2020-2021学年高中英语人教版必修2习题:第五单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版必修2习题:第五单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 必修 习题 第五 单元 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第五单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Will you join us for dinner,Kate?W:If you dont mind,Id rather not.Ive got a bit of a headache.1.What does Kate mean?A.She would rather join them for d
2、inner than get a headache.B.She wont refuse the invitation.C.She is not feeling well and wont come to dinner.答案CW:Hi,Sam.I hear you are going off to Chicago.When are you leaving?M:This coming Friday,that is to say,the day after tomorrow.2.What day is it today?A.Friday.B.Wednesday.C.Thursday.答案BW:Wou
3、ld you like black coffee or white coffee?M:Neither.Just some tea with milk,please.3.What would the man like?A.Either tea or coffee.B.Some milk.C.Tea with milk.答案CM:Why didnt you call her last night?W:I did call her,but the line was busy then.4.What can we learn from the dialogue?A.She couldnt get th
4、rough.B.She didnt call at all.C.She was not at home then.答案AM:What can I do for you,madam?W:Well,Im looking for something I saw at a friends house a few days ago.She said she bought it here.Its a long sofa with black color about two meters long.M:You are in the right store,but we dont have it now.5.
5、What does the woman want to buy?A.Some books.B.A house.C.A piece of furniture.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:Hey,did you see the article in todays school newspaper?M:No,Ive been
6、studying all morning.Whats so exciting?W:Well,from this April,the school is going to have its own radio station.M:Oh,really?I hope that means well have more light music now.W:Actually,I dont know if I would get so excited.The article said that there would be discussion and interview programs on all
7、sorts of music.M:Too bad.It sounds as if there wont be much time for good music.W:The station is going to be on around the clock.So Im sure it will satisfy all kinds of tastes.M:I certainly hope so.At least its better than nothing.6.When will the radio station broadcast?A.Only in the morning.B.Only
8、during the daytime.C.Twenty-four hours a day.答案C7.What does the man like best?A.Light music.B.Popular music.C.Rock music.答案A8.Which of the following is WRONG according to the dialogue?A.The school has its own newspaper.B.The school is going to have its own radio station.C.The station will offer all
9、kinds of music.答案C听第7段材料,回答第9至11题。M:Where shall we go for our holiday this year,Joan?W:Were going to Hangzhou,arent we?M:No.Lets have a change.Im tired of Hangzhou.W:We can go to Suzhou if you like.M:No,I want to get away from the east.Id rather have a holiday in the country.W:Well,Richard,what abou
10、t Lushan?We can rent a wooden house up in the mountains.M:Im afraid that might be pretty expensive,and anyway Id rather go somewhere we havent been before.W:Tibet?M:Dont be silly.Im serious.I was thinking of Harbin.W:Isnt it rather cold and dark there?M:Not in the summer.They have dozens of beautifu
11、l lakes and great pine forests.If you are lucky you may run into a big tiger.W:A wild one?M:I believe there are still a few.W:All right,see if you can get some books introducing that place.9.Where do the two speakers usually go for holiday?A.Suzhou.B.Lushan.C.Hangzhou.答案C10.Why doesnt the man want t
12、o go to Lushan?A.It is not in the country.B.He has been there before.C.There are no wooden houses there.答案B11.Which of the following about Harbin is mentioned?A.A wooden house.B.Beautiful lakes and great pine forests.C.Cold weather and mountains.答案B听第8段材料,回答第12、13题。M:Excuse me,can I book seats for t
13、he performance of The Merchant of Venice now?W:Yes,of course,sir.M:Have you got any seats downstairs,please?W:Yes,we have.M:How much are they,please?W:20 dollars each.M:Are there any seats at 15 dollars?W:Yes,but upstairs.Is it OK for you?M:No problem.W:How many seats do you need?M:Four,please.W:On
14、Saturday night,September 17th?M:Yes.W:Ill give you four seats in Row 12.M:Thank you.12.Why doesnt the man book the seats downstairs?A.Because they are too close to the stage.B.Because they are more expensive.C.Because they are less comfortable.答案B13.How much will the man pay for the seats altogether
