内蒙古集宁一中(西校区)2019-2020学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2019-2020学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 校区 2019 2020 学年 高二下 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中西校区2019-2020学年第二学期期末考试高二年级英语试题本试卷满分为120分,考试时间为100分钟第I卷(选择题 共70分)第一部分:阅读理解(共两节,20小题,每小题2分,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A B C 和D)中,选出最佳选项。(共15小题,每小题2分,满分30分)AWhen you choose a friend, you should be very careful. A good friend can help you study. You can have fun together and make each other happy.
2、Sometimes you will meet fair weather friends. They will be with you as long as you have money or luck, but when you are down, they will run away. How do I know when I have found a good friend? I look for certain qualities of character, especially understanding, honesty and reliability (可靠).Above all
3、 else, I look for understanding in a friend. A good friend tries to understand how another person is feeling. He is not quick to judge. Instead, he tries to learn from others. He puts himself in the other persons place, and he tries to think of ways to be helpful. He is also a good listener.At the s
4、ame time, however, a good friend is honest. He does not look for faults (过错) in others. He notices their good points. In short, good friends will be honest to each other and accept each other.Another quality of a friend is reliability. I can always depend on a good friend. If he tells me he will mee
5、t me somewhere at a certain time, I can be sure that he will be there. If I need a favor, he will do his best to help me. If I am in trouble, he will not run away from me.There is a fourth quality that makes a friend special. A special friend is someone with whom we can have fun. We should enjoy our
6、 lives, and we would enjoy our friendship. That is why I especially like friends who are fun to be with. A good friend likes the same things I like. We share experience and learn from each other. A good friend has a good sense of humor , too. He likes to laugh with me. That is how we share in the jo
7、y of being friends. And I know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is reliable, honest, and understanding, I know Ive found a friend!1. Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend?A. honestyB. understandingC. reliabi
8、lityD. a sense of humor2. If you have fair weather friends, _ .A. you will become richB. you can be sure that you get real friendsC. you will be refused when you get into troubleD. they will give you all that they have when you need help3. Good friends need to _.A. understand each others feelingsB.
9、be helped with moneyC. always point out each others mistakesD. have money or luck4. This passage mainly discuss _ .A. the importance of having a friendB. where to choose friendsC. how to get along with friendsD. the qualities of a friend【答案】1. B 2. C 3. A 4. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲了好朋友需要具有的一些品质:理解、诚实
10、和可靠。【1题详解】细节理解题。答案定位在第二段Above all else, I look for understanding in a friend.(最重要的是,我寻找能理解别人的朋友),由此可知,作者认为在选择朋友方面,最重要的品质就是“理解”,故选B。【2题详解】推理判断题。答案定位在第一段Sometimes you will meet fair weather friends. They will be with you as long as you have money or luck, but when you are down, they will run away.(有时你
11、会遇到酒肉朋友。当你有钱或运气好时,他们会和你在一起,但当你失意时,他们会跑掉。)由此推断出如果你有酒肉朋友,当你有困难时,他们将会拒绝,故选C。【3题详解】细节理解题。答案定位在第二段A good friend tries to understand how another person is feeling.可知好朋友需要理解彼此的感情,故选A。【4题详解】主旨大意题。第一段I look for certain qualities of character, especially understanding, honesty and reliability (可靠).是全文主题句,结合全文
12、内容,可知这篇文章主要讲了好朋友需要具有的一些品质:理解、诚实和可靠,故选D。【点睛】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要事实的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。以本文第1小题为例,本题运用
13、定位法:我们根据文章第二段中的Above all else, I look for understanding in a friend.(最重要的是,我寻找能理解别人的朋友),其关键词是Above all else,与题干中的the most important意思相同,由此可知,作者认为在选择朋友方面,最重要的品质就是“理解”,故选B。BJenifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That wil
14、lpower bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelors degree.Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with
15、 the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.Jennifer now is married and has three c
16、hildren of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree c
17、lose to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jenifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.Through it al
