内蒙古巴彦淖尔市乌拉特前旗第一中学2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古巴彦淖尔市乌拉特前旗第一中学2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 巴彦淖
- 资源描述:
-
1、2020-20学高二下期末考试英语试卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共20小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项AThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of
2、 European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Lay
3、out:The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th- to 15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci , Cranach, Michelan
4、gelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titian and Veronese.The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van de Dyck, Velzquez, Claude and Vermeer.The East Wing houses 18th- to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Cons
5、table, Renoir and Van Gogh. Opening Hours: The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm (Fridays 10 am to 9 pm ) and is free, but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-m
6、inute walk), and Piccadilly Circus (8-minute walk).1. In which wing can you see religious paintings?A. In the West WingB. In the North WingC. In the East WingD. In the Sainsbury Wing2. According to the passage, which of the following is TRUE?A. The National Gallery is the biggest British national ar
7、t museum.B. The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm.C. The Gallery is completely free.D. There are four exhibition areas in the National Gallery.3. Where does the text probably come from?A. A museum guide.B. An artist magazine.C. A news report.D. A tourist map.【答案】1. D 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇
8、说明文。主要介绍了英国伦敦国家美术馆,具体分为四大板块:整体描述、布局、开放时间以及可以到达美术馆的地铁站。【1题详解】细节理解题。根据Description:(描述)下列段落中“It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.(这里收藏了2300多件欧洲艺术品,从13世纪的宗教画作到雷诺阿和梵高的现代画作。)”可知,
9、这里有13世纪的宗教画作,即13世纪的绘画作品有宗教画作。再根据Layout:(布局)下列段落中“The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th- to 15th-century paintings(建筑西侧的现代Sainsbury Wing收藏着13至15世纪的绘画作品)”可知,在Sainsbury Wing可以看到13世纪的宗教画作。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Layout:(布局)下列段落中可知,国家美术馆包括The modern Sainsbury Wing、The main
10、West Wing、The North Wing和The East Wing共四个展区。故选D项。【3题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了英国伦敦国家美术馆,具体分为四大板块:整体描述、布局、开放时间以及可以到达美术馆的地铁站。从而推断这段文字来自于博物馆旅游指南。故选A项。BA teenager of 17 walks into a corner store and grabs a Coca-Cola, but the cashier refuses to sell it to him because he is underage. That rule is expected t
11、o soon become reality in parts of Mexico, as lawmakers in several states push legislation (立法)to keep junk food away from children. know it can sound a bit difficult but we have to take action now, says Lopez, a lawmaker in Oaxacas Congress.More than 70,000 Mexicans have died from COVID-19, the worl
12、ds fourth-highest recorded death toll, tracked by Johns Hopkins University. 89% of those who died in Mexico had an underlying medical condition such as obesity, diabetes (糖尿病),high blood pressure and heart problems. That has led to a new urgency to change diets so that the younger generation doesnt
13、suffer those illnesses.The critics, however, say the leaders are using preexisting health conditions in COVID-19 patients to distract from a weak government response to the virus outbreak. Yet few people would deny that the country consumes large amounts of sugar-sweetened drinks and processed snack
14、s with little nutrition - or that Mexico has a major weight problem.Oaxacas governor approved the states junk food prohibition last week. Legislators still have to complete the legal systems, and punishment could include fines and even jail. Lopez says legislators from all over the country have call
15、ed her for advice. Many other states are debating a junk food ban. However, a nationwide law would not be easy. There are powerful commercial interests that least want it to happen, but we must prioritize the well-being of our children, Lopez says.4. What is Lopez s attitude towards the junk food?A.
