2020-2021学年高考英语一轮复习讲练测 必修1 名校模拟测试卷(一)(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高考英语一轮复习讲练测 必修1 名校模拟测试卷一含解析 2020 2021 学年 高考 英语 一轮 复习 讲练测 必修 名校 模拟 测试 解析
- 资源描述:
-
1、必修1 名校模拟测试卷(一)【满分:150分 时间:120分钟】本试卷共150分,考试时间120分钟,共8页。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1 .答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0. 5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工 整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在答题卡各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿 纸、试卷上答题无效。4 .保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容
2、结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答 题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What may the man think of the woman s words? A. Abstract.B. Funny.C. True2.Why does the man apologize?A. He will be late. B. He keeps his mom waiting.C. He h
3、as lost the womans key.3.What are the speakers doing?A. Climbing the mountain. B. Boarding the plane.C. Enjoying the scenery.4.How long does it usually take the woman to drive home?A. Fifteenhninutes. B. Forty minutes. C. An hour.5.What are the speakers mainly talking about?A. A teacher. B. A test.
4、C. A job.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。毎段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What kind of music is the woman learning?A. Rock music.B. Jazz.C. Classical music/7.For whom is the woman holding the party?A.
5、Her teacher.B. Her uncle.C. Her husband.听第7段材料,回答第8、9题。8.Whats wrong with the woman?A. She made a wrong turn. B. She ran out of gas.C. She missed a call.9.Where does the man live?A. On the 1st floor,B. On the 2nd floor.C. On the 6th floor.听第8段材料,回答第10至12题。.10.Whats the probable relationship between
6、the speakers?A. Couple.B. Colleagues.C. Doctor and patient.11.How often does the woman take medicine?A. Every day.B. Every two days.C. Every three days.12.How will the woman solve the problem?A. By reporting it to the police.B. By calling her neighbors first.C. By leaving her neighbors a message.听第9
7、段材料,回答第13至16题。13.Where did the man spend the most time last summer?A. In FranceB. In Austria. C. In Germany.14.When did the vacation start?A. On July 3.B. On July 10C, On July 17.15.What does the man say about the Marceaus?A. They all work in a hospital. B. They were all kind to him.C. They seldom c
8、ook meals16.How many cities did the man visit in his spare time in July?A. 4.B. 3. C.2.听第10段材料,回答第17至20题。17.How did the speaker feel when his father set him a task?A. AnxiousB. Surprised C. Excited.18.What happened to the speaker the other day?A. He had to cut grass in the same place. B. He was foun
9、d telling lies again.C. He lost two dollars.19.What did the speaker use to be?A. A writer.B. A lawyer C. A cleaner.20.What does the speaker want to tell us?A. To try to be responsible from the start B. To do a job well the first time. C. To value cooperation.答案1 一5 BACAB 6-10 CAACB 11-15 BCAAB 16-20
10、 CCACB 听力部分原稿(Text 1)W:I always begin my lecture with a joke. That puts the audience at ease. M:What! You should say they laugh to put you at ease.(Text 2)M:Im sorry,but I wont be on time,Alice. I have to give a key to my mom.W : Never mind. We will wait for you at the bus station.(Text 3)W:From her
11、e,the snow mountain peaks look as if you could just reach out and touch them.M: Thats why I chose this room. It has one of the best views here.(Text 4)M: How long does it take you to drive home when there isn,t much traffic?W : Only fifteen minutes. But if I cant leave my office before 5 : 40 pm as
12、usual, it sometimes takes me a whole hour.(Text 5)W: Your teacher said you got a full mark in your math exam. Congratulations!M:Thanks! Pm sure you did a good job,too.(Text 6)M: Are you interested in music, Mrs. Rogers?W: Yes, Pm taking a course of classical music now, but jazz is my favorite. And m
13、y husband is crazy about rock music.M: You play the violin,dont you?W: A little bit, but my husband is much better than me. He can also play the drums quite well,which he learned from my uncle.canM: Really? I hope I hear your husband play some day.W: Why not come to our house this Friday evening? We
14、 are having a party to welcome my music teacher.M:Thank you. Id love to.(Text 7)W: Hello,Mr.Nelson. Its Linda. Im on my way to visit you now,but I got lost. M:Thats too bad. Pm waiting for an important call. But where are you now?W;I dont know exactly. Maybe somewhere on Hill Street, Im calling from
