2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world练习 新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit Festivals around the world练习 新人教版必修3 2019 2020 学年 高中英语 world 练习 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1Festivals around the world .阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFull of beauty, happiness and a healthy love of life, the Bulgarian (保加利亚人的) festivals and customs date back to old time when man tried to live in peace with nature.The merriest and richest festivals are Chris
2、tmas and the New Year, when the socalled “sourvakari” makes the round of house with wishes for health and wealth.Other main festivals include “ladouvane” a holiday for young girls on New Years Day or Midsummer Day (24th June), Shrovetide and Mummers Games which mark the start of spring, and “lazrouv
3、ane” a traditional festival for love and family, health and richness.And among them, the widely popular and typical Bulgarian customs and festivals are “martenitsas” and rosepicking.Every year on March 1st, the Bulgarians give each other “martenitsas” a small doll made of white and red strings, a sy
4、mbol of the beginning of spring, health and happiness.In late May and early June every year, the rosepicking season starts in the Valley of Roses which is between the Balkan Range and the Sredna Gora Mountains.Rosepicking starts at dawn, before sunrise and before the pleasant smell of the rose has d
5、isappeared.The Bulgarian rose produces 70 percent of the worlds rose oil which is used by the very wellknown perfume (香水) company as a basic element of its products.This is the time of the Festival of Roses, celebrated with carnivals, happy activities, folk songs and dances in Karlovo and Kazanluk o
6、n the first Sunday in June.()1.The passage is mainly about _.AChristmas and the New Year in BulgariaBthe origin of Bulgarian festivals and customsCrosepicking and perfume industry in BulgariaDtypical customs and festivals of Bulgaria()2.Which of the following can be the best title for the passage?A“
7、Martenitsas” the Beginning of SpringBBeauty, Happiness and LoveCBulgarian Festivals and CustomsDRosepicking and “Martenitsas”()3.The author of this passage intends to _.Alet us know some knowledge of Bulgarian cultureBtell us the differences between customs and festivalsCexplain the connection betwe
8、en customs and industryDfind the origin of the Bulgarian customs()4.This passage is most likely to appear in a _.Amagazine of travelBbook on world cultureChistory bookDdaily newspaper【答案与解析】1D主旨大意题。第一段列举了保加利亚的节日,第二段和第三段分别介绍了两大节日风俗。2C标题归纳题。根据文意,主要是介绍保加利亚的主要节日风俗。3A细节理解题。根据短文可以推知,作者的主要目的是介绍保加利亚的节日风俗,即提
9、供有关保加利亚文化的信息。4B文章出处题。根据短文主题,本文应是刊载在涉及世界文化的书籍上。BNext Thursday, November 27th (the fourth Thursday in November), Americans will gather with family and friends to share a big meal to celebrate Thanksgiving.They might play games, tell stories or watch football on television together.Angelo Rosa has more
10、 Thanksgiving memories than most people.From Drexel Hill, Pennsylvania, the 100yearold man lives in the same house where he celebrated a great number of Thanksgivings.But he says it was different when he was a child.Mr Rosa was just three when his family came to America.“When we were small children,
11、 Thanksgiving was never a very big holiday because at the time we actually didnt pay too much attention to it.” But, also, he says, his parents faced a language difficulty.“They were from Italy and spoke very broken English, because they were the first generation that came over here.”And the family
12、had little money.There were six Rosa children.Mr Rosas father was a coal miner in Pennsylvania.The family was not able to have big, costly dinners, especially during the hard time of the 1930s.But Mr Rosa says Thanksgiving dinners became a tradition in his own family after he married and had childre
13、n.This Thanksgiving, Angelo Rosa will go to the home of his daughter about twenty minutes away. He will celebrate the day with loved ones, including his greatgrandchildren.On the other side of the country, Cathie Dahlstrom is preparing dishes for a group of 35 to 40 people in Concord, California.We
14、asked Ms Dahlstrom what she is thankful for this year, her first answer is “The election”. She said she also is deeply grateful for her very large family.Ms Dahlstrom has one daughter.She has five younger brothers and sisters.She also has eight stepbrothers and sisters.Many of them and their familie
15、s will be at the Thanksgiving dinner.()5.From Ms Dahlstroms words, we can infer that _.Ashe is content with her family, relatives and the societyBshe is thankful for her effort in the election and her familyCshe has always been celebrating Thanksgiving this wayDher daughter has a large family with s
16、tepbrothers and sisters()6.As a whole, Thanksgiving in America is _.Aa happy gathering with family members, relatives and friendsBa grand family dinner party as well as a tourist holidayCa great social gathering of entertainment and achievementDa large gathering of people of different generations()7
17、.Who probably wrote the passage?AA close friend of Mr Rosa and Ms Dahlstroms.BA journalist for a radio or TV station.CA university student who majors in history.DAn actress who wants to experience real life.【答案与解析】本文通过对两个家庭的叙述得知:感恩节就是家庭成员、亲戚的团聚,而不是旅游冒险,也不是不同代人之间的相会。5A推理判断题。Ms Dahlstrom有两个感激:“总统选举”和“
18、大家庭”,由此推断出她无论对社会还是对家庭都是充满感激和爱的。6A细节理解题。对文中这两个家庭的大致叙述,不难看出,感恩节就是家庭成员、亲戚的团聚,而不是旅游、冒险,也不是不同代人之间的相会。7B推理判断题。文中数次出现直接引语,在最后一段中出现了“We asked”。由此判断出采访形式是广播或电视节目报道。CLooking for something entertaining to do?Check out some awesome festivals around the world.KoninginnedagThe NetherlandsKoninginnedag or Queens D
