分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题10(含答案解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:417462
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:53.65KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题10含答案解析 2022 年高 英语 一轮 复习 节假日 活动 分类 阅读 话题 练习题 10 答案 解析
    资源描述:

    1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题10节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共10小题;共82分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。My friend Rosemary was driving home last night when her car broke down suddenly. Luckily, she found a car insurance bill and called the insurance company with her very

    2、 old mobile phone. I need the long number on the front of your bill, said the lady of the insurance company. However, Rosemary didnt take her glasses and couldnt read her bill in the dark with her poor sight.Fortunately, an elderly man with his little dog stopped to help her. Wait a moment, Rosemary

    3、 said to the lady. A gentleman has offered to help me. Hell read it. No, no! shouted the shocked lady. Do not show your bill number to a stranger! But Rosemary had no choice. So she let the stranger read out the numbers, and she spelled out her unusual family name. Because of the mans unclear voice,

    4、 the accent differences between the man and the lady, and Rosemarys bad sight and hearing, communication was difficult.Finally, the lady asked Rosemary what street they were in. Again, they had no idea. So Rosemary had to stop a passing youth. Experiencing more spelling of street names and confusion

    5、, everyone got a bit angry. At last, the rescuers could be sent to help Rosemary with her car.Rosemarys situation kept her going through the similar sufferings. In fact, all of this also goes to show why some older people are not happy with the development of technology. They need their cards, smart

    6、 phones, glasses and patience before they dare go out. Otherwise, they maybe cant get the service needed. So some are thinking: why bother going out? They can do all things online: shopping, ordering food, and receiving medical advice. They can just stay at home alone forever and make nobody mad.But

    7、 dont worry. Although it may take you quite a while to get the service you want, there are always kind people around you, just like the passers-by for Rosemary. They are all willing to give you a helping hand. But remember, youd better bring all the possible things needed with you before walking out

    8、 of the door. Getting prepared is always the best advice.1. What should Rosemary show to get service from the insurance company?A.Her drivers license.B.Her car type.C.Her insurance bill number.D.Her mobile phone number.2. The lady of the insurance company shouted to Rosemary because Rosemary _.A.cou

    9、ldnt read the insurance billB.refused to follow the ladys adviceC.told the gentleman the bill numberD.wanted a stranger to read the bill number3. What was the main reason for Rosemarys difficulty in getting timely rescue service?A.Her bad sight and hearing.B.The ladys impatience.C.The rescuers slow

    10、action.D.The development of technology.4. According to the last two paragraphs, what does the author advise elderly people to do?A.Learn more about technology.B.Make enough preparations before going out.C.Ask young people for help.D.Do online shopping as much as possible. The world is an interesting

    11、 place. Different people like different things. Some people like loud music. Other people dont. _5_ Many people like sports, but they do not all like the same sports. In some countries, cricket (板球运动) is a very popular sport. In other countries, it is not popular at all. No one plays it or watches i

    12、t on TV. However, most people like soccer. The World Cup is very popular. _6_ Different people like different foods. Some people do not like meat. _7_ Some people do not like potatoes or bread. They prefer rice. _8_ Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefe

    13、r pale colors. Many people like travelling. Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the cities, because they like shopping. _9_5. A.They like soft music.B.Not everyone likes the same color.C.Millions of people

    14、watch the games on TV.D.Different people like different kinds of pets.E.They eat fruit and vegetables most of the time.F.So they dont raise pigs in their countries.G.Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.6. A.They like soft music.B.Not everyone likes the same color.C

    15、.Millions of people watch the games on TV.D.Different people like different kinds of pets.E.They eat fruit and vegetables most of the time.F.So they dont raise pigs in their countries.G.Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.7. A.They like soft music.B.Not everyone li

    16、kes the same color.C.Millions of people watch the games on TV.D.Different people like different kinds of pets.E.They eat fruit and vegetables most of the time.F.So they dont raise pigs in their countries.G.Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.8. A.They like soft mus

    17、ic.B.Not everyone likes the same color.C.Millions of people watch the games on TV.D.Different people like different kinds of pets.E.They eat fruit and vegetables most of the time.F.So they dont raise pigs in their countries.G.Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.9.

