2020春英语必修4(人教版)习题:模块检测(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020春英语必修4人教版习题:模块检测一 WORD版含解析 2020 英语 必修 人教版 习题 模块 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块检测(一)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ADesigning a ballistic missile(弹道式导弹)is no easy taskin fact, it takes a rocket scientist.But equally important are the teams working in the background, making it function properly.Xu Lip
2、ing leads a team of propellantprocessing (推进剂处理)engineers at the XianAerospace Chemical Propulsion Factory in Shaanxi Province.Every working day, the 48yearold and his workmates deal with one materialhighly explosive propellant designed for using in rocket engines.Nowadays, a large part of the work
3、they do is automated, but the most skillful part must still be done by hand.Using small tools, they carefully clean the surfaces of the propellants.Xu and his team must also always be mindful that even the smallest mistake of the hand at the wrong moment could result in a great explosion which can d
4、estroy their whole workshop.“We must all be familiar with the propellants characters.Our work requires an extremely high level of concentration because the things we work with are highly explosive.We also have to work together,”he said.Xu, who has been in the business for 30 years, is still consider
5、ed the master, and is always called upon first when propellant for a newly developed rocket needs to be processed.The proudest moment for the team came in 2015, Xu said, when they watched on television as the important ballistic missiles they had worked on were paraded in front of Tiananmen Square i
6、n Beijing.“In addition to professional knowledge and a sense of pride, we also have the spirit of innovation(创新) among our young people,”he said.Zhang Kangzhu, Xus leader, said Xus devotion to his work was an inspiration to all.He said the younger employees could learn much from Xu.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要
7、介绍了有“大国工匠”之称的航空人徐立平。1.What do you know about Xu Lipings work?A.Interesting.B.Dangerous.C.Boring. D.Exciting.解析:推理判断题。根据第二段可知,每天,48岁的徐立平和他的同事们都要和一种极易爆炸的材料打交道。他们时刻要小心,即使最小的失误都会导致他们整个车间发生爆炸。由此可推知,徐立平的工作是危险的。答案:B2.What does Xu and his workmates work require?A.Carefulness and strength.B.Carefulness,skill
8、s and energy.C.Professional knowledge, carefulness and a sense of satisfaction.D.Professional knowledge, carefulness, team spirit and innovation.解析:细节理解题,根据第四段“Using small tools,they carefully clean the surfaces of the propellants.Xu and his team must also always be mindful that.”和第五段“Our work requi
9、res an extremely high level of concentration.We also have to work together”及倒数第二段“In addition to professional knowledge and a sense of pride, we also have the spirit of innovation.”可知,徐立平的工作要求他和他的同事们有专业知识、小心谨慎、团队协作和创新精神。答案:D3.What does Zhang Kangzhu think of Xu?A.He thinks highly of him.B.He encoura
10、ges Xu to do more.C.He thinks Xus work is very easy.D.He thinks Xu sets a bad example to the young.解析:推理判断题。根据最后一段“Zhang Kangzhu,Xus leader,said Xus devotion to his work was an inspiration to all.He said the younger employees could learn much from Xu.”可知,张康助认为徐立平对工作的奉献对他们来说是一种鼓舞,年轻的工作人员应该向徐立平学习。由此可推
11、知,张康助高度评价了徐立平。答案:ABIn a foreign country, a man visited a local restaurant.He didnt speak their language.He ordered something indecipherable off the menu.When the waiter brought him a plate of delicious looking fried noodles, he smiled and made an OK sign at the waiter with his thumb and forefinger l
12、inked in a circle.Looking angry, the waiter then picked up the dish and threw it to his lap.What he did wrong, he wondered.Well, nothing is quite as it seems when it comes to using hand gesture in another country.Gestures have been used to replace words in many countries, and they are often specific
13、 to a given culture.Gesture may mean something complimentary in one culture, but is highly offensive in another.The gesture “thumbup” is commonly misinterpreted.In English, it is popularly known as thumbs up,despite the fact that the action is commonly performed with only one hand.Englishspeaking Ca
14、ucasians use it to signal OK, which is the same meaning as O.K.ring gesture.The two can in fact be used almost interchangeably.Avoid using this gesture in Southern Sardina or Northern Greece unless you want to invite a fight.While American, British and Australian would use the thumb up to signal hit
15、chhiking to the drivers, this message will not encourage a Greek driver or motorist to stop to give them a ride.There are no right or wrong signals, only cultural differences. Lack of cultural understanding will lead to disharmony among people from different cultures.When we know what to look for, s
16、uch encounters with other cultures are actually very interesting, fascinating and fun.It is certainly a great topic to discuss over a cup of coffee and cakes.【语篇解读】本文是一篇议论文。本文作者通过一则故事,说明了我们要理解文化的差异,才能与别人更好地相处。4.What did the man in the first paragraph do wrong?A.He misunderstood the waiter.B.He made
17、the signal in a rude way.C.He ordered something off the menu.D.He didnt realize cultural differences.解析:推理判断题。由第一段“Well,nothing is quite as it seems when it comes to using hand gesture in another country.”可推知故事中的那个人没有意识到文化的差异,这是他的错误所在。答案:D5.What does the underlined word in the second paragraph mean?
