2023年1月上海市春季高考英语仿真试卷(九)Word版附解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023 上海市 春季 高考 英语 仿真 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2023年1月全国普通高等学校招生统一考试上海春考英语仿真模拟试卷(09)I. Listening Comprehension Section A (第1-10题, 每题1分;第11-20题,每题1.5分;共25分)Section ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations
2、and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. January B. June C. December D. November 2. A. The director B. The woman C. T
3、he guide D.The womans uncle 3. A. I doesnt work B.It only works temporarily C. Its really effective D. It has strong side effects 4. A. The man can repair the lightB. The man can do his work elsewhereC. The woman cant help with the mans work D. The woman seldom works in the room5. A.The homework was
4、 difficultB.It didnt take long to finish the homework.C. It took her all the night to finish the homework D. She didnt think he could finish the homework6. A. More than two months. B.Less than two months. C. Quite a few years. D. Up to three years. 7. A. She wants to make a call.B.She wants to measu
5、re the corridor C.She wants to find a room to relax.D. She wants to know where the washroom is.8. A. Lonely B. Sad. C. Tired. D. Young 9. A To call him up. B. To bring him home. C. To pick him up D. To convey a message 10. A. Its a nice fit. B.Its the current fashion C. Its really strange. D. Its an
6、 old style Section BDirections: In Section B. you will hear two short passages several and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of them. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, rea
7、d the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. Nineteen eightyB. Nineteen sixty fiveC. Nineteen ninety D. Nineteen ninety five 12. A The goat is to cut the number off p
8、eople living in extreme poverty by 15 percent B. They hope to reduce child deaths by one thirdC. It tells you that the world has both the resources and the political will to cut poverty D. They want to provide basic education to all children within 10years 13.A.The number of years that the U.N. has
9、been in business.B.All U. N. goals to cut poverty are at risk.C. Plans to cut expenses over the next five yearsD. The U. N. has saved most of the eight hundred million people that were living in poverty.Questions 14 through 16 are based on the following passage14. A. One-sixth of them are seriously
10、pollutedD. One-third of them are seriously polluted C. Half of them are seriously polluted. D. Most of them are seriously polluted15. A.There was no garbage left to clean upB. There was more garbage than before and they had to work harder C.The river had become so clean that a lot of water-birds com
11、e back D. The river was much cleaner and they had to search for garbage16. A. Most of them would be indifferent and keep on throwing garbage into riverB. They would join the students in changing the situation. C. They would become more aware of the pollution problem.D. They would think twice before
12、they went swimming or fishing in the riverQuestions 17 through 20 are based on the following conversation.17.A.Its hereditary(遗传的). B.The shampoo he used caused it C He combs his hair too muchD. He is old enough to lose hair18 A Use some special shampoo. B. Wear a wigC. Dont try to comb hair over th
13、e bald or thin patch. D. Go to the doctor for advice19. A Over the radioB. At a doctors officeC. At the mans houseD. At a drug store20.A. It suits him. B. It looks ridiculousC. It looks old. D. Its getting worse听力答案:1-5. DADBB 6-10. AACDB 11-13. CDB 14-16.BDC 17-20.ACAA备注:听力文字稿附在文档末尾II. Grammar and
14、Vocabulary (每题1分;共20分)Section ADirections: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each b