    18、A.They like soft music.B.Not everyone likes the same color.C.Millions of people watch the games on TV.D.Different people like different kinds of pets.E.They eat fruit and vegetables most of the time.F.So they dont raise pigs in their countries.G.Some other people enjoy beautiful places like the moun

    19、tains or beaches. A trip to a theme park can be fun for a family or a group of friends. But waiting for hours in lines makes it feel a bit less magical. _10_.Look for discounts on tickets _11_. Do some research first to make sure youre getting the best price. Check travel deals websites and look for

    20、 discounts through memberships you may already have. _12_ Book in advance so youre not stuck waiting in line for food. If youre on a budget (节省费用), consider packing lunch in a cooler and putting it in a locker. When youre ready for a break, you can find a shady spot for a quick bite.Get there early

    21、Its tempting (诱惑人的) to sleep in while youre on vacation. _13_. Youll be able to ride the most popular rides before the lines get too long, and youll enjoy several hours at the park before the hottest part of the day. _14_.10. A.Plan your mealsB.Cook your food thereC.Research rides in advanceD.Dont g

    22、o straight to the park website to buy ticketsE.However, getting to the parks as soon as they open is so worth itF.Here are some ways to help you save money and skip the long linesG.When the crowds start to arrive, youll be ready for a break in the shade11. A.Plan your mealsB.Cook your food thereC.Re

    23、search rides in advanceD.Dont go straight to the park website to buy ticketsE.However, getting to the parks as soon as they open is so worth itF.Here are some ways to help you save money and skip the long linesG.When the crowds start to arrive, youll be ready for a break in the shade12. A.Plan your

    24、mealsB.Cook your food thereC.Research rides in advanceD.Dont go straight to the park website to buy ticketsE.However, getting to the parks as soon as they open is so worth itF.Here are some ways to help you save money and skip the long linesG.When the crowds start to arrive, youll be ready for a bre

    25、ak in the shade13. A.Plan your mealsB.Cook your food thereC.Research rides in advanceD.Dont go straight to the park website to buy ticketsE.However, getting to the parks as soon as they open is so worth itF.Here are some ways to help you save money and skip the long linesG.When the crowds start to a

    26、rrive, youll be ready for a break in the shade14. A.Plan your mealsB.Cook your food thereC.Research rides in advanceD.Dont go straight to the park website to buy ticketsE.However, getting to the parks as soon as they open is so worth itF.Here are some ways to help you save money and skip the long li

    27、nesG.When the crowds start to arrive, youll be ready for a break in the shade Cafe Hub Next to the Castle lies The Hub, home of the Edinburgh International Festival and one of the most talked about spots in town. Our cafe is open every day for mouth-watering lunches, snacks and fine dining. Come in

    28、and enjoy the atmosphere of The Hub or watch the world go by from our beautiful terrace (露台) The Hub, Castlehill, Royal Mile, Edinburgh. Open every day from 9:30 a.m. till late. Tel: 0131 473 2067 www.thehub- Farm World Enjoy being A Farmer for a Day. Join in delivering and feeding our spring babies

    29、bottle feeding sessions twice daily. Fun for all family. Horse Rides, BMX Bikes Cross Country Course, Tractor Ride through 600 acres, New Adventure Playground, Nature Trails. Full details on website. Open: MayOct Wednesdays to Saturdays and daily during school holidays 11 a.m.5 p.m. Tel: 01797 26025

    30、6/ 260321 www.farmworld-rye.co.uk Enter the Europe-wide student competition! Are you curious, creative and energetic? Are you interested in the new media? Are you between 12 and 19 years of age? Then Join Multimedia 2006 is for you! Your challenge will be to build a team and develop a multimedia pre

    31、sentation in Englishbased on one of three different topics. You can register between May 1 and June 15, 2006 and will have to turn in your entry (参赛人员名单) before September 15, 2006. The rewards are wonderful: 150,000 in prize for schools and teams and the chance to attend a European student campplus

    32、new experiences, an opportunity to make friends throughout Europe! For further information and registration forms go to: multimedia.15. Youll have to register first if you want to _.A.enjoy delicious foodB.try Tractor Ride through 600 acresC.enter the Europe-wide student competitionD.watch the world

    33、 go by from the beautiful terrace16. According to the passage, there will be _ rewards for the Europe-wide student competition.A.only oneB.twoC.threeD.four17. From the advertisements above, we can learn that _.A.Cafe Hub is a popular place in the local areaB.families can enjoy Horse Rides on New Adv

    34、enture PlaygroundC.Farm World provides lunches, snacks and fine diningD.the Europe-wide student competition will be held on June 15, 2006 Friendship Day truly calls for celebrations and is the perfect occasion to let your friends know how important they are and how cherished their friendship is. It

