广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解---高模真题练析--说明文-科技前沿.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 精华版 复习 课件 阅读 理解 高模真题练析 说明文 科技前沿
- 资源描述:
-
1、科技前沿(三十五)A.It can sense how users brush their teeth.B.It can track users school performance.C.It can detect users fear of seeing a dentist.D.It can help users find their phones.1.Which is one of the features of the Kolibreetoothbrush?A 细节理解题。第一段中的“An electric toothbrush senses”和第二段中的“It senses how i
2、t is moved”点出了这款牙刷的特点是能感知刷牙的时间、质量和牙刷是怎样移动的,也就是使用者是怎样刷牙的。A.You will find it enjoyable to see a dentist.B.You should see your dentist on a day-to-day basis.C.You can brush with the Kolibree as if guided by a dentist.D.Youd like a dentist to watch you brush your teeth every day.2.What can we learn from
3、 Servals words in Paragraph 3?C 细节理解题。根据Thomas Serval所说的Its kind of like having a dentist可知“它有点儿像有一个牙医在观察你刷牙”。A.It can be used to update mobile phones.B.It can be used to play mobile phone games.C.It can send messages to other users.D.It can talk to its developers.3.Which of the following might make
4、 the Kolibreetoothbrush fun?B 推理判断题。第四段提到,让这款牙刷既智能又好玩的地方是它能连接到你手机上的其他应用程序,比如说,可以用它来控制游戏。所以B项是正确的。A.They were unwilling to brush their teeth.B.They often failed to clean their toothbrushes.C.They preferred to use a toothbrush with a dry head.D.They liked brushing their teeth after Serval came home.4.
5、What can we infer about Servals children?A 推理判断题。由第五段中的“but Servalwould find dry.”(他总是发现他们的牙刷头是干的)可以推断出,孩子们没有刷牙。这件事说明孩子们不愿意刷牙。A.The brush handle will be removed.B.A mobile phone will be built into it.C.It will be used to fill holes in teeth.D.It will be able to check users teeth.5.What can we learn
6、about the future development of the Kolibree?D 推理判断题。本文最后一句的意思是“当你刷牙时,这个相机甚至能检查你牙齿上的洞”,故选D。inventor n.发明者performance n.表现wireless connection 无线连接toothbrush n.牙刷dentist n.牙科医生replace vt.代替examine vt.检查handle n.把手;手柄复记强化Serval says that one day,itll be possible to replace the brush on the handle with
7、a brushing unit that also has a camera.难句理解结构分析:句中says后的that引导一个宾语从句,该从句中又含有一个that引导的定语从句,修饰a brushing unit。汉语大意:Serval说总有一天,带有摄像机的牙刷有可能代替有柄的牙刷。(三十六)A.write more notes B.digest concepts betterC.get higher scores D.understand lectures better1.More and more students favor laptops for note-taking becau
8、se they can _.A 细节理解题。由第二段第一句“because of speed and legibility”说明用电脑记笔记速度快,同时记的内容也清晰,既然记的速度快,记的内容也就相对多了,故选A。A.skillful B.mindless C.thoughtful D.tireless2.While taking notes,laptop users tend to be _.B 细节理解题。由第二段第二句“laptop users are less able to remember and apply the concepts”记不住所记的概念,也不能应用记下来的概念,说明
9、用笔记本记笔记的人,更可能是mindless,即没经过大脑思考的。A.examine the importance of long-term memory B.stress the benefit of taking notes by handC.explain the process of taking notes D.promote the use of laptops3.The author of the passage aims to _.B 写作目的题。由第一段“A new study shows students who write notes by hand during lec
10、tures perform better on exams than those who use laptops”还有末段也对两个实验进行总结,说明手写笔记在快速记忆和理解、未来复习上都有更好的效果,可以看出,作者是强调手写笔记的好处。A.In both experiment,students were either given a laptop or pen and paper.B.One experiment is tested students immediate learning while the other long-term memory.C.Laptop users perfo
11、rm worse than those who wrote notes by hand in all aspects in the two experiments.D.The second experiment tested the students seven days after the lecture.4.Which of the following statements is NOT true?C 细节理解题。由第五段最后一句Both groups scored similarly when it came to memorizing facts可以看出,如果说用电脑打字记笔记的人与手
12、写笔记的人相比,各方面表现较差这一说法不正确。从第四段第一句和第七段第一句看出A正确。由第七段第一句和第八段第一句可以看出B正确。由第七段第一句后半句可以看出D正确。A.a newspaper advertisement B.a computer textbookC.a science magazine D.a finance report5.The passage is likely to appear in _.C 推理判断题。这是一篇研究报告,所以应该是出自C科学杂志。increasingly adv.不断增加地apply vt.应用concept n.概念tendency n.倾向si
13、milarly adv.类似地beneficial adj.有益的long-term adj.长期的experiment n.实验superior adj.优越的revision n.复习复记强化(三十七)A.To set up her own company.B.To win herself greater popularity.C.To write her books in a new way.D.To make book signings less tiring.1.Why did Atwood decide to invent the LongPen?D 细节理解题。从第二段第一句Af
14、ter many tiring-signing toura better way to do them.说明Atwood设计远程签字笔是为了让签名会没那么累。A.It copies the authors signature and prints it on a book.B.It signs a book while receiving the authors signature.C.The webcam sends the authors signature to another city.D.The fan uses it to copy the authors signature hi
15、mself.2.How does the LongPen work?B 细节理解题。在第二段第四、五句说明了它是如何动作的,作家用特制笔在电脑手写板上写上个人信息,“在接收的一端,也就是另一个城市,一机械手臂配备一支普通钢笔在书上签名”。选B,意思是当(机械手臂)接收到作家的签名后就在书上签名。A.It has been completed but not put into use.B.The basement caught fire by accident.C.Some versions failed before its test run.D.The designers were well
16、-prepared for the difficulty.3.What do we know about the invention of the LongPen?C 细节理解题。从第三段第三句The device went through several versions,说明在成功制作出远程钢笔之前,是尝试了不同版本的,但只有最后这个版本才成功了。选项A从第三段最后一句看出是错误的,B选项从第三段第三句后半句看出是错误的,D从第三段第二句看出是错误的。A.To draft legal documents.B.To improve credit card security.C.To keep
17、 a record of the authors ideas.D.To allow author and fan to exchange videos.4.How could the LongPen be used in the future?B 细节理解题。第四段第二句写了它有潜在的应用方面,以及从第四段第三句前半句It could increase credit card security可以判断B正确。A.Atwood doesnt mean to end book tours.B.Critics think the LongPen is of little use.C.Bookstor
18、e owners do not support the LongPen.D.Publishers dislike the LongPen for its high cost.5.What could be inferred from Paragraphs 5 and 6?A 推理判断题。最后一段第二句批评者认为she is trying to end book tours,but出现,意思转折,接下来的句子It will be possible tocouldnt afford it,意思是以前因为预算太高,出版商不愿意带你去的那些地方,以后你是有可能去到的。说明A正确。long-distan
19、ce adj.长途的invention n.发明signature n.签名device n.设备officially adv.官方地;正式地unique adj.独特的security n.安全contract n.合同province n.省technical adj.技术的复记强化It will be possible to go to places that you never got sent to before because the publishers couldnt afford it.难句理解结构分析:本句含一个定语从句,该从句中又带了一个because引导的状语从句。汉语
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401348.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省青岛西海岸新区胶南第一高级中学2021届高考英语二轮复习课件:形容词与副词 .ppt