15、lank.Smart phones were once the best thing to happen to the tech industry. In the 11 years since the iPhone made its debut, smart phones _21_(include)just about every other gadget. And it is surprising that it _22_ alter every business.But _23_ _ smart phones have achieved dominance, revolution is a
16、gain in the air.At Googles and Apples recent developer conference, executives took the stage to show how much more irresistible they were making our phones. Then each company unveiled the software _24_(help)you use your phone a lot less.Theres reason for this seemingly contradictory engineering effo
17、rt, and its _25_ I call“Peak Screen”.For much of the last decade, a technology industry _26_(rule)by smart phones has pursued a singular goal of completely conquering our eyes. Tech has now captured pretty much all visual capacity. Americans spend three to four hours a day _27_(watch)their phones, a
18、nd thats the minimum estimation.So tech giants are to build the beginning of something new: a _28_(visual)tech world, a digital landscape _29_ relies on voice assistants, headphones, watches and other wearables to take some pressure off our eyes.We may simply end up adding new devices to our screen-
19、addicted lives, _30_ it could change everything again. As I argued, in many ways screens have become to dominant in our lives. The sooner we find something else, the better.【答案】21. have included 22. should 23. even if/even though 24. to help 25. what 26. ruled 27. watching 28. less visual 29. which/
20、that 30. or【解析】本文是说明文。智能手机曾经是科技行业甚至我们所有人的福音。然而现在大家对手机具有难以抵抗的着迷。如何才能摆脱对手机屏幕的狂热迷恋?本文讲述了科技巨头们正在打造手机最新款的一个功能让我们的眼睛可以远离手机。【21题详解】考查动词时态。句意:在iPhone首次亮相11年后,智能手机几乎纳入了其他所有的小设备。根据since the iPhone made its debut得知主句中谓语动词要用现在完成时,故填have included 。【22题详解】考查情态动词。句意:令人惊讶的是,智能手机改变了所有业务。should翻译成“竟然”,故填should。【23题详解
21、】考查状语从句。句意:但是即使如今智能手机已经取得了统治地位,变革的硝烟再起。前后语境得知是让步关系,故填even if/even though。【24题详解】考查动词不定式。句意:然后,每家公司都公布了另外一个东西:帮助你大幅减少手机使用时间的软件。表示目的用不定式结构,故填 to help 。【25题详解】考查表语从句。句意:在制造更好的手机和对手机已经过于成瘾的担心之间,科技公司感受到了这种紧张关系是有原因的。我把这称之为,我们已达到了“屏幕顶峰”。be动词后是表语从句,缺少宾语用what,故填what 。【26题详解】考查非谓语动词。句意:在过去十年的大部分时间中,被智能手机统治的技术
22、行业所追求的目标一直是完全占领我们的眼睛。句中有谓语动词has pursued,得知第二个动词rule要用非谓语形式,统治和技术行业是被动关系,用过去分词表示被动,故填ruled。【27题详解】考查动名词。句意:美国人每天花三到四个小时,盯着看他们的手机,这是最低的估计。动词spend后用doing形式,故填 watching 。【28题详解】考查形容词。句意:因此,科技巨头正在打造某种新的开头:一个不总是视觉的科技世界,形容词修饰名词,根据语境得知是不总是视觉的,用形容词比较级。故填 less visual。【29题详解】考查定语从句。句意:一个依靠声音辅助、耳机、手表以及其他可穿戴设备减轻
23、眼睛负担的数字图景。先行词是landscape,在定语从句中做主语,故填which/that 。【30题详解】考查连词。句意:我们可能会不再把这些新的设备加入我们沉迷屏幕的生活当中。否则,它可能会再次改变一切。根据语境得知是表示否则,故填or。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.A. brief B. applyi
24、ng C. extremely D. information E. displayed F. seeking G. sketch H. intelligently I. served J. valuable K. general Tight-lipped elders used to say, “Its not what you want in this world, but what you get.”Psychology teaches that you do get what you want if you know what you want and want the right th
25、ings.You can make a mental blueprint for a desire as you would make a blueprint for a house, and each of us is continually making these blueprints in the _31_ routine of everyday living. If we intend to invite friends to dinner, we plan the menu, make a shopping list, decide which food to cook first
26、, and such planning is essential for any type of meal to be _32_.Likewise, if you want to find a job, take a sheet of paper, and write a(n) _33_ account of yourself. In making a blueprint for a job, begin with yourself, for when you know exactly what you have to offer, you can _34_ plan where to sel
