2023年1月上海市春季高考英语仿真试卷(八)Word版附解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年1月上海市春季高考英语仿真试卷八Word版附解析 2023年高考英语试卷 2023年高考英语试卷上海 2023年上海 年1月上海市春季高考英语 年1月上海市春季高考英语仿真
- 资源描述:
-
1、2023年1月全国普通高等学校招生统一考试上海春考英语仿真模拟试卷(八)I. Listening Comprehension Section A (第1-10题, 每题1分;第11-20题,每题1.5分;共25分)Section ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations a
2、nd the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. She doesnt agree. B. She enjoys night driving C. She would like to go right n
3、ow. D. She would like to wait. 2. A. A restaurant. B. A department store. C. A coffee room. D. A hospital. 3. A. The computer needs to be fixedB. The computer is not put in a safe placeC. Grading the papers should be easy with the help of the computer.D. Some teachers prefer to go over the papers by
4、 hand4. A. To apologize. B. To stay where he is. C. To stand at the end of the queue. D. To stand beside the woman. 5. A. $1.40. B. $4.30. C. $6.40. D. $8.60. 6. A. A big one. B. An expensive one. C.One far away from the city. D. One close to her husbands workplace. 7. A. The woman is good at garden
5、ing.B. The woman hires a good gardener.C. The man offers to do the gardening for the woman.D. The man wants to hire the woman to do the gardening.8. A. John is fully occupied with his studies. B.John doesnt like camping trips.C. John is a poor student. D. John will go camping on Sunday 9. A. The tea
6、m will win the next game.B. The team has done well so far.C. The team will not win the next game.D. The team doesnt seem to be working well.10. A. He has some work to do.B. The woman is going to do that. C. His boss is coming to see him.D. He doesnt feel like eating any bread today.Section BDirectio
7、ns: In Section B. you will hear two short passages several and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of them. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers
8、on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. 37 years.B. Less than 5 years.C. About six years. D. Since he began to work.12. A. Many people. B. Nobody. C. About 37 people.D. Very few people.13.
9、A. A quarter. B. 37 percent. C. One half. D. One-fifth. Questions 14 through 16 are based on the following passage14. A. Two. B.Five. C. Four. D. Ten.15. A. In January. B.In November. C. In July. D. In May. 16. A. Decided by the party leader.B. Elected by votes of the party members. C. Elected by th
10、eir amount of money. D. Decided by the candidate.Questions 17 and 18 are based on the following conversation.17. A. The reasons for quitting the job. B. The dream of the past. C. The work in overseas. D. The favorite company 18. A. He wants to find a better job.B.He cannot get along well with his co
11、lleagues. C.His wants to work nearby his parents home. D. He is not satisfied with his salaryQuestions 19 and 20 are based on the following conversation.19. A. Because she is leaving Japan for London.B. Because she is quite missing London. C. Because she is leaving London for Japan. D. Because she f
12、eels stressful in Japan.20. A. It is free in all kinds of clubs in Japan.B. It is expensive in all kinds of clubs in Japan. C. It charges higher in most clubs in London. D. It charges less in most clubs in London.听力答案:1-5. DACCB 6-10. DAABA 11-13. CDB 14-16. ABB 17-20.ACAC 备注:听力文字稿附在文档末尾II. Grammar
13、and Vocabulary (每题1分;共20分)Section ADirections: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits ea