19、ay is a national holiday in the Kingdom of the Netherlands.Although the birthday of the current Queen,Beatrix,is actually during the winter,she has celebrated it on April 30th,the countrys official “Queens Day” since 1949.Orange is the national color,and the streets become a sea of feather boas(围巾)
20、and body paint as crowds gather in the plazas and on boats in the rivers.Amsterdam is the center of this outdoor party,with many live music events,but nearly every town is alive with orange on this day.Thai Elephant DayThailandThai Elephant Day is a national holiday in Thailand.Thai Elephant Day has
21、 been celebrated on March 13th of every year since 1998.Because the elephant is the national animal of Thailand,it is highly respected and treasured.During the festivals elephants are honored during a ceremony in which they are fed bananas,other fruit,and sugarcane.The Fire FestivalShetlandOn the la
22、st Tuesday in January the entire town of Lerwick,Shetland goes up in flames.At the festival,youll find yourself sitting,dancing,or stumbling around the largest bonfire youve ever seen in your life.The festival lasts only one day but takes the entire year to plan.Be prepared for an evening of singing
23、,dancing,and fastpaced activity,and dont worry about making it to work the next dayits a national holiday!HoliIndiaHoli,the Festival of Colors,is a Hindu celebration full of joy and one of Indias most important holidays.On the day of the last full moon of the lunar month,usually late February or ear
24、ly March,the air is full of brightcolored powder.The festival is celebrated differently throughout the country,with bonfires and music,but the cheerful spirit is common throughout Hindu communities around the world.()8.What do we know about Koninginnedag?AIt is celebrated on the day of the current Q
25、ueens birthday.BIt is not celebrated outside the city of Amsterdam.CEveryone must wear orange clothes to celebrate it.DIt has a history of more than sixty years.()9.The festival celebrated on March 13th in Thailand is held to_.Ashow peoples respect for their QueenBshow Thai peoples respect for eleph
26、antsCask people to protect endangered animalsDhelp people relax by singing and dancing()10.Why dont people have to worry about working the day after the Fire Festival?ABecause people are allowed to sleep at work the next day.BBecause the activities are too simple to get people tired.CBecause people
27、dont have to go to work the next day.DBecause the festival ends very early at night.()11.If you are interested in the Festival of Colors,you should go to_.AIndiaBShetlandCThailandDthe Netherlands【答案与解析】作者向我们介绍了世界上一些非常有趣的节日。8D细节理解题。根据第二段的“Although the birthdaysince 1949.”可知,这个节日已经有60多年历史了。故选D。9B推理判断题
28、。根据第三段的“Thai Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998.”可知这是泰国的大象日,又根据“they are highly respected and treasured”可推断这个节日是为了表示对大象的敬重。故选B。10C细节理解题。根据第四段的“dont worry about making it to work the next dayits a national holiday”可知,第二天是全国性的假日,不用上班。故选C。11A细节理解题。根据末段的“Holi,the Fes
29、tival of Colorsand one of Indias most important holidays.”可知应该去印度。故选A。DThanksgiving Day is a special holiday in the United States and Canada.Families and friends gather to eat and give thanks for their blessing.Thanksgiving Day is really a harvest festival.This is why it is celebrated in late fall,
30、after the crops are in.But one of the first Thanksgivings in America had nothing to do with a good harvest.On December 4, 1619, the Pilgrims from England landed near what is now Charles City, Virginia.They knelt down and thanked God for their safe journey across the Atlantic.The first New England Th
31、anksgiving did celebrate a rich harvest.The Pilgrims landed at what is now Plymouth, Massachusetts, in 1620.They had a difficult time and the first winter was cruel.Many of the Pilgrims died.But the next year, they had a good harvest.So Governor Bradford declared a threeday feast(盛宴)The Pilgrims inv
32、ited Indian friends to join them for their special feast.Everyone brought food.In time, other colonies(殖民地)began to celebrate a day of thanksgiving.But it took years before there was a national Thanksgiving Day.During the Civil War, Sarah Josepha Hale persuaded Abraham Lincoln to do something about
33、it.He proclaimed(宣布)the last Thursday of November 1863 as a day of Thanksgiving.Today, Americans celebrate this happy harvest festival on the fourth Thursday in November.Canadians celebrate Thanksgiving Day in much the same way as their American neighbours.But the Canadian thanksgiving Day falls on
34、the second Monday in October.()12.The first to celebrate Thanksgiving were _.Asome people from EnglandBthe American IndiansCSarah Josepha HaleDGovernor Bradford()13.We can infer from the passage that New England must be _.Ain the US.ABin Great BritainCin CanadaDon some island off the Atlantic()14.Wh
35、ich of the following is NOT true?AThanksgiving Day used to be a holiday to celebrate a good harvest.BAbraham Lincoln was not the first to decide on Thanksgiving celebrations.CThanksgiving Day is celebrated to express the American and Indian peoples thanks to God.DTheres little difference between the
36、 American way and the Canadian way to celebrate Thanksgiving Day.()15.The passage mainly tells us _.Ahow Thanksgiving Day is celebrated in the US.ABhow Thanksgiving Day came into being and the different ways it is celebratedCthat Thanksgiving Day is in fact a harvest holidayDhow the way to celebrate
37、 Thanksgiving Day changed with the time and places【答案与解析】本文介绍了感恩节。感恩节是美国和加拿大的特别节日,家人和朋友们聚在一起吃饭,并感谢他们的祝福。文章主要描述了感恩节的起源和美、加两国对感恩节不同的庆祝方式。12A细节理解题。根据文章“But one of the first thanksgivings in America had nothing to do with a good harvest.On December 4,1619,the Pilgrims from England landed near what is no
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417504.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
