内蒙古呼和浩特市市第二中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 呼和浩特市 第二 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古呼和浩特市市第二中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析)第卷第一部分 听力(共两节, 满分30分)第二部 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节 (共15题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。ACamp ChinquekaJune 23Aug. 17; $ 3,600$ 10,000The active participants at Camp Awostings all-girls sister camp are sure to give the boys a run for
2、their money when it comes time to compete. With everything from swimming to sailing? dance? drama and gymnastics? the campers rarely stand still? and they are encouraged to do it all! Mornings and afternoons are packed with exciting happenings? and when the sun goes down, there are dances? movie nig
3、hts and more to keep everyone entertained. Ages 616.Curious Jane Summer CampsJuly 8Aug. 16 : Mon.Fri. 9 am3 :30 pm; per week $ 585Curious Jane offers small artists in the third through sixth grades the chance to select a theme for a weeklong program. “Kitchen Chemistry “Stop Motion “Sew Fun and “Spy
4、 Science are just a few of the offerings on the menu. Chances are, once the first session ends, your little camper will request a return ticket. Ages 712.New Victory Theater CampJuly 1519: Mon.Fri. 9 am4 pm; per week $ 525Your actors will get an in-depth theater experience in which participants crea
5、te an entire play all by themselvesfrom the script and music to the sets and props (道具)-under the direction of experienced artists. Theyll also see professional productions of the “Victory Dance show and experiment with different art forms. Ages 712.Writopia CampAug. 12Aug. 23; $ 3,675The WriCampia
6、program in the Poconos is perfect for those desiring to pen the next great American novel. Published authors and playwrights help kids learn the secrets to writing? poetry and what makes a great novel? while campers also enjoy arts activities such as photography, theater and filmmaking. In the eveni
7、ng, everyone gathers around the campfire to exchange stories or test their team-building skills. Ages 718.1. What is special about Camp Chinqueka?A. Only girls are permitted to take part in.B. Boys will be trained to run for money.C. Campers will get performing experiences.D. All are requested to se
8、e a film at night.2. What is “Kitchen Chemistry?A. A subject at school.B. A dish on a menu.C. The theme of a program.D. The topic of a discussion.3. Which camp should those interested in writing novels go to?A. Camp Chinqueka.B. Writopia Camp.C. New Victory Theater Camp.D. Curious Jane Summer Camps.
9、【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文是一篇应用文。短文介绍了为了丰富青少年在暑假的活动,举办的一些夏令营的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Camp Chinqueka中“The active participants at Camp Awostings all-girls sister camp are sure to give the boys a run for their money when it comes time to compete.”可知,奥沃斯汀夏令营的全女生夏令营的积极参与者们在比赛的时候肯定会与男生们一较高下。所以Camp Chinqueka的特别之处
10、就在于其只招收女孩。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Curious Jane Summer Camps中“. select a theme for a weeklong program. Kitchen Chemistry Stop Motion Sew Fun and Spy Science are just a few of the offerings on the menu.”可知,Curious Jane 为三到六年级的小艺术家们提供了一个选择主题的机会,为期一周。Kitchen Chemistry Stop Motion Sew Fun and Spy Science 是可选择的
11、几个主题。所以Kitchen Chemistry是一个项目的主题。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Writopia Camp中“The WriCampia program in the Poconos is perfect for those desiring to pen the next great American novel.”可知,波科诺斯的WriCampia计划非常适合那些想写下一部伟大的美国小说的人。所以对写小说感兴趣的人应该参加Writopia Camp。故选B。BLate last year, I needed to transport some furniture fr
12、om our house to my sons flat in central London. I should have paid a man to do it, but foolishly confident in my driving ability, I decided to hire a lorry and drive it myself.Moving the lorry backward in my yard, I crashed into a small shed, causing permanent damage. Fortunately, I owned the shed.
