2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练(九) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练九 WORD版含解析 2020 高考 英语 江苏 专用版 考前 冲刺 限时 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时训练(九).阅读理解A话题:书店难度:A Brief History of WaterstonesWaterstones is the largest bookstore chain in the UK and Ireland,with 296 stores and 4,500 employees,but its market share has recently declined and sales have been poor.The book market suffered during the economy declines and the emergence of new e-
2、readers,such as the Amazon Kindle,was pulling more customers away from the high street.A & NN will pay for Waterstones in two parts,one of 40 million and one of 13 million.The deal will only complete if HMV can renegotiate its bank facilities,though HMV says the banks are supportive of the sale.Pens
3、ion trustees and the pensions regulator also have to approve.HMV chief executive Simon Fox said A &NN would be a good home for Waterstones,while the sale will reduce borrowings and enable HMV to focus on plans for transforming the business into a broad-based entertainment business.A & NN will appoin
4、t James Daunt as managing director of Waterstones once the deal completes.Mr Daunt currently runs Daunt Books,a small chain of London-based bookshops he founded in 1990.Waterstones founder Tim Waterstone opened his first store in 1982 at a time when fellow book lovers were presented with few options
5、 on the high street.The top bookseller was WH Smith,Mr Waterstones former employer of eight years before he was dismissed,which he felt was failing to go into a broad market of literature fans.The first store was opened in Old Brompton Road,and the former bankers intuition was correct as the chain w
6、ent from strength to strength.Mr Waterstone,who has written four novels,saw a recovery in the market driven by demand for the works of a new wave of literary stars including Salman Rushdie,Ian McEwan,John Banville and Martin Amis.Having founded the firm with his 6,000,Mr Waterstone sold the chain to
7、 his former employer WH Smith in 1993 for 47 million.语篇解读本文讲述了连锁书店Waterstones的变迁。1.According to the passage,who is the most likely to be the managing director of Waterstones in the near future?A.Mr Waterstone. B.John Banville.C.James Daunt. D.Simon Fox.答案C解析细节理解题。根据第五段第一句“A & NN will appoint James D
8、aunt as managing director of Waterstones once the deal completes.”可知C项正确。2.What does the underlined word “intuition” mean in the passage?A.Instinctive knowledge. B.Mental image.C.Calm consideration. D.Indirect suggestion.答案A解析词义猜测题。根据intuition所在的段落中的“as the chain went from strength to strength”以及全文语
9、境可知intuition表示的是银行家的“直觉”,故选A项。B话题:失眠难度:A new study from the University of Pennsylvania School of Medicine suggests that getting out of bed when you cant sleep might prevent your sleepless night from becoming chronic insomnia(慢性失眠).After monitoring these sleep habits of 416 participants for one year,
10、researchers found that night owls who restricted their time in bed were more likely to sleep soundly once they did fall asleep.Those who remained in bed when they couldnt sleep,on the other hand,were more likely to develop chronic insomnia.While this advice may seem counterintuitive at first,it make
11、s sense once you understand what causes your sleeplessness.“Those with insomnia typically extend their sleep opportunity,” said Michael Perlis,PhD.“They go to bed early,get out of bed late,and they nap.While this seems a reasonable thing to do,and may well be in the short term,the problem in the lon
12、ger term is that it creates a mismatch between the individuals current sleep ability and their current sleep opportunity;this fuels insomnia.” These seemingly harmless habits could be causing your insomnia,too.“So if youre struggling to fall asleep at night,try getting out of bed and using that time
13、 to read a book or write in a journal.Not only could you fall asleep in just an hour,but you will also do so faster and sleep better than if you had just stayed in bed,” Perlis told Real Simple.“And try to resist the urge to take a nap or sleep in the next day;powering through can help you fall asle
14、ep the following night.”语篇解读本文是一篇说明文。一项新的研究发现,失眠时不应强迫自己入睡,最好的做法是起床做点其他的事,这样可以预防慢性失眠。3.What does the underlined word “counterintuitive” in Paragraph 3 mean?A.Contrary to common belief.B.Unlike anything else.C.Similar to first reaction.D.Beyond wildest imagination.答案A解析词义猜测题。根据第三段内容和画线词所在句“While this
15、advice may seem counterintuitive at first,it makes sense once you understand what causes your sleeplessness.”可知,尽管一开始你可能会觉得这条建议违反常理,但一旦你明白失眠的原因就会觉得它(这条建议)合乎情理。由此可推知,画线词和make sense应表达相反的意思。所以“counterintuitive”意为“(想法、提议等)违反常理的”,和“contrary to common belief”意思相近。故选A。4.What does Perlis advise for a sleep
16、less night?A.Get out of bed. B.Remain in bed.C.Keep wide awake. D.Take a nap.答案A解析细节理解题。根据最后一段第一句“So if youre struggling to fall asleep at night,try getting out of bed and using that time to read a book or write in a journal.”可知,Perlis建议失眠时起床做其他的事。故选A。5.Whats the authors purpose in writing the text?
17、A.To promote a healthy lifestyle.B.To introduce a new finding.C.To encourage similar study.D.To discuss the cause of sleeplessness.答案B解析写作意图题。通读全文可知,文章主要介绍了一项关于失眠的新研究,即失眠时最好的做法是起床做其他的事。由此可知,作者写本文的目的是向读者介绍这项研究的内容。故选B。C话题:细菌难度:If youre making resolutions for a healthier new year,consider a gut makeove
18、r.Refashioning the community of bacteria and other microbes living in your intestinal tract,collectively known as the gut microbiome,could be a good long-term investment in your health.Trillions of microbial cells inhabit the human body,outnumbering human cells by 10 to one according to some estimat
19、es,and growing evidence suggests that the rich array of intestinal microbiota helps us process nutrients in the foods we eat,bolsters the immune system and does all sorts of odd jobs that promote sound health.A diminished microbial ecosystem,on the other hand,is believed to have consequences that ex
20、tend far beyond the intestinal tract,affecting everything from allergies and inflammation,metabolic diseases like diabetes and obesity,even mental health conditions like depression and anxiety.Much of the composition of the microbiome is established early in life,shaped by forces like your genetics
21、and whether you were breast-fed or bottle-fed.Microbial diversity may be further undermined by the typical high-calorie American diet,rich in sugar,meats and processed foods.But a new study in mice and people adds to evidence that suggests you can take steps to enrich your gut microbiota.Changing yo
22、ur diet to one containing a variety of plant-based foods,the new research suggests,may be crucial to achieving a healthier microbiome.Altering your microbiome,however,may not be easy,and nobody knows how long it might take.Thats because the ecosystem already established in your gut determines how it
23、 absorbs and processes nutrients.So if the microbial community in your gut has been shaped by a daily diet of cheeseburgers and pepperoni pizza,for example,it wont respond as quickly to a healthy diet as a gut shaped by vegetables and fruits that has more varied microbiota to begin with.“The nutriti
24、onal value of food is influenced in part by the microbial community that encounters that food,” said Dr Jeffrey Gordon,the senior author of the new paper and director of the Center for Genome Science and Systems Biology at the Washington University School of Medicine in St.Louis.“Nutritional compone
25、nts of a healthy diet have to be viewed from the inside out,” he said,“not just the outside in.”One of the questions the study set out to answer was how individuals with different diets respond when they try to improve their eating habits.The scientists harvested gut bacteria from humans,transplante
26、d them into mice bred under sterile conditions,and then fed the mice either American-style or plant-based diets.The scientists then analyzed changes in the mices microbial communities.Of interest,the scientists harvested the gut bacteria from people who followed sharply different diets.One group ate
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402597.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