18、l, she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed(牺牲)to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers, she says. Ho
19、wever, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family-and thats pretty powerful.5. What did Jennifer do after high school?A. She helped her dad with his work.B. She ran the family farm on
20、 her own.C. She supported herself through college.D. She taught her sisters and brothers at home.6. Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield?A To take care of her kids easily.B. To learn from the best nurses.C. To save money for her parents.D. To find a we
21、ll-paid job there.7. What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?A. Her health.B. Her time with family.C. Her reputation.D. Her chance of promotion.8. What can we learn from Jenifers story?A. Time is money.B. Love breaks down barriers.C. Hard work pays off.D. Education is the key to success.【答案】
22、5. C 6. A 7. B 8. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Jennifer在家里不能提供大学教育的情况下,通过自己的努力,以及家人的帮助完成了四年学位。她的努力不仅让自己以优异的成绩毕业,还给家人,尤其是她的三个孩子树立了榜样,让他们得到了激励。【5题详解】细节理解题。根据第二段的After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition, because there was no extra money set aside for a college e
23、ducation.(高中毕业后,Jennifer上了一所当地的技术学院来支付她的学费,因为家里没有额外的钱用来支付大学教育)可知,高中毕业后Jennifer通过自己挣钱来完成大学教学,因为家里没有额外的钱。C. She supported herself through college.(她自食其力读完了大学)符合以上说法,故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第三段的She chose the UW-Eau Claire program at Misnistry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to purs
24、ue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids.(她选择了位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UW-Eau Claire项目,因为她可以在离家近的地方攻读四年的学位。她可以开车去上课,晚上可以回家照顾孩子)可知,Jennifer选择位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UW-Eau Claire项目是因为离家近,这样便于照顾她的三个孩子。A. To take care of her kids easily.(为了方便照顾她的孩子)符
25、合以上说法,故选A项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的Jennifer sacrificed to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study.(Jennifer为了实现自己的目标牺牲了很多,她放弃了很多个和孩子待在一起的晚上,错过了很多重要的活动)可知,为了实现自己的目标Jennifer放弃了和家人待在一起的时光。B. Her time with family.(她与家人的时光)符合以上说法,故选B项。【8题详解】推理判断题。根据最后一段的Thro
26、ugh it all, she reminded in good academic standing and graduated with honors.(虽然经历了这些,但她一直保持着良好的学术地位,并以优异的成绩毕业)和However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family-and thats the prett
27、y powerful.(然而,她的孩子们在见证母亲获得学位的过程中得到了重要的一课。Jennifer是第一代毕业生,这对她的家庭来说是一种激励-这是非常强大的。)可知,Jennifer在艰苦的环境中通过自己的努力不仅以优异的成绩毕业,还给孩子树立了榜样,同时也让家人得到了激励。由此推测,我们可以从Jennifer的故事中学到:努力总会有回报。C. Hard work pays off.(努力会得到回报)符合以上说法,故选C项。CCan dogs and cats live in perfect harmony in the same home? People who are thinking
28、about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. A recent research has found a new secret of success. According to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highl
29、y likely that the two pets will get along swimmingly. Twothirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.However, it wasnt all sweetness and light. There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while fighting were observed in 10
30、% of the homes. One reason for this is probably that some of their body signals were just opposite. For example, when a cat turns its head away it signals attacking, while a dog doing the same signals giving in.In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior
31、. They are learning how to talk each others language. It is a surprise that cats can learn how to talk “dog”,and dogs can learn how to talk “cat”Whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. They can learn to read each others body signals, suggesting that
32、the two may have more in common than we previously thought. Once familiar with each others presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together on the sofa. They can easily share the same water bowl and in some cases groom (梳理) each
33、other.The meaning of this research on cats and dogs may go beyond petsto people who dont get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.9. The underlined word “swimmingly” in Paragraph 1 is clo
34、sest in meaning to _.A. earlyB. quicklyC. sweetlyD. violently10. Some cats and dogs may fight when _.A. they are cold to each otherB. they look away from each otherC. they are introduced at an early ageD. they misunderstand each others signals11 It is suggested in Paragraph 4 that cats and dogs _.A.