13、I loaded up with the furniture and set out. By now it was rush hour. My nerves broke down, as I drove the huge lorry through the streets nervously.At last I arrived at Charlotte Street and found an available parking space. I moved the lorry into it only to notice three people at a pavement cafe wavi
14、ng to me. I got out, trembling violently, like one who had just finished a stormy Atlantic crossing. “Youve hit the car parked behind you,” they said. I examined the car. There were white scratches on its front face. It bore a disabled sign. So, now I was a bad driver and a bad man. Under the severe
15、 look of the three, I left an apologetic note on the damaged cars windscreen, giving my phone number.I unloaded the furniture, dripping the sweat, wanting only to escape from the monster. I drove it back to its base at Edgware. On arrival, the boss told me I must fill it up with petrol before return
16、ing it. “Just charge me,” I cried, still shaking with fear. He stared at me with understanding. No doubt hed witnessed others in this state before. “How about I drive you to a petrol station, you fill up, and I drive it back?” he asked.He danced the great lorry through the traffic so carefully that
17、it would have shamed me if I had not been so grateful.4. The man felt _ to have delivered the furniture himself.A. gratefulB. regretfulC. proudD. confident5. The man trembled violently because _.A. he caused a terrible traffic accidentB. driving the lorry was too difficult for himC. he was afraid to
18、 see the three peopleD. the furniture was too heavy for him6. The man said he was a bad man most probably because _.A. he made the traffic accident on purposeB. he parked the big lorry on the pavementC. he shouldnt have driven the lorry himselfD. he shouldnt have caused trouble for the disabled7. Th
19、e writer intended to suggest that _.A. it was exciting to drive a lorryB. it was hard to avoid accidentsC being too confident is foolishD. the boss was expert in driving【答案】4. B 5. B 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。作者要将家具从家里装运到住在伦敦市中心的儿子家,决定自己租一辆卡车装运。在停车的时候,撞上了标有残疾人标志的车子。作者还卡车的时候出租卡车的老板决定送作者回家,作者感到非常感激。【4题详解】
20、推理判断题。根据文章第一段“I should have paid a man to do it, but foolishly confident in my driving ability, I decided to hire a lorry and drive it myself.(我本应雇别人装运家具的,但是出于对自己驾车能力的愚蠢的自信,我决定租一辆卡车自己装运。)”结合下文描述的作者停车时撞上别人的车以及不得已让出租卡车的老板送自己回家可知,作者对决定自己装运家具的事感到后悔。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“I got out, trembling violently,
21、 like one who had just finished a stormy Atlantic crossing. (我下了车,浑身剧烈地颤抖着,像一个刚在暴风雨中横渡大西洋的人。)”再结合第二段最后一句“My nerves broke down, as I drove the huge lorry through the streets nervously.( 当我紧张地驾驶着那辆大卡车穿过街道时,我的神经崩溃了。) ”可知,由于卡车难以驾驶,所以作者十分紧张。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段中“There were white scratches on its front
22、 face. It bore a disabled sign. So, now I was a bad driver and a bad man.(它的正面有白色的划痕。上面有一个残疾人标志。所以,现在我是一个糟糕的司机和一个坏人。)”可知,由于剐坏了带有残疾人标志的车,这可能会给残疾人带来麻烦,因此作者觉得自己是一个坏人,故选D。【7题详解】推理判断题。结合全文描述的作者因为对自己的驾驶技术有信心而租用卡车自己装运家具而导致一系列问题可知,本文旨在说明“过分自信是愚蠢的”。故选C。CIf you were bringing friends home to visit, you could s
23、how them the way. You know the landmarks a big red house or a bus-stop sign. But what if you were swimming in the middle of the Atlantic Ocean? Could you still find your way home?A loggerhead turtle(海龟)could.According to Dr. Ken Lohmann, loggerheads have a magnetic(磁力的)sense based on Earths magnetic
24、 field. It helps them locate the best spots for finding food and their home beaches.Scientists already know that several other animals, such as whales and honeybees, can detect(探测到)magnetic fields. The difference between them and loggerheads, however, is the way they learn to use their magnetic sens
25、e. Young whales and honeybees can learn from adults. Loggerheads are abandoned as eggs.As newborn loggerheads have no adults to learn from, what helps them figure out how to use their magnetic sense? Lohmann thinks one of the cues was light on the sea.Baby loggerheads hatch only at night. However, a
