2019高考英语一轮优练题Unit3Ahealthylife含解析新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 优练题 Unit3Ahealthylife 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 A healthy life李仕才(选修6Unit 3)【短文语法填空】Music festivals are popular across Africa. But this seems something few would have imagined possible in Goma. For years, the city 1 (link) to wars. The young people were tired of years of 2 (violent), and a youth group set out to organize a music festival 3
2、 peace in the Democratic Republic of Congo. They decided to hold the event in the 4 (east) city of Goma.Their first attempt in 2013 was cancelled 5 Goma came under attack. But last year,25,000 people came to the city to hear their favorite artists play. And this year, some of Africas top musicians d
3、ecided to attend.The crowd cheered 6 Habib Koite arrived for his performance. The smoke machines fired up. Some people stood one behind another, 7 (form) a line. Thousands of other people ate, drank and danced in the dust.Vianney Bisimwa was one of the 8 (organizer) of the festival. He says he and o
4、ther young people wanted to change the image of Goma.Although the country is known for wars, it is also famous for 9 (it) music. Many local artists sing openly about the conflict. Vianney Bisimwa says this gives people 10 chance to express their feelings.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了刚果民主共和国一个长期战乱的城市戈马,年轻人为了和
5、平几经努力终于办成音乐节的事。1.has been linked 【解析】考查动词。句意:这个城市已经和战争联系在一起数年了。2.violence 【解析】考查名词。介词of后面应用名词形式。3.for 【解析】考查介词。for表示为。句意:一个年轻人团体为了和平在刚果民主共和国组织了一次音乐节。4.eastern 【解析】考查形容词。修饰名词city应用形容词作定语。5.because 【解析】考查连词。第一次音乐节被取消是因为Goma遭受袭击。6.when 【解析】考查连词。句意:当哈比博来表演时,人群沸腾了。when表示当时,引导时间状语从句。7.forming 8.organizers
6、 【解析】考查名词的数。句意:Vianney Bisimwa是音乐节的其中一个组织者。表示人用organizer,One of 后加名词复数形式,故填organizers。9.its 【解析】考查代词。修饰名词用形容词性物主代词。10.a 【解析】考查冠词。句意:这给了人们一次表达感情的机会。chance是可数名词,这里表示一次机会,故前面要加a。.阅读理解AWhat is better for you?Exercising in the great outdoors,or signing up for a gym?To try and find out,the Guardian was in
7、vited to spend a month working with fitness and sports psychology experts at Bath University and the National Trust.The concept was that participantsincluding mewould spend alternate weeks exercising in a gym and on National Trust land.The first week was spent on the exercise bikes,rowing machines a
8、nd treadmills(跑步机) in a gym at Bath.Getting started at the gym was easy.There was a nice community too.People are gently teasing and encouraging each other.On the downside,it was hard to ignore the background noise of dance and pop music.And all the machines faced screens showing music videos,rollin
9、g news and sports channels.Not a place to get away from it all.So it was a relief in week two to head for the hills of Dyrham,a National Trust parkland full of birds and deer.Weeks three and four followed the same pattern.The diaries I had kept,questionnaires I had filled in,and heart monitors I had
10、 worn,were then analysed by scientists from Bath University.The findings surprise me a bit.The heart monitors showed I had consumed a similar amount of energy whether exercising in the gym or outdoors.But fitness expert Martyn Standage was most interested in the fact that on the days when my exercis
11、e had been done outside,I used more energy through the rest of the day.Standage said this fitted with studies that suggest working out in the outdoors leads to a greater feeling of vitality(活力).Jo Barton,who specialises in studying outdoor exercise,suggested that working out in the fresh air could b
12、e “life-changing”.“Exercising in nature lifts your mood and increases your self-respect,”she said.My verdict?It was more fun outside but sometimes more convenient to get to the gym.A bit of both may be the way forward.1.Which shows the authors exercise pattern in the four weeks?A.in the outdoorsin t
13、he outdoorsin the gymin the gymB.in the gymin the gymin the outdoorsin the outdoorsC.in the outdoorsin the gymin the outdoorsin the gymD.in the gymin the outdoorsin the gymin the outdoors2.What can we infer about the author?A.He used more energy when exercising indoors.B.He felt more energetic after
14、 exercising outdoors.C.He was very tired after finishing daily exercise.D.He summarised the findings after the experiment.3.What was Bartons attitude to outdoor exercise?A.Supportive.B.Doubtful.C.Tolerant.D.Uncaring.4.The underlined word “verdict” in the last paragraph can be understood as .A.concer
15、nB.opinionC.chanceD.challengeBIn the early morning,I head for the back door and find 10 inches of snow blanketing our home.Oh no,Bryan will have to clear the roof again,I think.But Rio rolls onto his back,playing in the white stuff and kicking his back legs,delighted.His days in an animal shelter in
16、 New Mexico are long forgottenhes wholeheartedly enjoyed life as a Colorado dog.Rio needs a walk.Ive planned to attend an emergent webinar,but my husband is busy clearing.Rio pushes my leg with his snout(口鼻部),wondering why we are still inside.Were overdue for our morning hike.I pull on my boots relu
17、ctantly.I dont have time for this!Rio and I walk a block through our neighborhood to the beginning of a road.Rio leaps happily into the powder,which is up to his neck.But I walk slowly with heavy steps,worrying about my to-do list,and I dont notice the world around me until Rio starts barking.A squi
18、rrel chitters(叫) at him from a high branch of a pine tree.We havent seen a squirrel in at least a week because of all the storms,so this is a treat for us.Once again,my animal teacher is reminding me to enjoy the present moment,and Im grateful.I take a deep breath and look around.Suddenly there is a
19、n explosion of snow.A nearby tree has released its heavy burden,snapping(迅速恢复) back upright.Silver snowflakes(雪花) dust the air around me as a group of birds flee the area,talking to one another as they fly overhead.I watch and listen in wonder for what seems like a full minute.There will be 1,440 mi
20、nutes in this day,but this is the one Ill remember most.Then I look back to the earth and there is my sweet boy,waiting patiently for a treat.He knows Ill want to celebrate this moment weve just shared.“I love you,Rio!”I say as I give him a cookie.He has trained me well.When we walk home,I smile bro
21、adly,spirit washed clean,ready for whatever the day may bring.5.The underlined word “reluctantly” in Paragraph 2 can best be replaced by “”.A.quicklyB.excitedlyC.unwillinglyD.unnecessarily6.How is the author at the beginning of the walk?A.She is relaxed.B.She feels stressed.C.She is worrying about R
22、io.D.She is still angry with Bryan.7.What does the author learn from Rio?A.No pains,no gains.B.Live in the moment.C.Nothing is impossible.D.Troubles never come singly.8.Which can be the best title for the text?A.How I train my dogB.A busy day with RioC.Dogs in animal sheltersD.Lifted by a walk in fa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401524.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