15、 a post office. M:Its on a corner,isnt it?W: Yeah. And I can see a gas station opposite.M:Oh,you turned at the second corner. You should have turned at the first corner from the railway station.W: Then I will go back to the first corner.M:Good. You11 find a one-way traffic sign there. Turn right and
16、 go on until you reach a six-storied apartment. And my room is on the top floor.(Text 8)M: Time for lunch. Have you finished the report?W: Yes. Our boss needs it this afternoon.M: You always do a good job. Oh,I heard youre selling your house. Why?W:Pve got new neighbors. Theyre newly married and ver
17、y noisy. They have a party every day, making me sick. I often have headaches during the day now, and I take medicine every other day.M: Have you talked to them?W: No. I want to call the police.M: Oh no - Jessie. If I were you, I would try to build a friendship with them.W:They never say Hi to me whe
18、n we meet.M:Why not say “Hi to them first? And then tell them about your physical problems. Or you can call them directly.W:Maybe Id better write a note and put it on their door.(Text 9)W: Where did you go last summer, Mike?M: I went to France, Spain, Italy, Austria and Germany. Of all those countri
19、es, I stayed in France the longest,W : How long did you stay in France?M : Five weeks. I took a summer French course in Nice, a city in the south of France.W : When did the course start?M:On July 10. A week after the vacation started.W: Where did you live during your stay in Nice?M:I lived with the
20、Marceaus. Mr. Marceau is a teacher,his wife is a doctor and his daughteris a nurse. They were friendly to me.W: What did you usually have?M: I usually had bread with milk for breakfast, chicken and fish for lunch and beef forsupper.W: Did you often travel to other pl aces in France at weekends?M: Ye
21、s, I did. For example, I went to Cannes on July 21, Marseille on July 28 and Avignon onAugust 4. I really enjoyed my life in France,although it was mostly busy.(Text 10)My father woke me up early one morning when I was fourteen and announced, Get up; you are going with me to cut grass. I felt proud
22、and excited because my father thought I was responsible enough to help him in his business. Still,that first day was very hard. From 6 am to 7 pm, my father, my sixteenyear old brother and I cut grass in very large yards. By the encl of the day I was tired out,but I felt good, I had put in a hard da
23、ys work and earned six dollars,two dollars less than my elder brother did, though.Another clay, my father found some grass I had missed cutting and called me to his room. “Cut that section again! he said firmly,and dont make me tell you again. The message was very clear.Today I stress the importance
24、 of doing a job right the first time. Every job I have held, from cutting grass to washing dishes,from cleaning the streets to working a machine on a construction site,I have learned something that has helped me in my next job If you work bard enough, you can learn from any job you do.第二部分 阅读理解(共两节,
25、满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A【辽宁省六校协作体2020届高三上学期开学考试】Amazing Stories of Animals Acting Just Like HumansHorses are picky eatersHorses have an even better sense of smell than humans do. When horses raise their noses and open their nostrils (鼻孔), their ner
26、vous system allows them to sense smells we cant sense. This might explain why they refuse dirty water and carefully move around meadows, eating only the tastiest grasses, experts say.Whale says thanksIn 2011, a whale expert spotted a humpback whale trapped in a fishing net and spent an hour freeing
27、it. Afterward, in an hour-long display of thanks, the whale swam near their boat and leaped into the air about 40 times.Pandas like to be naughtyIs there anything more lovely than a baby panda, except maybe a human baby? In fact, baby pandas sometimes behave like human babies. They sleep in the same
28、 positions and value their thumbs. Pandas are shy by nature for its shy behaviors such as covering its face with a paw of ducking its head when confronted by a stranger.A cat honors its ownerPaper towels, and a plastic cup are just a few of the gifts that Toldo, a devoted three-year-old gray-and-whi
29、te cat, has placed on his former owner Iozzelli Renzos grave every day since the man died in September 2011. Renzo adopted Toldo from a shelter when the cat was three months old, and the two formed an inseparable bond. After Renzo passed away, Toldo followed the coffin to the cemetery, and now “stan