27、l your services.This account of yourself is actually a(n) _35_ of your working life and should include education, experience and references. Such an account is _36_. It can be referred to in filling out standard application blanks and is _37_ helpful in personal interviews. While talking to you, you
28、r could-be employer is deciding whether your “wares” and abilities must be _38_ in an orderly and reasonably connected manner.When you have carefully prepared a blueprint of your abilities and desires, you have something concrete to sell. Then you are ready to hunt for a job. Get all the possible _3
29、9_ about your could-be job. Make inquiries into the details regarding the job and the firm. Keep your eyes and ears open, and use your own judgement. Spend a certain amount of time each day _40_ the employment you wish for, and keep in mind: Securing a job is your job now.【答案】31. K 32. I 33. A 34. H
30、 35. G 36. J 37. C 38. E 39. D 40. F【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍的是如何为找工作做计划。【31题详解】考查形容词。句意:你可以在头脑中为一种愿望绘制蓝图,就像为一所房子绘制蓝图一样,我们每个人在日常生活中都在不断地绘制这些蓝图。空格处应填形容词,修饰名词 routine,由“routine of everyday living”可知,句子表示“日常生活中的大概的常规”,空格处意为“大概的”,形容词是general,故选K。【32题详解】考查不定式的被动语态。句意:如果我们打算邀请朋友来吃饭,我们计划菜单,列一个购物清单,决定先做什么食物,这样的
31、计划对任何类型的饭菜都是必不可少的。由meal可知,饭菜是被端上,serve有“摆出,端上”的意思,句中用不定式的被动语态to be served作 meal的定语,表示“要上的菜”,因此空格处是served,故选I。【33题详解】考查形容词。句意:同样地,如果你想找一份工作,拿一张纸,写一个简短的自我介绍。空格处用形容词作定语,修饰名词account,account作名词,此处意为“描述”,由“if you want to find a job, take a sheet of paper, and write”可知,句子表示“如果你想找一份工作,拿一张纸,写一个简短的自我介绍”,空格处意为
32、“简短的”,形容词是brief,故选A。【34题详解】考查副词。句意:在为一份工作制定蓝图时,要从你自己开始,因为当你确切地知道你能提供什么时,你就能明智地计划在哪里推销你的服务。空格处用副词修饰动词plan,由后面的“where to sell your services”可知,当你确切地知道你能提供什么时,你就能明智地计划在哪里推销你的服务,空格处意为“明智地”,副词是intelligently,故选H。【35题详解】考查名词。句意:对自己的描述实际上是对工作生活的概述,应该包括教育、经历和推荐信。由前面的“This account of yourself”可知,对自己的描述实际上是对工作
33、生活的概述,空格处意为“概述”,名词是sketch,a后用单数,故选G。【36题详解】考查形容词。句意:这样的描述是有价值的。空格处用形容词作表语,由后面的“It can be referred to in filling out standard application blanks”可知,这样的描述是有价值的,空格处意为“有价值的”,形容词是valuable,故选J。【37题详解】考查副词。句意:在填写标准的申请表时可以参考它,在个人面试时也非常有用。空格处用副词修饰形容词helpful,由前面的“It can be referred to in filling out standard
34、application blanks”,因此这在个人面试时非常有用,空格处意为“非常”,副词是extremely,故选C。【38题详解】考查被动语态。句意:在和你谈话的时候,可能成为你雇主的人正在考虑你的“商品”和能力是否必须以一种有序的、合理的相互联系的方式展示出来。根据常识可知,面试就是把能力展现出来,空格处意为“展现”,是display,能力是被展现,句子用被动语态,空格前有must be,因此空格处是过去分词displayed,故选E。【39题详解】考查名词。句意:收集所有可能成为你的工作的信息。possible修饰名词,由后面的“about your could-be job”可知,
35、句子表示“收集所有可能成为你的工作的信息”,空格处意为“信息”,是information,为不可数名词,故选D。【40题详解】考查动名词。句意:每天花一定的时间寻找你想要的工作,记住:找到一份工作就是你现在的工作。由“the employment you wish for”可知,句子表示“每天花一定的时间寻找你想要的工作”,空格处意为“寻找”,是seek,spend some time doing sth.是固定短语,意为“花某些时间做某事”,因此空格处是动名词seeking,故选F。III. Reading Comprehension (41 55题,每题1分;56 70题,每题2分;共45
36、分)Section ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.From childhood to old age, we all use language as a means of broadening our knowledge of ourselves and the world
37、about us. When humans first _41_, they were like newborn children, unable to use this _42_tool. Yet once language developed, the possibilities for humankinds future attainments and cultural growth increased.Many linguists believe that evolution is _43_for our ability to produce and use language. The
38、y claim that our highly evolved brain provides us with innate language ability not found in lower _44_. Proponents of this innateness theory say that our _45_ for language is inborn, but that language itself develops gradually, _46_a function of the growth of the brain during childhood. Therefore, t
39、here are critical _47_times for language development.Current _48_of innateness theory are mixed, however, evidence supporting the existence of some innate abilities is undeniable. _49_, more and more schools are discovering that foreign languages are best taught in the lower grades. Young children o