16、 Negative.B. Neutral.C. Positive.D. Indifferent.5. What does the underlined word distract mean in paragraph 3?A Keep distance.B. Avoid illnesses.C. Break away.D. Shift attention.6. Which of the following statements is true?A. Selling children junk food has been banned nationwide in Mexico.B. Most Me
17、xicans who died of COVID-19 had other health problems.C. The younger generation doesnt suffer any weight problems.D. People who break the prohibition in Oaxaca will only be warned.7. According to the last paragraph, who are most likely to oppose the legislation?A. Teenagers.B. Legislators.C. Soft dr
18、ink companies.D. State governors.【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,介绍了墨西哥瓦哈卡州正在推动立法,禁止儿童食用垃圾食品。【4题详解】推理判断题。根据第一段“That rule is expected to soon become reality in parts of Mexico, as lawmakers in several states push legislation (立法)to keep junk food away from children. know it can sound a bit d
19、ifficult but we have to take action now, says Lopez, a lawmaker in Oaxacas Congress.”(这一规定预计很快将在墨西哥部分地区成为现实,因为一些州的立法者正在推动立法,禁止儿童食用垃圾食品。我知道这听起来有点困难,但我们现在必须采取行动,”瓦哈卡州会议员洛佩兹说)可知,洛佩兹对垃圾食品持否定态度,故选A。【5题详解】词句猜测题。根据划线词后的“a weak government response to the virus outbreak.”可知,政府在应对新冠病毒上是乏力的,因此此处是说批评人士认为领导人拿新冠患
20、者先前存在的健康状况当借口来转移公众对政府应对乏力的注意力,由此可知划线词词义为“转移注意力”,故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段“More than 70,000 Mexicans have died from COVID-19, the worlds fourth-highest recorded death toll, tracked by Johns Hopkins University. 89% of those who died in Mexico had an underlying medical condition such as obesity, diabetes (
21、糖尿病),high blood pressure and heart problems.”(据约翰霍普金斯大学的数据,超过7万墨西哥人死于新冠病毒,这是世界上有记录以来死亡人数第四高的病毒。在墨西哥,89%的死者有潜在的疾病,如肥胖、糖尿病、高血压和心脏病)可知,很多死于新冠病毒的墨西哥人有其他健康问题,故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“There are powerful commercial interests that least want it to happen, but we must prioritize the well-being of our children,
22、 Lopez says.”(“有强大的商业利益集团最不希望这种情况发生,但我们必须优先考虑我们孩子的福祉”)并结合第一段“A teenager of 17 walks into a corner store and grabs a Coca-Cola, but the cashier refuses to sell it to him because he is underage.”(一个17岁的少年走进街角的一家商店,拿了一瓶可口可乐,但是收银员拒绝卖给他,因为他还未成年)可知,饮料公司的利益受到的冲击最大,最有可能反对这项立法,故选C。CIn New Brighton, Minnesota
23、, the Bartz brothers(Connor, Austin, and Trevor)have built beautiful snow sculptures in their front yard for the past five years. But theyre not ordinary snowmen-theyre huge and sea-themed! The tradition began in 2012, after a family fishing trip in Florida, where Connor, then 17, caught a puffer fi
24、sh. It encouraged the boys to make a super-sized fish out of snow. So they got to work, collecting as much snow as possible from around their neighborhood. After eight hours of shoveling(用铲子铲)and sculpting snow their 5-foot-tall puffer fish was complete. And it was a big hit! Before long. the locals
25、 and TV reporters began stopping by their front yard to enjoy their creation.“Each winter, we decide which sea animals would work best and be the most fun to build,” Trevor said. Since 2012, theyve made a shark, a turtle, an octopus(章鱼)and so, on, Their favorite is the octopus, which they built in 2
26、016. It is their biggest sculpture yet, taking nearly 500 hours(and 150 tons of snow)to make! The brothers also made sure it was just as much fun for visitors. “We liked that it was kid-friendly, with tentacles(触须)you could slide under,” Connor said. Named by Facebook fans, Octavius the octopus was
27、a star appearing on national news stations. To make the most of their project, the boys decided to raise money for a good cause. “Given that our work is made from snow, it made sense to collect money to help provide drinking water to people in need,” Austin said. They teamed up with One Days Wages,
28、an organization that provides clean water to people in Haiti. By the end of winter, the brothers had raised $17, 263! Their advice for anyone with big dreams: “If you want to be successful, work hard and have a good attitude,” Austin said. “Success might not come immediately. but take joy in what yo
29、u are doing now. When we were younger, we made many snow creations that did not make the news, but we still had a pleasurable experience!”8. What inspired the Bartz brothers to start their creations?A. Their family traditions.B. A fish caught by Connor.C. Austins snowmenD. Their neighbors praise.9.