26、 small amount of light reflects off the ocean. The light makes that region brighter. Heading toward the light helps them get quickly out to sea, where they can find food. Lohmann tested whether newborn loggerheads use this light source to set their magnetic “compasses”(罗盘). He and his team put some
27、newborns in a water tank and recorded which way they swam. Around the tank, the scientists created a magnetic field that matched the Earths. They set a weak light to the east of the magnetic field. Then they let the newborns go.At first, the newborns swam toward the light. After the scientists turne
28、d off the light, the turtles that had seen the light in the east always swam toward east. When the researchers reversed(颠倒)the magnetic field, these turtles turned around and swam toward the new east.This and the follow-up experiments all showed that loggerheads use light from the outside world to s
29、et their magnetic compasses and then remember the correct direction. If a turtle hatches on a brightly-lit beach, that would damage its magnetic sense forever and make survival hard for the turtle.Lohmanns work has led others to protect the habitat of this endangered species. Yet many questions abou
30、t these creatures remain unanswered, and researchers have a lot to study.8. Loggerheads and whales differ in the way they_.A. detect magnetic fieldsB. recognize landmarksC. learn to find directionsD. bring up their young9. In the experiment, after the newborns magnetic sense was set, their moving di
31、rection was determined by_.A. the lightB. other unknown factorsC. the magnetic fieldD. the light and the magnetic field10. What is the significance of Lohmanns research work?A. It enables researchers to keep track of turtles.B. It contributes to the studies of the magnetic field.C. It helps protect
32、the loggerheads living environment.D. It offers a new solution to environmental pollution.11. What could be the best title of the passage?A. Comparison of Loggerheads and Other AnimalsB. Experiments on LoggerheadsC. The Survival of the Sea TurtleD. The Loggerheads Built-in Compass【答案】8. C 9. C 10. C
33、 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了红海龟与其它很多动物一样都可以感知磁场。与其它动物感知磁场不同的是,海龟依靠光来感知磁场。【8题详解】细节理解题。根据文章第三段“The difference between them and loggerheads, however, is the way they learn to use their magnetic sense. Young whales and honeybees can learn from adults.(然而,它们和红海龟的不同之处在于它们学习使用磁感应的方式。)”可知,海龟和鲸鱼、蜜蜂在寻找方向方面有所不同。
34、故选C。【9题详解】推理判断题。根据文章第五段“Around the tank, the scientists created a magnetic field that matched the Earths. They set a weak light to the east of the magnetic field. Then they let the newborns go.(在水箱周围,科学家们创造了一个与地球磁场相匹配的磁场。他们在磁场的东边放了一束微弱的光。然后他们放了这些新生幼海龟。)”和第六段“At first, the newborns swam toward the li
35、ght. After the scientists turned off the light, the turtles that had seen the light in the east always swam toward east. When the researchers reversed(颠倒)the magnetic field, these turtles turned around and swam toward the new east.(刚开始,这些新生幼海龟游向光线。在科学家关掉灯之后,在东方看到光的海龟总是往东游。当研究人员逆转磁场时,这些海龟掉头向新的“东方”游去。
36、)”可知,磁感应设定后,其运动方向由磁场决定,故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Lohmanns work has led others to protect the habitat of this endangered species.( Lohmann的工作促使其他人保护这种濒危物种的栖息地。)”可知,Lohmann的研究工作的意义在于它有助于保护红海龟的生存环境。故选C。【11题详解】主旨大意题。阅读全文,根据文章内容可知,文章主要介绍了红海龟与其它很多动物一样都可以感知磁场。与其它动物感知磁场不同的是,海龟依靠光来感知磁场。所以The Loggerheads Buil
37、t-in Compass(海龟的内置“指南针”)”作为文章标题最为合适。故选D。DOne of the best parts of the school day is the time spent in the playground. Its a chance to be with friends, run around and have fun. However, at the Rudyard Kipling Primary School in Brighton, things were getting too hard, so the teachers decided something
38、had to be done. The schools new rules, which restrict(限制)physical activities and encourage pupils only to touch if they are playing friendlier games, have attracted a lot of attention.Most people say that they are a bad restriction. Parents of children at the school, in Brighton, East Sussex, talked