    35、is celebrated all over the world with much delight. Today the celebrations have gained so much popularity. In case you are thinking of how to celebrate Friendship Day, you will find many Friendship Day celebration ideas given below. Camping out Take your friends along and plan a camping trip. Explor

    36、e the outdoors with your friends and you can do plenty of activities like having a bonfire, go hiking, etc. Camping out in the open environment will make sure you have plenty of time in hand and have fun exploring new things together. Organize a Friendship Day Party It is the time to celebrate and s

    37、how everyone how special your friend is. Organize a party for the sake of friendship. Raise a toast for your friendship and prepare everything that your friend likes. Your friend will not forget this party for a lifetime. Catch up on a movie What a good way to celebrate Friendship Day by watching a

    38、nice movie together with friends! If there is a good movie playing in the theaters, you can go there with your friends and also have lunch or dinner outside. If not, then you can get some cute movie DVDs on friendship and watch it at the comfort of your home. Recollect Old Memories Call your friends

    39、 over and go through your albums. Recollect fond memories of childhood and how you became friends. Take a walk down the nostalgic lane and recollect fond memories like your first fights, amusing sleepovers, or your first movie together, etc.18. The text iOs to tell us _.A.some suggestions on how to

    40、make friendsB.some advice on how to celebrate Friendship DayC.some advice on how to spend holidaysD.some suggestions on how to celebrate festivals19. Why does the Friendship Day truly call for celebrations?A.Because it is a traditional day dating back to the old daysB.Because it is a rule which was

    41、made by the governmentC.Because all friends like to do it and they can enjoy themselvesD.Because it is a perfect way to show how cherished their friendship is20. _ ways are suggested in the text.A.2B.3C.4D.521. If we want to recollect old memories, we can _.A.organize a partyB.see a film with friend

    42、sC.plan a camping tripD.go through albums with friends Western New Bridge Library Announcement2013-3-10Shortened Library Hours for Spring BreakLibrary Hours have been shortened to 7 hours a day (9:00 a.m.4:00 p.m.) for Spring Break from March 24 to March 30.Coming Events On Monday, March 24, at 10:3

    43、0 a.m., Scott Sutton a childrens writer, will tell stories to kids over seven. Suttons attractive style will surely inspire everyone present! At 1:00 p.m. on March 26, the Georgetown Musicians will present an Irish Folk Concert, which will be entertaining for the entire family. Come for the music an

    44、d stay to check out some relevant books for the rest of the week! On Thursday, March 27, at 2:00 p.m, the annual Childrens Gathering will take place in Room 201, the second-floor. Pick up an invitation in the Childrens Room and return your RSVP (回复) to reserve your seat at the table by 3:00 p.m. on

    45、Tuesday, March 25. Only children are allowed in the Gathering. At 10:30 a.m. on Friday, March 28. Enzo Monfre of the hit kids science show, ENZOology, will bring Fossiles Live! Surely Enzo will take the audience back in time, deep beneath the surface of the earth, to uncover the mysteries of killer

    46、dinosaurs, and more. Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Showcome and see him at the library!Please note: In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736 and follow the procedures outlined on the voice message. The call-down service is staffed 24 hours a day, 7 days a week for

    47、emergencies. The Help Desk supplies service to you all the year round! For questions about all these, please contact hldwnbl.org.Come for the great Fun; Stay for the relevant Books!22. According to the passage, Enzo Monfre will _.A.show the children around a zooB.tell stories to children over sevenC

    48、.be present at the science show in personD.lead the children to the Ellen DeGeneres Show23. The Help Desk in this library supplies service _.A.only during the daytimeB.in case of emergencyC.till the end of the Spring BreakD.after 10:00 p.m. every day24. We can lean from the passage that children can

    49、 _.A.attend all the activities with their parentsB.borrow some relevant books for the activitiesC.participate in the activities from 8:00 a.m. to 4:00 p.m.D.choose only one of the activities according to their interest 选出最佳选项还原至文中空白处。My mother is a diligent and kind woman. She is very busy from morn

    50、ing till night. As a teacher, she works hard. _25_ Both my brother and I love her dearly as she loves us.My mother has been teaching math at a middle school in my hometown. She goes to work early in the morning and does not return home until late in the afternoon. _26_ She treats them with patience