40、ften can learn several languages by being exposed to them, while adults have a much harder time learning another language once the _50_of their first language have become firmly fixed.Although some aspects of language are undeniably innate, language does not develop automatically in a vacuum. Childr
41、en who have been isolated from other human beings do not _51_language. This demonstrates that interaction with other human beings is necessary for _52_language development. Some linguists believe that this is even more basic to human language _53_than any innate capacities. These theorists view lang
42、uage as _54_, learned behavior. _55_, children learn language from their parents by imitating them. Parents gradually shape their childs language skills by positively reinforcing precise imitations and negatively reinforcing imprecise ones.41. A. originatedB. evolvedC. bornD. generated42. A. appropr
43、iateB. valuableC. reliableD. favorite43. A. essentialB. availableC. convenientD. responsible44. A. organizationsB. organismsC. humansD. children45. A. potentialB. performanceC. preferenceD. passion46. A. asB. just asC. likeD. unlike47. A. ideologicalB. biologicalC. socialD. psychological48. A. revie
44、wsB. referencesC. reactionsD. recommendations49. A. In a wordB. In a senseC. IndeedD. In consequence50. A. regulationsB. formationsC. rulesD. constitutions51. A. understandB. speakC. possessD. interpret52. A. rightB. properC. accurateD. suitable53. A. appreciationB. acquisitionC. requirementD. alter
45、native54. A. imitativeB. communicativeC. initiativeD. accumulative55. A. As a resultB. After allC. Above allD. In other words【答案】41. B 42. B 43. D 44. B 45. A 46. A 47. B 48. A 49. C 50. C 51. C 52. B 53. B 54. A 55. D【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了语言在人类进化过程中的形成以及与人类成长的关系。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:当人类刚开始进化的时候,他们就像刚
46、出生的孩子一样,不能使用这个有价值的工具。A. originated起源;B. evolved进化;C. born出生;D. generated产生;根据下文“they were like newborn children, unable to use this tool(他们就像刚出生的孩子,不能使用这个工具)”说像刚出生的孩子,所以表示人类进化之初;故选B。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:当人类刚开始进化的时候,他们就像刚出生的孩子一样,不能使用这个有价值的工具。A. appropriate合适的;B. valuable 有价值的;C. reliable 可靠的;D. favori
47、te 最喜欢的;根据上文“From childhood to old age, we all use language as a means of broadening our knowledge of ourselves and the world about us(从童年到老年,我们都用语言来拓宽我们对自己和周围世界的认识)”可知,语言这种工具非常重要即有价值;故选B。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:许多语言学家认为,进化是我们产生和使用语言能力的原因。A. essential必要的;B. available 可用的,可获得的 C. convenient方便的,便利的 D. res
48、ponsible作为缘由的,有责任的;根据下文“They claim that our highly evolved brain provides us with innate language ability(他们声称,我们高度进化的大脑为我们提供了先天的语言能力)”;可知,这句话再解释语言形成的原因-大脑进化;故选D。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:他们声称,我们高度进化的大脑为我们提供了与生俱来的语言能力,这是低等生物所没有的。A. organizations组织;B. organisms生物体;C. humans人类;D. children孩子;根据句式结构可知 “not fou
49、nd 是非谓语作定语修饰innate language ability(天生的语言能力)”这种能力是人类这种高级动物才具有的。故选B。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:这种先天理论的支持者说,我们的语言潜能是天生的。A. potential潜力;B. performance表现,表演;C. preference喜好,倾向;D. passion激情;根据下文“but that language itself develops gradually(但语言本身是逐渐发展起来的)”可知语言有潜力,才能慢慢发展。故选A。【46题详解】考查介词短语词义辨析。句意:但语言本身是逐渐发展的,是童年时期大脑
50、发育的一个功能。A. as作为;B. just as就像;C. like像;D. unlike不像;根据前句“but that language itself develops gradually(但语言本身是逐渐发展起来的)”,以及下文“a function of the growth of the brain during childhood(这是儿童时期大脑发育的一个功能)”可知,语言逐渐发展,变成儿童的大脑功能;故选A。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:因此,语言发展有关键的生物学时期。A. ideological思想体系的;B. biological 生物的;C. social