30、ds guard” at the grave for hours at a time.21. What can horses do to pick the most delicious grasses?A. Feel them. B. Smell them. C. Observe them. D. Taste them.22. Which animal feels shy when facing strangers?A. The whale. B. The horse. C. The panda. D. The cat.23. What do the whale and the cat hav
31、e in common according to the passage?A. They have a grateful heart. B. They are quite clever.C. They are active and lovely. D. They have a good sense of smell.【答案】21.B22.C23.A【分析】这是一篇说明文。短文介绍了与人类行为相似的一些动物。21.细节理解题。由Horses are picky eaters中的“their nervous system allows them to sense smells we cant se
32、nse. This might explain why they refuse dirty water and carefully move around meadows, eating only the tastiest grasses”可知,它们的神经系统会让它们感觉到我们人类感觉不到的气味。这或许可以解释为什么它们拒绝饮用脏水,在草地上小心翼翼地走动,只吃最美味的草。所以马是靠嗅觉来挑选最美味的草。故选B项。22.细节理解题。由Pandas like to be naughty中的“Pandas are shy by nature for its shy behaviors such a
33、s covering its face with a paw of ducking its head when confronted by a stranger”可知,熊猫天生害羞,它们有害羞的行为,比如在遇到陌生人时,用爪子遮住脸,低着头。所以熊猫遇到陌生人时会害羞。故选C项。23.推理判断题。由Whale says thanks中的“Afterward, in an hour-long display of thanks, the whale swam near their boat and leaped into the air about 40 times.”A cat honors
34、its owner中的“a devoted three-year-old gray-and-white cat, has placed on his former owner Iozzelli Renzos grave every day since the man died in September 2011”可知,随后,在长达一个小时的感谢中,这头鲸鱼游到他们的船附近,跃升到空中约40次。一只忠诚的三岁灰白色猫咪,自从2011年9月主人去世后,他每天都把这些礼物放在前主人Iozzelli Renzo的坟墓前。所以通过对两种动物行为的描述可以判断出,鲸鱼和猫的共同特点是他们有一颗感恩的心。故
35、选A项。B【安徽省“江淮十校”2019-2020年高三上学期第一次联考】A disastrous fire surrounded Notre Dame巴黎圣母院) completely and destroyed large parts of the Gothic(哥特式的 architecture on Monday“Notre Dame is our history, our literature; part of our spirit, the place of all our great events, our wars, our liberations, the center of
36、our lives French President Emmanuel Macron told reporters in front of the still burning Paris landmark and promised to rebuild Notre Dame Cathedral.“Notre Dame is burning, and know the sadness and this tremble felt by so many fellow French people. But tonight, Id like to speak of hope too, he said,
37、announcing the launch of a fundraising campaign.“Lets be proud, because we built this cathedral more than 800 years ago, weve built it and, throughout the centuries, let it grow and improve it. So I gravely say tonight: we will rebuild it together, ”he added.The disastrous fire engulfed(吞没) the uppe
38、r reaches of Paris towering Notre Dame Cathedral as it was undergoing renovations(翻新)。Tourists and Parisians looked on horrified from the streets below. Frances Interior Ministry said firefighters might not be able to save the structure.The fire collapsed the cathedrals spire尖顶) and spread to one of
39、 its landmark towers Everything is burning; nothing will remain from the frame, Notre Dame spokesman Andre Finot told French media. The 12th-century cathedral is home to incalculable works of art and is one of the worlds most famous tourist attractions, immortalized by Victor Hugos 1831 novel The Hu
40、nchback of Notre Dame.The cause of the fire was not known, but French media quoted the Paris fire brigade(消防队) as saying the fire is “potentially linked to a 6 millioneuro($6. 88 million)renovation project on the churchs spire and its 250 tons of lead. Officials opened an investigation as Paris poli
41、ce said there were no reported deaths. Some 400 firefighters were battling the fire well into the night.24. What Emmanuel Macron said mainly shows that_( )A. Notre Dame was the symbol of Paris in history.B. The French government are going to rebuild Notre Dame.C. It took more than 800 years to build
42、 Notre Dame.D. He was desperate when he made the announcement.25. Which of the following is true according to the text? A. Notre Dame Cathedral was burnt down entirely.B. The structure was well saved by the firefighters.C. People who were killed in the fire are some firefighters.D. The fire was like
43、ly caused by a renovation project on the churchs spire.26. What does the underlined part probably mean?A. The novel made the cathedral famous.B. The cathedral is repeatedly mentioned in the novel.C. The novel became a bestseller thanks to the cathedral.D. The novel became more mysterious due to the
44、cathedral.27. What is the tone of the author in writing the article?A. Disappointed. B. Humorous. C. Matter-of-fact. D. Critical.【答案】24.B25.D26.A27.C【分析】这是一篇新闻报道。文章介绍了法国总统在燃烧的巴黎圣母院前的讲话、巴黎圣母院的重要性、闻名原因以及对失火原因的调查。24.推理判断题。由题干中“What Emmanuel Macron said”可将答案定位在文章24段内。文章第二段中法国总统说的话是表示巴黎圣母院在人们心中的重要地位,由本段最
