2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 3 Environmental Protection单元主题训练 新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Environmental Protection单元主题训练 新人教版选择性必修第三册 20
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 单元主题训练.阅读理解AIn 2018, I wanted to do something to bring change for people in my community.I carried out research to understand the problems affecting them and found that climate change was the greatest threat.When I realized many people in the rural areas faced fatal impacts such as landslides
2、, floods and droughts, I decided to stand up.Seeing climate change threaten the availability of food and water in my country was a wake-up call.We are focused and very clear with our demands.We are not afraid of holding governments and corporations accountable for the climate crisis because the scie
3、nce is clear.We will not give up because our future is at stake.We need to demand for climate action as our lives depend on it too, because we do.Farmers in Ontario stood up against a proposed mega quarry (采石场) in their land.They held festivals to draw attention, they spoke up against corporate mini
4、ng which threatened their groundwater and soil, they mobilised many people to stop it and in 2012, Highland Company withdrew their plans.I hope to see the end of the fossil fuel industry, and we need renewable energy.We need sustainability in every sector through green building and clean transportat
5、ion.I hope to see recovery of our ecosystems through planting more trees, having urban forests and protecting wildlife.Our existence depends on that of our ecosystems.I hope to see more recovery projects built in the most affected communities.There are many climate movements all over the world and m
6、ost have social media accounts.Find a local group that you can work with to demand climate action.When people are united, they cannot be defeated.Earth is our home to protect.Everyone is needed.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章首先叙述作者在看到气候变化带来的威胁时,决定采取措施。随后通过摆事实、讲道理、号召所有人团结起来,采取行动,共同保护我们的家园地球。1Why did the author ta
7、ke immediate action?AHe wanted to change people in his community.BHe reminded people of valuing food and water.CHe was aware of the danger of the climate change.DHe was interested in the problems in the rural areas.解析:选C细节理解题。根据第一段最后一句可知,当作者看到气候变化带来的威胁时,作者决定采取措施。2What does the underlined word “mobil
8、ised” in Paragraph 2 mean?AForced. BForbade.CWarned. Dorganised.解析:选D词义猜测题。根据第二段最后两句可知,为了反对那些公司采石,安大略省的农民以举办节日的形式来博得关注。由此可以推知,画线词此处的意思是“组织”。3What can we infer from the third paragraph?ARenewable energy has replaced the fossil fuel.BMore recovery projects have been built in many communities.CThe foss
9、il fuel industry does harm to our ecosystems.DThe fossil fuel industry doesnt account for our existence.解析:选C推理判断题。根据第三段第一句和最后两句可以推知,化石燃料工业会对我们的生态系统造成破坏。4What is the purpose of this text?ATo appeal to people to unite to protect environment.BTo clarify the authors contribution for the community.CTo r
10、ecommend us a new kind of renewable energy.DTo show the importance of banning the fossil fuel industry.解析:选A写作意图题。根据最后一段再结合前文作者在文章中提到的做法可推知,本文的写作目的主要是让人们团结起来,采取行动,共同保护我们的家园地球。BThe Antarctics snow-white environment is going green and facing other unexpected threats.Scientists say that as temperatures
11、 go up in the polar areas, invading (侵袭) plants and insects, including the flies, cause a major threat.More and more of these invaders, in the form of larvae (幼虫) or seeds,are surviving in coastal areas around the South Pole, where the temperature has risen by almost 3 over the past five decades.Gla
12、ciers have melted, exposing more land which has been occupied by mosses that have been found to be growing more quickly and thickly than ever before providing potential green homes for invaders.“The common houseflies are a perfect example of the problem the Antarctic now faces from invading species,
13、” said Dominic Hodgson of the British Antarctic Survey.“They arrive by ship, where they exist in kitchens.They now have an increasing chance of surviving in the Antarctic as it warms up, and that is a worry.Insects like the houseflies carry bacteria that could have a deadly effect on native life for
14、ms.”The Antarctic has several native species of insects.Together with its native mosses, these are now under increased threat from three major sources: visiting scientists, increasing number of tourists and global warming.However, it is global warming that is the main driver of the “greening” of the
15、 Antarctic.In the 20152016 travel season, more than 38,000 tourists visited the Antarctic.“These tourists are often very careful about not leaving waste.But they could carry seeds or larvae on their boots when they set foot on the Antarctic,” said Dominic.More and more invading insects and plants ha
16、ve been found on the Antarctic and have required removal.“The insects and plants that are native to the Antarctic have survived there for thousands of years,” said Dominic.“We have to act now if we want to save the environment.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述的是由于全球气温上升等原因,各种各样的威胁正置南极地区于危险之中。5What does the underl
17、ined word “mosses” in Paragraph 3 refer to?AHouseflies. BCoastal areas.CA kind of plants. DA kind of animals.解析:选C词义猜测题。根据画线词所在句,特别是其后的定语从句“that have been found .for invaders”可知,画线词指的是一种植物。6What do we know about the houseflies in the Antarctic?AThey are native to the Antarctic.BThey will die out bec
18、ause of the freezing weather.CThey come to the Antarctic from nearby islands on their own.DThey could severely influence the native species of the Antarctic.解析:选D细节理解题。根据第四段最后一句可知,南极地区的家蝇所携带的细菌会严重影响当地的物种。7What is the main cause of the Antarctic going green?AThe arrival of scientists.BThe increasing
19、number of visitors.CThe rapid spread of native plants.DThe rising temperature around the world.解析:选D细节理解题。根据第五段最后一句可知,南极地区变绿的主要原因是全球气候变暖。8Whats the best title for the text?AThe Antarctic Is Becoming Green and EnergeticBVarious Threats Are Putting the Antarctic at RiskCMore and More Scientists Get to
20、 Explore the AntarcticDGlobal Warming Causes the Temperature in the Antarctic to Go Up解析:选B标题归纳题。通读全文可知,本文讲述的是各种各样的威胁正置南极地区于危险之中。.阅读七选五Keeping curious kids from disrupting wildlifeInteracting with the wild, naturally curious kids tend to collect seashells at the beach or keep small wildlife as pets.
21、_9_ So how to help kids protect the wild while enjoying spending time outside? Here are alternatives for some of the most common outdoor behaviour no-nos.Take an interest, not things.Kids show interest in picking flowers, rocks, or shells outdoors.Theyre part of wildlifes habitat and play an importa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409705.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