51、社交的;D. psychological心理的,精神的;根据上文“but that language itself develops gradually, a function of the growth of the brain during childhood(但语言本身是逐渐发展起来的,这是儿童时期大脑发育的一个功能)”可知,语言在儿童时期发展,儿童时期属于生物学时期;故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:目前对先天理论的评论是混杂的,A. reviews评论;B. references参考;C. reactions反应; D. recommendations推荐;根据下文“ho
52、wever, evidence supporting the existence of some innate abilities is undeniable (然而,支持某些先天能力存在的证据是不可否认的)”由连词however可知,上下句是转折关系;所以设空处是人们对先天理论的观点;故选A。【49题详解】考查介词短语词义辨析。句意:事实上,越来越多的学校发现,外语最好在低年级教授。A. In a word简言之;B. In a sense在某种意义上;C. Indeed实际上;D. In consequence因此,结果;根据下文“more and more schools are dis
53、covering that foreign languages are best taught in the lower grades.(越来越多的学校发现,外语最好在低年级教。)”可知,这一观点与上文“However, evidence supporting the existence of some innate abilities is undeniable(然而,支持某些先天能力存在的证据是不可否认的)”这一观点是相反的,并开始进一步说明;故选C。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:而成年人一旦他们的第一语言规则已经固定下来,学习另一种语言就会困难得多。A. regulations法
54、规;B. formations信息;C. rules规则;D. constitutions章程;根据上文“Young children often can learn several languages by being exposed to them(小孩子经常可以通过接触几种语言来学习)”可知,儿童学习获得语言能力,而语言学习需要学习其规则;故选C。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:与他人隔离的儿童没有语言能力。A. understand理解;B. speak说;C. possess拥有;D. interpret打断;根据上文“Young children often can lear
55、n several languages by being exposed to them(小孩子经常可以通过接触几种语言来学习)”可知儿童通过学习获得语言的能力;故选C。【52题详解】考查形容词词义辨析。句意:这表明,与他人的互动是语言发展的必要条件。A. right正确的;B. proper真正的;C. accurate精确地;D. suitable适宜的,合适的;根据上文“Children who have been isolated from other human beings do not possess language.(与他人隔离的儿童没有语言能力。)”可知,只有与人沟通儿童才
56、能或者语言能力;即学会真正的语言;故选B。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:一些语言学家认为,这是人类语言习得的基础,比任何先天能力都要重要。A. appreciation欣赏;B. acquisition习得;C. requirement要求;D. alternative选择;根据上文“Young children often can learn several languages by being exposed to them(小孩子经常可以通过接触几种语言来学习)”可知,儿童学习语言;即这一能力是习得性技能;故选B。【54题详解】考查形容词词义辨析。句意:这些理论家认为语言是模仿的
57、、习得的行为。A. imitative效仿的;B. communicative爱说话的;C. initiative主动的;D. accumulative积累的;根据下文“children learn language from their parents by imitating them.(孩子们通过模仿父母来学习语言。)”可知,儿童通过模仿学习别人获得语言能力;故选A。【55题详解】考查介词短语词义辨析。句意:换句话说,孩子通过模仿父母来学习语言。A. As a result结果;B. After all毕竟;C. Above all首先;D. In other words换句话说;根据上
58、文“These theorists view language as imitative, learned behavior.(这些理论家认为语言是模仿的、习得的行为。)”以及下文“children learn language from their parents by imitating them.(孩子们通过模仿父母来学习语言。)”可知,两句都是同义句;故选D。Section BDirections: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished
59、 statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)When I was growing up, my family kept chickens. We always had about a dozen of them at any given time and whenever one died
60、 offtaken away by hawk or fox or by some obscure chicken illnessmy father would replace the lost hen.Hed drive to a nearby poultry farm and return with a new chicken in a sack. The thing is, you must be very careful when introducing a new chicken to the general flock. You cant just toss it in there
61、with the old chickens, or they will see it as an invader. What you must do instead is to slip the new bird into the chicken coop in the middle of the night while the others are asleep. Place her on a roost beside the flock and tiptoe away. In the morning, when the chickens wake up, they dont notice
62、the newcomer, thinking only, “She must have been here all the time since I didnt see her arrive.” The clincher of it is, awaking within this flock, the newcomer herself doesnt even remember that shes a newcomer, thinking only, “I must have been here the whole time.”My arrival in India does likewise.