18、A.Full of aggression. B.Full of admiration.C.Full of complexity. D.Full of certainty.解析:词义猜测题。由下文内容“but is highly offensive in another.”可知画线部分的词必然是offensive的反义词,表示赞美、赞赏。答案:B6.What will happen if you make a thumb up toward a man in Northern Greece?A.He will stop to give you a lift.B.He will ask you t
19、o give him a HA.C.He will get annoyed and fight against you.D.He will make the same signal toward you.解析:推理判断题。由倒数第二段“Avoid using this gesture in Southern Sardina or Northern Greece unless you want to invite a fight.”可知如果你向一个北希腊的人伸出大拇指,他可能会被惹怒,和你打架。答案:C7.Whats the purpose of the passage?A.To tell st
20、ories about different cultures.B.To advise us to have an understanding of cultural differences.C.To explain the meaning of different gestures.D.To persuade people from different countries to live in harmony.解析:推理判断题。由最后一段最前两句可知,作者写这篇文章的目的是建议我们很好地理解文化差异。答案:BCSports can help you keep fit and get in to
21、uch with nature.However, whether you are on the mountains, in the waves, or on the grassland, you should be aware that your sport choice might have great influence on the environment.Some sports are resourcehungry.Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of w
22、ater. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场)in good condition.This causes major environmental effects.For example, in the dry regions of Portugal and Spain, golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.There are ma
23、ny environmentfriendly sports.Power walking is one of them that you could take up today.You dont need any special equipment(装备)except a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your purse.Simple and free, power walking can also keep you fit.If you walk regularly, it will be
24、 good for your heart and bones.Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious(焦急), sleep well and have better weight control.Whatever sport you take up, you can make it greener by using environmentfriendly equipment and buying products made from recycled materials.
25、But the final goal should be “green gyms”.They are better replacements for traditional health clubs and modern sports centres.Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or other open spaces.There is no special requirement for you to start your membership.And best of all, its free
26、.【语篇解读】本文是一篇议论文,提倡人们选择绿色的运动。8.Which of the following is the author most probably in favour of?A.Cycling around a lake.B.Motor racing in the desert.C.Playing basketball in a gym.D.Swimming in a sports centre.解析:推理判断题。作者提倡人们选择有利于环境的绿色运动方式,沿湖骑行是一种环保的运动,故选A。答案:A9.What do we know about golf from the pass
27、age?A.It is popular in Portugal and Spain.B.It causes water shortages around the world.C.It pollutes the earth with chemicals and wastes.D.It requires a lot to keep its courses working.解析:细节理解题。根据文章第二段“all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses in good condition”知
28、高尔夫运动需要消耗很多资源。故D正确。答案:D10.The author uses power walking as an example mainly because.A.it is an outdoor sportB.it improves our healthC.it uses fewer resourcesD.it is suggested by experts解析:推理判断题。根据文章第三段可知作者用快走作例子主要是因为快走是一项环保的运动。答案:C11.The author writes the passage to。A.show us the function of major
29、sportsB.encourage us to go in for green sportsC.discuss the major influence of popular sportsD.introduce different types of environmentfriendly sports解析:主旨大意题。本文主要目的就是提倡人们选择绿色的运动,故B正确。答案:BDWhen Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow,the whole world wanted to know who dressed the elegant first l
30、ady.The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wearing Ma Kes designs for more than a decade,a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit,accompanying her husband President Xi Jinping.The elegant and attractive Peng,formerly a popular singer,has bee
31、n compared with the US first lady Michelle Obama and Frances Carla BruniSarkozy,since stepping off the airplane in Moscow on March 22.Suddenly,everyone was curious to know more about the first ladys wardrobe.Even so,Ma prefers a lowkey approach.“If you eat a tasty egg,why would you want to see the h
32、en?” she says of all the media attention.Mas relationship with Peng began 10 years ago after a concert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for
33、years.The two naturally became friends.Ma says,“The painting reflects the painter,and clothes reflect both the designer and the wearer.Someone desires fame and wealth,or love and sympathy;what you have in your heart is reflected in the design.Those who dont share my philosophy wont buy my clothes.Pe
34、ng is a caring person,devoted to charity and environmental protection,which is exactly what Im doing now.”However,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favour foreign fashion brands.“Instead she presented a vision of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers
35、 to the world stage,”says a western designer.The first ladys doublebreasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops,though Exceptions physical stores do have seen a rising number of visitors.【语篇解读】本文主要介绍了彭丽媛的服装设计师马可。12.The passage mainly discusses .A.the designe
36、r of the first lady Peng Liyuans dress,Ma KeB.the friendship between Peng Liyuan and her designerC.Peng Liyuans clothes on her first state visitD.the reactions to Peng Liyuans first visit to Moscow解析:主旨大意题。本文主要为我们介绍的是彭丽媛的服装设计师马可。答案:A13.In the underlined sentence in Paragraph 3 Ma Ke mentioned “an eg
37、g and the hen” to show .A.it is hard to explain “Which came first,the egg or the hen?”B.paying such great attention to her was unnecessaryC.the outcome was more important than the processD.her dissatisfaction with the media attention on her dress解析:细节理解题。原句意为:如果你吃了美味的鸡蛋,你没有必要知道下蛋的母鸡。马可用这句话是想告诉大家,看到了
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《长江作业》2015-2016学年人教版高一英语必修1课件:UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD3 .ppt