14、ch blank.Japans Seniors Discover New Way to Stay Young: Competitive Video-gamingSixty-six-year-old Atsuko Oyama shares a goal _21_(hold) by many people a half-century younger. She wants to get 100 kills in the first-person shooter video-game “Apex Legends.”E-sports promoters who have seen Japan _22_
15、(fall) behind powerhouses such as the U. S. in video-game competitions think the senior market _23_ be the way to catch up. And if the over-65 set feels a little more energized after winning over a few rival warriors, so much the better.Japan is the worlds oldest nation, and its efforts to boost the
16、 size of its younger population have been mostly unsuccessful. It is, however, at the forefront of initiatives _24_ (keep) old people thinking younger.Ms. Oyama, _25_ player name is Mama, tried out for the team known as the Matagi Snipers after her daughter saw an ad asking for players. She now prac
17、tices a couple of hours a day at home, sometimes going to acupuncture(针灸)to take care of her tired neck.The Matagi Snipers, named for a traditional group of bear hunters in northern Japan, _26_ (practice) since September at their home base in northern Akita prefecture._27_ an average age of 68, the
18、14-person team hopes eventually to compete in professional tournaments in first-person shooter titles such as “Apex Legends,” from Electronic Arts Inc., and Epic Games Inc.s “Fortnite.”Before they can gun for prize money or monetize YouTube page views, they need to heed the guidance of coach Yoshito
19、 “Lemon” Suda, 28. Some members, to his surprise, didnt know _28_ to use a computer, let alone play a video-game.“For the first month, it was more like a gathering of some good friends,” Mr. Suda said. “I had to give them a pep talk and tell them, Youre not here for that. Youre going to be professio
20、nal.”The members took it to heart, he said, and now he sees some online playing at midnight.Mr. Suda begins each practice session with a lecture. After the lecture, it was time to play. Masashi “K” Shinoda, 69, was having a hard time _29_(sense) the presence of enemies.Coach Lemon motivates his team
21、 by telling them age is an advantage. “There is a huge difference in social experience between people who have lived only 20 years versus 60 years,” he said. Younger players tend to be more violent _30_ older players can communicate better and lean on teamwork.【答案】21. held 22. fall#falling 23. might
22、#may#could#can 24. to keep 25. whose 26. have been practicing 27. With#At 28. how 29. sensing 30. while【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了日本老年人发现了保持年轻的新方法:竞争性视频游戏。【21题详解】考查非谓语动词。句意:66岁的Atsuko Oyama和许多比他年轻半个世纪的人有着相同的目标。设空处在句中作非谓语,和句子的逻辑主语goal之间是逻辑被动关系,应用动词的过去分词的形式作后置定语。故填held。【22题详解】考查非谓语动词作补语。句意:看到日本在电子游戏竞赛中落后于美
23、国等强国的电子竞技推广者认为,老年市场可能是追赶之路。设空处在句中为非谓语,固定短语see sb do/doing sth看见某人做过或者正在做某事,省略to的不定式或者现在分词作宾补。故填fall或者falling。【23题详解】考查情态动词。句意见上题解析。设空处表示“可能”应为might或者may或者could或者can。故填might或者may或者could或者can。【24题详解】考查非谓语动词。句意:然而,它是让老年人保持年轻思维的前沿举措。设空处在句中为非谓语动词作表语,表示目的,应用动词不定式的形式。故填to keep。【25题详解】考查定语从句。句意:大山女士的玩家名叫Mam
24、a,在她的女儿看到一个招募球员的广告后,她参加了名为“Matagi狙击手”(Matagi sniper)的球队的选拔。设空处引导定语从句且在从句中定语,先行词为Ms. Oyama,应用关系代词whose引导。故填whose。【26题详解】考查谓语动词。句意:Matagi狙击手以日本北部一个传统猎熊团体的名字命名,自去年9月以来,他们一直在位于秋田县北部的基地练习。设空处在句中作谓语,根据时间状语since September和语境,可知表示从过去一直持续到现在并且一直在进行的动作,应用现在完成进行时,主语为the Matagi Snipers(Matagi狙击手),结合主谓一致。故填have
25、been practicing。【27题详解】考查介词。句意:这个平均年龄68岁的14人团队希望最终能参加第一人称射击游戏的职业锦标赛,如“Apex Legends”。固定短语with/at an average age of平均年龄为。故填With或者At。【28题详解】考查疑问副词。句意:令他惊讶的是,一些成员并不知道怎么用电脑,更别说玩电子游戏了。分析句子的结构可知,此处为“特殊疑问词+不定式”结构作宾语,表示“如何,怎么”应用how。故填how。【29题详解】考查非谓语动词。句意:69岁的Shinoda Masashi “K”很难感觉到敌人的存在。设空处在句中作非谓语,固定短语have
