分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022届高考英语(人教版)一轮总复习练习:必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.DOC

  • 上传人:a****
  • 文档编号:412611
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:105KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考英语人教版一轮总复习练习:必修2 UNIT MUSIC WORD版含解析 2022 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 必修 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家练案10必修二Unit 5Music.阅读理解A(2021昆明市摸底调测)A study of 500,000 songs released (发行) in the UK between 1985 and 2015 showed that pop music had decreased in happiness and increased in sadness.In a report published in the journal Royal Society Open Science, researchers at the University of Cali

    2、fornia examined hundreds of thousands of songs and classified them by their mood.“Happiness is going down, sadness is going up, and at the same time, the songs are becoming more danceable and more party-like,” co-author Natalia LKomarova told The Associated Press.The study found songs in 2014 like S

    3、tay With Me by Sam Smith, Whispers by Passenger and Unmissable by Gorgon City have a “low happiness” trend.However, tracks from 1984 like Glory Days by Bruce Springsteen, Would I Lie To You? by Eurythmics and Freedom by Wham! had a“ high happiness” trend.“The public seems to prefer happier songs, ev

    4、en though more and more unhappy songs are being released each year,” the researchers wrote.Apart from the emotional trends, researchers discovered that dances and pop were the most successful styles of music and that there was a “clear downward” trend, with the popularity of rock beginning in the ea

    5、rly 2000s.“So it looks like, while the overall mood is becoming less happy, people seem to want to forget it all and dance,” Komarova wrote in an email.It was also found that the “maleness” of songsthe frequency of male singers in popular musichad decreased during the last 30 years.“Successful songs

    6、 are characterised by a larger percentage of female artists compared to all songs,” they wrote.This discovery appears at a time when the conversation around sex equality in the music industry is at its height, with more male artists and songwriters.文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了流行音乐表达的情绪的变化趋势。1The researchers

    7、examined lots of songs to D .Afind songs for dances and partiesBchoose songs for a journalCrelease more songsDknow better about songs解析:推理判断题。文章第二段介绍了加州大学的研究者们调查了成千上万的歌曲并把它们按情绪分类,紧接着得出歌曲分类的结果,可见他们调查歌曲的目的是想对歌曲有更多的了解。故选D。A、C两项曲解文意;B项无中生有。2Whose music style tends to bring you more happiness? D ANatalia

    8、 LKomarovas.BSam Smiths.CGorgon Citys.DBruce Springsteens.解析:细节理解题。根据第三段中的“However, tracks from 1984 like Glory Days by Bruce Springsteen.had a high happiness trend.”可知D项正确。Natalia LKomarova为报道的合著者,而非歌手;Sam Smith、Gorgon City所演唱的歌曲有让人开心感降低的趋势,故排除。3What do we know about songs over the past three decad

    9、es? A ARock became popular in the early 2000s.BFewer unhappy songs came to light every year.CMale singers were better at performing pop music.DFemale artists were less skilled in writing songs.解析:细节理解题。根据第四段中的“with the popularity of rock beginning in the early 2000s”可知,摇滚乐在21世纪初开始流行。故A项正确。其余三个选项的内容均

    10、与文意不符。4What can be a suitable title for the text? A APop Music Is Getting SadderBMusic Calls for Sex EqualityCPop Music Has a Long HistoryDMusic Industry Is Going Down解析:标题判断题。根据文章首段总述及后续段落的描述可知,全文重点介绍了流行音乐正变得越来越伤感。故选A项。B项仅是文章中提到的一个细节;C项不是文章的重点;D项扩大外延,属过度概括,故排除。B(2020郑州市高中毕业年级第三次质检)I was 11 years ol

    11、d when I asked my mom for piano lessons in 2010. We were in financial trouble, so she said politely, “Sorry, son, but we cant now.”I searched the measurements on the Internet for a keyboard, drew the keys on a piece of paper and stuck it on my desk. I would click notes on an online keyboard and “pla

    12、y” them back on my paper onekeeping the sound they made on the computer in my head. I spent six months playing without touching a real piano. Once my mom saw that I was serious, she borrowed money and bought me 10 lessons.I still remember the first one. I was struck by how real the sound of the pian

    13、o was. I sat my Grade 1 after eight lessons. Once I started secondary school, we couldnt afford lessons again. I passed Grade 3, and then Grade 5, practicing only on my piece of paper. One evening, when I was about 13, my mom said she had a surprise for meit was an electronic keyboard, bought with m