    51、and teaches them well. For her excellent quality and very good teaching results, she has been elected as a model teacher several times._27_ Every day, when she comes back home from work, she sets about doing housework, sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture, and putting ever

    52、ything in good order. She seems to be busy all the time. As she has been very busy working every day, she looks older than her age. But she looks as cheerful and happy as ever. Mother never buys expensive dresses for herself, but she often buys some inexpensive but high quality clothes for us. _28_

    53、She just eats a plain meal outside when she is too busy to cook herself. She lives a busy yet simple life, without any complaints.Often she says to us, work while you work, and play while you play. That is the way to be happy and gay. If you do not work, you will become lazy and be of no use to soci

    54、ety. What a piece of good advice this is! _29_ This advice of hers will always serve as a guide to my behavior. My mother is great indeed, and I always feel proud of her.25. A.She enjoys listening to classic music.B.As a mother, she takes good care of us and gives us every comfort.C.She loves her st

    55、udents and cares for them.D.She never goes to expensive restaurants to enjoy meals.E.My mother is hard-working and never wastes money.F.I never forget it and always bear it in my mind.G.Can you tell us something about your mother?26. A.She enjoys listening to classic music.B.As a mother, she takes g

    56、ood care of us and gives us every comfort.C.She loves her students and cares for them.D.She never goes to expensive restaurants to enjoy meals.E.My mother is hard-working and never wastes money.F.I never forget it and always bear it in my mind.G.Can you tell us something about your mother?27. A.She

    57、enjoys listening to classic music.B.As a mother, she takes good care of us and gives us every comfort.C.She loves her students and cares for them.D.She never goes to expensive restaurants to enjoy meals.E.My mother is hard-working and never wastes money.F.I never forget it and always bear it in my m

    58、ind.G.Can you tell us something about your mother?28. A.She enjoys listening to classic music.B.As a mother, she takes good care of us and gives us every comfort.C.She loves her students and cares for them.D.She never goes to expensive restaurants to enjoy meals.E.My mother is hard-working and never

    59、 wastes money.F.I never forget it and always bear it in my mind.G.Can you tell us something about your mother?29. A.She enjoys listening to classic music.B.As a mother, she takes good care of us and gives us every comfort.C.She loves her students and cares for them.D.She never goes to expensive rest

    60、aurants to enjoy meals.E.My mother is hard-working and never wastes money.F.I never forget it and always bear it in my mind.G.Can you tell us something about your mother? 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Mr Parker was born in a small village. His father was so poor that he couldnt send him to scho

    61、ol. The boy had to help his parents to do some farming and learned English and maths by himself when he was free. Later on he was made to leave his home village and hoped to find a job in a city. And as soon as war broke out, he joined the army. He couldnt forget his terrible past and fought with th

    62、e enemies bravely. So he became a general when he was fifty. He was honest and friendly to his soldiers and often punished those who tried to pocket a portion of the soldiers pay (克扣军饷). And his soldiers liked him very much.Once Mr Parker heard from a soldier. In the letter the young man said the fo

    63、od in their military camp was very bad and he wished the general could go to find out the reasons, the old man went there at once, without telling anybody. He went in the kitchen and examined everything carefully and found it was very dirty. Then he went in the soldiers bedrooms and found there were

    64、 a lot of fleas. He became angry and asked the soldiers, What do you think of your food, young men?The soldiers saw their officer standing by the general and said nothing. Only a new soldier said, Very bad, sir!What did you have for lunch today? asked Mr Parker.A fried chicken, some fish and pork, a

    65、 cake, six eggs and I had three cups of wine.Really? Mr Parker called out in surprise. Its the Kings lunch, I think!So do I, General, said the young man. But its my birthday today. I paid three hundred dollars for them all in the restaurant!30. Mr Parker became a general because _.A.he was born in a

    66、 poor familyB.he didnt forget his terrible pastC.he fought with the enemies bravelyD.the soldiers listened to him31. Mr Parker was respected because _.A.he was strict with the officersB.he cared about his soldiersC.he was friendly to everybodyD.he paid attention to the soldiers letters32. Mr Parker

    67、went to the military camp to _.A.look for the soldier who wrote to himB.punish the cooksC.inspect the kitchensD.find out if the matter in the letter was true33. The soldiers didnt say anything because _.A.they were afraid of the generalB.they thought their foods were goodC.the officer followed the g