39、 about the bizarre rule saying their kids were now bored at playtime. A teacher for the school defended(辩护)the rues, saying, “We want to make sure the playground is a happy, safe and calm place where everyone can enjoy their lunchtime running around and getting the exercise that we know is important
40、 to them.”Some people say that Rudyard Kipling Primary Schools decision is a good one because it makes the playground more fun for everyone. Not all children enjoy playing rough(剧烈的)games or sports at playtime. Friendlier games ensure everyone can join in. The teachers only have the pupils best inte
41、rests at heart, so they should be trusted to make the right decision. Besides, if someone gets hurt in the playground, that could distract(分心)the teachers from other accidents.However, some people think its an overreaction. Sometimes physical games can lead to injuries, but banning(禁止)such activitie
42、s is unreasonable. In fact, it is only during physical games that you can build up your ability to recover quickly from falling over. Even if these physical activities arent your favorite way to spend break time, its difficult to see why they will be completely banned. Each pupil should be able to d
43、ecide what they want to do. Besides, schools should be happy that their students want to exercise between classes as this will keep them fit and healthy, and teachers should encourage this, not prevent it.12. What was the result of the tule made by the Rudyard Kipling Primary School?A. It was made i
44、nto law.B. It was supported by parents.C. It encouraged students to do sports.D. It made the school widely discussed.13. What does the underlined word “bizarre” in Paragraph 2 mean?A. Simple.B. Strange.C. Important.D. Reasonable.14. What is one reason why some people think the school made a wise dec
45、ision?A. It saves more lunchtime.B. It helps students pay more attention to their study.C. It brings more fun to every kid.D. It makes students more independent.15. What is the main idea of the last paragraph?A. Physical games can injure kids.B. Physical games are good for students health.C. Teacher
46、s should do sports with students.D. Restricting physical activities is unreasonable.【答案】12. D 13. B 14. C 15. D【解析】本文是议论文,布莱顿的一所小学限制体育运动,这引起了人们不同的争论。【12题详解】细节理解题,根据第一段最后“The schools new rules, which restrict(限制)physical activities and encourage pupils only to touch if they are playing friendlier gam
47、es, have attracted a lot of attention. ” (学校的新规定限制学生的身体活动,并鼓励他们只有在玩友好的游戏时才触摸身体,这吸引了很多人的注意。),第二段的“Most people say that they are a bad restriction.”(大多数人说这些限制不好),第三段的“Some people say that Rudyard Kipling Primary Schools decision is a good one ”(一些人认为拉迪亚德吉卜林小学的决定很好)以及最后一段的“However, some people think it
48、s an overreaction.”(然而一些人认为这是过激反应)可知,这项规定吸引了广泛的讨论。故选D项。【13题详解】词义猜测题。根据上下文,“Most people say that they are a bad restriction. Parents of children at the school, in Brighton, East Sussex, talked about the bizarre rule saying their kids were now bored at playtime.”可知,一些人认为这是一个不好的规定,家长们称他们的孩子觉得活动时间很无聊,由此
49、可知划线词应是表负向意思的词,B项“奇怪的”符合语境。故选B项。【14题详解】细节理解题,根据第三段“Some people say that Rudyard Kipling Primary Schools decision is a good one because it makes the playground more fun for everyone.” (有人说,拉迪亚德吉卜林小学的决定是好的,因为它让操场对每个人都更有趣。)可知他们认为这项规定带给孩子们更多的乐趣。故选C项。【15题详解】主旨大意题,根据最后一段第二句“Sometimes physical games can le
50、ad to injuries, but banning(禁止)such activities is unreasonable.” (有时候体育游戏会导致受伤,但是禁止这样的活动是不合理的。)可知,本段主要讲述禁止体能活动是不合理的,并在下文给出具体原因。故选D项。第二节(共5小题;每小题2分, 共10分)根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When you go to a foreign country, you often enter a new culture. The differences between cultures may m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400516.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2014《5年高考3年模拟》高考语文复习(B版江苏专用)课件 专题15 论述类文章阅读.ppt