63、My plane lands in Mumbai around 1:30 AM. It is December 30. I find my luggage, then find the taxi that will take me hours and hours out of the city to the Ashram, located in a remote rural village. I doze on the drive through nighttime India, sometimes waking to look out the window, where I can see
64、strange haunted shapes of thin women in saris walking alongside the road with bundles of firewood on their heads. At this hour? Buses with no headlights pass us, and we pass oxcarts. The banyan trees spread their elegant roots throughout the ditches.56. Whats the function of the first paragraph?A. T
65、o tell readers her family background.B. To work up readers appetite for the textC. To introduce the following paragraphsD. To make a summary of her childhood.57. When did the writer probably arrive in India?A. 8:00PM.B. 1:00AM.C. 7:00A.M.D. 3:00P.M.58. What does the underlined word in the second par
66、agraph mean?A. shelterB. groupC. farmD. chicken59. Which of the following statement is TRUE according to the passage?A. The writer takes a nap in the taxi.B. The writer knows how to raise chickens.C. Indian women work on their own.D. Daily life in India surprises the writer.【5659题答案】【答案】56. C 57. B
67、58. B 59. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者用自家如何帮助新鸡融入鸡群的故事,叙述了自己如何像小鸡一样在夜晚融入印度。【56题详解】推理判断题。由第一段“When I was growing up, my family kept chickens. We always had about a dozen of them at any given time and whenever one died offtaken away by hawk or fox or by some obscure chicken illnessmy father would replace
68、 the lost hen. (在我成长的过程中,我家养鸡。在任何特定的时间,我们总是有十几只母鸡,每当有一只被鹰或狐狸或某种不明原因的鸡病夺走,我父亲就会替换掉这只没了的鸡)”可知,第一段讲“作者家会替换没了的那只鸡”,正好引出第二段“作者家会带回一只小鸡,并如何帮助新鸡融入鸡群的故事”,可得出第一段的作用是引出其他段落。故选C项。【57题详解】细节理解题。由第四段中的“My plane lands in Mumbai around 1:30 AM. (我的飞机在凌晨1:30左右降落在孟买)”可知,作者可能是1:00AM左右到达印度的。故选B项。【58题详解】词句猜测题。由第二段中的“You
69、 cant just toss it in there with the old chickens, or they will see it as an invader. What you must do instead is to slip the new bird into the chicken coop in the middle of the night while the others are asleep. Place her on a roost beside the flock and tiptoe away. (你不能把它和老鸡一起扔进去,否则它们会把它当成入侵者。你必须做
70、的是把新鸡在半夜里放进鸡笼里,当其它鸡睡着了时。把它放在flock旁边的栖息处,踮起脚尖走开)”可知,本段讲如何帮助新鸡融入鸡群,那就是当其它鸡睡着了时把新鸡在半夜里放进鸡笼里,鸡笼里有好多鸡,可得出把新鸡放在鸡群旁边的栖息处,flock在此处意为“鸡群(group)”。故选B项。【59题详解】细节理解题。由最后一段中的“then find the taxi that will take me hours and hours out of the city to the Ashram, located in a remote rural village. I doze on the drive
71、 through nighttime India, sometimes waking to look out the window (然后找到了一辆出租车,这辆出租车将带我离开城市数小时,前往位于偏远乡村的Ashram。我在驱车穿越印度的夜间路上打瞌睡,有时醒来向窗外望去)”可知,“作者在出租车上小睡了一会儿”正确。故选A项。(B)USING YOUR SCORPIO COOKER: USEFUL HINTSFollow these useful hints to obtain the best results when using your new SCORPIO cooker. Choic
72、e of burnerUse a large burner to bring liquids to the boil quickly, and use a small one for stewed dishes and sauces.To conserve gas, place the pan centrally over the burner and adjust the flame so that it does not extend past the edges of the pan.Do not boil food too rapidly. A strong boil does not
73、 cook any faster but violently shakes up the food, which may then lose its taste. flame too high wastes gas flame not past edges of pan conserves gasUtensilsAll normally available utensils (aluminum, stainless steel, cast iron, ceramic, etc.) may be used on your new gas cooker, but ensure that they