15、?A.$40.B.$60.C.$80.答案B听第9段材料,回答第14至16题。M:Stella,why do you look so unhappy?W:Oh,Bill,I have just had a quarrel with Mr Philips.M:Mr Philips!What on earth was it about?W:Well,I have made three bad mistakes so far this week.Today I forgot to give him an important message,so he got angry with me.M:But
16、I dont understand.You are usually very careful and never make mistakes.W:Im just so tired.I dont know what Im doing.M:Why?Have you been going to bed late these days?W:No,Im usually in bed at about eleven.But Ive been woken up at half past four every morning.And then I cannot go back to sleep again.M
17、:Why?W:Its my new neighbor,the milkman next door.He has to get up at half past four and he always turns the radio on very loud.M:Ask him to turn it down then.W:Its difficult.I dont know him yet.M:If you dont want to see him,write him a letter.W:Do you think its a good idea?M:Yes,I do.Ill help you wi
18、th the letter.W:OK.Lets try.14.Why was Stella so tired these days?A.She went to bed late.B.She couldnt sleep well in the mornings.C.She had a quarrel with Mr Philips.答案B15.What do you know about Stellas new neighbor?A.He always gets up at 4:30 and turns the radio on very loud.B.He always milks the c
19、ow.C.He always sleeps with the radio on.答案A16.What is Bills suggestion?A.He suggested that Stella should be careful next time.B.He suggested that Stella apologize to Mr Philips.C.He suggested that Stella write a letter to the milkman.答案C听第10段材料,回答第17至20题。And now for a look at the weather.Cold and wi
20、ndy with a chance of afternoon snow flurries.Todays high was thirty-three degrees Fahrenheit.Partly cloudy and continued cold tonight and tomorrow,with tonights low near ten degrees and tomorrows high around twenty-four degrees.We have a forty percent chance of snow this afternoon,and a twenty perce
21、nt chance tomorrow.At one oclock our current temperature is thirty degrees.On the extended outlook,partly cloudy skies and near-freezing temperatures Tuesday,Wednesday,and Thursday,with little chance of snow until the weekend.17.Where does this passage probably come from?A.A geographic book.B.A weat
22、her forecast.C.A lecture.答案B18.Whats the weather like in the afternoon?A.Cold,rainy and windy.B.Cold,windy and snowy.C.Cold,rainy and snowy.答案B19.What will the low temperature be tonight?A.Near ten degrees.B.Around twenty-four degrees.C.Thirty-three degrees.答案A20.How about the possibility(可能性) of sn
23、owing tomorrow?A.20%. B.40%. C.12%.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABackground music may seem harmless,but it can have a powerful effect on those who hear it.Recorded background music first found its way into factories,shops and restaurants in the US.But
24、it soon spread to other parts of the world.Now it is becoming increasingly difficult to go shopping or eat a meal without listening to music.To begin with,“muzak” (背景音乐) was intended simply to create a soothing (抚慰的) atmosphere.Recently,however,it has become big businessthanks in part to recent rese
25、arch.Dr Ronald Milliman,an American marketing expert,has shown that music can boost sales or increase factory production by as much as a third.However,it has to be light music.A fast one has no effect at all on sales.Slow music can increase receipts by 38%.This is probably because shoppers slow down
26、 and have more opportunity to spot items they like to buy.Yet,slow music isnt always the answer.Dr Milliman found,for example,that in restaurants slow music meant customers took longer to eat their meals,which reduced overall sales.So restaurant owners might be well advised to play uptempo music to
27、keep the customers movingunless of course,the resulting indigestion (消化不良) leads to complaints!21.Background music means .A.light music that customers enjoy mostB.fast music that makes people move fastC.slow music that can make customers enjoy their mealsD.the music you are listening to while you ar
28、e doing something答案D解析细节理解题。选项中的前三项均只是背景音乐中的一部分,只有D项是完整的概括。22.Restaurant owners complain about slow music because .A.it results in indigestionB.it increases their salesC.it keeps customers movingD.it decreases their sales答案D解析推理判断题。由文章最后一段可知,如果播放慢速背景音乐,客人的就餐时间就会变长,这样就会导致营业额的整体下滑,这样的结果餐馆老板自然要抱怨。23.We
29、 can know from the text that .A.background music was first used in big department storesB.proper music can increase the selling of goodsC.light music has a bad effect on productionD.restaurant owners had better play slow music to comfort their customers答案B解析推理判断题。由第二段中的“has shown that music can boos
