四川省内江市2014高考英语阅读理解和完形填空训练(14)附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 内江市 2014 高考 英语 阅读 理解 填空 训练 14 答案
- 资源描述:
-
1、四川省内江市2014高考英语阅读理解和完形填空训练(14)附答案AOur“Mommy and Me”time began two years ago. My nextdoor neighbor and fellow mother, Christie, and I were out in our front yards, watching seven children of age 6 and under ride their bikes up and down.“I wish I could take one of my children out alone,”said Christie.Th
2、en we worked out a plan: When Christie takes one of her children out, Ill watch her other three. And when she watches two of mine, Ill take someone out.The children were extremely quick to accept the idea of “Mommy and Me”time. Christies daughter, McKenzie, went first. When she returned, the other c
3、hildren showered her with tons of questions. McKenzie was smiling broadly. Christie looked refreshed and happy. “Shes like a different child when theres no one else around,”Christie shared with me quietly. With her mother all to herself, McKenzie didnt have to make an effort to gain attention.Just a
4、s Christie had noticed changes in McKenzie, I also discovered something different in each of my children during our alone times. For example, I am always surprised when my daughter, who is seldom close to me, holds my hand frequently. My stuttering (口吃) son, Tom, doesnt stutter once during our activ
5、ities since he doesnt have to struggle for a chance to speak. And the other son, Sam, whos always a follower when around other children shines as a leader during our times together.The “Mommy and Me”time allows us to be simply alone and away with each childtalking, sharing, and laughing, which has b
6、een the biggest gain. Every child deserves (应得到) to be an only child at least once in a while.1What is the text mainly about?A. The experience of the only child being with mother.B. The advantage of spending time with one child at a time.C. The happy life of two families.D. The basic needs of childr
7、en.2Right after McKenzie came back, the other children were _.A. happy B. curiousC. regretful D. friendly3What is one of the changes the author finds in her children?A. The daughter acts like a leader.B. Sam holds her hand more often.C. The boys become better followers.D. Tom has less difficulty in
8、speaking.4The author seems to believe that _.A. having brothers and sisters is funB. its tiring to look after three childrenC. every child needs parents full attentionD. parents should watch others children答案1B。这是一道主旨题。本文介绍了两个妈妈尝试每次只带一个孩子出去,从而发现了这样做的好处:孩子们不再为了引起注意而努力,更能发挥他们的个性。2B。这是一道推断题。根据第三段第三句“Wh
9、en she returned, the other children showered her with tons of questions.”可知其他孩子问了很多问题,可以推断出其他孩子都很好奇。3D。这是一道细节题。根据第四段第三句“My stuttering son, Tom, doesnt stutter once during our activities since he doesnt have to struggle for a chance to speak.”可知Tom由于不再需要抢着说话就不口吃了,他口吃的问题减轻了。4C。这是一道归纳题。根据最后一段最后一句“Every
10、 child deserves to be an only child at least once in a while.”得知作者通过尝试只带一个孩子出去感受到了这样做的好处,所以孩子应该得到家长全部的关注,即使只有很短的时间。*结束阅读理解技法指导2推理判断题推理判断题常见的命题方式有以下几种:(1)We can know from the passage that _.(2)We can infer from the (first/last) passage that _.(3)The passage/author implies/suggests that _.(4)It can be
11、 concluded from the passage that _.(5)The underlined sentence indicates that _.(6)From the passage we can draw the conclusion that _.(7)The author seems to be in favor of/against _.(8)The authors purpose of writing this passage is _.(9)The author may probably agree with/support _.(10)Whats the autho
12、rs attitude/view/point _?(11)How does the author feel about _?(12)In the authors opinion,_.如:(2012课标全国高考,D篇)Grownups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since.A man who has not had a chance to go swimming for years can still
13、swim as well as ever when he gets back in the water.He can get on a bicycle after many years and still ride away.He can play catch and hit a ball as well as his son.A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle,twinkle,little star” or rem
14、ember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.One explanation is the law of overlearning,which can be stated as follows:Once we have learned something,additional learning trials increase the length of time we will remember it.In childhood we usually continue to practice such skills
15、 as swimming,bicycle riding,and playing baseball long after we have learned them.We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle,twinkle,little star” and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks.We not only learn but overlearn.The multiplication tables(乘法口诀表) are an
16、exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school,because they are another of the things we overlearn in childhood.The law of overlearning explains why cramming(突击学习) for an examination,though it may result in a passing grade,is not a satisfactory way to
17、learn a college course.By cramming,a student may learn the subject well enough to get by on the examination,but he is likely soon to forget almost everything he learned.A little overlearning,on the other hand,is really necessary for ones future development.68The author explains the law of overlearni
18、ng by _.Apresenting research findingsBsetting down general rulesCmaking a comparisonDusing examples剖析:D推理判断题。作者在第二段中解释了the law of overlearning,接着在第三、四段通过具体的实例来对此进行说明。故选D项。70What is the authors opinion on cramming?AIt leads to failure in college exams.BIts helpful only in a limited way.CIts possible
19、to result in poor memory.DIt increases students learning interest.剖析:B推理判断题。由最后一段第一句可知,虽然突击学习可能在通过考试的分数上起一定作用,但是对于学习大学课程来说却不是一种令人满意的方法。由此推出,在作者看来突击学习的作用是有一定局限性的。故选B项。这类题目单从材料的字面意思中是找不到答案的,这就要求考生必须仔细阅读,了解文中的全部信息或事实,透彻理解文章的深层含义,运用归纳、综合、推理的逻辑思维方法,将已述和未述的含义结合起来思考,判断人物的动机、目的和性格特征,理顺事件发生的顺序或前因后果,从而找到答案。*结
20、束(一)(2011海淀第二学期期末) Its a typical Snoopy card: cheerful message, bright colors, though a little yellow and faded now. Although Ive received fancier, more expensive cards over the years, this is the only one Ive _1_. One summer,it spoke volumes to me.I received it _2_ the first June I faced as a widow
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
