2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT 1 TALES OF THE UNEXPLAINED SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语必修二新素养同步练习:UNIT TALES OF THE UNEXPLAINED SECTION 知能演练轻松
- 资源描述:
-
1、A卷 阅读理解AOver the years, hundreds, if not thousands, of priceless cultural and historical artifacts(手工艺品) have been stolen. They usually end up in the hands of greedy collectors or museums. Though most of these stolen artifacts remain lost, many have been recovered and returned to their rightful home
2、s.Christopher Columbus is considered the most famous explorer in history. In 1493, he wrote an eightpage letter to King Ferdinand and Queen Isabella of Spain, who supported his historic voyage across the Atlantic Ocean in 1492. The letter, which was written in Latin, told Columbus first impressions
3、of Cuba and Hispaniola.The historic letter was stolen from a library in Florence, Italy, in 1950. There was an excellent copy where the original letter was placed, so the staff didnt notice that the real document was stolen and none of the public knew that. The priceless artifact appeared again in 1
4、990 when it was bought by a collector in Switzerland. In 1992, it was sold in New York for $400,000. In 2004, it landed in the US.Library of Congress. It was only in 2016 that the 500yearold document was returned to Italy.In 2012, several figurines(小雕像) were caught at the John F. Kennedy Internation
5、al Airport in New York City. The priceless artifacts were displayed in the Nigerian National Museum, but they mysteriously disappeared later.The 2,000yearold figurines were created by the Nok people, an ancient culture that lived in Nigeria more than 2,000 years ago. What a surprise it is to find th
6、em again!“One feature of the recovered figurines is that each one has a distinctive(与众不同的) face.” Habib Baba Habu, who served as Nigerias consul general during the time of the recovery, explained that this was typical of Nok sculpture. According to him, Nok artists used the figurines to describe the
7、ir riding horses or donkeys or using farming tools.【解题导语】本文是一篇说明文。近年来有很多珍贵的历史文物被盗,通过努力也追回了一些,本文介绍了其中两件。1Who have got many stolen artifacts over the years?ALibrary staff.BGreedy thieves.CMuseum directors.DArtifacts collectors.D解析:细节理解题。根据第一段的They usually end up in the hands of greedy collectors or mu
8、seums.可知,被盗取的文物有的落在了一些文物收藏者手中。2What can we learn from Paragraph 2?AThe origin of Columbus letter.BThe search for Columbus letter.CThe process of Columbus voyage.DThe reasons for Columbus being famous.A解析:推理判断题。根据第二段的In 1493, he wrote an eightpage letter to King Ferdinand and Queen Isabella of Spain.
9、可知,本段讲述了被盗走的那封信的由来。3Why did no one know the letter was stolen?ABecause it was replaced by a copy.BBecause it was put at a hidden place.CBecause the staff were busy with other things.DBecause the staff hid the facts from the public.A解析:细节理解题。根据第三段的There was an excellent copy where the original letter
10、 was placed, so the staff didnt notice that the real document was stolen and none of the public knew that.可知,那封信被另一封高仿信取代了,所以没有人发现它被盗了。4What can we know about Nok people?AThey helped set up Nigeria.BThey stole some priceless artifacts.CThey lived in Nigeria a thousand years ago.DThey got inspiration
11、 for figurines from their life.D解析:推理判断题。根据末段的According to him, Nok artists used the figurines to describe their riding horses or donkeys or using farming tools.可知,诺克人从生活中获得灵感,制作小雕像。BThe world of nature is full of secrets.And they are so interesting that quite a lot of people are busy studying them.
