2023中考英语真题分类汇编32补全对话考点2填空型(第01期)(全国通用)(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023 中考 英语 分类 汇编 32 对话 考点 填空 01 全国 通用 解析
- 资源描述:
-
1、2023年中考真题英语分项汇编专题14 补全对话 考点2 填空型(第01期)(2023湖南郴州统考中考真题)通读下面的对话,然后根据上下文补全对话。A: Hello? This is Lily.B: Hi, Lily. Its Ted here. 1 ? A: Im watching TV. Whats up?B: Summer vacation is coming. My daughter Kate is going to spend her vacation in your city.A: Great! 2 ?B: She will stay for two weeks.A: Well,
2、I havent seen her for two years. I remember she used to be short and have long hair. 3 ?B: She is tall and has short hair now.A: 4 ?B: She is arriving on July 3rd. Can you meet her at the train station?A: 5 . Ill drive there to meet her then.【答案】1What are you doing 2How long will she stay 3What does
3、 she look like now 4When is she arriving 5No problem【导语】本文是二人在打电话,谈论Ted的女儿Kate要来过暑假的相关事宜。1根据“Im watching TV.”可知,此处应询问对方正在做什么,故填What are you doing。2根据“She will stay for two weeks.”可知,此处询问她会待多久,故填How long will she stay。3根据“She is tall and has short hair now.”可知,此处询问她现在的样貌,故填What does she look like now
4、。4根据“She is arriving on July 3rd.”可知,此处询问她什么时候到达,用现在进行时表将来,故填When is she arriving。5根据“Can you meet her at the train station?”和“Ill drive there to meet her then.”可知,此处应回答没问题,可以去火车站接她。故填No problem。(2023陕西统考中考真题)根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。(Peter, a student from the UK studying in Xian, meets hi
5、s mom at the airport in the morning. )Son: Hi, mom. I miss you so much. Mom: 6 . Youve been in Xian for one year. How is it going? Son: Pretty good. People here are very friendly, and there are many places of interest. This afternoon, lets visit the Bell Tower first. Mom: 7 ?Son: It is called the Be
6、ll Tower because there is a big bell in the tower. It was used to tell time in the past. Mom: Thats interesting. Its like Big Ben in our country. 8 ?Son: No, its not far. Its just 10 minutes walk from the hotel. Mom: Thats good. (In the evening, they take a walk near Dayan Pagoda. )Mom: Wow, the nig
7、ht view here is amazing. Son: Yes, mom. Look, Dayan Pagoda! It was built over 1,300 years ago and its well-protected. Mom: Unbelievable! Such a long time! 9 ? Son: They are poems, written on lights. Mom: Thats cool. Xian is rich in history and culture. Can you show me around other places? Son: 10 .
8、We can also go to many other beautiful places in Shaanxi. They are worth visiting. Mom: Great. Im sure I will have a wonderful time.【答案】6I miss you too/Me too7 Why is it called the Bell Tower 8Is it far (from the hotel) 9What are they/these/those 10Sure/No problem/Of course/Yes/Yes, I can【导语】本文是在机场,
9、Peter和妈妈关于西安名胜古迹的一段对话。6根据“Hi, mom. I miss you so much.”可知此处应回答“我也想你”。故填I miss you too/Me too。7根据“It is called the Bell Tower because there is a big bell in the tower.”可知此处指询问为什么被称为钟楼。故填Why is it called the Bell Tower。8根据“No, its not far. Its just 10 minutes walk from the hotel.”可知此处是一般疑问句,且询问离酒店是否远。
10、故填Is it far (from the hotel)。9根据“They are poems, written on lights.”可知此处是询问大雁塔上面的是什么。故填What are they/these/those。10根据“Can you show me around other places?”和“We can also go to many other beautiful places in Shaanxi. They are worth visiting.”可知此处是作肯定回答。故填Sure/No problem/Of course/Yes/Yes, I can。(2023湖
11、南衡阳统考中考真题)根据下面的对话情景,在每个空白处填上适当的句子,使对话的意义连贯、完整。A: Whats your plan after the exam?B: I will do some reading. 11 ?A: I will go somewhere beautiful. Do you have some ideas?B: 12 . Why not go to Mount Heng? It is one of the greatest mountains in China.A: I went there in 2021. Its a wonderful place.B: The
12、n you can go to Changsha. It has been popular these years.A: Thats a good idea. 13 ?B: You can get there by high-speed train. A: What will the weather be like these days?B: 14 . Cloudy days are pleasant for travelling.A: Thank you for telling me so much.B: 15 .【答案】11What/How about you 12Yes, I do 13
13、How can I get there 14It will be cloudy 15Youre welcome./No problem/ Not at all【导语】本文是一则对话,主要是关于考试后的计划。11根据“Whats your plan after the exam?”以及“I will go somewhere beautiful”可知回答了自己的计划,应该要问对方的,可以问“那你的呢”。故填What/How about you。12根据“Do you have some ideas?”以及“Why not go to Mount Heng? It is one of the gr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405719.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