74、are steady, in order to avoid dangerous spill-over of hot liquids.Caution: Large UtensilsWhen a cooker is installed close to a worktop, ensure that whenever large utensils are used, they are placed so that they do not overhand the side of hotplate, as this may cause scorching or charring of the work
75、top surface.OvenThere is a gradual change in temperature between the bottom and top of the oven. The first, or bottom, shelf position is the coolest and the fourth, or top, shelf position is the hottest. Because of the temperature change from one shelf position to another, it is possible to cook var
76、ious dishes which require different temperatures, at the same time. As a rough guide, the temperature change from one shelf to the next is about ten degrees Celsius.Some recipes do not refer directly to temperature but use descriptions such as “slow”, “moderate”, “hot” etc. when using such recipes,
77、the following chart may be taken as a guide:OVEN TEMPERATURESslow: 110warm: 130moderate: 150moderately hot: 180hot: 220very hot: 250If preheating is required, allow time for the oven to reach the set temperature. The following table may be used as a guide:PREHEATING3 minutes: 1206 minutes: 18010 min
78、utes: 250Note that the oven light (where fitted) is located on the splash back. Storage drawer (where fitted)The storage drawer situated underneath the oven is designed for the storage of pans and utensils. Do not place plastic utensils or flammable material in this drawer. To remove the drawer, wit
79、hdraw it to the fully open position. Then lift it dear of the stops. To refit the drawer, locate the nylon drawer slides on the slide tracks. Lift the drawer slightly to clear the stops, then slide it to the fully shut position.60. How do you conserve gas when using a Scorpio cooker?A. Make the flam
80、e as high as possible.B. Shake up the food.C. Keep the flame not past the pan edges.D. Make a strong boil.61. If you want to stew beef, you should_.A. use a large utensilB. use a small burnerC. cook it fasterD. use a utensil made of stainless steel62. What can we put in the storage drawer underneath
81、 the oven?A. Pans and plastic utensils.B. Pans and non-flammable material.C. Utensils and flammable material.D. Pans and various dishes.【6062题答案】【答案】60. C 61. B 62. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章是一则Scorpio牌炊具的使用注意事项说明,说明不同类型的炊具如何使用以及烹饪时的温度参考等。【60题详解】细节理解题。根据第三段“To conserve gas, place the pan centrally over the
82、 burner and adjust the flame so that it does not extend past the edges of the pan.(为了省气,将锅放在燃烧器的中央,并调整火焰,以使它不会延伸到锅的边缘)”可知,当你使用Scorpio牌炊具时,你可以通过保持火焰不要超过锅边来省气。故选C。【61题详解】细节理解题。根据Choice of burner部分中“Use a large burner to bring liquids to the boil quickly, and use a small one for stewed dishes and sauce
83、s.(用一个大的火炉把液体迅速煮沸,用一个小的炖菜和酱汁)”可知,如果你想炖牛肉,你应该使用一个小的火炉。故选B。【62题详解】细节理解题。根据最后一段中“The storage drawer situated underneath the oven is designed for the storage of pans and utensils. Do not place plastic utensils or flammable material in this drawer. (存放抽屉位于烤箱下方,用于存放锅和器皿。请勿在此抽屉内放置塑料器皿或易燃材料)”可知,我们可以在烤箱下面的储物
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
重庆市育才中学2019-2020学年高二数学上学期第一次月考试题答案.pdf