26、 a hard time (in) doing sth做某事有困难。故填sensing。【30题详解】考查连词。句意:年轻的玩家往往更暴力,而年长的玩家可以更好地沟通,依靠团队合作。根据上句“younger players (年轻球员)”和后句的“older players (老球员)”表示对比,应用连词while而,然而(表示对比)。故填while。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that
27、there is one word more than you need.A. clarify B. consistent C. conversely D. criteria E. misinterpreted F. perceivedG. qualify H. reflection I. significance J. simultaneously K. valuableIn recent years weve all become more health conscious. However, in doing so we seem to have_31_health. Health is
28、 no longer something everyone is born with. Health is a commodity. It is something you can have more of. And to_32_for this extra health you have to buy a tracksuit, eat vitamin pills, have a therapist and learn to do one-handed press-ups.This all sounds quite harmless until you realise it implies t
29、hat people who are not perfectly formed, who are not young, sporty and sun-tanned, are less_33_people. We all want to be healthy but we should perhaps come down off the exercise bike and_34_what the word health actually means.For a start, health is not beauty and fitness. You can have wonderful hair
30、 and huge muscles, while your internal organs are in a terrible state. The outer person is not a direct_35_of the inner person. Second, health is not a purely physical state. Its mental as well. There are lots of fit people who are not psychologically sound and,_36_, a lot of quite seriously disable
31、d people who are bright, happy and perfectly in tune with themselves. Besides, the_37_for physical and mental health are a matter of opinion, containing a strong social element. Theres a tribe in the Amazon rainforest which regards you as unwell if you dont have marks of fungal (真菌) infection on you
32、r skin. Taking all this into account, health is a terribly difficult word to define. It is nevertheless of grave_38_to do so, because unless we know what health is we dont know what to aim for. My own favourite definition of health is psychological health is the ability to love and to work. Its an e
33、asy thing to aim for and at the same time very difficult to arrive at. There are, however, occasional moments in everyones life when you experience,_39_, a great love for those around you and also a great sense of personal fulfilment. These brief moments are very hard to achieve, but they are_40_as
34、a more worthwhile aim in life than trying to look like a supermodel.【答案】31. E 32. G 33. K 34. A 35. H 36. C 37. D 38. I 39. J 40. F【解析】【导语】这是一篇说明文。健康不再是每个人与生俱来的东西。健康是一种商品。这是你可以拥有更多的东西。为了获得这种额外的健康,你必须买运动服,吃维生素片,请心理医生,并学会做单手俯卧撑。文章主要解释了一些和健康相关的误区和观念。【31题详解】考查动词。句意:然而,我们这样做似乎误解了健康。作谓语,结合句意表示“误解”应用动词misi
35、nterpret,结合上文have可知为to have done形式。故填misinterpreted。故选E。【32题详解】考查动词。句意:为了获得这种额外的健康,你必须买运动服,吃维生素片,请心理医生,并学会做单手俯卧撑。结合句意表示“获得”可知应填动词qualify,此处为不定式作目的状语。故填qualify。故选G。【33题详解】考查形容词。句意:这一切听起来都是无害的,直到你意识到这意味着那些身材不完美的人,那些不年轻、不爱运动、晒得黝黑的人是不那么有价值的人。结合句意表示“有价值的”可知应填形容词valuable,作定语。故填valuable。故选K。【34题详解】考查动词。句意:
36、我们都想要健康,但也许我们应该从健身自行车上下来,弄清楚健康这个词的真正含义。结合句意表示“弄清楚”可知应填动词clarify,且should后跟动词原形。故填clarify。故选A。【35题详解】考查名词。句意:外在的人并不是内在人的直接反映。作表语,结合句意表示“反映”应用名词reflection,不定冠词提示用单数。故填reflection。故选H。【36题详解】考查副词。句意:有许多健康的人心理上并不健康,相反,有许多严重残疾的人却聪明、快乐、与自己完全合拍。修饰后文句子应用副词,结合句意表示“相反”可知应填副词conversely。故填conversely。故选C。【37题详解】考查
37、名词。句意:此外,身心健康的标准是一个意见问题,包含了强烈的社会因素。作主语,表示“标准”应填复数名词criteria。故填criteria。故选D。【38题详解】考查名词。句意:然而,这样做是有重大意义的,因为除非我们知道什么是健康,否则我们就不知道要追求什么。作宾语,表示“重大意义”应用名词significance,不可数。故填significance。故选I。【39题详解】考查副词。句意:然而,在每个人的生活中,都有偶尔的时刻,你会同时体验到对周围人的巨大爱和巨大的个人成就感。修饰后文句子应用副词,结合句意表示“同时”可知应填simultaneously。故填simultaneously
