2020-2021学年外研版英语必修3阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3阶段综合检测4 WORD版含解析 2020 2021 学年 外研版 英语 必修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIn todays society, language plays a key role in defining gender(性别) by vocabulary, and also the nonverbal(非语言的) vocabulary.Each one of these different types of ways of communicating is obviously different between men and women.Many different studies show that men te
2、nd to talk much more than women.It has also been proven that women tend to speak faster than men; this is due to the fact that women tend to be interrupted more often than men are, and also have the ability to speak more clearly, precisely, and more quickly than men.In one study it was found that wo
3、men spoke for an average of three minutes describing a painting, as opposed to the thirteenminute average it took men to describe it.Men and women also tend to have a very different nonverbal way of communicating, which can also make it very hard for one another to understand what the opposite sex i
4、s trying to say.Mens body language is much more reserved when they are talking to women.Men tend not to make as much eye contact and they generally stay farther away from women when talking to them.Men avoid other peoples body space while talking, and they also tend to sit back when talking.All of t
5、hese have given off the impression of disinterest or boredom.Women are by far better listeners and much more enjoyable to talk with and they tend to raise more topics for conversation.Women also make it clearer whether or not the conversation is going somewhere or just stuck in neutral.After learnin
6、g about our styles of communicating with each other, I have decided that although men have not quite mastered communicating, what fun would it be if we all spoke the same “language”? The little games men and women play with each other while conversing would be lost.The question everyone asks himself
7、 or herself after talking with someone of the opposite sex, “I wonder if theres something there?” would no longer exist.【语篇解读】本文主要介绍了男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同的现象。1What does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to?AThe differences between mens and womens languages.BThe different speed of me
8、ns and womens speech.CThe ability of mens and womens spoken language.DThe nonverbal vocabulary of men and women.B代词指代题。由this承接第二段中的“It has also been proven that women tend to speak faster than men”可推知,此处的this指代女性比男性说话快的现象,故选B。2In what way do men and women differ according to the third paragraph?ASpe
9、ed of understanding.BUnderstanding of speech roles.CPoliteness of communication.DApplication of body language.D推理判断题。根据第三段的整体内容,尤其是该段第二句“Mens body language is much more reserved when they are talking to women”可推知,本段主要讲的是男性和女性在非语言表达方式上的不同,即肢体语言使用上的差异,故选D。3What is the best title for the text?AWomen, b
10、orn excellent talkersBMens and womens social rolesCVocabulary and communicationDOpposite gender, different languageD标题判断题。根据第一段的话题导入,并结合全文的整体内容可推知,本文主要讲的是男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同,故选D。BResearchers have uncovered a village that may have been home to the builders of Stonehenge(巨石阵),the mysterious circu
11、lar stone monument in England.The village of small houses dates back to about 2 600 BC.Thats about the same time Stonehenge was built.“Clearly,this is a place that was of enormous importance,”said researcher Mike Parker Pearson.The ancient houses are at a site known as Durrington Walls,about two mil
12、es from Stonehenge.Researchers believe Stonehenge was a memorial site or cemetery for the villagers.The village also had a wooden version of the stone circle.It may have been used by people attending festivals at Stonehenge.Eight of the houses have been excavated or dug up.Researchers say there may
13、be as many as 25 of them.The wooden houses were square and about 14 feet long each side.There are signs of bed frames along the walls and of a dresser or storage unit.The houses were also bad fireplaces.Two of the houses were separate from the others and may have been the homes of community leaders.