    14、ore borrowed money. It was the first time that I played for her and she was in shock.My school didnt offer music A-level. I found The Purcell School for young musicians, but the tryouts were difficult. Some of the questions even involved an evaluation of the composer. I was at a loss. But to my amaz

    15、ement, I was offered a place. At Purcell,I spent two years working as hard as I could. I performed to raise money and saved enough to buy my first piano. When I left Purcell, I was awarded the senior piano prize and academic music prize. Im now at the Guildhall School of Drama & Music in London. I f

    16、eel proudits been 10 years since I drew my paper piano, and Im at one of the worlds leading music schools. Surprisingly, I continue to do a lot of my practice away from the piano, which we call mental practice. The paper piano helped promote my curiosity about how music works.文章大意:本文是一篇记叙文。作者11岁的时候想

    17、上钢琴课,但由于家境贫寒,母亲无法承担起钢琴课费用。自此,作者开始通过在纸上画琴键练习钢琴,母亲看出作者是认真的,借钱给作者买了十节钢琴课。八节课后作者参加了一级考试。之后作者又经历了无琴可弹的局面,但作者从不放弃,一直努力,并最终进入了世界领先的音乐学校之一。5Why did the mother buy the author piano lessons? B A. She believed he had a talent for piano.BShe found he was eager to learn piano.CShe was shocked by his first perfor

    18、mance.DShe got out of her familys financial difficulties.解析:细节理解题。根据第二段中的“Once my mom saw that I was serious, she borrowed money and bought me 10 lessons.”可知,作者的母亲给作者买钢琴课是因为看到了作者对学钢琴的渴望。故B项正确。6Which of the following words best describes the author? D AHonest.BCautious.CClever. DDetermined.解析:推理判断题。根

    19、据第二段中的“I spent six months playing without touching a real piano.”,第三段中的“I passed Grade 3,and then Grade 5,practicing only on my piece of paper.”和第四段中的“At Purcell,I spent two years working as hard as I could.its been 10 years since I drew my paper piano, and Im at one of the worlds leading music scho

    20、ols.”可知,作者通过自己十年来不懈的坚持和努力,终于进入了世界领先的音乐学校之一。故D项“意志坚定的”最能概括作者的性格特征。7What might be the best title for the passage? B AMental practice makes perfectBPaper piano leads me to successCMother supports my music careerDHard times make my dream come true解析:标题判断题。结合文章大意和最后一段中的“The paper piano helped promote my

    21、curiosity about how music works.”可以判断,整篇文章主要讲述的是作者通过在纸上练习钢琴最终实现了自己的音乐梦想。故B项最适合作文章的标题。 .阅读七选五(2020昆明市“三诊一模”)Music is one of the greatest creations of humans. 1.C . Life without music would be totally empty. The images that music is able to create are amazing. Music has the ability to take us back in

    22、time. It lets us revisit lost and forgotten moments in life. Music can paint a picture. Music can be described according to ones feelings towards it. 2.G .Early in the morning, birds wake people up with their sweet tunes.Music really matters in life. It touches the soul and also helps people express

    23、 their unspoken desires and beliefs. 3.D . We see people walking around with earphones, listening to music as they move. 4.F . It is a common characteristic of nearly all living creatures. The moment musical notes softly enter our ears, they touch us. There is evidence that even animals respond to m

    24、elodious tunes of an instrument. Cows would respond to the sound of Krishnas flute (长笛)Music has unlimited powers. It has calming and healing power. Music helps us to relax. Music can relax tense muscles. 5.E .Music brings people together and gives them more hope emotionally. For that reason, music

    25、can easily be used as an instrument of peace.文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了音乐对人类的重要作用。A. Music never grows oldBThis is the origin of musicCIt is a very powerful tool in our livesDNowadays music has become part of lifeEIt can also help the mental state of a personFLove for music is not a tendency of human being

    26、s onlyGMusic can also be regarded as sounds in different patterns解析:1根据空后一句“Life without music would be totally empty.”可推知,该空陈述的是音乐对生活的重要性,且选项中的“It”代指空前一句的“Music”。所以选C项。2本选项“Music can also be regarded as sounds in different patterns”和空前一句“Music can be described according to ones feelings towards it.