38、。故选J。【40题详解】考查动词。句意:这些短暂的瞬间很难实现,但它们被认为是比试图看起来像一个超模更有价值的人生目标。作谓语,结合句意表示“认为”应用动词perceived,短语be perceived as表示“被认为是”。故填perceived。故选F。III. Reading Comprehension (41 55题,每题1分;56 70题,每题2分;共45分)Section ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D
39、. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Tricky PicturesWith bold, swirling brushstrokes and vivid colors, Vincent van Goghs stirring Starry Night brings to life a unique sky. Its one of the most famous paintings in the world. And _41_ the scenic canvas (画布) can make m
40、useum visitors feelstarstruck.But seeing the masterpiece framed on a gallery wall isnt the only way that art fans can experience its emotional impact. In fact, some exhibits give people a chance to be _42_ by van Goghs celebrated scene. They find themselves surrounded by colors that dance before the
41、ir eyes and ripple at their feet. These exhibitions, in which moving images are _43_ projected onto walls, columns, floors, and sometimes onto viewers themselves, are examples of immersive art.Immersive art doesnt _44_ a pedestal (基座) or hang on a wall next to a plaque (匾) printed with facts. And do
42、nt expect it to fit in a frame or _45_ familiar expectations. While immersive art can be hard to characterize, it is generally a multisensory, _46_ experience that engages viewers and makes them feel like part of the artwork. One thing is certain immersive art is _47_ popular, selling out tickets in
43、 cities around the world.Van Gogh sold just one painting during his lifetime and only gained _48_ after his death, but now he is immersive arts biggest superstar. The 19th-century painters work has been displayed in a lot of exhibitions _49_ immense images furnished with animation and accompanied by
44、 music, voices, and background sound.Another interactive hot spot with a DIY vibe is The House of Eternal Return in Santa Fe, New Mexico. The venue (场所) is _50_ to over 70 rooms of surreal art. Its run by the artistic cooperative Meow Wolf, which describes the project as a “multidimensional mystery
45、house with secret passages and _51_ to magical worlds.” _52_, what looks like a perfectly normal refrigerator door is the gateway to a hidden tunneland an unusual artistic adventure.The growing awareness of immersive art is partly _53_ by social media. As visitors post selfies filled with van Goghs
46、intense palette or videos of friends stepping into a fantastical fridge, these experiences draw bigger and bigger crowds. Meanwhile, traditional artists are beginning to follow the trend, _54_ immersive techniques and technologies in their works. Thats because many curators and creators share a _55_
47、 goal to help more people get into art!41. A. listening toB. gazing atC. scanning throughD. hearing about42. A. envelopedB. marveledC. absorbedD. pursued43. A. electricallyB. digitallyC. practicallyD. completely44. A. rest onB. frame onC. depend onD. fix on45. A. stand outB. figure outC. stick toD.
48、distinguish with46. A. energeticB. prosperousC. harmoniousD. interactive47. A. unexpectedlyB. suspiciouslyC. partiallyD. undoubtedly48. A. recognitionB. wonderC. wealthD. definition49. A. causingB. featuringC. characterizingD. advocating50. A. homeB. branchC. locationD. trend51. A. limitsB. solution
49、sC. linksD. talents52. A. In factB. ThereforeC. FurthermoreD. For instance53. A. poweredB. publishedC. permittedD. pointed54. A. employingB. recognizingC. occupyingD. contributing55. A. commonB. commercialC. courageousD. confidential【答案】41. B 42. A 43. B 44. A 45. C 46. D 47. D 48. A 49. B 50. A 51.