    68、eneralD.the general didnt agree with them34. Which of the following is true?A.Mr Parker found nothing in the military camp.B.The new soldier had a birthday dinner in the restaurant.C.The officer wanted to frighten the soldiers.D.The general no longer believed the soldiers. The day began early. An ag

    69、reement had been made with the little boys the evening before. They were to be allowed to celebrate the Fourth of July, the glorious day, by the blowing of horns exactly at sunrise. But they were to blow them for precisely five minutes only, and no sound of the horns should be heard afterward till t

    70、he family were downstairs. It was thought that a peace might thus be brought by a short, though crowded, period of noise. The morning came. Even before the morning, at half-past three oclock, a terrible blast of the horns aroused the whole family. The number of the horns was most remarkable! It was

    71、as though every cow in the place had arisen and was blowing through both her own horns! How many little boys are there? How many have we? exclaimed Mr. Peterkin, going over their names one by one mechanically thinking he would do it, as he might count imaginary sheep jumping over a fence, to put him

    72、self to sleep. The counting could not put him to sleep now, in such a loud noise. And how unexpectedly long the five minutes seemed! Elizabeth Eliza was to take out her watch and give the signal for the end of the five minutes, and the ceasing of the horns. Why did not the signal come? Why did not E

    73、lizabeth Eliza stop them? And certainly it was long before sunrise; there was no dawn to be seen! Well not try this plan again, said Mrs. Peterkin. If we live to another Fourth, added Mr. Peterkin, hurrying to the door to inquire into the state of affairs. Alas! Amanda, by mistake, had waked up the

    74、little boys an hour too early. And by another mistake the little boys had invited three or four of their friends to spend the night with them. Mrs. Peterkin had given them permission to have the boys for the whole day, and they understood the day as beginning when they went to bed the night before.

    75、This accounted for the number of horns. It would have been impossible to hear any explanation; but the five minutes were over, and the horns had ceased, and there remained only the noise of a singular leaping of feet, explained perhaps by a possible pillow-fight, that kept the family below partially

    76、 awake until the bells and cannon made known the drowning of the glorious day, the sunrise, or the rising of the sons, as Mr. Peterkin jokingly called it when they heard the little boys and their friends clattering down the stairs to begin the outside festivities.35. According to the passage, which

    77、event happened first?A.Mr. Peterkin noted how many boys there were.B.The Peterkins were awakened by the boys.C.Elizabeth gave the signal to stop the horns.D.Mr. Peterkin exclaimed how many boys they had.36. What did the 7th paragraph talk about?A.The place where the boys blew their horns.B.The time

    78、when Elizabeth Eliza stopped them.C.The way how the boys blew their horns.D.The reason why more horns were over there.37. The probable main idea of this passage is that _.A.the little boys didnt carry out the agreement thoroughly.B.the little boys didnt see the signal to stop blowing their horns.C.t

    79、he little boys blew horns to greet the dawn of July 4th so early.D.the Peterkins enjoyed childrens blowing of the horns on July 4th.38. Which question is not answered in the story?A.When did the horn blowing begin?B.How long ago did the custom start?C.Why did the boys blow the horns in the morning?D

    80、.How did the Peterkins feel about the horn blowing? Glastonbury Festival Time and place: 22nd26th June, Pilton, Somerse. Recognized as the best summer festival season, Glastonbury is one of the biggest and oldest festivals in the UK. Last years 40th anniversary was their best ever, even though the s

    81、upergroup U2 canceled last minute because of Bono injuring his back. Latitude Festival Time and place: 14th17th July, Henham Park, Suffolk. Now in its sixth year, this festival is the choice for more families. It is providing visitors with all kinds of entertainment to play with the music, including

    82、 comedy, show, theatre and literature. Shrewsbury Folk Festival Time and place: 26th29th August, West Mids Show Ground, Shrewsbury. Announced as one of the best folk festivals in the UK, this festival is only in its sixth year. It takes place over the 4 days of the August bank holiday weekend, and m

    83、oved to Shrewsbury in 2006. Download Festival Time and place: 10th and 12th, June, Donington Park Derby. It is a three-day rock music festival held every year. The name Download was chosen for the festival for two reasons. Downloading was a dirty work in the music industry at the time because of fil

    84、e sharing and rock is seen as a rebellious (反叛) type of music.39. Which festival is one of the oldest festivals in the UK?A.Latitude FestivalB.Download FestivalC.Glastonbury FestivalD.Shrewsbury Folk Festival40. When and where is the rock music festival held?A.22nd26th June, Pilton, SomerseB.14th17t

