2020春英语必修4(人教版)习题:模块检测(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020春英语必修4人教版习题:模块检测二 WORD版含解析 2020 英语 必修 人教版 习题 模块 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块检测(二)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWith this list, go to travel now!Northern VietnamVietnam is known as a cheap place to travel around, but Hanoi, the north area, often gets ignored by travellers. This is truly a shame,
2、because Northern Vietnam is where the most wonderful scenery and culture can be found. Rice fields, high mountains, winding roads and friendly people are also found there.Bishkek, KyrgyzstanWith 93 percent of the nation covered in mountains and a rich history and culture that goes back to thousands
3、of years, Kyrgyzstan is one of the most wonderful countries in the world.The capital city, Bishkek, is an unbelievable centre for exploring Central Asia, with Silk Road remnants(残余部分) like the Burana Tower just a short drive away.Lisbon PortugalLisbon offers a good mix of museums, historic buildings
4、, electric music and night life, and squares and cafes.You will fall in love with this city when you visit it.It is much less expensive than many other European travelling places, so travellers can afford it.Seoul, South KoreaSeoul is an attractive place filled with hightech, modern and historic bui
5、ldings, delicious Korean food all at bottom prices.Plus, since Seoul is a major city, it is easy to get to it.【语篇解读】文章介绍了几个旅游的好去处。1The nation mentioned in the text with most places covered in mountains is_AVietnamBSouth KoreaCPortugal DKyrgyzstan解析:细节理解题。根据Bishkek,Kyrgyzstan部分,“With 93 percent of th
6、e nation covered in mountains”可知大部分被山脉覆盖的国家是吉尔吉斯斯坦。故选D。答案:D2What do Lisbon and Hanoi have in common according to the text?AThey are not very expensive for tourists to travel around.BThey are not popular with tourists in the world.CThey become famous for Silk Road.DThey lie in the north of Asia.解析:细节
7、理解题。根据Northern Vietnam中的“Vietnam is known as a cheap place to travel around”和Lisbon Portugal中的“It is much less expensive than many other European travelling places,so travellers can afford it”可知,里斯本和河内的共同点是去那旅行消费不高。故选A。答案:A3What is the authors purpose in writing the text?ATo show how to travel.BTo s
8、how famous buildings.CTo introduce some tourist areas.DTo introduce some European countries.解析:主旨大意题。根据“With this list,go to travel now!”和文章内容可知,文章向我们介绍了几个旅游的好地方。故选C。答案:CBAmericans have always been interested in their Presidents wives.Many First Ladies have been remembered because of the ways they h
9、ave influenced their husbands.Other First Ladies have made the history books on their own.At least two First Ladies, Bess Truman and Lady Bird Johnson,made it their business to send signals during their husbands speeches.When Lady Bird Johnson thought her husband was talking too long, she wrote a no
10、te and sent it up to the platform.It read,“Its time to stop!” And he did.Once Bess Truman didnt like what her husband was saying on television, so she phoned him and said,“If you cant talk more polite than that in public, you come right home.”It was First Lady Helen Tafts idea to plant the famous ch
11、erry trees in Washington, DC.Each spring these blossoming trees attract thousands of visitors to the nations capital.Mrs Taft also influenced the male members of her family and the White House staff in a strange way: she persuaded them to shave off their beards(胡须)!Shortly after President Woodrow Wi
12、lson suffered a stroke (中风), Edith Wilson unofficially took over most of the duties of the Presidency until the end of her husbands term.Earlier, during World War , Mrs Wilson had sheep brought onto the White House lawn to eat the grass.The sheep not only kept the lawn cut, but provided wool for an
13、auction(拍卖)held by the First Lady.Almost $100,000 was raised for the Red Cross.One of the most famous First Ladies was Eleanor Roosevelt, the wife of President Franklin DRoosevelt.She was active in political and special causes throughout her husbands term in office.After his death, she became famous
14、 for her humanitarian(人道主义的)work in the United Nations.She made life better for thousands of needy people around the world.【语篇解读】本文主要介绍了各国第一夫人被记住是因为她们对她们的丈夫有影响,并且介绍了她们所做的贡献。4Why have First Ladies been remembered?AThey are the wives of the presidents.BThey are made up of history books.CAmericans are
15、interested in them.DThey have an effect on their husbands.解析:细节理解题。由第一段中“Many First Ladies have been remembered because of the ways they have influenced their husbands.”可知,第一夫人们被记住是因为她们对她们的丈夫有影响。故选D。答案:D5The examples mentioned in Paragraph 2 show that_.Athe two wives did business without their husba
16、ndsBthe two wives influenced the presidents speechesCthe two wives didnt like their husbands to make speechesDthe presidents speeches were often interrupted by their wives解析:细节理解题。由第二段第一句可知,两位妻子都对她们的总统丈夫的发言产生了影响。故选B。答案:B6Who did the most meaningful work among the first ladies?ALady Bird Johnson. BBe
17、ss Truman.CEleanor Roosevelt. DHelen Taft.解析:推理判断题。根据最后一段最后一句可知,第一夫人中,Eleanor Roosevelt做的工作最有意义。故选C。答案:C7How many First Ladies are mentioned in this passage?A3.B4. C5.D6.解析:细节理解题。文中提到了Bess Truman、Lady Bird Johnson、Helen Taft, Mrs Wilson和Eleanor Roosevelt五位第一夫人。故选C。答案:CCClose your eyes for a minute a