50、 C 52. D 53. A 54. A 55. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了人们利用沉浸式艺术让人们能够身临其境地体验梵高的画作,以及这种技术的拓展使用。【41题详解】考查动词短语辨析。句意:凝视风景如画的画布会让博物馆的游客感到被星星所吸引。 A. listening to倾听;B. gazing at凝视;C. scanning through扫描;D. hearing about听说。根据下文的“make museum visitors feelstarstruck”可知,此处用短语gazing at,表示“凝视”画布,也就是观看画作,故选B。【42题详解】考查动词
51、词义辨析。句意:事实上,一些展览让人们有机会被梵高的著名场景包围。A. enveloped包围;B. marveled赞叹;C. absorbed吸收;D. pursued追求。根据下文“They find themselves surrounded by colors that dance before their eyes and ripple at their feet”可知,此处用enveloped与by搭配表示被场景“包围”,故选A。【43题详解】考查副词词义辨析。句意:在这些展览中,移动的图像被数字投影到墙壁、柱子、地板上,有时还投射到观众自己身上,这是沉浸式艺术的例子。 A. e
52、lectrically电力地;B. digitally数字地;C. practically实际地;D. completely完全地。根据下文“projected onto walls, columns, floors, and sometimes onto viewers themselves”可知,此处用副词digitally修饰动词projected,表示“数字化地投射”,符合语境。故选B。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:沉浸式艺术不会停留在基座上,也不会挂在墙上印着事实的牌匾旁边。A. rest on停留在;B. frame on装框架;C. depend on依靠;D. fix
53、on使集中于。根据下文“a pedestal”可知,沉浸式艺术不会停留在基座上。故选A。【45题详解】考查动词短语辨析。句意:不要期望它符合一个框架或坚持熟悉的期望。A. stand out突出,显眼;B. figure out解决,算出;C. stick to遵守,坚持;D. distinguish with区分。根据上文“Immersive art doesnt_4_a pedestal (基座) or hang on a wall next to a plaque (匾) printed with facts”可知,此处表示不要期待它会遵循熟悉的期待,故选C。【46题详解】考查形容词词义
54、辨析。句意:虽然沉浸式艺术很难描述,但它通常是一种多感官的互动体验,吸引观众,让他们感觉自己是艺术品的一部分。A. energetic精力充沛的;B. prosperous繁荣的;C. harmonious和谐的;D. interactive互动的。根据下文“that engages viewers and makes them feel like part of the artwork”可知,此处是有互动体验的,故选D。【47题详解】考查副词词义辨析。句意:有一件事是肯定的沉浸式艺术无疑很受欢迎,在世界各地的城市门票售罄。A. unexpectedly出乎意料地;B. suspiciousl
55、y怀疑地;C. partially部分地;D. undoubtedly无疑地。根据下文“selling out tickets in cities around the world”可知,身临其境的艺术是很受欢迎的,所以此处用undoubtedly表示是“毫无疑问地”受欢迎的,故选D。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:梵高一生只卖出了一幅画,在他死后才得到认可,但现在他是沉浸式艺术的最大巨星。A. recognition认可;B. wonder奇迹;C. wealth财富;D. definition定义。根据下文“but now he is immersive arts biggest s
56、uperstar”可知,梵高死后,他和他的作品被认可了,故选A。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:这位19世纪画家的作品在许多展览中展出,以巨大的图像为特色,配有动画,并伴有音乐、声音和背景音。A. causing导致;B. featuring以为特色;C. characterizing描述,刻画;D. advocating提倡。根据下文“immense images furnished with animation”可知,作品以巨大的图像为特色。故选B。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:这里有70多个超现实艺术房间。A. home家,所在地;B. branch树枝,分支;C. loc
57、ation位置;D. trend趋势。根据下文“to over 70 rooms of surreal art”可知,这里有70多个超现实艺术房间,be home to意为“是的所在地”,故选A。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:它是由艺术合作机构Meow Wolf经营的,它将这个项目描述为“一个多维的神秘房子,有秘密通道,与魔法世界相连。”A. limits极限、限制;B. solutions解决方案;C. links联系;D. talents天赋。根据下文的“what looks like a perfectly normal refrigerator door is the gate
58、way to a hidden tunneland an unusual artistic adventure”可知,句子表示“一个多维的神秘房子,有秘密通道,与魔法世界相连”,故选C。【52题详解】考查固定短语和副词辨析。句意:例如,看似完全正常的冰箱门其实是通往一条隐藏隧道的大门,以及一场不寻常的艺术冒险。A. In fact事实上;B. Therefore因此;C. Furthermore此外;D. For instance例如。根据下文“what looks like a perfectly normal refrigerator door is the gateway to a hi
59、dden tunneland an unusual artistic adventure”可知,这是举例说明,所以此处用For instance表示举例子。故选D。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:沉浸式艺术的意识日益增强,在一定程度上是由社交媒体推动的。A. powered推动;B. published出版;C. permitted允许;D. pointed指。根据下文“As visitors post selfies filled with van Goghs intense palette or videos of friends stepping into a fantastica