    85、h July, Henham Park, SuffolkC.10th and 12th, June, Donington Park DerbyD.26th29th August, West Mids Show Ground41. What is special about Latitude Festival?A.It is the best summer festival in the UK.B.It is one of the best folk festivals in the UK.C.It has a long history and is held every year.D.It i

    86、s attractive and joyful for many families.答案第一部分1. C2. D3. A4. B5. A【解析】世界真奇妙,不同的人喜欢不同的东西。本文分别从运动、饮食、颜色和旅行四个方面讲述了不同人的不同喜好。空格前两句是对比关系,前面说有些人喜欢喧闹的音乐,那后面应该会提到另一些人喜欢轻音乐。故选 A。6. C【解析】空格前一句意为:世界杯非常受欢迎。选项 C 说成千上万的人从电视上看比赛,衔接自然,语意贯通。故选 C。7. E【解析】此段关于不同人的不同饮食习惯,选项中只有 E 项提到饮食。故选 E。8. B【解析】此段关于颜色的喜好,选项中只有 B 项提

    87、到颜色。故选 B。9. G【解析】此段关于旅游的喜好,不同的人喜欢去不同的地方,空格前面提到两种不同的喜好,G 项提到了另一种不同的喜好,而且句子的结构与前面两句一致。故选 G。10. F【解析】本文是一篇议论文,文章介绍了去主题公园游玩时,省钱又省时的几个方法。空前说和家人或朋友去主题公园游玩很有趣,但排几个小时的队就不那么有趣了,下文又介绍了去主题公园游玩时,省钱又省时的几个方法,此处需要一个承上启下的过渡句,既要对应上文提到的去主题公园游玩这一话题,又要引出下文介绍的几个方法,故 F 项(这里有一些方法可以帮你省钱又不用排队)符合语境。11. D【解析】本段小标题是寻找打折的门票,空后又

    88、说首先做一些调查,以确保你得到了最实惠的价格,因此此处应该会提到买票时的错误做法,故 D 项(不要直接去公园网站买票)符合语境。12. A【解析】根据本段内容,特别是根据第一句话可知提前预订,这样你就不会排长队买食物了,因此本段主要讲的是在餐饮方面做好安排,故 A 项(计划好你的餐饮)符合语境。13. E【解析】空前说度假的时候睡懒觉是很诱人的,空后又说你可以在队伍排得太长之前乘坐最受欢迎的游乐设施,并在天气还算凉快的时候在公园里好好玩上几个小时,因此此处与前一句提到的睡懒觉形成转折关系,说的是早到公园是很明智的,故 E 项(然而,公园一开门就去是非常值得的)符合语境。14. G【解析】空前说

    89、公园一开门就去,这样你就可以在队伍排得太长之前,乘坐最受欢迎的游乐设施,并在天气还算凉快的时候在公园里好好玩上几个小时,此处承接上文,讲的是早到公园的另一个好处,故 G 项(当人群开始到达时,你就可以在阴凉处休息一下了)符合语境。15. C16. B17. A18. B19. D20. C21. D22. C23. B24. B25. B26. C27. E28. D29. F30. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第一段的“He couldnt forget his terrible past and fought with the enemies bravely. So he

    90、 became a general when he was fifty.”可知答案。31. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。由首段的最后两句“He was honest and friendly to his soldiers and often punished those who tried to pocket a portion of the soldiers pay (克扣军饷). And his soldiers liked him very much.”可知Mr. Parker诚信、友好、对克扣军饷的人严惩不贷,故深受士兵的爱戴。32. D【解析】正确答案是D。此题是细节

    91、理解题。由第二段的第一、二两句“Once Mr Parker heard from a soldier. In the letter the young man said the food in their military camp was very bad and he wished the general could go to find out the reasons, the old man went there at once, without telling anybody.”可知有士兵说军营的伙食很差,然后Mr. Parker没有告诉任何人就去了军营。由此可知Mr. Parke

    92、r是想查清楚信中所说是否属实。33. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。由第三段的首句“The soldiers saw their officer standing by the general and said nothing.”可知士兵看见站在将军身边的军官而不敢说话。34. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。由末段的末句“But its my birthday today. I paid three hundred dollars for them all in the restaurant!”可知新兵在餐馆吃了生日晚餐。35. B36. D37. C38. B39. C40. C41. D第 17 页 共 17 页

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题10(含答案解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417462.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1