12、All around us are animals and plants.The facts about how they live and grow are as interesting as anything could be.Do you know that one of the great presidents of the US.A. spent hours and hours studying birds?A businessman who lives near New York City became so interested in insects that he began
13、to collect them.He now has more than one thousand different kinds carefully kept in glass boxes.Come then with me,and I will help you find some of natures secrets.Let us go quietly through the woods and fields.Here we shall find how a rabbit tells the other ones that there is danger.We shall watch b
14、ees dancing in the air to let their peers know where they can find food.I will show you many other interesting things,but the best thing that I can teach you is to keep your eyes and ears open when you go out of doors.Nature tells her secrets only to people who look and listen carefully.5The passage
15、 mainly talks about_Athe secrets of natureBanimals foodCthe sights of the countryDthe use of wild plantsA解析:细节理解题。根据文章第一句The world of nature is full of secrets.可知,这是文章的中心句,说明全文要讲的是大自然的奥秘。6What did one of the presidents of the US.A. spend hours and hours studying?ATime.BBirds.CInteresting people.DGla
16、ss boxes.B解析:细节理解题。根据文中第二段的Do you know that one of the great presidents of the US.A. spent hours and hours studying birds?可知,答案为B。7All animals have their own_AcollectionBboxesCspecial “language”Dwriting abilityC解析:细节理解题。根据文中第三段的Here we shall find how a rabbit tells the other ones that.when you go ou
17、t of doors.可知,动物有其各自的“语言”。8According to the author,to learn the secrets of nature,people should_Abe busyBlive near New YorkCsearch for foodDlook and listen carefullyD解析:推理判断题。根据文中第三段的Nature tells her secrets only to people who look and listen carefully.“自然把她的奥秘只告诉给仔细看和听的人”可推断出答案。CHave you ever wonde
18、red?1Why do airplanes take longer to fly west than east?It can take five hours to go westeast from New York (NY) to London but seven hours to travel eastwest from London to NY.The reason for the difference is an atmospheric phenomenon known as the jet(喷射) stream.The jet stream is a very high altitud
19、e wind which always blows from the west to the east across the Atlantic.The planes moving at a constant air speed thus go faster in the westeast direction when they are moving with the wind than in the opposite direction.2What would happen if the gravity on Earth was suddenly turned off?Supposing we
20、 could magically turn off gravity.Would buildings and other structures(建筑物) float away?What happened would depend on how strongly the things were attached to the Earth.The Earth is moving at quite a speed, moving at over a thousand miles per hour.If you turn something around your head on a string(细绳
21、),it goes around in a circle until you let go of the string.Then it flies off in a straight line.“Switching off” gravity would be like letting go of the string.Things not attached to the Earth would fly off in a straight line.People in buildings would suddenly shoot upwards at a great speed until th
22、ey hit the ceiling.Most things outside would fly off into space.9What information can we get from the first passage?AIt is the jet stream that affects how fast airplanes fly.BPlanes go slower when they are moving with the wind.CIt takes more time to fly from NY to London than from London to NY.DThe
23、jet stream always blows from the east across the Atlantic.A解析:推理判断题。从第一段可知大西洋上空特定的气流状况是影响飞机速度的重要因素。文中“The reason for the difference is an atmospheric phenomenon known as the jet(喷射) stream.”暗示了这一段的主旨。其余三项论述与文章内容不符。10The word “shoot” underlined in the 2nd passage probably means “_”Asend forBmove quic
24、klyCcome outDgrow quicklyB解析:词义猜测题。根据下文内容及科学常识我们知道若没有地球引力,建筑物内的人将可能快速地飞向某一方向。send for派人去请;come out发芽;出版;grow quickly快速成长/生长。A、C、D三项含义不对。11It can be inferred that without gravity_Abuildings and other structures would float awayBtrees and buildings would not so easily fly offCsomething around your hea
25、d would not float awayDeverything outside buildings would fly off spaceB解析:推理判断题。由第二段中的“Things not attached to the Earth would fly off in a straight line.”以及后文中的例子可知选B项。文章中说的是不固定在地球上的东西在失去地球引力时会四处乱飞,其余三项中的例子都有所偏颇。12Where can we most probably read this text?AIn a research paper.BIn a short story.CIn
26、a travel magazine.DIn a students book.D解析:推理判断题。文章论述的是较为浅显的科学问题,所以不可能是出自科学论文或旅游杂志。又因为作者是从科学道理和事实方面进行阐述的,所以不是出自故事类刊物,只能是选于学生用的教材。 七选五If youve ever had a bad night of sleep, you know its difficult to stay awake in class when youre tired. Classrooms can be boring and dark. 1._ To keep yourself awake, y
27、ou can try to participate in class.Participate in class discussion. Ask and answer questions about the lecture. 2._ Actually, it might be helpful to set a goal of answering or asking at least 3 questions per class. This is because talking will help you stay alert(警觉的)Take detailed notes. This is a g
28、ood way to help you focus on the lecture and stay engaged. Listen closely to the lecture and try to take as detailed notes as possible. You can use different pens to mark different sections. 3._4_ Listening actively is a great way to force yourself to stay awake because it requires engagement(参与) of
29、 your mind as well as your body. Even if you dont take notes, listening actively can help you keep your eyes open for the contents of the lesson.Interact with your classmates. 5._ Engage in conversation and contribute meaningful points. Try to sit yourself near students who always volunteer to speak
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-411657.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
