2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测(十八) 阅读理解B篇保分练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测十八阅读理解B篇保分练一 WORD版含解析 2020 江苏 高考 英语 二轮 培优新 方案 专题 限时 检测 十八 阅读 理解 篇保分练 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家专题限时检测(十八)阅读理解B篇保分练(一)(共4篇,限时28分钟)AVisa last year offered up to 50 small businesses a $10,000 reward to go cashless. Though it is still too early to know what will happen to the businesses that won the competition (Visa has not announced the winners yet), the key arguments in favor o
2、f cashabandonment are that it would lead to more efficient service and carry a lower risk of theft. A recent New York Times article covered restaurants in Manhattan that take plastic only, and supporters are looking forward to an entirely cashless society.Doing away with cash may indeed sound appeal
3、ing. Supporters often note that China and India have already gone further in this direction than the United States. But a few drawbacks are obvious: Card companies such as Visa charge merchants high processing fees, the risk of fraud (诈骗) balances out the lower risk of theft, older consumers may not
4、 wish to make the change, and consumers will lose yet more privacy (large companies will have the ability to track every purchase made). Perhaps the less obvious one is that a cashless system will exclude the poor and the nearpoor, for many poor people dont have credit cards or bank accounts.Conditi
5、ons in the U. S. are nowhere near suitable for entering a cashless society; too many people would be left behind. Your young friend may be happy to accept money via PayPal or another app, your cafe may use an iPad instead of a cash register, but landlords in lowincome areas still prefer money orders
6、. Its convenient for consumers to charge, say, an outing to the nail salon but when you add the tip to your credit card bill, it may never make it to the worker.语篇解读:本文是一篇议论文。在当今社会,人们越来越少地使用现金,无现金消费在方便生活的同时,也存在着诸多问题。1. Why did Visa hold the competition?ATo support small businesses.BTo attract more u
7、sers.CTo promote cashabandonment.DTo reward successful businesses.解析:选C细节理解题。根据第一段第一句“Visa last year . reward to go cashless.”可知,Visa公司举办这一比赛是为了促进大家不使用现金。故选C。2Which is the disadvantage of a cashless society according to the author?AThe risk of fraud is lower than that of theft.BConsumers privacy has
8、 more potential risks.CMore plastic is used and causes resource waste.DThe poor and the nearpoor are unwilling to use cash.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“consumers will lose yet more privacy (large companies will have the ability to track every purchase made)”可知,在无现金社会,消费者隐私面临着更多潜在的风险。故选B。3Who would probably pr
9、efer to be paid in cash?AA landlord in a developed area.BA cafe owner.CA young person.DA worker in a nail salon.解析:选D推理判断题。根据最后一段最后一句可知,虽然对消费者来说,用信用卡支付外出去美甲沙龙的费用很方便,但是当把小费加到信用卡账单里时,美甲工作者可能永远也收不到小费。由此可推知,美甲工作者可能希望收到现金。故选D项。BGiselle Burgess knew moving into a homeless shelter with her five kids would
10、be tough for her family. For security reasons, kids cant hang out in each others rooms or in the hallway, so Burgess wanted more of a community feel.As Queens community development specialist for the Girl Scouts (女童子军) of Greater New York, Burgess already knew the benefits of joining a troop. She fi
11、gured out a_perfect_solution. So Burgess called Heidi Schmidt, director of government relations for the New York City Department of Homeless Services. Together, they formed a troop for the homeless shelter.Girl Scout troops from the other five New York boroughs (行政区) are numbered in the 1,000s, 2,00
12、0s, 3,000s, 4,000s, and 5,000s. The new troop picked 6,000 to represent the homeless girls. Other Girl Scout troops have formed in other states before, but this was the first one in New York. Just eight girls, including Burgess three daughters, attended the first meeting, but they quickly spread the
13、 word. Now, Troop 6000 has 25 consistent members. The girls had seen each other around in the building before, but the meetings turned them into friends.Troop members range in age from five years old to early teens, but the age gap doesnt get in the way of their sisterly bond. The older members are
14、protective of the younger, helping them with activities. Not only are they spreading love, but theyre learning responsibility.The troop is already inspiring feminist leadership in the girls. Even beyond their weekly activities learning about a theme like womens suffrage (选举权), financial literacy, or
15、 first aid, the girls are stepping up as leaders. Every meeting, they shoulder responsibilities such as handing out snacks, taking attendance, and cleaning up. “It builds in this level of respect because they all know they have to come around and take the role on,”says Schmidt.And that responsibilit
16、y lasts beyond the Girl Scout meetings. The troop is trying to get the rest of the community involved. Burgess and Schmidt hope to encourage women to take on leadership roles with the troop and to bridge the gap between the shelter and the rest of the neighborhood. “Its good for families to know the
17、yre embraced and welcomed by the community. The girls can go on to do great things and not be restricted by their current situation,” says Schmidt.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了Giselle Burgess 与 Heidi Schmidt 通过努力为纽约无家可归的女孩成立了纽约第一个女童子军的相关内容。4What does the underlined phrase “a perfect solution” refer to?AStarti
18、ng a Girl Scout troop in the homeless shelter.BCalling on people to donate to help homeless girls.CRaising homeless girls awareness of selfprotection.DAsking for relevant policies to protect homeless girls.解析:选A词义猜测题。根据第二段中的“So Burgess called Heidi Schmidt . they formed a troop for the homeless shel
19、ter.”可知,Burgess想出的最佳解决方案是为收容所那些无家可归的女孩成立女童子军。故选A。5What can we know about the girls joining Troop 6000?AThey organize activities every other week.BThey support each other and spread positivity.CThey are required to have certain leadership qualities.DThey are encouraged to realize their full potential
20、.解析:选B推理判断题。根据第四段中的“The girls had seen each other . the meetings turned them into friends.”和第五段中的“their sisterly bond” “The older members are protective of the younger, helping them with activities. Not only are they spreading love, but theyre learning responsibility.”可知,这些女孩互相帮助,不仅传播爱,而且学会了承担责任。由此可
21、知,加入Troop 6000的那些女孩互相帮助,并传播着积极、正能量的东西。故选B。6. What is the most suitable title for the passage?AWhy Girl Scout troops are badly needed in NYCBHow Girl Scout troops are originated and developedCNYCs Girl Scout troops expand to all five boroughsDNYC launches its first Girl Scout troop for homeless girls
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402338.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
