2019高考英语一轮基础自练题Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 Unit4Makingthenews 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Making the news李仕才一、阅读理解。At the end of every year, Time picks the best 25 inventions that are “making the world better and smarter”. Here we have picked three of this years inventions that could be a part of your life in the near future.The levitating(悬浮的) light bulbThis special light bulb was inven
2、ted by US. artist and scientist Simon Morris. He got the idea of making a light bulb float from hoverboards(悬浮滑板), which he used to dream of having as a kid.But the floating is not the most amazing part. The rejection force between the opposite ends of the magnets(磁铁), which were put in the bottom o
3、f the bulb and in the wooden base, does the job. Whats new here is a technology called induction(电磁感应). It allows the light bulb to get power from the base even they are not in contact.Shoes that tie themselvesTheyre not what you thinkshoelaces that tie themselves in the way we tie them. Instead, th
4、e new shoes have small motors that control their laces. When you step into them, your feet will hit a sensor(传感器) in the shoes and the motor will automatically tighten the laces.But the shoes werent just designed for lazy peoples needs. They could actually give athletes an advantage during competiti
5、on. They are also useful for people who cannot move their arms or fingers easily.The no touch thermometer(体温计)Taking your body temperature usually means putting a thermometer in your armpits(腋窝) and staying still for minutes. It may be easy for you, but its an impossible task for little kids.Now, wi
6、th the new thermometer, users can simply put it 2.5 centimeters from a patients forehead and press the button, and it can get reading in two seconds.【解题导语】每到年终岁尾,时代周刊都会评选出25项“让世界变得更加美好和智能”的最佳发明。本文介绍了其中的三项发明。1The most amazing aspect of the levitating light bulb is that _ Ait can floatBits inventor is
7、 more than a scientistCit makes use of the rejection force between the opposite ends of the magnetsDinduction allows it to get power even when unconnected with the baseD解析:细节理解题。根据The levitating(悬浮的)light bulb部分最后两句可知,悬浮灯泡最神奇的地方是这项电磁感应技术可以让灯泡不用接触底座就能通电。故选D项。2How is the no touch thermometer different
8、 from other ones?AIt makes it easier to take kids temperature.BYou need wait two minutes for the reading.CYou dont need to press the button.DIt should be put in ones armpit.A解析:推理判断题。根据The no touch thermometer(体温计)部分可知,这种新型的体温计可以不用紧贴皮肤,而且读取数据的时间也很短。且这个发明让儿童的体温测量变得更容易了。故选A项。3In which part of a newspa
9、per can you possibly read this text?AEducation.BSports.CScience. DEntertainment.C解析:推理判断题。本文介绍了三项新的科技发明,属于科技类文章。故选C项。二、语法填空。When my father was a boy, he had a dog named Laddie. Laddie stayed _1_ (constant) by Dads sidefishing, playing ball, and even _2_ (follow) him to school. Laddie would simply fo
10、llow Dads smell and track him all the way to school. Arriving after all the doors were closed, Laddie would sit outside the school, waiting patiently. Eventually, someone would open _3_ door and Laddie would slip in after him. Once inside, the dog would walk from room to room _4_ he found his master
11、. Of course, Dads teacher would immediately demand that the dog _5_ (remove)Later, my father went off _6_ (join) his five brothers in World War , but Laddie continued to attend school, lying quietly each day _7_ the feet of Dads younger brother, Dick. Laddies attendance was _8_ consistent that Howar
12、d Junior High School awarded him an honorary diploma when Dick graduated. Now, thats one smart dog.Years later, when my dad was an adult, he met another dog: Casey. Casey went everywhere with Dad. In fact, I complained Dad spent _9_ time with Casey than he did with any of his human family members. C
13、asey trusted my father unconditionally, _10_ sometimes Caseys blind faith in my dad got them both into trouble.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了父亲和作者不同时期饲养的两只狗的故事。1constantly考查词性转换。修饰动词stayed,应用副词。2following考查非谓语动词。依据句中的“fishing, playing ball”可知,and连接三个非谓语动词作伴随状语。3a考查冠词。上文的
14、“all the doors”说明,这里指其中一扇门被打开了。4until考查连词。由句意可知此处表述“直到它找到主人”,until意为“直到为止”,符合语境。5(should) be removed考查虚拟语气。句中的谓语动词demand后接宾语从句应用虚拟语气,且the dog与动词remove之间为被动关系,故应用被动语态。6to join考查非谓语动词。不定式在句中作目的状语。7at考查介词。空后是表示小地点的名词,故用at。8so考查固定句式。so . that . “如此以至于”。9more考查固定句式。more . than . 意为“比更多的”,故填more。10but考查连词
15、。前后两个分句之间是转折关系,因此用转折连词but。三、完形填空。As a child, Jane was fond of animals. As a consequence, when she was growing up, all she ever heard was as follows, “Jane, you should be a(n) 1. Youre going to achieve great success in that field. Thats the very thing you should do in the future.” So when she got to
16、the Ohio State University, she took biology, chemistry and some other 2, studying hard to be a vet.Later on, she won a Rotary Ambassadorial Scholarship,which allowed her to spend her 3 year studying abroad in Manchester, England. Away from the family and the 4 from them, she found herself one day si
17、tting at her desk, surrounded by biology books and staring out of the window, when it suddenly hit her:“Im in total 5. I dont want to be a vet!”6 she thought back over all the things shed done in her life and what had made her happy. And then it hit herit was all of the youth leadership conferences
18、that she had volunteered at 7 the communications and leadership courses she had taken as selective courses back at Ohio State. “How could I have been so 8? Here I am in my fourth year at school and just finally 9 that Im on the wrong path. I just never took the time to 10 it until now,” she thought.
19、11 by her new thought, Jane spent the rest of her year in England taking courses in communications and media studies. When 12 to Ohio State, she was 13 able to convince the administration to let her create her own program in “leadership studies”, 14 it took her 2 years longer to finally graduate. Sh
20、e 15 to become a senior management adviser in leadership training and development for the Pentagon. She 16 founded a drugprevention organization that 17 the message, “Lead your own life with the skill and the 18 to say no.” So, never 19 someone elses dreams. If you limit your 20 only to what seems p
21、ossible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want.【解题导语】文章讲述了从小喜欢小动物的简,一开始由于受到外界的影响,把当一名兽医、关爱动物作为自己的理想,并在大学学习了相关专业。后来发现,自己真正喜欢的是社交和管理专业,于是简作出了改变,最后取得了成就。1.A.engineerBprogrammerC.doctor DvetD解析:根据文章第一句提到的简小时候很喜欢动物,以及该段最后一句中的vet可知,简总是听人说她长大后应该成为一名兽医(vet)。故选D项。2.A.subjects Bobject
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401743.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浙江省丽水市缙云县工艺美术学校高考语文课件:理解文中重要概念的含义.ppt