45、后一句话可知,下边两段主要是总统表达了重建巴黎圣母院的信心。再由第三段尾句“announcing the launch of a fundraising campaign(宣布集资开始)”可知,总统就是想让大家知道他们一定要重建巴黎圣母院。故选B。25.细节理解题。由最后一段中的the fire is “potentially linked” to a 6 million-euro ($6. 8 million) renovation project on the churchs spire and its 250 tons of lead.可知,这场大火与塔尖正在翻新的项目有关。故选D。26
46、.词句猜测题。immortalized意为“使永恒,使不朽,使名垂千古”。所以这句话的意思是雨果的巴黎圣母院这部小说使得巴黎圣母院作为旅游景点,永垂不朽。故选A。27.推理判断题。综合全文,可看出作者是在客观描述大火以及领导人及市民的反应。A. Disappointed失望的;B. Humorous幽默的;C. Matter-of-fact.事实上,实际上的;D. Critical批评的,故选C。C【广西柳州市2020届高三摸底】Dr.Nancy Roman, born in 1925, who was celebrated as a pioneer for female scientists
47、 and had advanced the launch of the Hubble Space Telescope, died on Dec 25, 2018.When Nancy Roman asked for permission to take a second algebra (代数)course in high school,a teacher demanded to know “what lady would take mathematics instead of Latin”.In college, a professor admitted that he often trie
48、d to prevent women from majoring in physics but Nancy stuck to it.And after receiving Doctor s degree in astronomy., she found a professional home at NASA(美国宇航局)In 1959, Dr.Roman became the first chief of astronomy at NASA.headquarters, a role that made her one of the agencys first female leaders.Dr
49、 Roman spent much of her career helping develop, fund and promote technology that would help scientists see more clearly beyond Earths atmosphere.But her most well-known work was perhaps leading to design the Hubble Space Telescope the first major telescope to be sent into space for the purpose of g
50、athering photographs and data from the universe.She was, therefore, named as the mother of Hubble”.“She made it possible to get the early telescope up into space to learn what needed to be learned,”said science historian Bob Zimmerman: and her hard-nosed nature helped get the telescope built.The tel
51、escope did not launch until 1990, a little more than a decade after Dr Roman retired, but when it did, its photographs of the universe thrilled the world.I am glad, she once told Science,I ignored the people who told me that I could not be an astronomer.”28.What can we conclude from the teachers rea
52、ction to Nancy Romans application for taking a second algebra course?A.The teacher doubted it.B.The teacher didnt care about it.C.The teacher accepted it at once.D.The teacher was strongly against it.29.What was the most famous achievement of Nancy Romans work?A.She was one of the founders of NASA.B
53、.She proved the black hole really existed.C.She was the first female astronomer in the world.D.She led to design the Hubble Space Telescope.30.When did Dr.Nancy Roman probably retire?A.In1969.B.In1979.C.In1990.D.In2000.31.What can we learn from Dr.Nancy Romans words in the last paragraph?A.She was v
54、ery proud of what she had done for the country.B.She thought highly of the people who hadnt believed her.C.She was delighted to have become an astronomer in spite of the prejudice on her.D.She had hard-nosed nature and never cared about other peoples opinions.【答案】28.A29.D30.B31.C【分析】本文是一篇记叙文,讲述了南希罗曼
55、摒弃他人偏见,成为一个天文学家的故事。28.推理判断题。根据第二段“When Nancy Roman asked for permission to take a second algebra (代数)course in high school,a teacher demanded to know“what lady would take mathematics instead of Latin”.”当南希罗曼请求允许在高中修第二代数课程时,一位老师要求知道“哪个女士会修数学而不是拉丁语”。可知老师对此表示怀疑。故选A项。29.细节理解题。根据第一段首句“Dr.Nancy Roman, bor
56、n in 1925, who was celebrated as a pioneer for female scientists and had advanced the launch of the Hubble Space Telescope, died on Dec 25, 2018.讲到她被誉为女科学家的先驱,并推动了哈勃太空望远镜的发射。可知南希罗曼的作品最著名的成就领导设计了哈勃太空望远镜。故选D项。30.细节理解题。根据“The telescope did not launch until 1990, a little more than a decade after Dr Rom
57、an retired,”这架望远镜直到1990年才发射,也就是罗曼博士退休后的十多年,可知她是在七十年代退休的。故选B项。31.推理判断题。根据“I am glad, she once told Science,I ignored the people who told me that I could not be an astronomer.”我很高兴,她曾经对科学杂志说:我忽略了那些告诉我我不能成为天文学家的人。可知她很高兴成为一名天文学家,但对那些对她有偏见的人却不尽然。故选C项。D【河北省邢台市2020届高三上学期第一次摸底】About one million adults in th
58、e USA need someone to help them eat.Researchers at the University of Washington are working on a robotic system that can help make it easier.After identifying different food on a plate, the robot can decide how to use a fork to pick up and deliver the desired bite to a person s mouth.“Being dependen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409593.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