60、l fridge, these experiences draw bigger and bigger crowds”可知,沉浸式艺术的意识日益增强,在一定程度上是由社交媒体推动的。故选A。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:与此同时,传统博物馆也在追随这一趋势,在画廊中运用沉浸式技术。A. employing运用;B. recognizing辨认;C. occupying占用;D. contributing贡献。根据下文“immersive techniques and technologies in their works”可知,传统博物馆也在追随这一趋势,在画廊中运用沉浸式技术,故选A。
61、【55题详解】考查形容词词义辨析。句意:这是因为许多策展人和创作者都有一个共同的目标帮助更多人进入艺术!A. common共同的;B. commercial商业的;C. courageous勇敢的;D. confidential机密的。根据下文“to help more people get into art”可知,策展人和创作者都有一个共同的目标。故选A。Section BDirections: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished stat
62、ements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)I was 12 years old when my life changed forever. It was just before the end of the school day, and my teacher told me that my mu
63、m had asked me to go home immediately. There was a police car in the driveway, and I heard the sound of my sister crying in the living room. My mum took me upstairs and told me that my dad had died. I remember crying like forever.Then my uncle sat me down and told me what had happened. I remember th
64、inking Dad must have been in an accident in his car he had a sporty red one, and I thought he must have crashed. So it was shocking to learn he had been murdered especially when I then discovered that he had been trying to help someone. Our cleaner had been going through a difficult break-up with he
65、r husband, and had her post delivered to our house so her partner couldnt seize it. Dad had taken her mail round to her, but her partner saw him, stole a knife, went to the house and stabbed my dad through the heart, which killed him instantly.It took me a very long time to be able to get to a place
66、 where I could remember the happy times with my dad. Its as if your brain wont let you remember, because its too painful. Even 30 years on, it can be a challenge. Its like a coping surviving mechanism and I still work through it today but thats life living with sorrow.During the past few years Ive f
67、ound that talking and writing has been a big help. Its helped me acknowledge what happened, and has made me see these feelings are completely normal. Actually for many years, I used to question why I was still feeling this way, but you come to realize there is no set pattern to sorrow. Its not a qui
68、ck-fix process; its not even a fixable process. Its something you have to live with, and you take comfort wherever you can find it.For someone who has just gone through an unbearable loss, please take it easy on yourself. Im not sure whether time is a healer, but it will show you how to live with th
69、ese feelings youre experiencing. And through your own unique journey, youll get to the point of understanding yourself that little bit better.56. What can we learn about the death of the writers father?A. He died a slow and painful death.B. He was killed in a car crash.C. He suffered from a heart at
70、tack.D. He was cruelly murdered.57. The writer initially managed the pain of losing his father by _.A. remembering every happy moment spent with his fatherB. blocking memories related to his fatherC. seeking a fixed pattern to overcome sorrowD. going to the doctor for consultation58. What will the w
71、riter probably say to the woman who lost her beloved husband 4 years ago?A. With time passing by, you are sure to recover from the pain.B. Talking and writing about loss is a quick-fix process for you.C. Whatever feeling you have gone through is natural and normal.D. If you are sill in a dark place,