30、Which one is TRUE about Octavius the octopus?A. It was the boys first creation.B. It was the boys smallest sculpture.C. It helped the boys make a lot of money.D. It attracted wide attention.10. What suggestion did the Bartz brothers make?A. Think twice.B. Learn to be creative.C. Start small and enjo
31、y it.D. Make use of everything.11. Which of the following can best describe the Bartz brothers?A. Imaginative and caring.B. Childish and friendly.C. Open-minded and smart.D. Hard-working and courageous.【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道类文体。文章主要讲述了巴茨兄弟(康纳,奥斯丁和特雷弗)在过去五年中在他们的前院里建造了漂亮海洋主题雪雕。 【8题详
32、解】细节理解题。根据第二段中的The tradition began in 2012 . It encouraged the boys to make a super-sized fish out of snow(这一传统始于2012年它鼓励孩子们用雪做一条超大号的鱼。)可知,康纳在一次钓鱼旅行时捕了一条河豚鱼,这让三兄弟萌生出了用雪堆一条大鱼的想法。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第四段中的Named by Facebook fans, Octavius the octopus was a star, appearing on national news stations(被Faceb
33、ook粉丝命名为Octavius的章鱼是出现在国家新闻电台的明星。)可知,三兄弟做的章鱼雪雕集观赏性、娱乐性于一身,引起了人们的广泛关注。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中的Success might not come immediately . but we still had a pleasurable experience(成功可能不会马上到来但我们仍然有一个愉快的经历。)可知,三兄弟给有梦想的人的建议是:成功不是一蹴而就的,要从小事做起,并学会乐在其中。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据第三段中的Since 2012, theyve made a shark, a
34、 turtle, an octopus and so on(从2012年开始,他们制作了鲨鱼、海龟、章鱼等等。)及倒数第二段中三兄弟与保护饮水资源组织的合作并为其筹款的事情可知,他们既富有创造性又有爱心。故选A项。【点睛】DThe populations of common animals are just as likely to rise or fall in number in a time of accelerating global warming as those of rare species, a study suggests.Until recently, scientist
35、s were still accumulating data on how animal populations were shifting over time globally across the different regions of the planet.Making use of the newly available data, a team of University of Edinburgh researchers studied nearly 10000 animal populations recorded in the Living Planet Database be
36、tween 1970 and 2014 to provide a new perspective on animal population change. These include records of mammals, reptiles, sharks, fish, birds and amphibians.The team found that 15 percent of all populations declined during the period, while 18 percent increased and 67 percent showed no significant c
37、hange. Amphibians were the only group in which population sizes declined, while birds, mammals and reptiles experienced increases. The overall decline in amphibians makes them a priority for conservation efforts, researchers say, as their loss could have knock-on effects in food chains and wider eco
38、systems.Gergana Daskalova, of the University of Edinburghs School of GeoSciences, who led the study, said, “We often assume that declines in animal numbers are prevalent everywhere. But we found that there are also many species which have increased over the last half of a century, such as those whic
39、h do well in human-transformed landscapes or those which are the focus of conservation actions.”Dr. Isla Myers-Smith also of the School of GeoSciences, who co-authored the study, said, “Only as we bring together data from around the world, can we begin to really understand how global change is influ
40、encing the biodiversity of our planet.”12. With the global temperature rising, what happens to the animals?A. Rare animal species tend to decline.B. Common animal species tend to increase.C. Global wanning is accelerating with the loss of animal species.D. The population of common animals changes ju
41、st like rare ones.13. How did scientists carry out the study?A. By analyzing existing information.B. By studying animals,behavior.C. By comparing different studies.D. By recording the data of animals.14. What does the underlined word “prevalent” in Paragraph 5 mean?A. Sharp.B. Common.C. Steady.D. Re
42、lative.15. What is Dr. Isla Myers-Smiths attitude toward the study?A. Objective.B. Optimistic.C. Subjective.D. Pessimistic.【答案】12. D 13. A 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。一项研究表明,在全球变暖加速的时代,普通动物的数量可能会增加或减少,就像稀有物种一样。文章主要介绍了这项研究发展的过程、发现和研究人员对此的看法。【12题详解】细节理解题。根据第一段“The populations of common animals are just
43、 as likely to rise or fall in number in a time of accelerating global warming as those of rare species, a study suggests. (一项研究表明,在全球变暖加速的时代,普通动物的数量可能会增加或减少,就像稀有物种一样)”可知,随着全球气温的上升,普通动物的数量变化会像稀有动物一样。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“Making use of the newly available data, a team of University of Edinburgh rese
44、archers studied nearly 10000 animal populations recorded in the Living Planet Database between 1970 and 2014 to provide a new perspective on animal population change. (爱丁堡大学的一个研究小组利用最新的数据,研究了1970年至2014年Living Planet数据库中记录的近10000种动物种群,为动物种群变化提供了新的视角)”可知,科学家们通过分析现有信息来进行这项研究。故选A。【14题详解】词句猜测题。根据划线词后文“Bu
45、t we found that there are also many species which have increased over the last half of a century, such as those which do well in human-transformed landscapes or those which are the focus of conservation actions. (但我们发现,在过去的半个世纪里,也有很多物种数量增加了,比如那些在人类改造的环境中生存得很好的物种,或者是保护行动的焦点的那些物种)”以及上文“We often assume
46、 that declines in animal numbers are”可知,but表示转折,说明Gergana Daskalova经常假设动物数量的减少在世界各地都很普遍,结果却发现在过去的半个世纪里,也有很多物种数量增加了,即划线词意思是“普遍的”。A. Sharp.锐利的;B. Common.普遍的;C. Steady.稳定的;D. Relative.有关的。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Dr. Isla Myers-Smith, also of the School of GeoSciences, who co-authored the study, said, “
47、Only as we bring together data from around the world, can we begin to really understand how global change is influencing the biodiversity of our planet.”(同样来自地球科学学院的Isla Myers-Smith博士是这项研究的合著者,她说:“只有当我们把世界各地的数据汇集在一起时,我们才能开始真正了解全球变化是如何影响我们星球的生物多样性的。”)”可推知,Isla Myers-Smith博士对这项研究持客观态度。故选A。第二节(共5小题;每小题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405689.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