    27、”形式和内容呼应。所以选G项。3根据空后一句“We see people walking around with earphones, listening to music as they move.”可推知,音乐已经成为生活的一部分了。所以选D项。4根据空后一句“It is a common characteristic of nearly all living creatures.”可推知,空处解释了音乐不仅仅受人类的钟爱。所以选F项。5承接空前一句“Music can relax tense muscles.”可推知,空处进一步阐述了音乐的神奇作用,不仅仅令人身体放松,而且会愉悦心情。所

    28、以选E项。.语法填空Confucius (孔子) is honored 1.for setting the tone for much traditional Chinese music for thousands of years. He 2.is thought (think) to be a great educator. However, he is also a 3.talented (talent) musician who was able to play several instruments expertly. Perhaps nowadays for people arou

    29、nd the world, music 4.is meant (mean) mainly for amusement. But during the time of the Zhou Dynasty about 500 BC, music had an important role in making society stable.How music was used and performed is expressed in several main Confucian books. Confucius taught that 5.to educate (educate) somebody,

    30、 you should start with poems, emphasize ceremonies, and finish with music.Musical knowledge was 6.a matter of higher learning. It is said that he thought of the six most important subjects to study, 7.ranking (rank) music higher than the other five necessary subjects like writing and mathematics.Mus

    31、ic was important because the ideal society was to be governed by ritual (礼制) functions, but not by law. In a culture 8.where people function according to ritual, music is used to help govern them. So music wasnt really 9.entertainment (entertain), but a means for musicians to accomplish political an

    32、d social goals. Music is 10.eventually (eventual) a means for social happiness.文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了孔子时代音乐的功能:稳定社会。解析:1考查介词。for是介词,意为“因为”。句意:孔子因为中国传统音乐定下基调而受到尊敬。故填for。2考查动词的语态。He和think之间是被动关系,故该句用被动语态。句意:孔子被认为是一个伟大的教育家。故填is thought。3考查形容词。该空修饰名词musician,故要用形容词。talented意为“有才能的;有天赋的”。句意:他也是一位有天赋的音乐家。故填t

    33、alented。4考查短语。短语be meant for“本应为;为而有”。句意:音乐主要是为了娱乐。故填is meant。5考查非谓语动词。不定式to do表示目的。句意:为了教育某个人,你应该从诗开始。故填to educate。6考查冠词。a matter of意为“一个问题”,是固定表达。句意:音乐知识是一个更高学习的问题。故填a。7考查非谓语动词。句中逻辑主语he与rank之间为主动关系,故用现在分词作状语。句意:音乐排名高于其他五个必修科目。故填ranking。8考查定语从句。“people function according to ritual”是定语从句,修饰culture,引

    34、导词在从句中做抽象地点状语,故要用关系副词where引导该从句。句意:在一个人们根据宗教仪式发挥作用的文化中,音乐被用来管理他们。故填where。9考查名词。由句意,该空应用名词做表语。句意:音乐并不真的是娱乐,而是音乐家们一种实现政治和社会目标的方式。故填entertainment。10考查副词。该空在句中做状语,用副词。句意:音乐最终成为一种实现社会幸福的方式。故填eventually。.短文改错Last week,our class invited an old granny to teach us how to made paper cuts.When the granny came

    35、into the classroom,we gave her warm welcome and two girls helped her with the tool box.First,she show us the basic steps and skills of paper cutting.We stood around her or watched attentively.Then we began to have a try themselves.The granny walked around and helped us with great patient.Finally we

    36、were put the paper-cuts,where were made with our own hands,on the table and took pictures with the old granny.Looking on our work,we were all very exciting.We hope we can have more activities of this kind!答案:Last week,our class invited an old granny to teach us how to paper cuts.When the granny came

    37、 into the classroom,we gave her warm welcome and two girls helped her with the tool box.First,she us the basic steps and skills of paper cutting.We stood around her watched attentively.Then we began to have a try .The granny walked around and helped us with great .Finally we were put the paper-cuts,

    38、 were made with our own hands,on the table and took pictures with the old granny.Looking our work,we were all very .We hope we can have more activities of this kind!解析:1考查非谓语动词。此处to是不定式形式,所以后面应接动词原形。2考查冠词。此处welcome是可数名词,所以前面应加冠词。3考查动词的时态。根据上下文的时态可知,此处应该用一般过去时。4考查连词。根据句意可知,此处表示并列关系,所以用and。5考查代词。根据句子的主语we可知,此处要用第一人称的反身代词。6考查名词。此处是作介词with的宾语,所以用名词形式。7考查动词的语态。此处we和put之间是主动关系,所以把were去掉。8考查定语从句。分析句子可知,从句缺少主语,所以用which。9考查介词。此处look at是固定短语,表示“看”。10考查非谓语动词。根据句子的主语we可知,要用excited来修饰人。高考资源网版权所有,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考英语(人教版)一轮总复习练习:必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.DOC
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412611.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1