2020-2021学年高中英语人教版必修第一册课后习题:UNIT 3 过关检测 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版必修第一册课后习题:UNIT 过关检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 必修 一册 课后 习题 UNIT 过关 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第三单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFour schoolmates of Shantou University hit the shore of Nelsons Dockyard English in the Caribbean nation of Antigua and Barbuda on Thursday morning after braving the open seas for 34 days in a transatl
2、antic rowing race.They ranked first among female teams and became the first Asian team in the annual contest.As the youngest team in the Talisker Whisky Atlantic Challenge with an average age of 23.5,they broke the record of 40 days 8 hours and 26 minutes set by a British female team two years ago,s
3、coring 34 days 13 hours and 13 minutes in the 5,556-kilometre race starting from San Sebastian of La Gomera,in the Canary Islands of Spain.“We are so proud and excited.We didnt expect to break the record.But when it came true,it was like a dream,”said Li Xiaobing,an English major who graduated in 20
4、14.“Every day we checked how far the Norwegian team was.We felt very nervous and stressed,and we worked hard to keep them away from us.But they were very strong,”said Chen Yuli,a physics major who graduated last year.The worst moment came on Jan.4 when the boat capsized(倾覆) after three big waves hit
5、 one after another.“My mind went blank.Then I realised the boat had capsized.I was frightened.I didnt know what had happened.When Jasmine was turned back over,I found all of us hanging on the rope.We slowly recovered and moved on,”Chen said.“I was choked by sea water.It was a total mess in the cabin
6、.Everything was out of place.We lost bottles.We lost many things,”Li said.During the joyful times,the girls sang pop songs loudly or ate noodles they had brought from China.The biggest take-away from the trip is about life attitude,Li said.“Everything will be all right in the end.If not,its not the
7、end.”Meng Yajie and Liang Mintian,majoring in English and finance respectively,graduated from the university last year.1.The underlined word “Jasmine” in Paragraph 5 refers to “”.A.the boatB.one member of the teamC.one big waveD.the rope答案: A解析: 词义猜测题。根据上一段可知由于三次巨浪的袭击,船翻了;再结合画线词之后的turnedbackover“翻过来
8、”可知,Jasmine是她们的船的名字,故A项正确。2.Which of the following about the team is NOT true according to the passage?A.They were the first Asian team competing in the race.B.Two team members majored in physics.C.They tried hard to be ahead of the Norwegian team in the race.D.Not all the four girls graduated last
9、year from Shantou University.答案: B解析: 细节理解题。根据文章中对四个队员的专业介绍可知她们有两个人是英语专业、一个人是物理专业,一个人是金融专业,故B项符合题意。3.After the waves capsized the boat,.A.two girls were choked by seawaterB.they sang loudly to remain calmC.they might be at a loss what had happenedD.the members had to hang on the rope to finish the r
10、ace答案: C解析: 推理判断题。根据第五段陈钰丽对船翻后情况的描述可知队员不知道发生了什么事情,所以觉得不知所措,故C项符合题意。ataloss与原文中的didntknow为同义表达。BBack about 20 months ago I started college and just struggled with everything,such as classes and friends.I quickly became depressed and angry at myself for not being about to do better in school,in additi
11、on to lack of friends because of poor social and communication skills.This went on for months until my 19th birthday.My parents sent me a cake,which was a great cake.But I remember having this large cake and absolutely no one to share it with,I ended up throwing out the cake after having one piece,w
12、ith about 90% of it leftover.That night I was so depressed that I decided to go outside to the freezing temperature of the winter and run.I put my earphones in,went outside and ran about 2 miles at 11 p.m.on my birthday.When I got back inside I was content(满足的).I was proud of what I was able to do.T
13、he next night I did the same.I wasnt quick or fit but you know that I went outside and did something.The running continued for about 2 months until I finally worked up the courage to go to the gym,where I started swimming again as I used to in high school.A month went by and I started lifting weight
14、s and continually running.Looking back I can see that exercise helped cure my depression but it didnt only do that.At the gym I met new friends and back at my dorm I grew confidence to go to the end of the hall seeing people playing computer games together and ask if I could join.So go forward to pr