72、 travelling may be a good idea.59. The article is written to _.A. share a heartbreaking personal storyB. honor the memory of the writers fatherC. highlight the need for personal safetyD. guide others how to face loss【答案】56. D 57. B 58. C 59. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了在作者12岁的时候,父亲被谋杀了。从此,他一直带着悲伤生活。他发现悲伤
73、并没有固定的模式,这不是一个快速解决的过程;这甚至不是一个可以修复的过程。他想告诉那些刚刚经历了难以承受的失亲之痛的人,要放松自己。他并不确定时间是否是一个治愈者,但它会告诉你如何与你正在经历的这些感受一起生活。通过你自己独特的旅程,你会更好地理解自己。【56题详解】细节理解题。根据第二段中的“Dad had taken her mail round to her, but her partner saw him, stole a knife, went to the house and stabbed my dad through the heart, which killed him in
74、stantly. (爸爸把她的信给了她,但她的伴侣看到了他,偷了一把刀,跑到家里刺穿了爸爸的心脏,他当场就死了)”可知,作者的父亲被残忍地杀害了。故选D。【57题详解】推理判断题。根据第三段中的“It took me a very long time to be able to get to a place where I could remember the happy times with my dad. Its as if your brain wont let you remember, because its too painful. (我花了很长时间才能够回忆起和爸爸在一起的快乐时
75、光。就好像你的大脑不让你记起来,因为太痛苦了)”可推知,作者最初通过屏蔽与父亲有关的记忆来控制失去父亲的痛苦。故选B。【58题详解】推理判断题。根据第四段中的“During the past few years Ive found that talking and writing has been a big help. Its helped me acknowledge what happened, and has made me see these feelings are completely normal. (在过去的几年里,我发现交谈和写作对我有很大的帮助。它帮助我承认发生了什么,让
76、我看到这些感觉是完全正常的)”及最后一段中的“For someone who has just gone through an unbearable loss, please take it easy on yourself. Im not sure whether time is a healer, but it will show you how to live with these feelings youre experiencing. (对于那些刚刚经历了难以承受的失亲之痛的人,请放松自己。我不确定时间是否是一个治愈者,但它会告诉你如何与你正在经历的这些感受一起生活)”可推知,作者可
77、能会对四年前失去挚爱丈夫的女人说:无论你经历了什么感觉都是自然和正常的。故选C。【59题详解】推理判断题。根据作者对自己亲身经历的陈述及最后一段中的“For someone who has just gone through an unbearable loss, please take it easy on yourself. Im not sure whether time is a healer, but it will show you how to live with these feelings youre experiencing. (对于那些刚刚经历了难以承受的失亲之痛的人,请
78、放松自己。我不确定时间是否是一个治愈者,但它会告诉你如何与你正在经历的这些感受一起生活)”可推知,作者写这篇文章是为了指导别人如何面对失去亲人的痛苦。故选D。(B)FOUR BOOKS YOU SHOULD READCaroline LeavittCruel Beautiful WorldAt age 16 Lucy is a lonely orphan living with older sister Charlotte and devoted aunt Iris in Waltham, Massachusetts. On the last day of school, she runs a
79、way with her 30-year-old teacher, William, and settles in a hillside shack in rural Pennsylvania, near his new teaching job. Though Lucy feels increasingly isolated, William wont allow her any outlet. Leavitt draws upon a real-life crime that involved a girl she knew in high school. She tells her st
80、ory from multiple viewpoints, building tension and empathy for Lucy and Charlotte as tragedy swallows them.Steven PriceBy GaslightPrice, an award-winning Canadian poet, achieves an extraordinary achievement of Dickensian storytelling in his weighty second novel. His hero is William Pinkerton, son of
81、 the founder of the legendary detective agency, who finds clues in his late fathers safe to the case of William Shade. This mythic thief had disturbed and upset his father. William tracks a Shade accomplice(共犯), Charlotte Reckitt, to London, only to find shes been found dead in the Thames. Also on t
82、he scene is Adam Foole, who is obsessed with Charlotte, who he met while stealing De Beers diamonds from a South African mine. Price ably arranges dozens of interlinking plotlines as he spans three continents and several decades, from American Civil War battlefields to Scotland Yard at the end of th