18、nd imagine what life would be like if you couldnt see.Imagine having to read this page, not with your eyes but with your fingers.How do you feel, then?With medical knowledge and skills today, twothirds of the worlds 42 million blind people should not have to suffer.Unluckily,rich countries have this
19、 knowledge, but developing countries do not.ORBIS is an international charitable(慈善的) organization.Its goal is to help fight blindness all over the world.Inside a DC8 airplane, there is a teaching hospital with a television room and a classroom.Doctors are taught the latest technology of helping the
20、 blind get sight again here.ORBIS is always trying to keep a closer relation among countries.ORBIS helps those developing countries by providing sightsaving training.It has taught over 35,000 doctors and nurses.They continue to treat thousands of blind people every year.They have travelled around th
21、e earth 3 times, visited 76 countries and treated over 20,000 blind people.They need your help to continue their work and free people from blindness.For just $38, you can help one person see; for $380, 10 people can see; for $1,300 helps train a doctor new skills; and for $13,000 you can provide a t
22、raining programme for a group of doctors who can make thousands of blind people see again.Your love can help them open their eyes to the world.【语篇解读】本文作者通过介绍慈善组织ORBIS,呼吁人们要帮助盲人。8How many blind people should not have to suffer with medical knowledge and skills today?A14 million. B42 million.C28 milli
23、on. D200 million.解析:数字计算题。由“with medical knowledge and skills today,twothirds of the worlds 42 million blind people should not have to suffer”可计算出42 million*2/3 28 million。故选C。答案:C9A lot of blind people in the world have to suffer because_AORBIS didnt do its best to offer helpBthere is no good medic
24、al knowledge and skillsCsome countries cant afford medical knowledge and skillsDdeveloping countries dont pay much attention to the blind解析:细节理解题。由“Unluckily,rich countries have this knowledge,but developing countries do not.”可知,世界上的许多盲人不得不遭受苦难是因为一些国家缺乏医疗知识和技术。故选C。答案:C10According to this passage, OR
25、BIS helps fight blindness by doing the following EXCEPT_Awriting this kind of articles to ask for helpBproviding sightsaving trainingCtreating thousands of blind people every yearDtrying to keep a close relation among countries解析:细节理解题。根据“ORBIS is always trying to keep a closer relation among countr
26、ies”可知D包含在内;根据“ORBIS helps those developing countries by providing sightsaving training”可知B包含在内;根据“They continue to treat thousands of blind people every year”可知C包含在内。故选A。答案:A11The purpose of this passage is to_Aintroduce a charitable organization ORBIS to peopleBcall on people to give the blind a h
27、andCtell people how they feel if they lose their eyesDexplain why ORBIS helps fight blindness解析:主旨大意题。由“They need your help to continue their work and free people from blindness.”和“Your love can help them open their eyes to the world”可知,作者写这篇文章的目的是呼吁人们帮助盲人。故选B。答案:BDPhrases like “Good sharing!” and “
28、Great job on the slide!” echo across American playgrounds.Coaches pass out ribbons to every participant.Scholar publishes a series called “Im Special!” assuring readers that the ability to play with friends and sing songs makes them special indeed.Weve been told that high selfesteem is the key to ch
29、ildrens happiness and success, and weve been praising and protecting them ever since.But has the selfesteem movement gone too far?Many experts argue that instead of raising healthy high achievers, maybe were raising a generation of narcissists(自我陶醉者)“Our old concepts of selfesteem (自尊)are oldfashion
30、ed, and parents need to send the concept to the trash heap of all things outdated and useless,” says Aaron Cooper, coauthor of I Just Want My Kids to Be Happy.While experts used to blame low selfesteem for everything from bad grades to criminal behaviour, research has shown that inflated(膨胀的)selfest
31、eem is more often the criminal.An article called Rethinking SelfEsteem by Roy made a stir when he supposed that criminals and drug abusers actually had higher selfesteem than the general population.Martin and Ervin found that the modern habit of constant praise was turning kids skeptical and unmotiv
32、ated.And esteemed child development expert TBarry recently wrote in The New York Times that the phrase “selfesteem” had lost its meaning.Parents just want their children to have a positive selfimage.And while its easy to make fun of the extremes of the selfesteem movement, its difficult to walk the
33、fine line between acquiring selfrespect and selfcenteredness.Anyway, make it clear that while you have expectations for their behaviour, you love and accept them unconditionally.True selfesteem isnt about a steady stream of applause; it develops when children know their limits and responsibilities a
34、re given enough opportunities to challenge themselves, and feel secure that theyre loved even when they fail.【语篇解读】本文讨论的是过度的自尊往往会给孩子带来不利的影响。12Whats the purpose of using phrases like “Good sharing!” and “Great job on the slide!”?ATo attract readers attention.BTo introduce the topic.CTo give the autho
35、rs opinion.DTo tell readers the key to happiness and success.解析:写作意图题。根据文章结构,作者列举“good sharing! and great job on the slide!”等现象是为了导入话题selfesteem。答案:B13According to the text, which of the following statements is TRUE?AChildren with high selfesteem are likely to be high achievers.BIn childrens develop
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