35、 have common interestsB. are less different than what we thoughtC. have a common body languageD. are less intelligent than what we expected12. What can we human beings learn from cats and dogs?A. We should learn to live in harmony.B. We should know more about animals.C. We should live in peace with
36、animals.D. We should learn more body languages.【答案】9. C 10. D 11. B 12. A【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要通过讲述狗和猫可以和平相处,它们相互学习、理解对方的语言,指出人们也应该和平相处,积极营造和平世界。【9题详解】词句猜测题。根据划线词后的句子 Two-thirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog(三分之二的受访家庭表示,他们的猫狗关系良好)可知划线词所在的句子意思是根据这项研
37、究,如果猫在狗之前被收养,并且在它们还很小的时候就生活在一起 (猫不到六个月,狗一岁),那么这两只宠物很可能会顺利相处。swimmingly意思是顺利地,A.early提早;B.quickly迅速地; C.sweetly顺利地; D.violently暴力地。故选C。【10题详解】推理判断题。 根据第二段One reason for this is probably that some of their body signals were just opposite.(其中一个原因可能是它们的一些身体信号正好相反)可推知,误会对方的时候,狗和猫就会打架。故选D。【11题详解】推理判断题。根据第
38、四段They can learn to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than we previously thought. (它们可以学会读懂对方的身体信号,这表明它们之间的共同点可能比我们之前认为的要多)可推知,第四段表明猫和狗并没有我们想象的那么不同。故选B。【12题详解】推理判断题。根据文章开头Can dogs and cats live in perfect harmony in the same home?(狗和猫能和谐地生活在同一个家吗?)和结尾的If
39、cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance(如果猫和狗可以学会相处,当然人们有一个很好的机会。)可推知,如果狗和猫都能和平相处,我们人类也能。故选A。DJourney Back in Time with ScholarsClassical Provence(13days)Journey through the beautiful countryside of Provence,France,with Prof. Ori Z. Soltes. We will visit some of the be
40、st-preserved Roman monuments in the world. Our tour also includes a chance to walk in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. Fields of flowers, tile-roofed(瓦屋顶)villages and tasty meals enrich this wonderful experience.Southern Spain(15days)Spain has lovely white towns and the scent(芳香)of oranges,but
41、 it is also a treasury of ancient remains including the cities left by the Greeks,Romans and Arabs. As we travel south from Madrid with Prof. Ronald Messier to historic Toledo,Roman Merida and into Andalucia, we explore historical monuments and architecture.Chinas Sacred Landscapes(21days)Discover t
42、he China of “past ages,” its walled cities,temples and mountain scenery with Prof. Robert Thorp. Highlights(精彩之处)include Chinas most sacred peaks at Mount Tai and Hangzbous rolling hills,waterways and peaceful temples. We will wander in traditional small towns and end our tour with an exceptional mu
43、seum in Shanghai.Tunisia(17days)Join Prof. Pedar Foss on our in-depth Tunisian tour. Tour highlights include the Roman city of Dougga,the underground Numidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata,uique for underground cities. Our journey takes us to
44、 picturesque Berber villages and lovely beaches.13. What can visitors see in both Classical Provence and Southern Spain?A. Historical monuments.B. Fields of flowers.C. Van Goghs paintings.D. Greek buildings.14. Which country is Prof. Thorp most knowledgeable about?A. France.B. Spain.C. China.D. Tuni
45、sia.15. Which of the following highlight the Tunisian tour?A. White towns.B. Underground cities.C. Tile-roofed villages.D. Rolling hills.【答案】13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个国家中,那些可以让人们回顾过去的著名景点。【13题详解】细节理解题。根据第一部分的We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. (我们将参观一些世
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402197.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