83、e 19th Century.GeFeiThe Invisibility CloakBeijing-based GeFei (pen name for Liu Yong) won the 2015 Mao Dun Literature Prize for fiction “describing the changing spirit of Chinese society” over the past century. The Invisibility Cloak, his first English publication, revolves around Cui, a divorced ma
84、n who creates customized hi-fi speakers for Beijings newly wealthy and a few intellectuals. Beijings rapid expansion has left Cui longing for an invisible life away from the city. His chance comes when he agrees to build a world-class sound system for a gangster(黑社会老大). GeFeis nice irony, translated
85、 from the Chinese by Canaan Morse, should find many fans.Tim HarfordMessyThe temptation to be neat and tidy may be powerful, but “we would be better served by embracing a degree of mess,” Harford argues. His defense of the creative potential of the imperfect, crude, random, vague, difficult, diverse
86、 and even dirty is refreshing. Reaching into the arts, politics, business, science and technology, Harford makes a compelling case for opening up to disorder and luck.60. Which author does NOT tell a story in his / her work listed above?A. Caroline LeavittB. Steven PriceC. GeFeiD. Tim Harford61. Jac
87、k is an American who would like everything to be neat and tidy. He loves reading novels with ironic humor and detective stories. He is going to work and live in Beijing for the next three years, and he is very curious about the place he is soon heading to. Which book will he most likely choose to re
88、ad now?A. Cruel Beautiful WorldB. By GaslightC. The Invisibility CloakD. Messy62. This page is intended for people who want to _.A. buy newly-published books at a discountB. recommend books to friends and familyC. know what books are worthwhile to readD. understand the current trend in literature【答案
89、】60. D 61. C 62. C【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了四本书的主要内容。【60题详解】细节理解题。由“The temptation to be neat and tidy may be powerful, but “we would be better served by embracing a degree of mess,” Harford argues. His defense of the creative potential of the imperfect, crude, random, vague, difficult, diverse and even di
90、rty is refreshing. Reaching into the arts, politics, business, science and technology, Harford makes a compelling case for opening up to disorder and luck.”可知,Tim Harford讲述的是对不完美、粗糙、随意、模糊、困难、多样甚至肮脏的创作潜力的辩护,没有在他的作品中讲述故事。故D选项正确【61题详解】推理判断题。由“Beijing-based GeFei (pen name for Liu Yong) won the 2015 Mao
91、 Dun Literature Prize for fiction “describing the changing spirit of Chinese society” over the past century. The Invisibility Cloak, his first English publication,. for Beijings newly wealthy and a few intellectuals. Beijings rapid expansion has left Cui longing for an invisible life away from the c
92、ity.”可知,The Invisibility Cloak描述的是中国社会精神的变化。杰克是一个美国人。他将在北京工作和生活三年,对即将去的地方非常好奇,他现在最可能读 “The Invisibility Cloak ” 。故C选项正确。【62题详解】推理判断题。通读全文可知,每一本书都简要的介绍了书籍的主要内容。目的是让读者了解内容,并确定是否需要去读。所以这篇文章是为那些想知道哪些书值得一读的人准备的,故C选项正确。(C)Financial regulations in Britain have imposed a rather unusual rule on the bosses of
93、 big banks. Starting next year, any guaranteed bonus of top executives could be delayed 10 years if their banks are under investigation for wrongdoing. The main purpose of this “clawback” rule is to hold bankers responsible for harmful risk-taking and to restore public trust in financial institution
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年云南省昆明市中考数学试卷【含答案】.pdf
安徽省安庆市怀宁县东升高级中学2013年高二语文课件:4.ppt