14、Researchers say those sites didnt have the debris(残骸)and household trash that was found in the other homes.Stone tools,animal bones,arrowheads and other artifacts were found throughout the village site.【语篇解读】本文介绍了研究人员在巨石阵附近的一个考古发现巨石阵建造者的家乡。4The village is of great importance in that Ait was differen
15、t from other villages of the timeBit may have been home to the builders of mysterious StonehengeCit may become an attractive tourist siteDit had 25 old houses newly excavatedB细节理解题。由第一段第一句和第二段可知。5According to the text,what might NOT be found throughout the village?AA stone tool.BAn animal bone.CAn a
16、rrowhead. DAn iron spade.D细节理解题。由最后一段最后一句可知D项未被提及。6Which of the following is NOT true of the village?AThere may be 25 of them already dug up.BThe houses of the village were wooden and square.CThere were signs of bed frames along the walls.DThere were fireplaces.A细节理解题。由倒数第二段第一、二句可知A项错误。7The aim of t
17、his text would probably be Ato encourage more people to love research workBto advise people to protect ancient sitesCto introduce a new discoveryDto attract more visitors to comeC写作目的题。全文介绍了研究人员在巨石阵附近的一个考古发现。CRaising children has traditionally been a mothers role.People think that kids have to be wi
18、th mothers mostly,but the modern sociology says when a father is not involved in life,it leads to problems.Children abandoned or ignored by their fathers do not succeed as well as children in families where both parents are involved.At the River House in Maryland,a church community is running a prog
19、ram called the Mens Retreat with the purpose of helping men become better fathers.Here fathers can get parental advice.The program is also open to children who dont have fathers in their lives.For them,the program is an opportunity to interact (互动) with male role models.Businessman Pavel says though
20、 the Mens Retreat may take up some of his time to earn money,it has been a good opportunity to spend quality time with his son.He has realized that for boys,Father is the first teacher.And the gathering is also a great chance to think about how to improve the relationship with his wife.Program organ
21、izer Victor Visotski notes that the son is going along his fathers path and learns from him.The fathers role in a daughters life is as important as that in his sons life.A father for a daughter is a hero and he is the first man she admires.It is important that the father creates a family atmosphere
22、filled with love,because the daughter observes the behavior of her father closely.Mr.Visotski says a father must take his duties as a parent as seriously as his career.Setting aside quality time to spend with his child is a good start.【语篇解读】本文为说明文。抚养孩子历来被认为是母亲的角色。但在生活中,父亲对孩子的影响也是非常重要的。马里兰州举行的“男人的静修”
23、活动可以帮助男人更好地扮演父亲的角色。8We can learn from the modern sociology that Aa fathers role in childrens life is importantBa father can teach children more than a motherCraising children should be a fathers responsibilityDchildren having no fathers are less likely to succeedA推理判断题。由第一段“.when a father is not inv
24、olved in life,it leads to problems.”可知,现代社会学指出,生活中缺少父亲这个角色会导致许多问题。由此可知,父亲在孩子成长过程中起着重要作用。9Which of the following is TRUE about the Mens Retreat?AIt is for kids who are abandoned.BIt aims to help men relax after work.CChildren are not allowed to attend it.DIt shows men how to act as fathers well.D细节理解
25、题。由第二段“.with the purpose of helping men become better fathers.”可知,“男人的静修”活动目的是帮助男人成为更好的父亲。10What does Pavel think of the Mens Retreat?AIt is a waste of time and money.BIt can help him find a new job at school.CIt is a good chance for family gathering.DIt helps him become a good father and husband.D推
26、理判断题。由第三段可知,Pavel说尽管参加这个活动会占用一些赚钱的时间,但这是一个和儿子共度美好时光、思考如何改善夫妻关系的好机会。由此可知,他认为这个活动不但会使他成为一个好父亲,还会成为一个好丈夫。11According to Victor Visotski, Aa father has little influence on his daughterBa daughter usually looks down upon her fatherCfathers must learn to balance parenting and workDfathers should play the
27、main role in raising childrenC细节理解题。由最后一段可知,Victor Visotski指出男人要像认真工作一样认真承担起做父亲的责任。DEverything,no matter how great it is,will always have its problems.If you ever find yourself in an argument about renewable (可再生的)energy with someone who needs to receive more education,do your part for the environme
28、nt by giving the following facts.Argument one:renewable energy is expensive.This argument is only a surface truth.For a large house or small business,to start using renewable energy can be expensive at first.Theres a lot of equipment to buy.However,in the following 10 or 20 years,youll never see ano
29、ther power bill again.If you make lots of energy,you might even be able to sell it back to the power company.Argument two:renewable energy takes up a lot of space.If you have a small yard,people might have told you that youll never be able to fit solar (太阳能的)energy equipment in there.Even if you can
30、t,look at land for sale close to your place.If your neighbors are interested in going green,you might be able to go in together to buy a piece of land and build a large solar farm you can share.Many houses can benefit from one solar farm.Not everyone needs a big yard.Argument three:renewable energy
31、isnt necessary.Renewable energy allows us to power our lives without using up anything.We dont need to do muchwe can just make receptacles (容器)for the free,renewable energy that already surrounds us.When you think about it,its almost like wasting energy if we dont collect it.Argument four:renewable
32、energy isnt as efficient(效率高的)A UK based study on renewable energy actually found that it was a lot more efficient than traditional energy sources,Since it produces almost no waste heat,while most other energy sources can produce more than half of their production in waste heat,its safe to say that
33、using the energy we already have in our daily life can be more than twice as efficient.【语篇解读】本文是议论文。文章讨论了使用可再生能源的必要性。12Why did the author write the text?ATo develop arguments against renewable energy.BTo explain why renewable energy should be used.CTo teach people to make full use of renewable energ
34、y.DTo show the importance of protecting the environment.B推理判断题。由第一段中的“If you ever find yourself in an argument about renewable (可再生的) energy with someone who needs to receive more education,do your part for the environment by giving the following facts.”可知,作者写这篇文章是为了反驳那些反对使用可再生能源的人。13Whats the weak
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广西南宁市第三中学2017_2018学年高一数学下学期期末考试试题理PDF2018071001264.pdf