30、t sales”可知,恰当的音乐可以促进销售。24.The underlined expression “uptempo music” probably means .A.slow musicB.fast musicC.light musicD.classical music答案B解析词义猜测题。由上文中的“in restaurants slow music meant customers took longer to eat their meals”可知,如果播放节奏慢的音乐,客人吃饭速度会变慢。为了让客人流动得快,自然要播放节奏快的音乐。BThis may be music to your
31、 ears.Researchers P.Jason Rentfrow and Samuel Gosling gave 3,500 people a personality quiz.“We found that the musical styles people like are closely linked to their personalities,” Gosling says.RAP/HIP-HOPKnown for their quick speech,some rappers can say more than 700 syllables(音节)a minute!If you li
32、ke rap/hip-hop,you are energetic and have a way with words.You put a fresh spin(旋转) on things,whether its new moves on the dance floor or your hip style.CLASSICALIn the 18th century,classical musicians were like rock stars.Beethoven and Mozart,for example,played in packed concert halls.If you like c
33、lassical,you are open to new ideas and like debating with friends.Creative and imaginative,you can easily spend many hours reading,writing or painting.COUNTRYCountry music came from the folk songs of English,Scottish,and Irish settlers of the southeastern United States.If you like country,you expres
34、s your opinions well,which makes you the ideal class president or team captain.Traditional and loyal,you enjoy spending time with your family.POPPop music is designed to attract almost everyone,and it does.Each year,the industry brings in about 30 billion dollars!If you like pop,you are attractive t
35、o your friends.You can make big things happen,like planning for a huge party or inspiring your team to victory.ROCK/ALTERNATIVEIn the 1950s,rock music created a brand-new culture.Teenagers,for the first time,had an identity separate from adults and children.If you like rock/alternative,you are a ris
36、k-taker who never accepts no for an answer.You rise to any challenge,like doing very well in a big exam or landing the lead in the school play.If these personality profiles(人格剖析) dont match you,thats OK.These are just for fun.25.What is the purpose of the quiz mentioned in the text?A.To encourage pe
37、ople to enjoy music.B.To lead people to know about music.C.To know the relationship between music and personalities.D.To identify the differences in personality among people.答案C解析写作意图。根据第二段中的“We found that the musical styles people like are closely linked to their personalities”可知,通过测试来了解音乐与人的性格的关系。
38、26.Who would be chosen as the best class head?A.A rock lover.B.A classical lover.C.A hip-hop lover.D.A country lover.答案D解析细节理解题。根据文中的“If you like country,you express your opinions well,which makes you the ideal class president or team captain”可知答案。27.Which type of music is popular among teenagers?A.
39、Rock.B.Classical.C.Pop.D.Country.答案A解析细节理解题。根据文中的“Teenagers,for the first time,had an identity separate from adults and children”可知,青少年喜欢摇滚音乐,故选A项。CPharrell Williams takes a breath and considers how the past years have developed for him:ten Grammy Awards and a number of hit singles including a song
40、that has caused countless fans to express how they are “happy”.And the key,says the 43-year-old known simply as Pharrell,has been taking advantage of audiences (听众的) need for heartfelt personal stories.“I think weve entered a new singer-songwriter time,” said the American singer and producer.“People
41、 want a story.They want a story they can connect to.Its not about what you have or what you dont have;its more about your journey and your viewpoint thats important to people.”Pharrell said he noticed a change in audiences tastes over the past year in particular with the sudden success of his song “
42、Happy”,which received little fanfare upon its release but has turned into an international hit.Countless videos populate sites like YouTube with people from Portugal to Iran singing and dancing along to the song.After seeing how far his song traveled,the singer broke down in tears during a televised
43、 interview with the famous talk show host Oprah Winfrey.“Its just encouraging to people who have something to say,something to express,” he said.The success has made Pharrell realize that people are searching for personal and emotional links (情感纽带),perhaps as a means of getting away from the modern
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408864.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
