends t
39、o look much the same as another, so there are fewer external landmarks to help guide the way.8. What did the players have to do when playing Sea Hero Quest ?A. Draw the right way to checkpoints on a map.B. Find out the right map of checkpoints as fast as possible.C. Choose the proper locations for c
40、heckpoints on a map.D. Find checkpoints relying on their mental map.9. What does the underlined word offset in Paragraph 3 mean?A. Worsen.B. Display.C. Confirm.D. Balance.10. What may help improve the navigation skills of people in Prague?A. The grid of streets.B. The clear street signs.C. The compl
41、ex layout of streets.D. The similar street views.11. What does the last paragraph mainly talk about?A. Differences between city streets and country roads.B. A possible explanation for the findings.C. Effective ways to improve navigational abilities.D. A practical application of the findings.【答案】8. D
42、 9. D 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。一项大规模的全球调查发现,在城市长大会对一个人的导航能力产生终生的负面影响。文章介绍了这项研究开展的过程,研究中的发现以及对这些发现的解释。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“In the new study, scientists led by Antoine Coutrot at the University of Nantes and Hugo Spiers at University College London describe how they used a data set gathered from players o
43、f a computer game called Sea Hero Quest, which tests way-finding skills by asking players to memorise a map showing the location of checkpoints and then measuring how well players can guide a boat to find them.(在一项发布到在线存储库bioRxiv的新研究中,以法国南特大学的Antoine Coutrot和伦敦大学学院的Hugo Spiers为首的一群科学家讲述他们如何使用一个从一款叫做
44、航海英雄的游戏上的四百万用户中手机到的数据库的。这款游戏主要是测试玩家的寻路技巧的,这首先要求玩家记住特定点的位置,然后测试他们如何根据自己的记忆驾船找到这些点。)”可知,玩家在玩“航海英雄”时必须根据他们心里记忆的地图找到检查点。故选D。9题详解】词义猜测题。根据画线词上文“They found that the strongest indicator of a high score was a players age, older people performed relatively poorly.(他们发现得分最高的指标是玩家的年龄,年龄较大的人表现相对较差)”;“But the be
45、nefit of rural living was strong enough to”以及后文“Data showed that a 70-year-old who grew up in the countryside had the navigational abilities of an average 60-year-old across the data set.(数据显示,一个在农村长大的70岁老人在数据集上的导航能力相当于一个60岁的普通人)”可知,虽然年龄较大的人表现较差,但是农村生活的好处平衡了其中的一部分差距,即画线词意思为“平衡”。A. Worsen.恶化;B. Displ
46、ay.展示;C. Confirm.确认;D. Balance.平衡。故选D。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“And they found that countries dominated by simple layouts of grid-based (基于网格的) cities (most common in America and Argentina) dragged down navigation skills more than growing up in a city based around more complicated networks of streets, s
47、uch as Prague.(而且他们发现,与在布拉格等基于更复杂的街道布局的城市中成长的人相比,生活在以简单的网格化城市布局为主的国家的人在美洲和阿根廷最常见其城市布局降低了他们的导航技能)”可知,街道的复杂布局可以帮助提高布拉格人的导航能力。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段“Dr Spiers says that the brains navigational abilities probably weaken in the less challenging city environment because they are not being used as much. A
48、lthough cities may appear more complicated, they also feature more clues to help residents find their way, such as numbered streets. As many city people on a visit to the countryside say, one field tends to look much the same as another, so there are fewer external landmarks to help guide the way.(
49、但Spiers博士说,大脑的方向感在不太具有挑战性的城市环境中可能会减弱,因为它们没有被充分利用。虽然城市可能看起来更复杂,但它们也提供了更多帮助居民找到路的线索,比如编号的街道。正如许多城市居民在乡村旅行时可以证明的那样,一个地方看起来和另一个地方非常相似,所以很少有外部的路标来帮助人们指引方向。)”可知,最后一段主要讲了对这些发现可能的解释。故选B。DThe race to 5G is on. All four major US carriers now have some form of 5G wireless although its all limited roll-outs in
50、only a few cities, mostly using expensive phones that wont support future nationwide 5G networks. Were tracking the roll-outs monthly on our Race to 5G page.The early 5G roll-outs are more like a public test than a final product. ATT, Verizon, and T-Mobile are all using technologies that only travel
51、 about 800 feet from a cell site, which means there isnt much coverage. All four carriers are waiting for upgrades(升级)to their base stations that will improve coverage, speed, and reliability. Around the end of this year or the beginning of 2020, ATT, Verizon, and T-Mobile all intend to launch 5G ne
52、tworks that use the existing 4G spectrum(频谱), which will have slower speeds but broader coverage.Weve tested ATT in Dallas and Las Vegas Sprint in Dallas and New York; Verizon in Chicago, New York, and Providence; and T-Mobile in New York. Every month, weve been seeing better performance and more ne
53、w devices. Its messy. Its very early days. And if you like new technology, its very exciting.In previous mobile transformations, weve seen most of the big changes happening years after the first announcement. Take 4G, for instance. The first 4G phones in the US appeared in 2010. But the sorts of 4G
54、applications that changed our world didnt appear until later. So following that plan. While were getting a little bit of 5G right now, you should expect the big 5G applications to crop up around 2021 or 2022.5G stands for fifth-generation-cellular(蜂窝状的)wireless, and the initial standards of it were
55、set at the end of 2017. But a set of standards doesnt mean that all 5G will work the same-or that we even know what applications 5G will enable. There will be slow but responsive 5G, and fast 5G with limited coverage.12. What is the present state of 5G in the US?A. Initial exploration.B. Great impro
56、vement.C. Wide application.D. Extensive promotion.13. Why does the author take 4G for example?A. To persuade carriers to give up 5G.B. To remind people of 4Gs importance.C. To prove 5G takes time to make a greater difference.D. To show 5G has failed to meet expectations.14. Whats the authors attitud
57、e to 5G?A. Cautious.B. Skeptical.C. Opposed.D. Objective.15. Whats the best title for the text?A. Race to 5GB. 5G is comingC. How fast is 5G?D. What is 5G?【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了5G时代来临,尽管目前覆盖有限,发展缓慢,但是反应灵敏,有良好的前景。【12题详解】推理判断题。根据第一段的All four major US carriers now have some f
58、orm of 5G wireless, although its all limited roll-outs in only a few cities, mostly using expensive phones that wont support future nationwide 5G networks.(所有四大美国运输公司现在都有某种形式的5G无线,尽管仅在少数几个城市有限推广,主要使用不支持未来全国范围的5G网络的昂贵的手机,)可推断,美国目前5G的现状还在初步探索阶段。故选A。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段的In previous mobile transformatio
59、ns, weve seen most of the big changes happening years after the first announcement.(在以前的移动转换中,我们已经看到大部分的大变化发生在第一次发布之后的几年)接下来以4G为例说明这个观点,美国第一批4g手机出现在2010年,但改变我们世界的4g应用程序直到后来才出现。 所以按照那个计划。 虽然我们现在的5g仅有少量,大量的5g应用程序使用被期待会在2021或2022年左右出现。因此推断作者以4G为例,是为例证明5G需要时间才能做出更大的改变。故选C。【14题详解】推理判断题。根据最后一段的There will
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2017年秋高中语文(人教版)必修二课件:第四单元 第13课 在马克思墓前的讲话 .ppt