15、esent now.I exercise every day and look forward to that hour and a half I get daily to do what I love with people who love it as well.I hope this helps someone who may be or have been in a similar situation.4.What made the author decide to run at night?A.His 19th birthday.B.His parents cake.C.His lo
16、neliness.D.His friends.答案: C解析: 细节理解题。根据第一段可知作者缺乏社交技能,缺乏朋友,第二段叙述作者一个人过生日,没有人和他分享蛋糕,由此推断出作者是孤独的,因此作者出去跑步是因为孤单,故C项正确。5.Which of the following best describes the author? A.Traditional.B.Determined.C.Humorous.D.Generous.答案: B解析: 推理判断题。第三段叙述作者坚持跑步,两个月后到体育馆开始游泳,由此推断出作者是坚定有决心的,故B项正确。6.What is the biggest b
17、enefit of the authors running?A.Regaining his confidence.B.Losing his weight.C.Playing with his brothers.D.Joining in other activities.答案: A解析: 细节理解题。根据倒数第二段第二句中的“grewconfidence”可知,作者增强了自信,故A项正确。7.Why do you think the author wrote this passage?A.To recall his life in college.B.To show his gratitude
18、to his parents.C.To emphasize the importance of friendship.D.To share his experience of dealing with hardship.答案: D解析: 主旨大意题。根据最后一段最后一句“我希望这篇文章能帮助也许或已经处于同样情形的人”可知,作者通过写该篇文章旨在向读者讲述他处理困难的经历。CDerek Rabelo is not the only surfer to conquer(征服) Hawaiis famous Pipeline big wave break,but while all others
19、use their sight to do it,this young professional surfer must rely only on his other senses.Thats because he is completely blind.When Derek was born,over 24 years ago,he got his name from Derek Ho,the first Hawaiian surfing the world champion.A surfing enthusiast himself,Ernesto dreamed that his son
20、would share the talent of his uncle,a professional surfer.Unfortunately,Derek was born completely blind,but this didnt stop his family from believing that he could do anything he wanted,even if that meant becoming a surfer.At age 2,Derek received a bodyboard and the beaches of Guarapari,Brazil,becam
21、e his backyard.He was always comfortable in the water and surfing was in his blood,but he didnt actually try riding a wave until he turned 17,when his father bought him a surfboard.His father taught him the basics and encouraged him to keep practising,but after successfully standing up on the surfbo
22、ard,Derek knew he needed to become much better if he was going to achieve Ernestos dream and become a professional surfer.So he joined the Praia do Moroo surf school,where he studied under coach Fabio Maru.Standing up on a surfboard and conquering small waves is one thing,while gathering the courage
23、 to take on Hawaiis board-breaking Pipeline is another.But thats exactly what Derek Rabelo set out to do just months after learning how to surf.Everyone told him it was too dangerous,but he felt he could do it.And he did,earning the praise of famous professional surfers like Kelly Slater and Mick Fa
24、nning.Now 24,Rabelo has been surfing the Pipeline every winter since.8.What does the first paragraph tell us?A.Good eyesight is necessary for becoming good surfers.B.Nobody has ever conquered Hawaiis big wave break.C.Derek Rabelo dreams to conquer Hawaiis big wave break.D.Derek Rabelo is the only bl
25、ind professional surfer to conquer Hawaiis big wave break.答案: D解析: 段落大意题。根据第一段主要讲述了虽然DerekRabelo不是唯一征服了夏威夷的巨浪职业冲浪者,但他是唯一一位盲人职业冲浪者,他征服了夏威夷的巨浪。故选D项。9.How did Ernesto behave after Derek was born?A.He named him after his uncle.B.He never lost confidence in him.C.He sent him to a surfing champion.D.He st
26、arted his own interest in surfing.答案: B解析: 细节理解题。根据第二段中的“.butthisdidntstophisfamilyfrombelievingthathecoulddoanythinghewanted,evenifthatmeantbecomingasurfer.”可知,Ernesto自从Derek出生就从没有对他失去过信心。故选B项。10.After Derek was able to stand up on the surfboard,he .A.began to try riding a waveB.was no longer afrai
27、d of waterC.realised he still had a long way to goD.knew his fathers dream had come true答案: C解析: 细节理解题。根据第三段中的“.butaftersuccessfullystandinguponthesurfboard,DerekknewheneededtobecomemuchbetterifhewasgoingtoachieveErnestosdreamandbecomeaprofessionalsurfer.”可知,当Derek站到冲浪板上之后,他知道他还有很远的路要走。故选C项。第二节(共5小题
28、;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Last summer over 12,000 fans were at Wembley Arena in London,shouting and cheering.Thousands more were watching online.11 It was e-sports,or competitive computer gaming.Millions of people in the UK play computer games for fun.Some of them have be
29、come professional gamers,playing games as their full-time job.12 They practise for ten or more hours a day,five or six days a week.They do exercises like typing something and trying to type it faster and faster.They also study videos of other players and plan ways to beat them.13 Are players athlete
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408884.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
